Gmork: Tady za ty reedice starších věcí jsem rád. Něco mám v původních vydáních, ale něco se blbě shání nebo stojí plno peněz, tak je to fajn příležitost pořídit. Hlavně je jistota, že nová deska je neopotřebovaná, i když ty jsi asi na CD podle fotky.
Jinak někdo zde poukazoval na slušný blití. Tady máte blití od mých oblíbenců z Austrálie :)
Fimi: Jo, vyzkouším.:)
Když si prohlížím vizuál desky Torr a dobové fotky a vzpomínám na dětství, vůbec bych se nezlobil, kdyby v podobné reedici vyšla i první deska od Kryptor - Septical Anaesthesia.
James: Taky mi dnes Torr přišel od plzeňských musicrecords + pár starších vypalováků, z novinek The Flower Kings - Look At You Now a hlavně Psychotic Waltz - The God Shaped Void, tuhle desku miluju a vlastně vše od Devona Gravese, mám všechny desky od jeho Dead Soul Tribe. Jak jsem tam Psychotic Waltz viděl, hned to šlo do košíku.
Torr - Kladivo na čarodějnice mi včera přišlo s dalšíma deskama. Raději by se mi to líbilo na černým vinylu, ale nebylo tady na výběr. Tu historii s obalem Armageddon jsem ani neznal. Dík. Dneska v Kutný Hoře v kostnici ani fotit nesmíte. Loni jsem se tam byl podívat.
No teď celkem válí Arawn, vyhráli i Spark fresh Blood, byli na velkých českých festivalech deathu atd, jinak já českou scénu nesleduju. Hodně taky je celkem v popředí Sněť, abbie falls, innersphere, adacta, Okult, cripled fingers
Všechno se to rodilo za pochodu a hodně těch kluků neumělo pořádně hrát, jen chtěli znít tvrdě a rychle. Což tvrdí i František Štorm z M.H. Pamatuji si na stylový obal u LP Armageddon focený v kostnici v Kutné Hoře. Jak Vlasta Henych vzpomněl, fotilo se to na rychlovku, správci kostnice dali na pivo a jak zmizel do hospody, začali s foťákem řádit. Když jim potom říkal, ať ty fotky nikam nedávají, uklidnili ho, ať nemá obavy. Příští měsíc se té desky s kostnicí prodalo přes 80 000 LP.:)
Dnes pořád dělá skvělé desky Masters Hammer, Dark Gamballe, Six Degrees Of Separation, taky poslouchám Cruadalach. Víc jsou dnes ty kapely v undergroundu, takže musíš trochu víc hledat. Je tu dost black a death kapel, ale to moc neposlouchám.
Je prdel, jak vsechno z ty doby zni uplne stejne :) Ale kdyz to tak posloucham, co se vlastne stalo s ceskou metalovou scenou? Je ted aktualne nekdo fakt dobry?
Předevčírem byl živý přenos na ČT art, dnes je to dostupné na iVysílání - výborná italská komedie na prknech Dejvického divadla. Komiksový oslí můstek vidím v tom, že dramaturgii dělal nedávno zmiňovaný Daniel Majling:)) Vřele doporučuji.
GWB, soulbringer: V doslovu k slovenskému vydání Ruda D.Majling zmiňuje, že před napsáním Ruda se pět roků smolil s "celovečerním pětatřicetiminutovým" animákem, který po umístění na youtube obdržel za dva roky bezmála 200 shlédnutí. Tento "úspech" ho postrčil ke komiksové tvorbě. Ono občas neškodí číst doslovy. Pokud mně autor osloví, snažím se sehnat o jeho tvorbě co nejvíc informací. Celá řada komiksových autorů nedělá jen komiksy, a jejich další aktivity jsou občas zajímavější, než samotná komiksová tvorba. Např. Thomas Ott. Kromě komiksových knížek natočil absolventský film "Sjeki Vatcsh!" (odkaz na něj jsem přidával cca před týdnem). A před časem mu vyšla parádní kniha: https://eu.louisvuitton.com/eng-e1/stories/travel-book-series#route-66
Je to sice dražší záležitost, ale mohu jen doporučit. A vůbec, celá edice cestovních průvodců od Louis Vuitton stojí za prozkoumání, jsou to nádherné věci. https://eu.louisvuitton.com/eng-e1/stories/travel-book-series
Sercial: Rudo je docela legendary, ale tuhle archivni zalezitos, nebo fakt, ze by mel Majling mel vlastni YT kanal, sem vubec neznal - skvost, dik za sdileni :)
Bohužel netuším, ale zatím mu tady vydali všechno, takže dřív nebo později bych ho očekával. Byť bych se nedivil, kdyby si počkali až na nějaký komplet. I za hranicema to šlo přes Donio :)
Na Brutalu jsem letos nebyl, ale skvělý relax byl letošní Basinfirefest, hlavně pro svou různorodost. 18 října jdu do klubu Futurum na své miláčky In The Woods... No a teď jsem si za šest euro koupil lístek na Cecile Corbel do kláštera Marbach, jsem její velký fanda a bude to poprvé, co ji uvidím naživo, tak se na to hodně těším, ale není to žádný metal.:)
seneke: Jasně, vím, co je rotoskopie a Sněhurku s Betty Boop miluju! :) U Bakshiho Pána prstenů jsem měl na mysli spíš ty extrémní polohy, do kterých se tam animace postav dostává, protože tam jsou na jednu stranu rotoskopovaní, ale až cartoonově animovaní hobiti s výraznými rozevlátými pohyby, a pak je tam jak pěst na oko použitý reálný záběr postav, jen prohnaný přes pár filtrů (což má taky nějaký odborný název, který jsem zapomněl). Chtěl jsem říct, že aby kreslená animovaná postava fungovala a "žila", je v jejích pohybech potřeba určitá nadsázka. Nestačí jen záběry reálné postavy prohnat filtrama nebo motion capture. Pak totiž taková "animace" tahá za oko.
Zack: hele jo - i já bych to preferoval, ale zjevně je to ptáčka rozpočtu.
Seneke: dík za kontext, já moc mamou nesleduju - ale vypadá to dobře. Jsem rád, že to pomohlo popularitě basketu.
Když už jsme u té animace a mangy, co říkáte na One Piece od Netflixu? První trailer stál za pendrek, ale ten druhý mi dal aspoň pidistřípek naděje, že to totálně nepodělaj.
Jinak očekávám od Crwe potvrzení vydání mangy, když vydávají ty komiksy k Netflix seriálům. :D
Soulbringer: Pro Japonce je Slam Dunk kultovní záležitost. Drží se v top 10 nejprodávanějších mang a autor Takehiko Inoue (kromě Slam Dunku píše a kreslí například Vagabonda) svoji prací výrazně zpopularizoval basket v Japonsku... a v Jižní Koreji a v Jižní Americe. A na Filipínách jedna z televizí pravidelně každý rok vysílá anime verzi (Filipínci milují basket).
Jinak Inoue se k basketu vrátil i v další sérii s názvem Real s prostředí vozíčkářského basketu.
Baatcha: Tomu, co používal Bakshi, se říká rotoskopie. Natočil záběry se živými herci a pak animoval "přes to". Je to technika, díky který získáš plynulejší pohyb (použili to například ve Sněhurce od Disneyho) za cenu mnohem větší práce. Používá se to jenom výjimečně, protože to je fakt nehorázně náročný, ale ten výsledek fakt stojí za to:
soulbringer: Jasně, chápu, ale pořád jde v prvé řadě o animaci a té přílišná realistická doslovnost vždycky škodí. A teď nemám na mysli to, že by pohyby v basketu neodpovídaly realitě. V traileru je to krásně vidět v čase 0:51 při tom ukazování prstem, kdy daný pohyb vůbec nevynikne a příliš drobná ruka se akorát divně sleje s tělem. Vo tohle gou.
Soulbringer: drzim ti palce, ale imho ocekavas level realisticnosti, ktera je nevidana u anime obecne, natoz u tohohle low costu. Nakonec to uncanny valley je zjevny uz v tom traileru a na to sem presne narazel.
Baatcha: bych se hodne divil, kdyby to melo jiny duvod nez 'budget'. Je uplne jedno o cem delas film, pohyb je pohyb a oko neni pica, oko vidi.
baaatcha: jak už jsem psal - věřím, že jde hlavně o uvěřitelnost a na filmu o baksetbalu asi půjdou taky lidi, co ten basket hrají. Prostě jde o to, jestli ty pohyby jsou přesně takové, jaké by měly být v ramci kličky, odskoku při střele, při obraně - věř mi, že spousta z toho je specifická a pro lidi, co hrají basket by až moc nereálné pohyby byly velmi rušivým elementem... ale teď spekuluju, pač jsem to samozřejmě ještě neviděl.
Zack: Pravda, animace pohybu postav potřebuje nadsázku, byť u realistické animace menší než u cartoonu, ale i tak, protože samotná animace je z podstaty nadsázkou. Jinak tam budou vznikat, jako u First Slam Dunku, podivné disproporce v pohybech, něco bude místy působit divně slitě, některé pohyby vůbec nevyniknou, jak měly, sem tam taková animační pěst na oko. Krásný příklad je Bakshiho Pán prstenů, tam smíchal cartoonovou animaci i reálné záběry postav a bije se to. Ale na druhou stranu chápu, proč u filmu o basketballu šli cestou motion capture.
Zack: jj, obecně se obávám toho propojování a spojování 2D a 3D (a navíc já jsem stará škola - mě se líbí spíše old school věci jako Akira, když jsme u anime)m ale obecně mi jde o uvěřitelnost příběhu a schopnosti mě do něj vtáhnout. No a jako baskeťák dokážu posoudit realitu těch pohybů, kliček i střel a to doufám, že to bude právě o té uvěřitelnosti.
Nechám Nolana teď trochu stranou.
Nejsem už teenager a mangy jdou trochu mimo mě, ale na basketball nedám dopustit, ostatně je to samozřejmě nejlepší týmový sport na světě - a navíc ČR nyní získalo historické zlato na Univerziádě - je mi jasné, že všichni tady tím žijete a není třeba připomínat... každopádně do českých kin míří anime adaptace mangy Slam Dunk. Nečekal bych od toho nic světoborného, ale pro rodinej výlet do kina za deštivých dní bude stačit.
No vida a podle mě je Interstellar přeceňovaná rádoby fyzikálně sofistikovaná pohádka pro mainstreamové publikum... jeho nejhorší film, co jsem viděl. :)
Velkej šéf:
1) A já to třeba - po nedávném čtení komiksu Bomba - znovu ocenil. Mně naopak vadilo, že na Oppieho je tady kladen největší důraz (od geniality po psychická dilemata), ačkoli vědecký vývoj byl kombinací všech těch chytrých hlaviček okolo:)
2) To je zajímavá optika ohledně toho vyvrcholení a má něco do sebe. Na druhou stranu, mně ten proces přišel ještě napínavější (asi protože jsem nějak dopředu věděl, že tu bombu nakonec udělají).
3) Jsem si po kině přesně říkal, co je vlastně na soundtracku - nekonečné dunění?:)))