Kdo si chce zablbnout, tak Studio Lain zase na gildě odstartuje v pondělí ve 12.00 bláznivý předprodej. Tentokrát půjde o sérii Sha od Pat Millse a Oliviera Ledroita. Náklad se navýšil ze 750 na 800 výtisků, ale i tak je jasné, že obě limitky budou za den, dva pryč. Nejvíc se mi ale líbí obálka u standard verze. Sérii jsem ale kdysi četl a moc mě neoslovila, čili do pondělní action nepůjdu. Alespoň ten jeden kus zůstane pro někoho jiného.:)
Podle videa to vypadá, že polský Egmont začne vydávat Povídky z krypty. Je to sice stařešinka, ale jako milovník hororového braku se na ty knihy těším. https://www.facebook.com/swiatkomiksu
Polští Lost In Time koupili práva na další tři evropské novinky, jsou to tituly od Label 619, který spadá pod nakladatelství Rue de Sevres. Jde o komiksy Hoka Hey!, A Short Story a Lowreader.
Polští Scream Comics potěšili další evropskou novinkou, tou je dvojdílná fantasy Brindille (Větvička), komiks mám koupený ve francouzštině, takže vím, že jde o nádherně nakreslenou atmosférickou fantasy. Tady budu zase řešit dilema, zda si to nekoupit podruhé. Potěšila i další dvojdílka historického Giacomo C. od Jeana Dufauxe, do té půjdu určitě.
Ohledně předprodeje integrálu westernu Catamount, aktuální stav - obálka s totemem vyprodaná, obálka s lokomotivou, tam zbývá 30 výtisků a u standard verze zbývá kolem 100 výtisků. Je jasné, že se komiks vyprodá už během předprodeje.
Další evropská pecka od polských Lost In Time - fantasy Servitude, což by se dalo přeložit jako Přísaha, ve smyslu, kdy rytíř přísahá věrnost svému králi, o což v tomhle komiksu jde. Jde o rozsáhlou fantasy ságu podobnou sérii Hry o trůny v nádherné kresbě. Poslední velká fantasy než se u Soleil zbláznili a všechny své autory nahnali do nekonečných Elfů - Trpaslíků - Orků - Mágů a já nevím, s čím ještě přijdou. Každopádně Servitude od Lost In Time komplet v jedné opulentní knize, to je splněný sen. A já myslel, že Zloděje z Císařství nemůžou trumfnout...
Studio Lain vydá western Catamount na konci ledna a zase v nákladu 750 výtisků, čili se bude opakovat stejná situace jako u Button Mana. Bude třeba si komiks zase dopředu zabukovat.:)
Cikolb: Džin není špatný, ale v dalších dílech se mi zdá už rozmělněný a už nemá takový tah na branku. Ale problém je spíš u mne, moc nemusím období a prostředí, ve kterém se série odehrává. Podobně to mám i se sérií Croisade, dávám přednost jiným kulisám.
Česky tu vyšla jen ta Sága Valty a Murena, z těch dalších věcí, co vím, se nechystá nic. Třeba někdy v budoucnosti. Příští rok vyjde druhý cyklus Mureny.
rooty: Moje top10 komiksů od Dufauxe od nejlepšího, všechno jsem od něj nečetl, napsal toho kvanta. Snad to nejpodstatnější ale znám.
1.- Voleurs d´Empires
2.- Žalozpěv ztracených zemí
3.- Peklo - Saria
4.- Murena
5.- Giacomo C.
6.- Sang De Lune
7.- Sortileges
8.- Dougle Masque
9.- Sága Valty
10.- Le Bois des Vierges
No, upřímně řečeno, Saria je po stránce scénáře lepší než cokoliv jiného, co u nás od Dufauxe vyšlo. A po stránce kresby se tomu jen tak něco nevyrovná.
Saria je sice nádherně namalovaná, ale co se týče příběhu, je to spíš lepší průměr, co se Dufauxe týče. Jeho Zloději z Císařství, které chystá Lost In Time, to už je úplně jiná liga, Jean Dufaux ve vrcholné formě. Saria se tenkrát vyprodala snad za deset dní, přesto se dotisk neudělal, což moc nechápu. U Button Mana to nejspíš dopadne stejně, Studio Lain prostě dotisky nedělá.
Darth: Mazeworld chystá Studio Lain na příští rok, tak jsem na to zvědav. Jinak Button Mana ve standard verzi mají na svém eshopu už jen 30 výtisků, tohle se vyprodá ještě rychleji než jejich Saria.
Darth: To tady začne těžko někdo vydávat, každopádně jsou ty povídky dobře poskládané, každý si tam najde to své. Mám rozečteného Button Mana a dobrý, nejvíc ho ocení fandové Soudce Dredda a takové té drsné školy z 2000 AD. Zápletka je podobná filmu Živý terč s J-C Van Dammem. Komiksu hodně přidává kresba Arthura Ransona, umí skvěle vykreslit atmosféru. Taky jsem ocenil, že komiks je zcela reálný, žádný Lobo, akční scény jsou uvěřitelné. Prostě velká věc, kterou nejvíc ocení fandové béčkových akčňáků typu Chyťte Cartera s Michaelem Cainem.
Darth: Asi tě potěší, že Metal Hurlant vol. 4, vyjde už 20 února. Takovou rychlostí ty Francouze brzy doženeme, pátá sbírka vyšla ve Francii letos v listopadu.
Darth: Jop, třetí Metal Hurlant vypadá plný skvělých komiksů a je to docela špalek. Já z těch více art laděných věcí na leden plánuji Surwilo a Velký Bůh Pan od nakladatelství Timof. Anotace a ukázky vypadají zajímavě, ale ještě si o tom víc zjistím, ať to nekupuji úplně na blind. https://forum.komikspec.pl/dzial-ogolny/timof-comics/1680/
Tak poslední letošní komiksy od bratrů Poláků.:) Příští rok nezačne vůbec špatně - Legendy západu, Nehoda při lovu aneb Pravdivý příběh o zločinu a poezii, Zloději z Císařství, Tenkrát ve Francii, Oceán lásky, Catamount, Blast 2... je zkrátka na co se těšit.
Rio už mám přečtené a líbilo, i když to má dost bezútěšný příběh. Knihu si může přečíst i ten, kdo v polštině nemá moc načteno. Komu se líbí film Město bohů, tak si na komiksu smlsne.
Na Gmorkovo doporučení jsem si koupil Rio, scénář Louise Garcia, kresba Corentin Rouge (Non Stop Comics; v polštině) - nedopatřením jsem to koupil 2×, tak kdyby to zaujalo i někoho jiného, dávám do bazaru...
Tak tohle je ohláška jako hrom, polské Lost In Time vydá historický epos Zloději z Císařství aka Zloději říší, což je hned po Mureně Dufauxovo největší dílo. Komiks jsem amatérsky překládal, tak stručné info: Příběh se odehrává během Prusko-francouzské války a následného potlačení Pařížské komuny. V sérii se mísí historické reálie s hororem v parádní kresbě Martina Jamara. Tohle je prostě velká věc a časem prověřený evropský kult. Lost In Time vydají všech sedm dílů v jedné knize. Cena bude jistě vysoká, ale v technickém podání ala Lost In Time to bude nádherný špalek. Velké těšení, byť příběh dopodrobna znám.
Norri: Zatím ne, nevešlo se to tam, a to jsem objednával za 5000,- kč a stejně se tam už nevešly takové tituly jako 47 strun, Blade Runner 2029 nebo první díl Lone Wolf and Cub od Hanami.
Ten Gillon spíš vypadá na takový scifi brak, takže snad příště. Ony ty knihy dost podražily i v tom Polsku, člověk si holt musí něco odpustit. Ale od Scream Comics půjdu určitě do posledního Dekalogu. A snad se chytne i ten Nestor Burma.
A taky jsme si hlavně s kolegou chtěli zabukovat toho Button Mana, vychází to v nákladu 750 výtisků, tak aby se to neopakovalo jako u komiksu Saria. Ten se vyprodal snad za týden a stejně se dotisk neudělal, Lol.
Button Man už má na gildě svou cenu a datum vydání. Objednaná varianta s obálkou A.
Společně s Metal Hurlant 3, Země, nebe, krkavci, Černé lekníny, V hlavě Sherlocka Holmese, Cedryk, Aquarica, Hellblazer - Carey... apod.
info od polských Lost In Time, u historického Laoway a dark fantasy Katedra Otchlani zbývá u nakladatele už jen pár kousků. Kdo o nich uvažuje, ať dlouho neotálí, za chvíli nebudou.
Magus of library zrovna čtu druhý díl, máš pravdu taky parádně nakreslené. Tyto dvě série se nedají moc srovnávat, Nevěsta je historický komiks, Strážce knihovny je čistá fantasy. Baví mě obě série, ale je fakt, že Příběh nevěsty má daleko pomalejší tempo vyprávění.