* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

Ter: Je tam popis... Hranata zavorka rovna se, pak link a zase hranata zavorka :D Chápeš?
Môže mi prosím niekto poradiť, ako sa dá vložiť do sekcie "Art" obrázok (tak, aby tam bol viditeľný)? Ďakujem!
Dík Zacku, seš nejlepší. Ještě žes to sem napsal, já se divil, proč se nemůžu přihlásit automaticky :D
Trudos: diky:) vypada to velice dobre, vsak si to taky poridis, pocitam. Congra i charvosovi, jdou dva baliky do Ostravy;) a dcerky ti to vyrvou z paratu jeste v krabici
Se pak nezapomen logovat s novym nickem :]
Tak pěkně prosím změnit na "Darker", ať to mám stejně jako na stránkách Crwe, kde to taky nejde změnit, díky :)
mackovjak: pokud si to nepostrehl, tak si nevyhral :]

Nick zmenit jde, staci mi napsat. Nebo to napiste sem.
Už jsem to zkoušel dřív, ale nešlo to.
Otázka da sa zmeniť meno? Nick?
Bolo uz vyhodnotenie diosamante? Nepostrehol som to. Dik
Kapis: Gratuluju a závidím.
Výsledky soutěže o Amulet: charvos, Kapis a Carnage
Venom: Nene, možná jsem jenom napsal moc vykřičníků :)
Jo v pohodě chápu snad jsem tě nenaštval jen jsem se chtěl zeptat
Venom: Všechny připravované komiksy jsou rozpracované tady výše v Připomínkách a návrzích ... když něco nepřidáme hned ten den kdy daný komiks vyjde, tak je za tím jeden z těchto důvodů A/ nemáme na to čas (práci na databázi děláme ve volném čase), B/ nemáme ještě daný komiks fyzicky v ruce, nebo za C/ nemáme kompletní informace :) takže asi tak :)
Fry:díky za info já jsem se jen chtěl na to zepta
Venom: Dneska ho budu přidávat ... třeba trpělivosti !!
Můžu se zeptat proč není na stránce nhm sentry
Zack: no vidis a ja se treba podle serazeneho hodnoceni na zacatku dost rozhodoval, co koupit. Napr. kterou serii Batmana. Nizke hodnoceni Supermana - skoro zadnyho nemam krome 2 - Ruda Hvezda (tema), Co se stalo s muzem zitrka (autor). Fakt nebudu cist nazory na vsechny knihy, abych se presvedcil, ze blbe hodnocena vec je super. Mrkni jak dopadly Rat Queens, ghost in the shell etc. Orientacni hodnotu to podle me ma. A urcite by tady pomohly tagy - pres jednotlive knihy i serie.

Mne by byvalo pomohlo intro k serii - viz co je dnes venku Batman Snyder / King / Detective / Temny rytir nebo proc napr. Constantine, co vysel v sesitech 151-168? a knihy nejsou ani ocislovane, se da cist jako uzavreny pribeh. Sandmani - znama zacala predehrou (haha) a moc se nechytla atd.
mackovjak: fakt bych neprecenoval vypovedni hodnotu seznamu serazeneho podle hodnoceni :) Jinak to asi chapes dobre, jen osobne vidim krajne nedemokraticky, rucni vyber jako naprosto nezbytny.

Kapis: ti to nefunguje tak dlouho, ze si zapomnel, ze presne tohle sem ti rikal uz na zacatku, ze te fuckuje nejaky firemni firewall. Ale samozrejme jsem rad, ze si to nejak ocural.
Zack: přišel jsem na to, proč se nemůžu na comicsdb dostat v práci - nepustí mě to přes naše systémy a politiky - když se vypnu a připojím se před hotspot, tak to jede - toš problém vyřešen:) Akorát se zas nedostanu na naše servery a některé programy nefungují - tak se musím přepínat:)
Zack. Dobrý nápad. Ale. Myslím ze uz to mate spravene tu na stránke. Ked sa čitateľ ktorý chce čítať dobrý komix pozrie na tuto stránku, dohlada zaner, pozrie podla hodnotenia a komentov ma približný obraz co je dobre a co nie. Ked su ľudia lenivý si to dohladat tu.... Ale možno som to nepochopil a mas na mysli niečo iné.
perak: ono mi ani tak neslo o comicsy, co se muzou nekomu libit, spis o urcity zaklad, od kteryho se muzou odpichnout k tomu, co se jim muze vlastne libit. Ale s cim vic lidma to resim, tim vic mi dochazi, ze je to predstava prinejmensim naivni s vysledkem spis pochybnym. A je pravda, ze tagy pomuzou hodne a muzou to prirozene suplovat, kdyz u te comicsove doporucene cetby bude tag v tomhle smyslu.
Zack: nápad chvályhodný, ale hooodně obtížně proveditelný. Těžko dělat jeden manuál pro všechny začínající čtenáře. Něco jiného se může líbit mládeži a něco jiného střednímu věku, někdo je spíše na zábavné komiksy ala Deadpool, někdo se u toho nudí. Myslím, že částečně může jako měřítko fungovat žebříček komiksů podle hodnocení. A kdyby se ke komiksům přidávaly tagy, jak navrhoval GWB, a dalo se v žebříčcích komiksů filtrovat i podle jednotlivých kategorií (obdobně jako na CSFD), tak by to alespoň částečně mohlo daný účel splnit.
Tady konkretne potrebujeme finalni obalku (udajne se lisi od te na strankach) a tiraz s autory (redakce, lettering atd.)
Darth Raelchi: jasne. Poznas to z toho dost rozsahleho seznamu Rozpracovane comicsy tady v uvodu fora, kde ma Fry nahazeny vsechno dulezity tak 30 let dopredu :)
Zack: Nápad dobrý, ale chtělo by to skutečně kompetentní lidi, kteří to dají dohromady.

Nicméně myslím si, že až se jednou rozhodneš (doufám v to) povolit uživatelské tagování komiksů a sejde-li se následně dostatek dat, mohla by se doporučení generovat automaticky sama. Například rozkliknu-li si nějaký komiks, jenž byl otagován nejvíce jako "klasika", "sci-fi", "90s", "americký komiks", "space opera" (např.), mohl být někde vedle panel s názvem "podobné" nebo "doporučujeme také", kde by se generovaly komiksy, které mají největší tagovací (a třeba i autorskou, žánrovou!) shodu s těmi zmíněnými. Jasně, nesouvisí to tolik s tvým manuálem/kánonem/povinně-doporučenou četbou, ale pěkně by to odpovídalo na tvé " rád bych si přečetl něco dalšího" :-)
Už toho u nás vychází tolik, že pro nové čtenáře se situace stává krajně nepřehlednou. Tak mě tak napadlo, jestli by nestálo za to dát dohromady nějaký vstupní manuál a pro hlavní žánry vybrat comicsy/autory, kterými by asi měl/mohl člověk začít. Neustále se tyhle otázky opakují a odpovědi jsou až na výjimky kontraproduktivní, od zbytečného trolení až po lidi, co to myslí dobře, ale jsou natolik odtržení od reality, že jim Grant Morrison přijde jako ideální četba pro někoho, kdo má ještě problémy správně sledovat sekvenci panelů. Určitě to není práce pro jednoho člověka a rozhodně to nebude práce na jedno odpoledne, ale docela rád bych to zkusil. Ale protože se znám a jak snadno podlehnu svým většinou úplně debilním nápadům, tak mě docela zajímá echo internetu, jak to dává smysl vám a jestli by tomu rád někdo přispěl. Výsledek by měla být přehledná stránka na CDB, nemám ambice k tomu dělat video, micro site nebo masivní letákovou kampaň. Jen mít smysluplný link, na který půjde odkázat, když se někdo zeptá: „Přečetl jsem comics A, asi bych si rád přečetl něco dalšího, kde mám začít?“.

Dal sem to i na FB, kde je komunita precejen aktivnejsi, takze klidne reagujte tam.
Zack: To zní super. :) skvělá práce, díky za ni...
Light: Nejsem uplne fanda ruznych blacklistu a nemyslim, ze by zrovna CDB melo problem s toxicitou uzivatelu. Takze sam od sebe to neplanuju. Na druhou stranu, pokud by se tu seslo vic lidi, kteri by takovou funkci ocenili a prijdou i s racionalnimi duvody, jsem ochotny si je vyslechnout. Technicky to je trivialita.
Zvyrazneni komentu, nejaky up/down vote system, jsem zvazoval, zatim v planech neni, ale asi by se mi libilo, kdyby se dala vyjadrit podpora kvalitnim komentum u comicsu. Takze na seznamu to je, ale zatim bez konkretnich kontur. Co urcite planuju je system aviz, kde by melo jit si zaskrtnout vydavatelstvi, autora nebo treba i uzivatele a chodily by do interni posty aviza, ze je novy prispevek. Coz ceka na postu. Ta ceka, az si udelam cas, ale je prvni na rade.
Neplánuje se možnost zablokování si zobrazování komentářů od určitých uživatelů? Nebo alespoň zvýraznění komentů od určitých oblíbených uživatelů?
Bado: v redakcnich poznamkach od Frye vidim, ze nam chybi jeste redakce a lettering, jinak je to ready. Tak jestli to mas v ruce, posli tiraz a pridame.
Bado: no vidíš, jaký jsi šikovný s těma kouzelnýma slovíčkama;)
Jo a už mám Orbital doma, máš už ho tež;)? Trochu popíchnutí nikdy neublíží ne?
Kedy prosím pridáte Deti z Montmartru?
Tak to mu asi nedám lajčíček.
Jim Lee nemá u svého profilu fotku.
Walome: bude to fungovat u comicsu, kde mame i originalni vydani, v tom poli se taky vyhledava.
Wow, zadal jsem do vyhledávání anglickej název a ono mi to našlo českej komiks!!! To jsem ani nečekal že to jde (uvědomil jsem si to zpětně). *dumbledore is pleased*
Zdravím, chtěl bych upozornit, že u Znovuzrození hrdinů DC: Batman Detective Comics #02: Syndikát obětí (paperback i pevná vazba) jsou komentáře od Znovuzrození hrdinů DC: Harley Quinn #02: Joker miluje Harley (Black edice). Docela mě to vyděsilo. :-D
to mackovjak: Tvé přání je mi rozkazem:)
Dobrý den. Nejak mi zblbol príspevok a neodoslal sa cely. Chcel by som len upozorniť na novy web
http://www.erbkomiks.cz/
Majú vydať tri komixi vždy 1 v mesiaci. 1.10., 1.11., 1.12.,
Zvyšok je uz napisany nizsie
V kalendari/edicaku alebo prehlade komiksov, neviem ako to nazvať môžete pridať 3 avizovane komixi od tohoto vydavatelstva. Vychádzajú vždy prvého v mesiacoch október, november, december/ rijen, listopad, prosinec. Jedna sa o komixi
-deti z montmartru
-asgard
-zbrojmistr
Kurva Radek, nauč se konečně používat ta kouzelná slovíčka, co už umí i moje děcka. Já vím, je to složité, ale věřím, že se to naučíš i ty. Děkuji!
Bado: Až budeme mít všechny údaje k dispozici, což ještě nemáme