Forum Všechny příspěvky pohromadě

@Walome: Vis kolik tam sezenes titulu, ktere jsou jiz z obchodu nenavratne pryc?
Me fascinuje tvoje potreba neustaleho opakovani ze antikvariaty a bazary obecne jsou fuj a mely by se zakazat.
@Dinik: rozhodně díky za tip! Gamebooky mě baví už dlouhodobě (od základky, kdy jsem objevil sérii GrailQuest) a teď se docela těším, až se dostanu k Draculovi od Greena. Nejdřív ale musím dotvořit svou metalovou kapelu v Metal Heroes – and the Fate of Rock :-D
Shpeckk: To jsou takove docela kratke jednohubky, myslím ze tam neni ani nutnost vytvářet postavu. Dům na Straznem vrchu je dost rozsáhlý, těžký a poradne lovecraftovsky temný.
@George Walker Bush: mě fascinuje ta iracionální touha udržovat bankrotující byznys naživu. To musí bejt nějaká úchylka.
@Dinik: já si teď objednal sérii gamebooků Necronomicon (Carcosa, Dagon, Kadath) tak jsem docela zvědav :-)
Kdo ma rad svet H.P.Lovecrafta tak doporučuji gamebook Dům na Straznem vrchu.
@Shpeckk: Tak snad se bude líbit a nebudeš zklamán. Smith byl Lovecraftův současník a kamarád, oba k sobě chovali velkou úctu a ovlivňovali se navzájem. Pro mne naprostá povinnost pro fandy HPL. Díval jsem se, že překlad je teď dostupný jen u vydavatele - Albatros Media.
Ligotti je zase takový následovník tradice kosmického hororu. Jinak, když čteš v angličtině, příležitostně se mrkni na W. H. Pugmirea a Caitlín R. Kiernan, ale jen pokud tě osloví Smith a Ligotti...
@Qvestor: rozhodně díky za tipy! Mě tenhle "svět" chytl hlavně díky herním adaptacím (ať už stolní, jako Arkham Horror, tak počítačové/konzolové - zrovna hraju sherlock: The awakened) takže i mimo klasického Lovecrafta mě zajímá obdobná tvorba a právě i od současných autorů, tak ještě jednou díky :-)
@Shpeckk: To jsem bohužel nečetl, ale vím, že Tim Pratt by měl být dobrý autor. Triton od něj vydal nějakou sci-fi, která se u nás setkala s úspěchem.

Dřív jsem kupoval víceméně vše, co jakkoli souviselo s Lovecraftem, ať už šlo o počiny jeho kamarádů spisovatelů z tzv. Lovecraft's Circle, adaptace jeho díla, nebo věcí rozšiřující Mythos, teď si ale kvůli nedostatku místa musím hodně vybírat co koupím a co ne.

Z toho co mě nejvíc potěšilo, co vyšlo v překladu, jsou sbírky povídek Clarka Ashtona Smithe Mimo prostor a čas, a Písně mrtvého snivce Thomase Ligottiho.
@Gmork: Miluju Tremors, viděl jsem všechny díly i seriál. škoda, že nevyšel ten seriál s Kevinem v hlavní roli...
To bude beztak jeden z těch, co se pokoušeli i na fb v bazar skupinách rozjet tady pořádné podhoubí pro tyhle investiční produkty. Protože, jak do toho s nima nenaskočí dost lidí, tak to nemají komu přeprodávat a najednou to nejsou tak dobré investice, když hlavní fanbase leží za oceánem.
Imho to v našich podmínkách nemá cenu vůbec, nemá to tu historii, graduje se za hranicema a místní investoři si bohatě vystačí i s rozbalenými komiksy, tak proč tu importovat ještě grading, kde si člověk na kartičkách snadno vyzkoušel, že je to spíš loterie než systém s pevnými pravidly (přijde ti domů 6ka, protože se grader špatně vyspal? rozlam to a pošli zpátky, občas se to ti klidně vrátí jako devítka).
@Qvestor: Teďka vyšlo u Carcossy Žravá hlubina od Tima Pratta - příběh z (herního) světa Arkham Horror. Ještě jsem nečetl, ale zvažuju, tak jsem se chtěl jen zeptat jestli to máš přečtené a případně jaký je názor?
Tak už vyšla první část Complete 2000 AD by Alan Moore (Volume One), momentálně všechny kratší práce Future Shocks, Time Twisters aj. Jsem zvedavý, kdy a čím budou pokračovat.
https://2000ad.com/news/the-complete-2000-ad-by-alan-moore-volume-one-is-out-now/
Za 30 let to tu cenu mít bude.
@xintax: si da zase 4 roky pauzu :) a jak budou dochazet prachy tak udela dalsi tri
@charvos:Plánovat můžou cokoliv, ale jistý je, že poslední sešit č. 72 vyšel skoro před rokem, takže book 12 bude končit právě tímhle sešitem.
Dává to smysl na příklad u prvních čísel Čtyřlístku v nějakém zachovalém/pěkném stavu. Ale určitě je to blbost to co tam má ten člověk. Vyhozený peníze z okna. Nebo tam třeba pracuje jeho táta a má to zadarmo. Co člověk ví.
neni, podle guglu, planuje ze to bude na 108 cisel 12 kniha jsou 67-72
U Dobrovského mají opět kompletní Gannibal a Dívka ze země venku v akci 10 za 500
@xintax: Saga bude tymto komplet, alebo este nie je dopísaná?
Chapem gradingu pri kartickach, kde su v tom obale a len sa na nich pozeram z oboch stran. Nechapem pri komikse - ved ked ho vyberiem a precitam tak je hned po 9,8 nie? To uz je potom tiez iba na pozeranie obalu?
@Gmork: mně přijde dnes, mám predobjednanou limitovanou verzi v pevné vazbě … Blackwater budu taky brát, ale asi počkám až budu mit vic věcí v košíku. za co toho Pohlreicha dávají? Mne ho zatim nenabídnuli :-)
ŠťastaV: Tak Atlas Pekla je už u Dobrovského. Objednáno spolu s Blackwater 2 - M. McDowell, Poslední svatební host - Jason Rekulak, Sladké sny - J.H. Markert a Deníky apatykářky 4.
PS - Knihu Šéf - biografie Zděnka Pohlreicha už dostanu jako dárek po čtvrtý, už nevím, komu to mám dávat.:)

https://www.knihydobrovsky.cz/kniha/atlas-pekla-803390752
@Yaromil: Jsou to zajímaví lidé, co to dělají... já až budu jednou třeba relativně zaopatřen, taky si nějakej otevřu! :-)
seneke: Já se na to nedávno podíval po hafo letech, odněkud jsem to vyhrabal origoš na DVD, ten obraz byl tedy na 4K televizi bídný, ale pořád je to skvělý biják, i po všech těch letech. Tak jsem šel i do dvojky, trojky. Možná půjdu do té jedničky ve 4K od Arrow. Stejně si chci od nich teď vzít Black Society Trilogy - Takaši Miike, The Game Trilogy - Yusadu Matsuda a do Deep Red, Tenebrae a Phenomena od D. Argenta, všechno je to teď ve slevě za pěkné ceny.

https://www.en-filmy.cz/4k-filmy/tremors-4k-ultra-hd/
Pochopím superdrahé edice pro bibliofily. Pochopím komiksy s větším počtem variantních obálek, než je množství holek, co sklátil Hefner. Ale co je sakra v prokletém jméně Nergalově tak populární na komiksech zatavených do plastu? Komiksy se mají sakra číst a ne za nekřesťanské peníze cpát do nějakého plastu.
@Gmork: Hustý, Chvění. Snažil jsem se sehnat jedničku, ale byla beznadějně vyprodaná.
@ZdenekVs: jeden je za 40€/1000kč ale pochybujem, že je u nás na toto trh.
Druhý život antikvariátů (iVysílání)

Dokumentární film o českých antikvářích, kteří dokázali udržet a rozvíjet svůj tradiční obor i v současném digitálním světě. Jak fungují antikvariáty v různých koutech naší země a jak se musí antikváři přizpůsobovat novým trendům?

Fanouškům, kteří si doplňují sekundární literaturu kolem Lovecrafta, doporučuju krátkou novelku Vrby Algernona Blackwooda, nově vydanou Medusou. Lovecraft ji obdivoval a určitě z ní čerpal hutnou atmosféru, na níž je založená.
Před koupí si ji můžete pustit legálně free na kanálu Portal Binary Code na YT.
To muselo stát peněz a přitom...
Mordydy jsem si teď pořídil na Trpasliconu, ale zatím nebyla moc příležitost :-/ Ovšem v rámci gamingu teď hraju remake Sherlock Holems: The Awakened (ukrajinské studio Frogwares) - crossover mezi A. C. Doylem a Lovecraftem a zároveň (prý) docela slušný úvod do jejich Sherlockovských her :-) Takže už teď se těším na další díly, plus jejich čistě Lovecraftovské The Sinking City :-)
Taky hrajeme Mordydy a přesně jediné, co by to chtělo, je rozšíření :-) Ve čtyřech se dost často dolíže balíček a už podruhé mít tu samou kartu není fajn.
Saakra. Na ságu se těšim. Díky Kníre!
Třetí Avatar sice není žádné veledílo ohledně scénáře, ale pokud má někdo velkou OLED TV a 4K přehrávač, tak je tohle právě ten film, který předvede tuhle technologii v celé kráse. Film game dnes spustili předprodej, i na sběratelský steelbook, Sám váhám, zda do toho jít, už jsem se dost plácl přes kapsu s tou sběratelskou edicí Stranger Things. Ale třeba je tu nějaký fanoušek tohoto filmu. Já si ohledně 4K počkám na Nevěstu a Spasitele. A mám objednanou Dellamorte Dellamore (Cemetery Man).

https://www.film-game.cz/avatar-ohen-a-popel-4k-ultra-hd-blu-ray-bonus-disk-edice-v-rukavu--0941255.html
Dotaz. Kdo všechno tu jede na Svět knihy?
@faster86: Jo, jo. Nemělo by se to nijak lišit. Termín už se blíží. Možná by mohlo být už na knižní veletrh. A stejně tak i Sága 11 a 12.
je tu někde červený knír? Můžu poprosit o nějaké info jak bude vypadat Sleeper? Zase limitka, ceny stejné? atd atd
@ŠťastaV: Ten zákaz je pár let starý. Egmont to ještě stihnul.
@Lenny: ale tak u Egmontu ta jedenáctá část s Bombiem je, to v době, kdy vyšla, se ještě mohlo vydat? To by byla docela škoda bez toho …