@ŠťastaV: Nic proti vašemu seznamu, ale Hitler patří k tomu slabšímu, co Mizuki vytvořil. Na druhou stranu pokud nám to vydláždí cestu k jeho eposu Showa, tak budu jenom rád.
Fanart pro Ashita no Joe. (autorem je @TCz7WMJnLPJGO1Q z Twitteru)
Mangu si fakt přečtěte. Patří k tomu nejlepšímu, co kdy v historii komiksu/fikce vzniklo.
Lidi jsou fakt blbá hovada, můžete jim to říkat pořád dokola, po dobrém, po zlém, vše jedno. Třeba já. Dnes si celý den si čtu v práci(!) román z Arga( !!!).
Určitě do switch 2 jdu, ale znervózňuje mne, že není jasné, jak mají nové joycony držet. Tak jak to ukazují by to nefungovalo. Často to držím za jeden joycon abych s tím někam popošel a to by se jen magnetama rozložilo jak nic.
Qvestor: Taky si myslím, že to budou dvě knihy, ta cena by odpovídala. Že to nedokončí, bych se nebál, Fobos série dotahuje do konce, např. ve středu vychází čtvrtý poslední díl u série Haunted od Lee Mountforda nebo v květnu třetí díl u upírského Nekroskop a tam už je to zvlášť běh na dlouhou trať.
Jinak jsem si teď projížděl různé čtenářské žebříčky a videa typu must read horror books 2024 a u některých titulů se čtenáři často shodují, např. u Ronald Malfi - Small Town Horror nebo Incidents Around the House od Joshe Malermana. Tyhle věci by tu mohly vyjít, zvlášť když jsou Bird Box a Inspekce od Malermana do mrtě vyprodané. https://www.goodreads.com/book/show/199757490-incidents-around-the-house
Tak snad neexistuje nakladatelství bez “průseru”. Jasně, že když se zachovají jako Crew a některá jiná nakladatelství a vymění celý náklad za nový a vadné kusy pošlou do sběru, je to rádoby hrdinský čin. Ale určitě bych neodmítnul kvalitní zajímavé komiksy ala Smlouva s bohem, Hitler, Kitaro, Muminek kvůli osobní zaujatosti, to mi přijde jako posérství, bez urážky. Nebráním se jakémukoli nakladatelství, které vydává kvalitní komiksy a literaturu všeobecně, v současnosti mám v merku asi 17 nakladatelství včetně Comics Centra, přestože dávno už u nich stejně jako u Crwe jen “uzobávám, nehltám.”
@Gmork: Úplně se teď nechytám: počet stran není uveden a kniha má stát pět stovek. Na Goodreads má první díl necelých dvě stě stran. Takže podle cenovky to nebude ono. Překladatelka v tom rozhovoru tvrdila, že dodělává druhou knihu ze dvou, jenže samostatných knih je šest. Takže čekám že to budou dva omnibusy po třech. Uvidíme. Jen aby to vyšlo komplet.
@Walome: Podraz jako podraz. (A klidně by šlo dosadil do věty množné číslo - podrazy.) Kámen úrazu u toho tvého hejterství je jednoduše to, jak si ustříkáváš z práce CC, a tím je to prostě k smíchu.
"já vůbec nechápu souvislost mojí obliby s CC" - Vždyť si u nich v obchodě děláš prezentace, tak to nezakecávej jako 'oblibu'.
Qvestor: Tak Blackwater už oficiálně oznámili, škoda že nešli do toho uceleného omnibusu, na druhou stranu je chápu, kniha by byla moc drahá a hůře prodejná. Jinak ta obálka se jim myslím povedla.
Popadla mě menší nostalgie. Tak jsem koukal, jestli ještě vyrábí Donaldovu žvýkačku s komiksem a světe div se, ano. Akorát to teď dělá nějaký závod v Turecku, ale žvýkačky se dají i vesele koupit na českých e-shopech.
Jinak jsem na Youtube vyhrabal tuhle starodávnou televizní reklamu. Odhaduji, že je podle popisků z Polska:
Norri: jo, to vůbec nerozporuju. Ale abych zavrhnul navždycky všechno co kdy vydaj, byť je to pro mě obsahově lákavý, na to jsem asi moc "hloupej lízač a polykač hoven", abych citoval :) v podstatě bych se podepsal pod to co psal Poniczech.
@Django: já asi nevím o čem mluvíš, ale rozhodně to nijak nesouvisí s tím, co tady píšu o Argu. To jsou myslím jasná fakta a ne nějaká dojmologie. I kdybych každý den tady promoval věci od CC, tak to s tím má nulovou souvislost.
@Walome:Má zmínka o tvojí propagaci, je spíš jen popichování v tom že nadržuješ CC. K podstatě věci ne nepřijde mi to stejný CC nikdy neudálo takovou sviňárnu.
@xintax: komiksový business naštěstí nikdy nestál a nestojí na dvou, třech, pěti, deseti... nerdech na internetovém fóru. Tady kuňkáme dycky nad věcmi, které jsou 99 % trhu totálně buřt :)
Troufám si tvrdit, že tady není nakladatel, na kterém bych nenechal nit suchou (což ostatně dokazují i tyhle fóra), ale zároveň rád pochválím, když je za co (byť takových případů asi není mnoho). Jak už to hezky shrnuli Poniczech a Rajot – lidé si obecně nevybírají jen podle vydavatelství, ale spíš podle oblíbených děl, autorů a kreslířů. Lidi, kteří by se proaktivně nějakýmu nakladateli vyhýbali na 100 % moc nebude a v celý republice jsou odhadem asi dva. Navíc každé nakladatelství má trochu jinou cílovku, vybírá si různé tituly, volí vlastní prodejní strategii… A pracují tam lidé, kteří občas udělají chybu, nebo jim do toho hodí vidle dodavatel, atd.
Chleba se fakt láme, když dojde k průšvihu. Za mě jsou klíčové dvě věci:
1) Jak nakladatel komunikuje – jak rychle jde s pravdou ven, jak se k situaci postaví, jestli mlží nebo naopak otevřeně informuje.
2) Jak problém nakonec vyřeší.
Časem jsem si uvědomil, že pro mě osobně je mnohem důležitější bod číslo 1. Finální řešení tolik nehrotím (vzhledem k tomu, jak některá nakladatelství fungují a že dokážu pochopit, že by někoho přetisk skoro zruinoval). Co mě ale vytáčí, jsou mlžení, výmluvy, dělání mrtvého brouka, opakující se problémy a neochota postavit se věcem čelem. V dnešním mediálním světě je pro mě fakt nepřijatelné, když si nakladatel alibisticky myje ruce, celou věc bagatelizuje nebo rovnou lže. A pravda je, že internet (a zdejší nerdi) nemají tak krátkou paměť, jak by si někteří mohli přát.
Nakonec si ale taky říkám, že čas otupí hodně hran. U některých nakladatelství se mohou vyměnit lidi, dodavatelé… A když se podívám na svou knihovnu, musím uznat, že i přes všechny hororové CX zážitky, asi není nakladatel, který by tam nebyl. :)
@Django: já vůbec nechápu souvislost mojí obliby s CC s tím co tu píšu o Argu. Nicméně vidím propastný rozdíl v tom psát na fb story o tom jak mám problémy s grafikou a s právy a s tím co udělalo Argo s Providence. Nebo Ti to fakt přijde stejný?
@Walome:Providence byla fakt sviňárna, s tím souhlasím, stejně tak že Argo zvysoka sere na zákazníky. Jen mi přijde vtipné že někdo kdo neustále propaguje CC pořád útočí na jiné nakladatelství. Aby nedošlo k nedorozumění tak já mám CC rád a sem za něj rád, jen mi přijde že jejich představení komiksu je na hraně v tom že to všechno strašně vychvalují a podstatný věci prostě nezmíní nebo to prostě okecají, prostě ty videa mi přijdou jako slovní fabulace.
@Poniczech: Argo vydalo zmetek. To se může stát. Nicméně se rozhodli, že ho nestáhnou z prodeje. Místo toho tam vlepili fialový průhledný piják, což celou knihu znehodnotilo. Ne aby opravili náklad, prostě ušetřili na čtenáři. Poté, v knihkupectví, tam nebyly žádné noticky o tom, že tam tato oprava je. To je podvod.
A poté tvrdili, že Providence nikdy nevyjde opravená, aby následně opravená vyšla v souborném vydání. To je lež. V kombinaci s cenou těch knih totálně přes všechny čáry.
Plus k tomu samozřejmě nulová komunikace na webu, mazání příspěvku na fb atd., klasická story.
Když si vzpomenu na crew, která stahovala nějakej gantz random number nevim kolik, kvůli trochu šoupnutému parciálnímu laku...
Nevim, ale přijde mi, že skoro každý větší nakladatelství má něco pozitivního a nějaký přešlapy. Jak je co velký přešlap je asi dost subjektivní, ale i když bych to s Providence bral jako velký průser (což asi ani neberu a rozhodně je kvůli tomu nevidím jako lháře a zloděje, to mi přijde zcestný), tak mi to vyrovnává vysoká kvalita překladu, kterou má Argo jednu z nejlepších mezi českými nakladatelstvími obecně. Takže jasně, že mě bude štvát, že se loupe lak na obálce Mechaniky (a i kvůli těmhle věcem nejsem nějaký fanoušek Arga), jenže si radši koupím dobrou Mechaniku, než nějaký "polished turd" od Top Cow, který bude mít nádhernou obálku a milion bonusů, ale bídnou kvalitu toho komiksu to nezachrání, jen se tím ospravedlní vyšší cena.
Prostě jako sběratele by mě Argo štvalo neskutečně, ale jako čtenáře komiksů, pro kterého je nejdůležitější, co čte (tedy výběr, co vydávají a jak je to přeložené), zůstává jako lehký nadstandard.
@Norri: ne, není. Kdo vědomě podporuje lháře a zloděje (a ještě se jich zastává) je prostě hloupej. A kvůli takovým lidem, si ti lháři a zloději mohou dovolovat lhát a krást dál. Klíčník si s váma se všema vytřel prdel a vy mu ty hovna ještě olizujete a s díky polykáte.
@mike731: tak pokud dáváš na roveň neladící hřbet a chybějící text v bublinách nahrazený fialovým pijákem prodávaným za plnou cenu bez informování zákazníků přímo na tomto produktu, tak dobrá.
@rajot: no ještě abych nevyskakoval. Ta jejich prasárna byla něco šílenýho. Mně je úplně jedno, jaké jsou jejich komiksy, já řeším klamání zákazníků. Ale jak se (nejen zde) ukazuje, zákazníci se nechávají klamat rádi.
Walome: vtipný, jak začneš vyskakovat jako čert z krabičky pokaždý když padne slovo Argo :), ale ještě docela nedávno bylo plivání na iks konkurenčních nakladatelství takovým oblíbeným sportem - zejména v jisté komiksové fb skupině, takže to berme s rezervou :) Argument "na vině, že se něco neprodává, jsou kupující zákazníci, protože to málo doporučují ostatním" je lichej pro všechny, kdo si pamatujou, jak se před lety opakovaně čílil pan Dort, že si lidi málo kupujou CC komiksy a jak to nechápe a když se něco zařízne, je to jejich vina. Ale konfrontace nechme stranou, to nikomu neprospěje :) Takže k věci:
Můžu ti říct, proč si od "Arga nechávám srát na hlavu" třeba já. Inu, protože vydává obsahově kvalitní komiksy, mající pro mě nějakou hodnotu sdělení, který mi něco daj, který mě často dokážou nějak obohatit - nebo z nich aspoň mám ten dojem. Namátkou třeba Brodeckova zpráva, Winton nebyl sám, Španělská epopej, Cesta, To byla zákopová válka, Smlouva s Bohem, 1984, Bomba, Anthropoid, Vzduch je naše moře, Josephine Bakerová, Tři králové, Johnny Cash, Boxer, Ještě jsme ve válce, atd. atd. Pochopitelně jsou i jiný vydavatelství, který takový věci vydávaj, ale Argo jich za mě vydává v současnosti asi nejvíc. To je subjektivní hledisko.
Objektivnější je, když se podíváš na hodnocení jejich komiksů více čtenářema. A pokud použijeme zdejší databázi a podíváme se do let 2021 až 2024, průměrný hodnocení komiksu od Arga je 3,95. Průměrný hodnocení komiksu od CC je 3,97. Čili prakticky na chlup stejný čísla. Vem v úvahu, že CC má řadu skalních fanoušků, který od něj koupěj skoro cokoliv a protože to jsou často zajetý série, u který tak nějak víš do čeho jdeš - a čteš to dál, protože tě to baví - tzn. hodnotit budeš asi dál vysoko (v opačnym případě to číst přestaneš a nehodnotíš - v tom může bejt podle mýho laickýho pohledu rozdíl oproti hodnocení jednotlivejch komiksů mimo série, kde se můžeš snadněji "spálit" a hodnotit pak níž) + fakt, že CC má bez pochyby skvěle kvalitativně / technicky zpracovaný knihy, který to hodnocení taky (co si budeme nalhávat, není na tom nic špatnýho) zvyšuje, když zůstaneme u hodnocení čistě obsahu knih mimo série, to hodnocení by se nám ještě trochu pozměnilo.
Jinými slovy, asi si lidi "nechávaj srát na hlavu", protože je baví co Argo vydává po obsahový stránce za komiksy, tak jednoduchý to je.
Já si dovolím přihodit pár věcí k CC. Posledních pár let jeli styl, že cokoliv vydají, je prostě best, nejlepší věc na světě ze všech komiksů. A pár věcí z toho nevyšlo dobře, jako tedy Ostrov Dr. Moreaua, co si matně pamatuji, tak se řešil Cowboy ze šuliněco a možná enigma, byla nějak recenzemi dost strhaná. Teď tenhle marketing otočili a dost ve videiích začli aspoň určovat cílovku, což jim budiž přičteno k dobru. Druhá věc je tiché podříznutí světa Černé Palice, kdy to začalo po té divné encyklopedii Spiral city, přes 1945 a Parazmatka. Uvažuji, že to prodám, prostě jim to nevydělává a vypadá to, že se na to vykašlou úplně. A loňský rok se také řešila kolosálka Smrtonoše, u kterého kouzelné slůvko KOLOSÁLNÍ, znamená zvýšení ceny knihy o nejémě pětikilo. A ještě předprodej limitky Odd. H, nutno dodat, ale že to nakonec vymysleli dobře a většina to chytla a nebylo ani moc překupníků. A osobně mi vadí, jak se celkem více zacyklují, Conan, Hellboy, ale to je věc o vkusu + tedy dělají zbytečně halo s edičním plánem, jako bychom všichni nevěděli, že bude x Conanů, x knížek Hellboyverse, Kolosálky artefaktů snad vyvěsili až do roku 2030. A celkem by mne fakt zajímalo, jak to bude s Goonem, když říkali, že špatné prodeje by jim mohl narušit plány na dlouho dopředu.
mike731- tak CC je oblíbený nakladatelství nejen u Waloma, já už dnes zdaleka nefrčím ve všem co vydají, což neni jejich chyba, ale žádný problém jsem nikdy nezaznamenal. Ovšem Argo to je jiná, vyjebávat s lidma jim jde na jedničku. A tohle debilni leporelo to byla taky paráda, doufám že podobné zvěrstvo jiné nakladatelství už nenapadne.
Už jste viděli ten kompletní redesign Aarghu? (viz fb stránky) Co na něj říkate? Za mě mohli zanechat alespoň to ikonické logo, jako pojící prvek všech čísel. Jinak se mi nový vzhled líbí.
@Walome: "argo, které lže a podvádí" - jako když předprodávali obě obálky Goona 6 se stejným, uniformním, hřbetem? A když po vydání byli lidi nasraní, že jim knihy neladí v knihovničce, tak akorát mlžili?
Ne, počkat, to bylo vlastně tvoje oblíbené Comics Centrum.