Sběratelský klub Diskuze pro sběratele comicsů.

Vakukok je(nebo byl?) sf klub v Šumperku a vydával svůj literární a komiksový fanzin který se jmenoval Knihovnička Vakukoku.... Na aukru se teď pár dražilo za cenu 1000 +. :)
Taxem si aktualizoval "Chci" a určitě mi někdo povíte o co jde v případě "Knihovničky Vakukoku", vypadá to zajímavě, ale totálně mě to minulo. Taky to asi nebude příliš k sehnání, co? Jelikož tu nejsou všechna čísla, předpokládám, že kritérium komiksu podle cdb nesplňují všechny, ale jen právě vybraná čísla...je tak?
AZteck: Jasně, sběratelskou hodnotu (i když asi pochybnou) to mít může, ale mě hlavně mate označení Autorský tisk, což se (pokud vím) používá výhradně u grafických listů, které tisknul sám autor (fyzicky byl přítomen, matlal barvičkama atd). A tudíž bych u Autorského tisku očekával nějakou hodnotu uměleckou.

Sběratelská hodnota těch věcí mi přijde asi taková, jako kdybych teď já okopíroval nějaké stránky z Muriel, řekl bych, že jich okopíruju jen 15 a tudíž je to limitovaná edice. A čekal, že si to někdo koupí. Zkrátka bez signatury samotného Saudka to má hodnotu leda toho materiálu a barev.

Imho prostě jen další pokus se obohatit na Kájově aktuální popularitě.
No to je jedno ... :o) necháme toho :)
vachudik007: Krakatit je prosím v Jungmannově ulici.

Jinak pánové, to jsou kecy, že se od Káji Saudka nedají sehnat originály. I ty obrazy se dají sehnat. Zákon nabídky a poptávky, známosti a závazků funguje.
vasek: v tomto případě je ovšem nutno rozlišovat uměleckou hodnotu (investici) a sběratelskou hodnotu (investici). Kuřinec do kterého šlápnul Michael J. může mít větší sběratelskou hodnotu než umělecká plastika kuřince od Knížáka. V tomto případě samozřejmě nejde o umělecké dílo a vzhledem k maxi formátu ani sběratelské (mimo hard saudkofilu). Využití bych spíše viděl v nějakém komiks shopu nebo klubu.
A otázka ceny? Pokud se odečte dph, třetinu ceny tvoří marže galerie, náklady na tisk, daň z příjmu...není to zas takový vývar.
vachudik: a kdyby ten plakát teď naskenovali, otiskli na plátno a prodávali za 20.000,- tak by sis ho koupil?
vachudik: komu vykáte? Na plesy v opeře jsme spolu nechodili :-)) Na týmto internetě tůdle se každýmu tyká, takže já jsem jako ňákej vašek :o)
A k tomu Kájovi... No nezlob se na mě, ale tohle není Autorský tisk, nýbrž "autorizovaný" (který navíc neautorizoval Kája, ale "paní Saudková") a to je za patnáct hadrů až moc. Kdyby to byla grafika, byla by cena přiměrená, ale tohle je obyčejnej print.

A kdybych už měl patnáct šušní na umění, tak zainvestuju do uměleckýho díla a ne do náhražky. Za 14 si třeba můžu koupit skvělou garfiku od Oldy Kulhánka (a pravou, podepsanou) nebo za deset dřevoryt od Zdeňka Mézlovic a ještě mi zbyde příspěvek na nějakýho menšího Borna nebo Jiřího Šalamouna. Ale jestli si chceš za tyhle peníze koupit ten potištěnej prd, tak klíďo... ;) Určitě nebudeš sám, kdo zainvestuje do "výjezdu" z množící mašiny. Pro mě osobně tenhle druh investice žádný kouzlo nemá. Společnýho se Saudkem to má jen tolik, že to před X lety nakreslil a teď to ňákej fiškus patnáctkrát vytiskne na plátno a shrábne neadektvátní sumu.
Otázkou je, nakolik je to tržní cena a nakolik pouze zbožné přání?
20.000.- za plakát?Je to odpovídající?
vasek:Nejde o uměleckou hodnotu,ale o autorský tisk,který je limitovaný tudíš je hlídaný,cena odpovídá.Co chcete za 15.000.- od tohoto autora.Kdyby to byl originál,tak jsme někde úplně jinde.Za 15.000.- si dneska koupíte leda tak,prd....
Imho tedy nejde o grafický list a umělecká hodnota je nulová. Kdyby to byla technika "serigrafie", tak to bych chápal, Tou se dá tisknout i na pytel vod brambor, ale tohle vypadá na normální "tisk na plátno" jako třeba dělá foto Škoda nebo Gravida. A pokud mám pravdu, tak to rozhodně není originál nebo grafika. Je to jakoby to tiskli na papír z nějakejch digitálních dat a udělali limitovanou edici 15 kusů v podstatě "plakátů". :-( Podle mě to smrdí :o)
Jako sběrateli by mi více vyhovovaly menší autorské limitované tisky na papír tak na atrojku. Prostě výběr z jeho nejlepší tvorby. Bohužel, jelikož byly originály již v době vzniku povětšinou rozprodány, nelze nejspíš něco takového čekat. Bez podkladů je to těžké a když k tomu přidám stav K. Saudka, tak by to mohl těžko autorizovat.
vasek:Tak tohle je vyjádření,byla to bleskovka:
Jednáse se o techniku tisk na plátno, tyto tisky jsou číslované
od 1 do 15, ke každému tisku dodá paní Saudková certifikát pravosti
S pozdravem Ľubica T. Toušová

Co tomu říkáš?
vasek:Já mám autorské tisky s podpisem.Jinak díky za info,ještě na ně hodím sondu...
kucí a děfčata, na tzv. "autorské printy" bacha! Zvlášť, pokud není signován, může se jednat o obyčejnou vyjetinu z tiskárny.... (oblíbená technika přenášení digitálních předloh na plátno). To, že tomu někdo říká autorský print, může taky znamenat, že Kája byl u toho, když ty obrázky lezly z mašiny. A pokud na nich není zančka AT a origo podpis (jakože asi není) tak bych nevěřil ani tomu. Navíc tam není zmíněná technika tisku... což imho těm pracem značně snižuje kredit.

Já bych do tý koupě teda nešel... howk :)
AZTeck:Na to,že je to autorský tisk,tak to celkem ujde.Nehledě na to,že se od autora kromě plakátů /co se týče obrazů/nedá nic sehnat...
vachudik007:....ale drahá....
Draco nobilis:Kde je Krakatit?Dík za info...
AZTeck:díky za info...je to pecka..
Narazil jsem na nabídku autorských tisků Káji Saudka http://www.visioart.cz/catalog/index.php?s=&cat=29 kdyby to někoho zajímalo.
Woffce: Dnes jsem se stavila vyměnit výtisk Sandmana 7 v Krakatitu a ejhle, oni tohle měli! A jakožto milovník Sfara jsem nemohla nekoupit :) Těším se, jak si to přečtu.

Jinako mají v Krakatitu za 5 Kč pouhých sešit Funky Koval, vypadají jako by zrovna vylezly z tiskárny. Neodolala jsem a za tu láci koupila tři :)
W: Tak osobně ze Škfara moc neškfařím;-) ALe radost to určitě je, jaxe to sype;-)
V Luxoru v Palladiu na Náměstí republiky jsem objevila Království tvé za poloviční cenu, takže neváhejte... A v Levných knihách(tyhle konkrétně na Národní) všechny komiksy BBArtu, co v létě byly ve slevě, ale teď už jen za 79...
V Luxoru oba díly, každý za 224kč.
Z Prahy nejsem, tak jsem si oba díly objednal pod stromeček :)
Neváhejte:Superman pro zítřek kniha první pouze za 200.- Kč Václ.nám kanzelsberger přízemí:
willis: Uch, jedna z mých hodně oblíbených knih, dotoho jdu určitě. Tak už se můj vánoční seznámek, co si nadělím nebezpečně rozrůstá....
Docela odvaha - po tý zdařilosti od Kupera:
http://www.daemon.cz/kniha/12781/kafka-franz-gatarik-vaclav-promena.htm

...by nebylo zakrátko překafkováno...

vasek: Pardon Cinema panopticum... Jestli máš zájem, tak se ti po tom poptám.
vasek: Tak mi ten Exit donesla paní pošťačka až pod nosánek a to dokonce ve stavu prakticky výborném(obálka lehce ošoupána, ale po otření jeví známky zlepšení). Což je pro tebe naděje, že v nějakém krámku mimo Prahu, Brno, kde odebírají Mot, Exit stále mají. Z mého okruhu známých jsme si tam objednali za posledních pár měsíců tři, byl to holt neobjevený pramen...
Tak jsem teď volala do Comics centra a furt nic. Prý auto vyjíždí z tiskárny a mám si zavolat ve dvě... Kriste pane na nebi, kde je můj růženec?!
AZTeck: Já totiž mám čas v pondělí a ne ty ostatní dny... Oj formální chyby nesnáším. Vážně nebude možnost editace příspěvků?
Draco nobilis: ano, vytušil slečno Kateřino :-)
DEmnoG: A na ty Crwe a SC ses ptal? Či zapomněl? Já stejnako v pondělí nemám čas, tak bych tam zašla buďto v úterý a nebo... středu, to by bylo vhodné i z hlediska utrácení, zdalipak-li by někdo vytušil proč?
to Draco nobilis: v patek jsem telefonoval do CC a odpovedi mi bylo, ze velmi pravdepodobne v PO, ale at si radeji jeste zavolam, pac se jim z tiskarny nepovedlo vyrazit zavazny termin. Takze samotinka samicko volati nemusis:)
Ví už někdo, kdy bude pevná vazba Se7en v comicscentráckým obchodě? Nebo tam mám sama samička zavolat?
vasek: Taky je možný, že jsem si objednala poslední kus... Ale najít se to dalo normálně v kolonce název díla-exit nebo podle autora... A ted jsem to zkontrolovala a ten můj byl asi poslední kus, páč včera to šlo. A co na pochybnosti, čekám až mi dojde exit, pak uvidím, však je to na dobírku a poradil mi to známý, co si zrovna tohle před časem objednal...
M@P: Ok, díkes.

Draco: Teda nechci nic říkat, ale ten katalog vypadá dost pochybně :-) a navíc jsem tam Exit nenašel... Uf...
Tak se mi povedlo objednat si Exit od Thomase Otta na studentcentrum.cz
Uvidíme jestli to dojde do deseti dnů, jak slibují. Možnost pro ty z vás, kdo ho nemají a nechtějí spoléhat na aukro :)
vasek: Cinema Panopticum vyšlo zároveň i v jiných jazycích, vzhledem k tomu, že je tam textu poskrovnu, by neměl být problém sehnat si jiné vydání.
vasek: Nejdřív to zkusím v jednom knihkupectví... Já taky nemám ráda Aukro. Blbý bylo že mi to do košíku házelo nějakou sbírku básní, tak teď jsem tam zavolala a snad to spraví, říkali, že vyprodané to nemají...
Draco: Exit je právě k mání na aukru...
Draco: díky, ale myslím, že to je nečapačka. Mot hlásil beznadějné vyprodání už v roce 2007...

Demnog: ad tenčící se zásoby Crwe: taky mám radost z tohoto vývoje. Nasyslíme do zásoby a za pár let můžeme krutě rejžovat :o) buhehe
vasek: Já ti mám dojem, že jsem ji ještě nedávno viděla v inter-zone, zkus tam napsat. Ale jinak jedna mi stojí v knihovně :)

Neví někdo, kdo se dá koupit Pan Ovocňák 1? A Exit?
MdS: jsi sqělej Kamile;-) Tak v sobotu někde - plánuju skočit mrknout na toho Saudka když tak. Možná jedno pivko někde....? Kolem páté-šesté se už musíme ale sbírat na letiště.