Sběratelský klub Diskuze pro sběratele comicsů.

Umění pro umění!Přiznám,můj zájem není zcela nevinný,několik autorů z Másla a Jukeboxu znám...Ale studuju biologii,takže jsem nezaujatá.Relativně.Jako všechny holky.Co kreslil Milo Manara.Zrzavý,kudrnatý,jak z tý povídky o Touze,co vyšla kdysi v Crwi2...
A sehnat se dají v Krakatitu,mém nejoblíbenějším knihkupectví.HaHáá!
Buď umění nebo lysohlávky :)
Díky ...jsem zapomněl.
AZTeck: A hergot! Umění! Tomu já nerozumím :)
Draco Nobilis: A kde se dají tahle veledíla sehnat? Upřímně ti přeju ty dva tituly, co si budeš moct nakliknout do sbírky... Ale hlavně s rozumem, ju? :-)
Kuš...
V Brně ve Futuru
Dneska jsem v LKáčkách objevil Thorgala: Alinoë za 50Kč.
BB/art nám ještě letos chystá pěknou nálož:
Punisher MAX: Od kolébky do hrobu - 24.6.
Freddie a já - 8.7.
Ultimates 2: Národní bezpečnost - 22.7.
Vetřelci 1 - 19.8.
Mistr a Markétka - 2.9.
Transmetropolitan: Zpátky v ulicích - 9.9.
Šen-čen: Cestovní deník z Číny - 16.9.
Sex Pistols - 30.9.
Hitman 4: Odvážným štěstí přeje - 30.9.
Život stojí za houby - říjen
Terminátor - říjen
Gemma Boveryová - říjen
Vetřelci vs. Predátor - listopad
Holka z HOPPERS - listopad
DMZ: Válečná zóna - listopad
Miluju Led Zeppelin - listopad
Vetřelci 2 - listopad
Swamp Thing – Bažináč 2: Láska a smrt - prosinec
Jinak jsem byl nedávno v onom krámě ve Varšavě (Díky, AZTecku) Komiksolandia. Je to takový miniaturní krcálek nacházející se v ochozu nad zastávkou metra. Nedá se říct, že by to byl krám napěchovanej od podlahy po strop, nicméně něco se tam najít dá. Zajímavý byl především velký výběr polských fanzinů. Celkový dojem: průměrný komiksshop.
V seqoyi včera ještě neměli. Ale bylo mi zděleno, že očekávají každým dnem......
to Woffce: ja mam pocit, ze v Seqoy/Caslavsky by se mela objevit. Na Crweconu jsem ji neziskal, pac uz byla vyprodana a na stanku Crwe mi bylo receno, ze bude doobjednana. Jinak kde ji 100% maji je Hudebni kram v Brne, pred chvilkou jsem tam volal:).

http://www.hudebni-komiksovy-kram.cz/
Poradí mi, prosím, někdo, kde můžu zakoupit (mohu-li vůbec) "Návraty Komety" ?
Ahoj nenabízíte někdo staré časopisy mickeyho mouse, donalda ducka nebo duck tales ?
A to já zas rád ji - zdánlivě pitomoučká, ale má svoji náladu... Sfar je šikula. ;---)
....no akorát ta Sfarova kresba není přesně můj koflík kafča;-)
Aukro bude asi to správné místo.
Nikoliv. Ale rekl bych, ze vetsina nabizenych comicsu je i zaroven v bazaru.
Help: Umožňuje Systém CDB jednoduše vyhledat lidi nabízející konkrétní komiks (Pchjongjang – Výlet do Severní Koreje) ze své sbírky? Jak?
AZTeck: Faltová je v dětském komiksu opravdu pojem, udělala velký kus dobré práce. Upřímnou soustrast pozůstalým.
Jedna smutná zpráva: 25. března zemřela malířka Věra Faltová. V posledních letech kreslila pro časopis Čtyřlístek Příhody detektiva Preclíka. Její komiksové příběhy ovlivnily v dětství asi nejednoho z nás. Pro připomenutí ty nejznámější z nich - nezapomenutelný Barbánek, Kocour Vavřinec, Mořští vlci, Koza Líza, Malý Vlk a Bystré Očko, Karajda a mnoho dalších.
comisarna v Londyne:

Forbidden Planet
forbiddenplanet.com
179 Shaftesbury Avenue, London

Dobra nejen comicsarna v centru Londyna, je dobre se nechat vyhodit na Victoria Station, dojit pesky k Westminstru, projit se na nabrezi Temze, vzit to pres Trafalgar Square k Forbidden Planet. Clovek tim nasyti pripadne choutky po pamatkach s prijemnym koncem. Nebo si muze vyrazit z Hyde Parku po Oxford Street, ktera vypada jako takovej hodne dlouhej Vaclavak. Tuhle cestu bych doporucoval jen pro silnejsi natury, pac lidi je tam jako sracek a i kdyz jsou to necely dva kilaky, tak se clovek docela zatapka v tech houfek turistu.

sortiment:

v prizemi dobrej vyber figurek, divek a sraciciky typu hrnicky, klicenky, ktere maji vazby na comics
v podzemi fantasy/scifi knihy a comicsy (prostor zabran pul/na pul)

comicsy je FP dobre zasobena, neni problem koupit cele serie najednou, specialni vydani, nebo signovane comicsy. Jen si asi na svoje neprijde "antikvariatni" comisar, kterej se rad prohrabava v krabicich plnych comicsu a hleda "nalez". Vse v ikea knihovnach, abecedne razeno:).

Cenove se chovaji v UK hezky, book za 20USD stoji cca 13GBP, takze kurz rozumny.

Jde mi jen o seznam polozek zaznamu o comicshopu. Nemusi to mit zadnou formu, natoz funkcnost.
Ještě bych jich měl pár pro Vídeň, ale to už asi rovnou počkám, až se teda udělá ta stránka:)
Zack: to se mi vůbec nelíbí. Andremu se úkoli nedávají, ten má pouze myšlenky a úkoluje:-) ....... No když bude trocha času, tak se zamyslim co tam. Stačilo by ti pouhé PDF? (nic funkčního, pouze tak nějak nastínit myšleku)
Hezky pekne. Andre, neudelas nejaky mustr formulare, klidne textak nebo excel, co ma v te databazi byt za informace? To by nemel byt zas velky problem nejak zprocesovat, kam to nakonec vystavit, aby to bylo po ruce, vyresime az to bude.
Rakousko:
Wien

COMICS HUTTERER
http://www.comicshutterer.at/
pobočka Rotenturmstraße 21
Hned v centru kousek od Dómu. Spíš takovej pro turisty a na suvenýry. Slušný výběr figurek a různých ptákovin (odznáčky, hrnečky, trika,....) usa komiks nic moc, alba v němčině.
3/5

pobočka Landstraßer Hauptstraße 126
spojení s centrem metrem
co se usa věcí týká, tak průměr. Ale už moc nevim, možná si vzpomene někdo jinej:) Ale docela příjemná atmosféra.
Zack: ale lepší než žádná. Když už má člověk vztyčnej bod, tak pak může alespoň lépe zagooglit.

Ještě jsem si vybavil, ale v jednom jsem byl někdy kolem 1998 a druhej teprve začínal, takže informace jsou zkreslené.

německo:

COMIC-LADEN COCKTAIL
Marktplatz 6
69117 Heidelberg, Germany
Spíš lepší PNS
-4/5

Neuwied
někde na Hermannstrasse
Neznám jméno, tenkrát tam mladý kluci začínali, a měli skromnej výběr. Zda to nemuseli zabalit nevim.
-4/5

andre: 3 roky neaktualizovana informace je lehce neduveryhodna, vis jak :)
Zack: To že se jich sem pár nahází a pak to bude 3 roky smrdět mi nevadí, hlavně že se člověk může někde informavat:)

německo

ULTRA COMIX GMBH
Vordere Sterngasse 2
90402 Nürnberg
http://www.ultra-comix.de/
Třípatrový obchod. Suterén: běžné figurky, dvd, knihy, hry. Přízemí: "dívčí patro" manga, lepší figurgy (tintin, asterix, gaston, blacksad, spirou,.......) + to co zrovna "frčí". Patro cca. 50m2:komiksy z celého světa. 2/3 věci v němčině, 1/3 usa. Pozor: usa věci hlavně booky (i starší), sešitovky velice po skromnu (jedna policová skříň). Plus usa akční statue.
+2/5

COMIC-DEPOT
Immermannstr. 65
40210 Düsseldorf
Deutschland
Malý obchůdek v blízkosti nádraží. Obsluha příjemná, i když moc neporadí:) Průměrný až slušný výběr usa sešítků (pokud si dobře vybavuju, tak spíš starší tituly), tituly v němčině, slabší výběr figurek.
4/5

SAMMLERECKE
http://www.sammlerecke.de/sammlerecke/einstieg.htm
pobočka Koblenz:
Hohenzollernstr. 40
56068 Koblenz
Obsluha, která se moc nezajímá, ale když se zeptáte, tak ví. Velice slušný výběr booků v němčině, průměrný v angl.
Figurky atd. průměr
3/5

pobočka Nürtingen:
Kirchheimerstr. 4
72622 Nürtingen
Krámek s atmosférou z 70let:) Ukecaná obsluha (hned mě tahala do kanceláře na nějakou online hru:) ) Výběr všeho průměrný.
+3/5

AZTeck + all: Není nějakej dobrej obchůdek ve Varšavě, prosím?
Comics v Polsku:
http://www.imago.com.pl/
Imago.com.pl
ul. Mickiewicza 14
40-092 Katowice

On-line polské comics shopy viz. můj profil. Vše osobně vyzkoušene, to výše i osobně navštívene.
Zack: třeba nějak takto?

Comics Shopy v Bruselu:
1) Belgian Comics Strip Center, Rue des Sables 20, Brusel (popis: muzeum s velkým shopem, shop: řádově tisíce titulů, převážně frakofonní produkce, stopové množství knih v angličtině a španělštině. Malé množství komiksů z USA a Mangy. Mají plakáty, placky, přívěsky,pohlednice, figurky, převážně Tintina, Blacksada, nějací Garfieldi. Cena knih a časpisů přiměřená, cena figurek od rouzmných cen po dost natažené. Nemají monografie autorů a ani jiné "obrazové" publikace. Taktéž nemají fanziny a lokální underground. Nachází se cca 5 minut chůze od centra. Obsluha slušná, domluví se anglicky).
2) Brüsel, Blvd Anspach 100, Brusel (popis: středně velký komiksový krám, tituly řádově ve stovkách -proklamované tisíce titulů mi přijdou jako nadsazené. Produkce pouze frankofonní nebo přeložená do francouzštiny. Mají menší množství figurek - převážně Tintin, placky a hračky, monogrefie (malé množství), velký manga koutek, malý USA koutek, mají i koutek s fanziny a lokálním undergroundem. Nabízí sem tam nějakou "akční slevu" v řádu 10 až 15% i na novinky. Asi 10 minut pěšky z centra. Obluha neumí anglicky a prodavačky za pultem komiksu nerozumí - na to tam mají pracovníka.)
3) Tintin Shop, 13 Rue de la Colline, Brusel (klasický Tin Tin shop... Tintin tady Tintin támhle. Zkrátka všechno s Tintinem - na rozdíl od ostatních ochodů v Bruselu mají i extra drahé věci s motivem Tintina a speicální limitované edice čehokoli...kam se dá nacpat Tintinovo logo. Obchod je prakticky v centru).

Comics shopy v Paříži:
Asi největší krám s komiksama ve vesmíru: Virgin Megastore (prakticky celé patro komiksů)

Btw. v Paříži je prý stálý bleší trh s knížkama, kde se dá sehnat úplně všechno. Docela by mě zajímalo, jetli někdo neví, kde to je.
Nebo proc forum, piste to sem. Spis pro orientaci, kolik toho vlastne znate, jestli ma samostatna stranka vubec smysl.
Proc ne na CDB? To mi prijde jako vhodny misto, navic se me porad nekdo pta, kde je ve Vidni nejaky comicshop :)

Ale mozna vas trochu schladim. Zalozme na to treba forum. Zkuste dat dohromady tech shopu aspon 20. Na co narazim. Napad je to skvely, ale smrdi hlavne tim, ze po prvni trech zaznamech bude dalsich par let hnit.

Jinak pokud by se toho nekdo chtel ujmout, treba shops.comicsdb.cz nebo shops.comx.cz domeny vam klidne propujcim.

ook?
A teda jeste moznost prikladat prilohy (vlastni fotky comicsarny, at je predstava pripadneho zajemce dokonala):).

to Andre: a s touhle myslenkou jsi mne teda mile prekvapil:)
A to je mi dobre myslenka. Tenhle rok mne jeste ceka Spanelsko, Rusko a mozna Italie, tak kdyby vznikla stranka, kam by uzivalte mohli psat sve dojmy, tak ja bych jiste ocenil. Asi na comicsdb.cz, ale treba na Crwi nebo Markyzovi stranky.

Ujme se toho nekdo? Staci sekce "comicsarny v zahranici" a formular - kde, moznost vlozit odkaz na google mapicky a textove pole na dojmy:).
Taková myšlenka (podnět): nechtěl by někdo založit stránky (nebo přidat na svoje) něco jako databázi evropských (světových) komiksáren? ....... By tam mohla být země, město, adresa, případně link na jejich stránky a subjektivní hodnocení výběru, atmosféry, cen... atd. ........ Já, že plno lidí cestuje, sepárátně navštěvuje různé komiksárny a tak. I já když někam jedu, tak se nažim v daném místě nějakou navštívit. Ovšem problém je, že když neumim místní jazyk, tak se to blbě hledá a stránky mívaj většinou taky ve svym jazyce...... a pokud nějaký najdeš, tak člověk nemusí poznat zda ten obchod stojí zato. .... tada ani nevim, zda by o takový stránky stál někdo jinej mimo mě?:)
ad Donzon: tak to mam po ranu kurva radost...