S313: Jako obrázky tam jsou, ale jestli bych to přímo označil za komiks nevím. Nicméně mohu předpokládat, že pokud nikdo nemá potřebné údaje, tak to sem nikdo nenahodí.
Nějak jsem zde nenarazil na knihy od Andy Rileyho - Králíčkovy sebevraždy, Králíček sebevrah se vrací, Velká kniha králíčkových sebevražd, Domácí zubař, Sobecké prasátko, Velké lži pro malé děti. Upřímně, ani jednu z knih jsem neměl v ruce, tak nevím, jestli jsou to přímo komiksy, ale předpokládám, že jo. Všechno to vydala Paseka někdy kolem 2009-2012.
Čtyřlístek: 4 vesmírné příběhy Čtyřlístku (pevná vazba) má uvedené ISBN komiksu Josephine Bakerová. Tu držím v ruce, takže ta je správně, čtyřlístek špatně.
Onkel 1928: mohl bys mi cvaknout tiraz jestli to nejakou ma a poslat na zack@comicsdb.cz? Jinak jsem k tomu nasel nejaky veci na netu, urcite to sem patri, pridam co nejdriv. Diky moc.
Skot: CDB4 se snazilo centralizovat vyhledavani do jedny stranky, CDB5 jde spis opacnou cestou, okenko na vyhledavani bude jak v Comicsech, tak v Prehledech, tak ve Sbirkach, vsude kde to bude davat jen trochu smysl. Navic to vypada, ze fulltext konecne funguje uspokojive i s cestinou, takze pujde vyhledavat vic vyrazu najednou, coz aktualni verze neumi. Furt to nebude google, ale jak to prubezne pouzivam, tak je to imho velky krok kupredu.
Za nás seniory, bych prosil snadnější vyhledávání v přehledech. Ve své sbírce zadám do okénka komiks či autora a hned mi vyskočí. V obecných přehledech mi chybí to okénko a při použití ctrl F4 se mi sice zobrazí ale musím najít příslušnou stránku. Tak asi tak. A díky za práci pro nás běžné uživatele.
Jinak za mě do nové verze CDB5 určitě ponechat aktuální nastavení (šest skupin, hodnocení, poznámka) - ideální možnost si nastavit náhled své sbírky každý dle svého; "hvězdičkové" hodnocení nerušit, někdy u mě rozhoduje zdali do něčeho jít kromě slovního hodnocení uživatelů s podobným vkusem, zvláště pokud hodnotilo více lidí. Datum získání/prvního přečtení bych asi uvítal více než poslední aktualizaci, no a na závěr bych bral určitě hromadné ukládání poznámek, ne po každém zápisu (jestli teda nedělám něco špatně) :D
Karlito: To je dobrá poznámka, ale nevím jestli chci znát pravdu. Doteď totiž sebe a ostatní můžu krotit tím, že tolik jsem za to doopravdy nedal, že to bylo daleko méně. :D
Karlito: je fakt, ze s tim by se pak dalo operovat dal, jinak by to patrilo spis do poznamky.
Darth: chci a shanim je uplne neco jinyho. Chci znamena, ze to vyhledove chci. Wishlist. Shanim znamena, ze to aktivne poptavam, hledam, koupim hned jak uvidim apod. Jinak ti rozumim, me to taky sere :)
Mě napadlo moci si zadat cenu komiksu, za kterou jsem to pořídil. Ne vždy bude sedět s tím kolik je uvedená běžná cena. Možná nějak podobně jako je kolonka s poznámkou a moci to pak i celé sečíst. Tedy hodnota sbírky nejen od doporučené ceny, ale i od opravdových nákladů.
Pridal jsem to ukladani datumu vlozeni. Zatim to nikde neuvidite, ale muzete mit lepsi pocit, ze od ted cokoliv vlozite, bude mit v CDB5 spravny datum vlozeni :)
kinak: Datum vlozeni je jednoznacne nejzadanejsi vec. Problem je, ze ted se neuklada. Muzu to zacit ukladat, ale u comicsu, co uz mate vlozene to proste nebude kde vzit. Ale pridam to uz ted do CDB4 a nez se doplacam k CDB5, tak uz aspon ty novejsi veci budou mit relevantni data.
karl173: slo, ale v tech prehledech vzdycky dost bojuju s mistem. Ale pridat tam tenhle sloupec je to nejmensi, mozna to udelam dobrovolny a komu bude vadit, ze tam ctvrtinu radku zabira pro nej zbytecny udaj, si ho vypne.
Budoucí verze CDB5 se pomalu dostává do fáze, kde začínám přemýšlet o tom, jak předělat Sbírku. Jestli ji vůbec předělávat. Co přidat. Co ubrat. Proč vám to píšu? Protože teď máte jedinečnou příležitost se podělit o svá osobní přání, námitky, připomínky, nápady, kdy se exponenciálně zvedá pravděpodobnost, že se toho dočkáte ještě letos. (Dal jsem to i na FB, kde maj lidi sdilnejsi naladu, ale klidne mi to napiste sem nebo do posty.)
Me fakt reddit sere a tam to aspon smysl dava, tady, kde je to spis chat, bude mit kazdy subvlakno dva prispevky. Navic teda nova verze ma uz forum hotovy :) Ale zkuste me prevedcit, ze by to bylo lepsi, forum si clovek nedela jen pro sebe :)
Planuje se v dalsi verzi upravit lehce forum? Bylo by fajn mit v ramci kategorie hlavni prispevek a pod nej odsazene sypat relevantni posty/reakce/odpovedi. Ten by mohl by "sbalitelny"; Kdyz se do nej neco prida, skocil by automaticky nahoru. Reakce na hlavni prispevek by se pridala kliknutim na prispevek/novou ikonu.
Nevim, na kolik lidi listuji kategoriemi, ale i tak se placa pate pres devate.
edit: chapu, ze to asi neni top priorita a vic tady ctu nez pisu. Je to jen navrh. DIk! :)
Ano, Victoria Regina je propojená a víceméně tam patří skoro všecko co Kopl kdy udělal (nedělám si srandu, číhněte se na tu časovou osu, co má v Skandálu v Čechách). Toe má s tím tvrzením pravdu. Já bych akorát do popisku k těm komiksům (zatím k hlavní sérii) připsal nějakou poznámku, že se to odehrává v jednom světě a dál to zatím neřešil.
RadimNemec: Victoria Regina ne, to je jako označit půlku Marvelu, protože se odehrává ve světě 616. Třeba časem dojdeme tak daleko, že budeme vytvářet propojení na světy, postavy, události atd. ale zatím ne.
Odehrává se to v jednom světě, Tajemný hrad v Karpatech slibuje výraznější propojení. Teď tam třeba i spadá Cesta kolem světa, co vychází ve Čtyřlístku.