Čtenářský koutek Pro ty, co comicsy i čtou.

Limitka Ženšenových korenov je dostupná na Argo bibliofíliách, číslované, v boxe s podpisom autora a farebnou oriezkou, dokopy 100 kusov

https://www.argo-bibliofilie.cz/knihy/103-zensenove-koreny-s-podpisem-autora
@Poniczech: mno hele, já nechci být špatným prorokem, ale... sám mám neveselou zkušenost, za kterou ARGO až tak nemůže, ale je to škoda a drobné mrzeníčko.

Když se rozhodli vydat nový překlad GoT v plátěném vydání a kůži, tak jsem si vzal tu plátěnou verzi Písně ledu a ohně I.-V. (líbili se mi ty ilustrace Kačky Bažantové). Už při odběru jsem se tuším bavil s tím, že pokud by se stal zázrak a Martin by třeba dopsal VI. a VII., tak že prej jestli by to dodělali v plátně? Odpověď byla spíše neurčitá, ale slibem prostě nezarmoutíš. Respektive řekli férově, že záleží především na panu autorovi, jestli a zda to vůbec dopíše, že by to pak asi rádi v v biblio verzi vydali, ale zaručit to samozřejmě nemohou... OK, jasná věc.

Jenže tuším cca rok na to Martin pustil do světa prequel Oheň a Krev (stejný universe, jiná doba, trochu jiný žánr a la kronika a příběh jednoho rodu). Jenže to už není technicky vzato tatáž série a je 1. díl nové serie... na tom se s Argem shodnem, ale docela mě zamrzelo, že tohle v plátěné nevydaj - prostě musí mi stačit PB nebo klasická pevná. V plánu to není, mlhavě se prohodilo, že budou sledovat prodeje a zda to vůbec Martin dopíše, když ještě nemá ten led a oheň.

U Mumínků to ale může být jinak a klidně mohou jednu knihu dodělat. Ostatně ono to je tak jako tak uzavřená věc a myslím, že po tom je ta poptávka větší (než že by někdo chtěl prequel nedokončené věci ve stejném formátu). Tady si myslím, že to nakonec vydaj a klidně i s jiným dodavatelem... takže bych se jim s mailem připomněl :)
@Yaromil: Ups, máš naprostou pravdu. To mi nějak uniklo, ale opravdu je to tak, všechny ty standardní verze jsou samozřejmě taky venku. Nikdy jsem si ty standardní nezkontrolovala a z nějakého důvodu žila v přesvědčení, že ty se teprve chystají :D
@Poniczech: Také vydání Muminů sleduji a moc doufám, že i zmíněný chybějící biblio díl vyjde dodatečně. Vím, že by jej Argo chtělo vydat, ale zatím k tomu nemám také více informaci mimo zmíněný fakt, že Akcent už to nevytiskne.

Nejsem si jist na 100%, možná mě vyvedeš z omylu, ale nevyšly v té běžné verzi už všechny díly a to právě také kvůli tomu, že je tiskl Akcent? Alespoň já jsem si doposud myslel, že je mám všechny :-). Bral jsem vždycky oboje verze.
Nevím, jestli jste si tu ještě někdo další pořizovali od Arga z bibliofilie ty jejich Muminky, ale jak si asi mnozí všimli, tak v té limitce vyšlo všechno, kromě Velké povodně - ta totiž zatím vyšla jen jako speciální výroční vydání.

Argo několikrát opakovalo, že limitka (a i standardní verze) téhle knihy bude, jakmile se dovyprodá to výroční vydání. Na bibliofilii se mezitím objevily i další díly, které ještě standardně nevyšly - protože jim tiskárna Akcent oznámila, že bude končit. Teď nedošlo k vyloženě slovnímu potvrzení, ale pořád aspoň lajkovali na fb komentáře, které psaly, že je to fajn, že to vyjde kompletně v té limitce i tak a už se jen těší na tu Velkou povodeň.

No a nějaký čas zpátky se na bibliofilii objevil Pán prstenů v plátně - a ejhle, je u něj větička "Ale krátce - tohle jsou poslední knihy, které Akcent vyrobil."
Tak jsem jim napsala mail, jestli teda ta Velká povodeň bude, nebo nebude - odpověď zatím nedošla, je to nějak 2 a půl týdne.

Furt doufám, že si to jen někde schovávaj a fakt to dropnou po vyprodání toho výročního vydání (které se možná neprodává tak dobře, že je furt na skladě). Trochu se toho ale bojím, protože odpovědi nemám a všechny ty ostatní díly už na bibliofilii jsou, i když normální verze budou postupně vycházet během dalšího roku (nebo i dvou).

Víte někdo něco? Ještě je jinak zkusím prudit na sockách.
@radek:Já teda podpořím kdeco,ale tohle je opravdu ai peklo.Tahle prezentace je opravdu neštastná i kdyby z toho něco slušného nakonec vylezlo...
Nevím, jestli je fér tomu říkat kresba. Jsou tam jasné znaky AI - jedno světlo lampy tam levituje, obličeje lidí jsou deformované, nápis CESKA BANKA bez diakritiky, ehm. Těch detailů je tam víc. Ani ten první milník nedává smysl. Kolik potřebuje na projekt koloristů?
Kresba vypadá jak obšlehlá z DC animáku a ty řeči jako "unikátní superhrdinský koncept, který v Česku dosud neexistoval". Buď pán ví o českém komiksovém prostředí úplné kulové a nebo je to šméčko.

Počkám si, až s ním chlapci z Komiksových novin udělají rozhovor.
Ja nič viac neviem, inzerát som našiel na bazoši..
@Trip: A proč je to na Donio a ne na nějaké crowdfundingové platformě?
@Trip:
Zatím to vypadá jako nějaký sociální experiment. Ty tři obrázky, co tam jsou teď, vypadají jak generované od AI. Je trošku zvláštní rozjet komiksový projekt a prezentovat se takto...
Aktuální balíček od Dobrovského, nejvíc jsem zvědav na ty Ptáčata (Nestlings) od Nata Cassidyho. Čtenáři to většinou chválí a jeho letošního novinka When the Wolf Come Home se dostala do užšího výběru na goodreads.

https://imgbox.com/bKAbTjxP
https://imgbox.com/9fDSMAKZ

https://www.goodreads.com/book/show/65212029-nestlings
@louza: ta Navola hodně zaujala i mě. Jak říkáš, fantasy kmotr.
louza: Já díky edici Smrtihlav objevil autory, které jsem neznal. Hodně se mi líbil Ten druhý od Tryona, tak jsem si v zahraničí koupil jeho The Night of the Moonbow, protože je mi jasné, že to tu nevyjde. Je to o šikaně na letním táboře, která se posléze krapet zvrhne. Čtenáři na goodreads to označují jako hororový Pán much. Knihu už mám doma a docela se na ni těším.

https://www.goodreads.com/book/show/219536.The_Night_of_the_Moonbow
Norri: ARoGAnci Arga už dlouho obdivuji. Proč vlastně tak nakladatelství pojmenovali? Na druhou stranu, každá kniha je vlastně unikát - třeba proto je ražba pokaždé trochu jiná.
@Gmork: Přiznám se, že když jsem Omena viděl na prodejně Dobrovského, tak jsem to automaticky vzal do ruky za plnou cenu. Ono to časem asi bude ve slevě, ale tahle edice si zaslouží podporu. Byl jsem tam teda původně pro svého hrdinu Bacigalupiho a jeho zbrusu novou Navolu. No to jsem fakt zvědavej. Fantasy kmotr je docela zajímavá kombinace. Podle pár stránek to vypadá dobře i když je to teda špalek, ale asi to bude bavit.
louza: Taky ho čekám. Vzpomínám, jak jsem Omen poprvé viděl jako kluk a dost mě to tehdy rozhodilo.:) I po letech je to stále hodně dobrý film. Na předlohu jsem zvědav. Teď jsem využil ten kód a na luxoru si objednal Jak se stát bubákem od Chizmara, to je můj poslední letošní fobosácký titul. Jinak jsem teď dočetl Případ okradené alchymistky a četlo se to samo. Knížka, která nejednomu vylepší den. Škoda že to nebylo delší.
Gmork : tak dneska nákup Seltzerova Omena ze smrtihlava. Začal jsem to rovnou číst a opět příjemné překvapení. Ani jsem nevěděl, že je to podle knihy.
Já si myslím, že to píšou právě proto, že ta ražba není dokonalá a proto na to upozorňují, že to není důvod k reklamaci. Podívejte se na ty fotky. Na každé knížce je to trošku jinak.
Argo je podle mého názoru zoufalé špatné v propagaci a komunikaci s potenciálním i stávajícím zákazníkem na sockách. Mě to třeba těžce odrazuje.
@Jonathan Arbuckle: to jsem si taky hned říkal, když to dopravce poškodí, tak to mi to Argo neuzná..
Jakože tahle věta je vážně u limitky Pána prstenů? :-D Prohlédli jsme všechny knihy, které jdou do prodeje, a tudíž nepřijímáme reklamace spojené s ražbou. Uvědomujeme si, že tato edice není pro každého, vše vidíte na fotkách. Ale vypadá přesně tak, jak jsme ji chtěli mít. A jde jen o 134 kusů, které mají navíc na hřbetech průběžná grafika od Mikuláše Podprockého, jež se objeví jen zde a na verzi v kůži, která nás ještě čeká. Nikde jinde... Ne že bych byl expert, ale už i ta barva na těch fotkách je taková řekl bych nedochycená, nebo někde se sešoupe při dopravě, ve skladu od brigádníka, tak to bude prostě nazdar tady máte originální kus :-D. A chtěl bych vidět toho kdo kontroloval 134*3 kusů tak detailně. A ano vím co od Arga chtít :D
@Yaromil: Myslim, ze to psal nekdo na FB Comics Centra.
@xintax: Díky za link. Kde si se prosím o tom dozvěděl? Nikde jsem od Arga nic nezaregistroval.
@xintax: na schodech fotit knizku za 6000, Argo never changes.
Na goodreads už se začalo hlasovat o nejlepší knihy letošního roku. Do užšího výběru se opět dostala americká autorka Rachel Harrisonová. Jsem zvědav, kdy ji u Fobosu objeví, už jsem od ní přečetl dvě knihy a bylo to dobré. Toho Kinga - Never Flinch už má Beta v edičáku.

https://www.goodreads.com/choiceawards/readers-favorite-horror-books-2025
Gmork, House: Kluci dejte si už jeden z vás tu ikonku, takhle to vypadá, že si povídá někdo sám se sebou:)
House: Žalozpěv si nenech proklouznout, je to výtečná temná středověká fantasy, kterou Rosinski nakreslil ve své životní formě, i po stránce scénáře je to perla. Jeden z nejlepších komiksů, který tu letos vyšel. Už nějaký čas pana Vybírala přemlouvám, že bych rád přeložil komiks Layla - Příběh z šarlatových močálů, který se Žalozpěvu v mnohém podobá, tak snad na to někdy dojde.
@Gmork: Joo, tak kdyby po vzoru loňského podzimu KK, Dobrovský či Luxor vydali slev. kód - za 2k sleva 500,- tak si asi taky naplním košík :)
Ale když ne, tak mám letos nakoupeno i včetně komiksů. Včera došel Reckless a od Crwe Hruzopark s Laily Starr.
Žalozpěv spíš vynechám :)
House: Já chci ještě letos jít do pár nežánrových věcí, např. Zahrada od Petry Dvořákové apod. Tak snad mi luxor nebo Dobrovský pošlou nějaký vypečený vánoční slev. kód. :) A ať se vrátíme ke komiksům, došel mi tenhle balíček, zvlášť ta kniha vlevo nahoře se po technické stránce hodně povedla.

https://imgbox.com/h2KZSzy3
@Gmork: ja už do konce roku objednám jen asi nová vydání Šóguna a Kmotra. Ale zaujal mě anotací Symbiont od Planeta9. Sci-fi jako žánr nevyhledávam, ale tuhle knihu jsem si uložil.
House: Žádný strach, taky si dost vybírám, co budu číst, tolik toho času zase není. Dočetl jsem toho Hendrixe a dal si od hororu trochu oraz, čtu Ranhojičku od Lukáše Meisela a zatím baví. U Dobrovského mám objednáno: za horor Ptáčata a The Omen, za sci-fi Dítě světla, za fantasy Věštkyně drobných osudů a ten Heat 2. Tak snad jsem u ničeho nešlápl vedle.
@Gmork: ano, ano, jen to sleduj, letos si doporučil dost dobrého :)
Já sotva stíhám číst, kapacitu sledovat co kde kdy vyjde, už nemám :D
Fobos už začal zveřejňovat první tituly pro příští rok a hned první vlaštovka potěšila - Ronald Malfi - Psáno odjinud (Ghostwritten). Práce tohoto autora mám rád, zvlášť Černý jícen se povedl. Takže se na nového Malfiho hodně těším.

https://www.nasenakladatelstvi.cz/produkt/psano-odjinud

https://www.goodreads.com/book/show/60686837-ghostwritten
@Yaromil: tak už je skladem, to je rychlost :)
Když už si o tom píšeme, tak nám to pěkně naskočilo na e-shopu:
https://www.verneovky.cz/www-verneovky-cz/eshop/42-1-ERB/0/5/571-ZALOZPEV-ZTRACENYCH-ZEMI-1-CYKLUS-SIOBAN
(prozatím vidím, že není skladem)
@Cikolb: Děkuju za info, teď vím že do toho půjdu na 100% :)
@Cikolb: Díky za shrnutí. Je reálná šance, že pan Vybíral vydá i další zmíněné knihy?
@Django: Chystaná kniha se dá žánrově označit jako temná fantasy časově zasazená do raného středověku. Děj se odehrává na odlehlém ostrově v zemi nesoucí jméno Eruin Dulea. Rod Sudenneovců bojuje o nadvládu nad zemí s temným mágem Bedlamem a jeho přisluhovači. V ději se proplétají keltská mytologie, pohanští bohové a staré legendy. Autorem scénáře je Dufaux, kresbu obstaral Rosinski ve vrcholné formě. Vydání v podání integrálu do sebe zahrnuje první čtyři díly dnes již patnáctidílné řady. Nicméně první čtyři díly (z let 1993 - 1997) tvoří ucelený příběh, který až později dostal název "Cyklus Sioban". Další navazující cykly tvoří opět 4dílná pokračování - Cyklus Čarodějek, Cyklus Bojovníků odpuštění, Cyklus Sudenneovců. Každý z nich má samostatného kreslíře, Rosinski obstaral pouze nyní vydávaný cyklus. Podrobněji je to popsáno v textovém doprovodu chystané knihy.
@Django: Jo, ta ilustrace na titulce je opravdu parádní. Jdu do toho, obsahem se nechám až překvapit :-D.
@Django: kdysi to bylo zvažováno do Modré Crwe, na youtube to pánové ředitelé dokonce představovali. Mrkni, čas cca od 21:00. https://www.youtube.com/watch?v=wtQvuHBMees&t=1740s
Ahoj ví někdo o čem je ten Žalozpěv obálka mě dost zaujala https://www.verneovky.cz/fotky13347/Zalozpev_obal.png
Díky všem za odovědi. Jestli se v tom moři knížek neztratím a dám to nějak dohromady, napíšu. PS: Nekupujte si moc knížek, je to pak šílené...
@George Walker Bush: hmhm, takže říkáš, že chceš práci jo :D podívám se na to.
@ŠťastaV: Sirotčinec je top ve svým tématu. Převést na filmové plátno jak se mi ten text v hlavě vizualizoval, tak se na něj za tmy asi nepodivam :D fakt drsný, Fracassi se rozhodl, že to sjede až do nuly.