Sběratelský klub Diskuze pro sběratele comicsů.

Ty nový obálky se mi nelíběj, jsou takový moc sterilní. A už vůbec nechápu postoj DarkHorsu k "sin city" logu. Takový jasný a na dálku rozpoznatelný logo, vyměnili za lacinou, bezmyšlenkovitou sračku. Co se překladu týče, tak nevim, jsem línej brát si obě verze a porovnávat(natož si k tomu vzít originál). Ale pravdou je, že mi tenkrát ta původní verze připadala dobře čtivá a zábavná. Ta dnešní je taková suchá a nudná.......a o tom snad sincity nejni. Pokud bylo tedy původní vydání překládané v komiksovém středověku, tak to dnešní mělo bejt přeložený dnešnim jazykem a né jazykem národního obrození z nějakýho PC programu. (nebo tak nějak)
Neutrino: Co do obálek s tebou naprosto souhlasím - původní série je má mnohem nápaditější a stylovější, ty od CC jsou takový sterilní. Možná mě úplně nenadchla obálka "Rodinných hodnot", ale všech 6 ostatních je výborných.
Woffce: Já sice vlastním taky jenom Dámu, ale rozhodně bych s autorkou článku nesouhlasil ohledně obálky: ta stará mi přijde dokonalá. Obálky nových SC jsou sice fajn jako série, ale náměty jsou dle mého názoru zbytečně monotónní.
Paní Kadlecová z Reflexu (http://www.reflex.cz/Clanek33661.html) mi připomněla, že by mě zajímalo, o co je dle názoru ctěného auditoria překlad druhýho "Sin City" Dany Krejčové lepší-horší než ten od Štěpána Kopřivy; sám nemůžu posoudit, vlastním jen "Dámu".
Spider-man: Naprosto chápu - sám jsem měl nostalgický cukání... :-----)
Woffce: Díky za odkaz, už mám objednáno. Pro mě je to dětská srdcovka.
Woffce: Ty už tam jsou několik let...:) Taky jsem jednou uvažoval o koupi, ale podle mě to vůbec není komiks.
Tip pro chtivce trilogie "Nikopol" (BTW výborné) - objevila se na Aukru:
http://www.aukro.cz/show_item.php?item=435249003
Taky jsem teď proti svazování. Rodinka kdysi dostala amok a skoro vše vyvázala - naprosto zlikvidovaní Bugs Bunny a Králíci - svázání napřeskáčku. Čtyřlítky od 13 do konce malých formátů mě zas tak nevaděj, svázáný precizně po orčnicích. A u Kačerů/Mickey Mousů/Duck Tales mě to docela štve, sbírám znovu
Hohoho! Tak to jsem zvedava, kam az se mu to vysplha teda! :)
Taky jsem proti svazovani... kdyz mit neco ve sbirce, tak pekne tak, jak to vyslo.
Můj názor je - svazování ne. Sběratelská hodnota tím podstatně utrpí. Z hlediska skladovatelnosti má jistě vazba své klady, ale je to nevratné a v případě špatného knihaře i zničující (nadměrný ořez).
Docela by mě zajímalo jak se vy koukáte na svázané věci, jako čtyřlístky, komety atd. vždy po několika číslech či letech příznivci, či odpůrci, ztrácí to pro vás sběratelskou hodnotu? Osobně jsem zastáncem svazování, dá se to dat nastojato do knihovny a tolik se to neničí...
Neví někdo ještě o nějakém komiksu kresleným Nepraktou mimo tyto ?
-Antická sportovní povidla
-Buf a Lora
-Co ve starých kronikách nebylo
-Jak vyhubili upíry na Rusi
-Kopyto a Mňouk
-Kouzelný míč
-Křišťálový lustr
-Lachtan Alfons
-Modrý rubín
-Olympiáda v Posázaví
-Pan Šambule rovná svět
-Pavel a Odra v Nakyslé Lhotě
-Punťa chrání přírodu
-Punťa - hvězda pravěku
-Přátelé z pravěku
-Robot Emil
-Sága rodu Krokova
-Sek a Zula
-Vlastička a kamarádi
Kuře Napipi - jedno vydání, tuším z roku 1968 by mělo být komiksové (možná částečně), ostatní jsou klasický text. Valeoman nevím, nemám.

Wiruss: tak to musel někdo těžce zaspat. Myslím, že by stačílo nějakou dobu chodit po anticích.
Kuře napipi dle mého není četl jsem to jako malej přišlo mi to jak Ferda...

AZTeck: Ale ono šlo 2x o Egmontskou verzi
Zdarec teď sem v jednom antikvariátu narazil na dvě věci o kterých tu není zmínka a osobně si nejsem jistej zdali to sou komiksy tak by mne zajím váš nnázor .Jedno je kuře Napipi a druhý Valeomanovy příhody.
Muriel a andělé zase taková rarita nebude. Myslím, že počet výtisků byl dost vysoký (na dnešní dobu). Až se nasytí pár bezlimitních sběratelů, tak by mohla cena klesnout.
Wiruss: musíš rozlišit Arnala od Egmontu (nové vydání) a Arnala od speleologu. Tady je to čistě sběratelská záležitost - mít první vydání :)
Jo přesně tak většinou jsou kradený z nějaké městské knihovny (cena 1k-2,5k) atd... Je to magořina, prostě Saudek je současně v kurzu, před 2 let se prodával obarvenej Arnal za 30kč v LK, jelikož ho nikdo nechtěl a teď se draží na aukru za 700+...
Jak to ze Muriel a andělé na aukru se vzdy prodavaj tak draho je to rarita?
andre, Wiruss: beru na vedomi
sis jich nemoh nechat poslat dvacet? :)
ad Za pět minut dvanáct : choze, ty dobrodruhu, to víš, já to vezmu na slez a vy mi to tam ochmatáte ...nebo hůř, oslintáte ( na jazyk se mi uplně dere pražská výslovnost " voslintáte" :-) ) :-))))))))) ...k tomu jak jsem to sehnal, no dal jsem si s tím práci a mailem poprosil vydavatele o zaslání jednoho kousku mimo ten jejich pony club :-) Byl jsem příjemný a pokorný, takže mě to vyšlo na 69,- včetně poštovného :-))
K této žádosti se přidávám... Vždy než se to dořeší přes mail... Možná by nebylo od věci, aby tohle časem Zack dodělal jako spešl kolonky...
Prosil bych všechny, kteří by s tim neměli problém, aby když zaškrtnou v "nabízim" komiks, tak ať rovnou do poznámek napíšou požadováný obnos, případně přibližný stav. Ať se nemusíme sáhodlouze dohadovat. Dík.
A jinak jak jsem to pochopil já tak do 20.1. si to bylo možné prohlídnout, ale normál se to prodává dál... Jen mě dostalo, že ten vydřiduch z ČEZu ji dostal zadara...
Slaine: Já jsem na ni koukal, ale nelíbil se mi coloring ;-) Ne osobně mi to přijde jen jako kalkul...
Ted si rikam, ze kdo pujde je asi spatne polozena otazka... vzhledem k tomu, ze bylo mozno ji koupit 20. ledna :) Takze spis kdo sel :)
Hohoo, tak kdo pujde do Velislavovy bible panove? :D A da se to povazovat za comics? Pry vychazi v nakladu 200 kusu, ke kazdymu kousku certifikat. Cena asi 20k :)
AZTeck: vono nestaci, ze mi do toho rozdelanych lezes ty, tam jeste posilej lidi :))
Když už se tady mluví o zahraniční scéně, tak už funguje možnost editace vlastní sbírky zahraničních titulů (tedy seznamu). Sepsat si ho ovšem musí každy sám :)
Houbař: já taky nemluvil o mapování US scény, já mluvil o koupení (při troše štěstí) za podobné peníze co u nás stojí "dotisk", originál 1.st print té samé knihy(při větším štěstí i s podpisem;-) ..... miluju levnej dollar:-D
Andre: Do zahranicnich moc nepujdu, akorat to zombie vs robots, we3 a spousta dalsiho. Z mapovani angloamericke sceny bych se pri tech sto titulech mesicne zblaznil..
A pokud by jsi chtel Dylan Dog #2 a jeste nejaky, rekni, mozna bych to mohl sehnat
A Vranu mam jedinou -druhou.
No věci jako jsou 2. "300" a 2. "vrána" ba možná i 2 "hellboy" si koupim až opravdu nebudu vědět co koupit. To ty peníze asi radši vrazim do prvních vydaní originálů, přeci jenom za 60 dollarů se dá při troše štěstí už lecco pořídit......
to Houbar: radeji doplnim, "z sberatelskeho hlediska". Jinak na cteni je mi to vcelku jedno, nicmene druhe vydani Vrany, ackoliv je vymazlenejsi nez prvni, a to nemluvim o obalce a razbe, ale o tom, ze v kresbe jsou "vytahli" veci, ktere v prvnim vydani videt nebyly, si nekoupim.
Diky, je to 1:1 :)
U sin city se snazim dat dohromady prvni vydani ( jsou rozdilna), mno a u sandmana .. kdyz si davam dohromady sbirku, mohl bych to mit ze stejne serie .. ach jo, to jsou dilemata :)
to Houbar: aaano, napriklad pro mne maji smysl pouze prvni vydani.
Pro sběratele asi májí význam první vydání, mně osobně je vcelku jedno jestli mám první nebo čtvrtý vydání když jsou stejné. Naopak třeba Vránu jsem první vydání prodal a koupil jsem si druhý. Jinak ve druhém vydání Preludií je pár úprav v překladu a opravený překlepy.
Ma smysl si kupovat 1. vydani preludia a nocturna, kdyz je o neco drazsi nez 2.? vaham, vaham
Na druhou stranu se ale v seznamu "chci" dostavam cim dal vys :D
Chjo... kde jsou si ty casy, kdy jsem byl na ctvrtem miste :) za chvilku vypadnu i z Top 10 :)
to AZTeck: ani ja se nepovazuji za HC sberatele... jedine, po cem jednou za cas zatouzim je prvni Hellboy od CC v kozene vazbe, ktery jsem si pred lety sice koupit chtel, ale tech 50 kousku uz bylo booklich. No co nadelam, treba se zase jeden kousek nekdy nekde objevi. Ale neni to mineno tak, ze bych se po nem nejak pidil, proste cekam:).
Kapis: To jsme na tom stejne. Akorat ja jednicku mam a do me (v budoucnu) kompletni sbirky mi chybi ctyrka. :/
2AZTeck:Taky se nepovažuju za HC, mám ještě i dost jiných zájmů - ale momentálně co je vyprodané mám, všechno v 1.vydáních, toužím akorát po Crwi 4 a pak jedničce, ale, že nemám čtyřku mě teda sere více:/
AZTeck: já sice nejsem žádný HC sběratel a z ČR titulů po ničem vyloženě netoužim abych z toho nespal. Ale právě jsem objevil jednoho člověka v zahraníčí co rozprodává svou sbírku a nabízí 3 díly SinCity z let 1992-94, HC, slipcase, limit.1000ks a prej i s podpisem za docela rozumnou cenu (teda ona je ta cena rozumná spíš díky dollaru, ale to pro mě v konečné fázi není důležité), no tak o tom v současné době na teoretické úrovní uvažuji. ... Ale jinak nuda, nuda, šeď, šeď
Tak kde jsou nějací hardcore sběratelé? Jaký kdo máte v současné době nejhledanější chybějící comics do sbírky?
Turlogh: neznáš olympijské motto (není důležité vyh...)? a jsou tu i starší :)
Vole, kdyz uz nechces jit prikladem, tak to aspon nezesmesnuj :) Sefredaktor my ass :)