Podle mého jsou stejně jako objednávky knihkupců načtené v tom šancemetru a číslované. Jen to budou až poslední čísla. Kupoval jsem takhle tehdy dvojku Hellboye, číslo má.
Django: Za mě co jsem v poslední době přečetl a můžu to s klidným svědomím doporučit - Psáno odjinud od Ronalda Malfiho - všechny čtyři novely v knize jsou skvělé.
Stříbrné přízraky od Silvia Moreno Garciové, zase něco trochu nového a bravurně napsané. A do třetice Vzpomínky na mrtvé od Richarda T. Chizmara, tam jsem někde za půlkou, ale dost mě to chytlo. Všechny tři knihy si rozhodně nechám, nebudu je posílat dál a zůstanou v mé knihovně. Přečti si jejich anotace, třeba tě některá zaujme.
@Django: Z toho, co je nyní na trhu, ber Nekroskop Briana Lumleyho, máš-li rád upíry jak se patří. Základních knih je pět, z toho čtyři už Fobos vydal znovu a tu poslední snad taky dají. A proč to číst, je to místy docela drsné a Lumley má dost zajímavých nápadů; hlavní postava umí mluvit s mrtvými či cestovat napříč dimenzemi tzv. moebiovým kontinuem. A upíři jsou zde fakt výživní.
Dotaz na místní znalce hororů, do oka mi padl https://www.knihydobrovsky.cz/kniha/prizrak-z-mokradu-803533538# Obálka správně braková, recenze zatím jen 2 takže četl někdo? Je to něco co stojí za přečtení, zrovna sem dočetl mlhu a sukuby a jako dobrý ale kdybych to měl ohodnotit tak za 3* klidně mi doporučte i něco jiného, předem díky za odpověď a typy.
House: Souhlas, Hokum ve tmě funguje naprosto na jedničku. Člověk při tom i zapomene, že je ta zápletka vlastně prostinká. Takže jsem si to odklepl, společně s tou Asií Argento. Ještě jsem si přidal Hell on wheels, Death Carries A Cane, artovku Cold War, a hororovou divočinu They Will Kill You, na tom jsme byli nedávno v kině a bavilo. Dnes jdeme na ten Evil Dead, dal jsem si na to naprosté informační embargo. :) https://www.en-filmy.cz/blu-ray-komedie/they-will-kill-you-blu-ray/
Trailer na indie hru Ironwing Valiant: Record of Astera. Je to mecha strategie inspirovaná Valkyria Chronicles, Armored Core (a kilotunou mecha sérií). Líbí se mi, jak se jeden z pilotů jmenuje Honza Kudelka:
@Gmork: to by teda bylo nemilé, ale nakolik je to jisté, když film je stále v kinech, leč avizují 16.zari BR ? O tom ústupu cz podpory samozřejmě vím, ale tady v tom případě bych se teda velmi divil, kdyby nebyly titulky. Dokonce bych čekal nějakou limitku s dárkem v podobě proutku, možná cihličky :)) ale uvidíme, třeba máš pravdu.
House: Asi tě moc nepotěším, ale Posedlost mít češtinu nebude, což je dnes častý jev. Ty prodeje jsou v Čechách tak mizerné, že nás už mnohá studia ignorují. Naštěstí tohle neřeším, jsem zvyklý se koukat na filmy s EN titulky. Nejvíc mě absence češtiny zamrzela u Welcome to Derry, protože se tam ten dabing docela povedl. Ale jsem smířen s tím, že čeština pomalu vyklízí pole, bohužel. https://www.amazon.co.uk/Obsession-Blu-ray/dp/B0H1S4LY1H?tag
@Gmork: btw, jak pravidelně lustrujes tyhle weby s diskama, tak až uvidíš s CZ tit podporou tu Posedlost ve 4K, o které jsem se tu nedávno zmiňoval, tak mě neprodleně informuj, děkuji :)
@Gmork: o tom jsem ani neslyšel. Ale to vydání je pěkný, každopádně odpověď ti dám obligátní, sice cena dražší, ale z knihovny ti to nikdo na konci měsíce nestáhne :)
House: Já teď lavíruju u tohoto titulu - Stendhalův syndrom od Daria Argenta, kam obsadil svou dceru Asii Argento. Film jsem kdysi viděl a hodně se mi líbil. Ale ta cena 930,- za jeden film, fakt nevím. Je to sice 4K a je u toho mediabook, ale stejně... dost se to teď ve mně pere. :)
seneke: Bohužel ne, musím holt bez. Jinak si ještě dokoupím pár starých pecek na PS3, u kterých jsem se tenkrát královsky bavil. Resistance 2, Final Fantasy X apod. Některé jsem daroval, jiné prodal, tak se teď zase vrátí domů.:) https://www.originalky.cz/resistance-2-ps3-pouzite-p29378/?sti=6467272
Koupil jsem si na originálkách pár starších, ale dobrých fyzických videoher, když se nám tedy budou stěhovat do křemíkového nebe. Na hraní teď sice nemám čas, ale na podzim se určitě nějaká šikne. Třeba takový Crysis si rád po letech připomenu. Navíc jsou teď doslova za hubičku.
@seneke: Tiez mi prišla otázka zvláštna, ale povedal som si, že nerozumiem dokonale česky. Ja to interpretujem tak, že pani sa pýta, či nevyšiel česky knižne komiks Moderní pravěk od autorov V. Kovařík/D. Vlach pôvodne vydaný v časopise Sedmička 1/XXII-52/XXII t.j. 1988-1989
@Alfi: vždyť to je běžná praxe už, ne ? Jen cena je navýšena oproti předprodeji. Nekupuji od nich všechno teda, takže úplný přehled nemám, ale loni takhle vydali Zjevný úděl i Smrtonoše jsem objednával levněji.
@Gmork: já si platím od podzimu HBO, ale mám to jen na filmy a stejně, co začalo být venku hezky, tak jsem často na kole a pak mám sotva doma čas na čtení, natož filmy. Teď jsem skoro po měsíci dočetl konečně Drákulu a sleduji když už, tak MS fotbal, takže nějaký seriály... :D dal jsem letos dva, Outsider (hodně super) a Spider noir. Jinak souhlasím s tebou, mám to podobně, sice nemám na to čas, ale hodně mě láká rukodělná filmařina 70' 80'.
House: To jsi měl vydržet do 9 řady, tam to do větších obrátek nakopnou šeptači. :) Ale jasně, chápu, taky se mi do delších věcí nechce. Proto taky nemám žádnou stream TV, je mi buřt, že jsou tam tři bambilióny seriálů apod., stejně bych se na to nedíval. Není na to čas. Spíš mě to víc táhne se starším věcem, jak asijská kinematografie, tak i ta evropská a americká. Takže se spíš vracím časem nazpátek.
@Gmork: Pokud jsem na startovní čáře, tak doženu max sérii do 20 dílů. Cokoliv nad, bohužel, tomu čas věnovat nehodlám :)
TWD jsem dropnul asi v S7 a kdybych ho dával tzv "rewatch na kulisu", jak to teď dělám se Supernatural, tak bych snesl maximálně 3 řady.
ad Peklo na kolech: Větší počet dílů mi nevadí, když se tam děje furt něco nového a zajímavého. Přesný opak je seriál From, teď skončila čtvrtá řada a opět to natahují jak kšandy, už mě to přestává bavit. Jinak z westernu určitě Deadwood, to je topka, a má jen tři řady. Pokud už jsi teda neviděl. Nejdelší seriál, co mám na poličce a poctivě jsem ho dokoukal do konce + vedlejší řady, je Walking dead. To byla šichta.
House: Posedlost mě bavila, ale tam mi bude stačit klasický BD, co si ale z hororu určitě pořídím, tak Hokum, ten mě v kině hodně bavil, hlavně ta atmosféra. Ale určitě si ale nebudu pořizovat Den odhalení. Jinak se teď do kina těším na nový Evil Dead, ten určitě nezklame. Z fyzických filmů teď ještě půjdu do Cosi come sei 1978 (Taková, jaká jsi) s M. Mastroiannim a N. Kinski a koupím si taky můj oblíbený western seriál Peklo na kolech, který je trochu neprávem zapomenutý. V krabičce je všech pět sérií a seriál si drží kvalitu až do úplného konce. https://www.en-filmy.cz/serialy-na-blu-ray/hell-on-wheels--komplette-serie-blu-ray-/
Box Stranger Thing se už na EN filmy protlačil do žebříčku nejprodávanějších seriálů a to má vyjít až za tři neděle. Pěkné. Ta komplet krabice Walking dead taky nevypadá zle. Jinak pro srovnání třeba žebříček v Británii, tam vládne Avatar a Spasitel.
@soulbringer: Zdar. Pokud bude zájem, obraťte se na CREW - spolupracujeme hodně nejen s knihovnama, ale i s tábory. Máme jak nějaké volné komiksy pro tenhle účel, tak možná budou i nějaké návody a tipy. Zkuste to na redakce@crew.cz
Mám PS5 s mechanikou, protože hraju minimálně a tak jsem si mohl zahrát ne zrovna nové hry (prostě jsem je neznal). To ale taky znamená, že jsem je koupil z druhé ruky. Mám i digitální, ale když jde o něco většího, chci disk. Můžu si pak od někoho půjčit hru a na oplátku půjčit mojí. O tohle nás digitál okrádá, protože tohle omezení nepromítá do ceny. Naopak je to většinou dražší.
Aloha komunitu! Pořádáme anglický tábor, kde budu chtít nadchnout děti ve věku 10-15 let do
- lásky k vizuálním příběhům
- lásky k četbě komiksů
- povzbudit je, aby se pokusili vytvořit vlastní potřeby
Mám haldu podpůrných podkladů, ale přeci jen uvítám jakékoli tipy na "HOW TO" (a nejde jen o kreslení).
Budu mít worskhop 2x. 50 minut - takže cokoli vás napadne, jakékoli odkazy - sem s tím!
House: Hele, kupoval jsem si ho na vánoce 2024, čili ho mám rok a půl a už na něm přehrál kvanta disků. Jak stará DVDčka, sem tam nějaký ten UHD disk, nejvíce samozřejmě klasické BD. Nestrkám do něj žádné výpalky, pouze lisované věci, i když vypalované placky přečte taky, ale já jsem už všechny vyházel. Nestalo se mi, že by se u něčeho zasekl. Takže za mě jenom pochvala. Když tak mrkni na reddit, tam si fandové navzájem doporučují různé UHD přehrávače, jak klady, tak i zápory. Faktem ale je, že ten výběr je malý, na trhu je jen pár modelů.