Sběratelský klub Diskuze pro sběratele comicsů.

Draco: Prohlížel jsem si to na komiksfestu a je to naprosto čistokrevný komiks, ba dokonce celkem vtipný.
http://eshop.inter-zone.cz/product/Cukr_pocasi_Sugar_Weather-komiks

Znáte někdo? Má naději na zařazení? Mám si to koupit? Žít či nežít?
Tak jsem zprávu o Seven četla už i na idnes... Tam je, že se dají jednotlivé obálky objednat od 17.listopadu... No a mě napadlo, jestli bude někdo takový magor a koupí si všech sedm verzí? Není tu někdo takový, kdo by to přiznal?
to Draco nobilis: vyborne, budeme tam, diky.
andre, DEmnoG: Čerstvá zpráva, úterý platí, v 19:00 na Betlémském náměstí. Vezme s sebou jen nějaké ukázky, domluvíte se a půjdete si vybrat... Což možná jiný den, protože jak říkám, mají to v trezoru na kterém sedí maminka. A sem to píšu, protože se zdá se nedovolám.
DEmnoG: Koukám. Ale teprv zítra budu valit oči. Ach jo. Já nemám ani sílu hrát si sama se sebou. Krutej život, komiksfest mi vysál sílu z těla a chutě z mysli. Dokonce jsem dneska ráno musela posnídat cornflaky, abych nabrala energii!
do Draco Nobilis: aha, takze mineno takto. Me teda Andresson napadl, ale nebyl jsem si jist. Nu a v anglicitne slovo "carboy" znamena kupodivu "demižón", koukas co?
DEmnoG: Demižone? Citace z Kontejneru... Dopr. Auťáček je doma v pokojíčku a jezdí si s hlavou po podlaze a maminka na něj volá zvenku... jakej demižon?
to Draco nobilis: co je to za nadavku "demizone". Jiny preklad proste neznam... ze by nejakej undergroundova anglictina?
DEmnoG: Carboy! I now you´re there and playing with yourself! Neprovokuj a buď rád, že jsem Drak momentálně poněkud vyhořelý.
to Draco nobilis: to je fakt...
DEmnoG: Já jsem trénovaná. Na tohle se zeptej spíš Xeeleeho, ten šel po mně.

No byla jsem hrozná. Když rozmazal fixu prsty a vypadal smutně, řekla jsem mu, že to je ok, "for me it´s like a touch of god, original fingerprint"...
to Draco nobilis: a za krkem te neboli:)?
Přesně tak, ptala jsem se ho dvakrát. I s tím, jestli by něco nenakreslil tady v Praze a v sobotu to neprodal. A on mi řekl, že už si všechny originály nechává, že je to citová záležitost a že jediné originály od něj, co může člověk získat, jsou kresbičky do knížek. Inu, ukořistila jsem do dvou Pixy, jednoho Kontejneru, Bosenského plackopsa i Bosnian Flatdoga, podpis na Stripburek a na VHSku. Takže jsem momentálně majitelem největšího počtu originálů od Maxe :) A pěkně otlačených kolen, jak jsem před ním s Xeeleem zbožně klečela.
Tak Andersson žádný originály nevzal, i když jsme mu psali. Už nic neprodává :(
Woffce: Bližší info co nevidět na Komiksáriu. Patrně v úterý.
Netuší někdo, jestli projekt BRUTTO se týká jen výstavy, nebo je ještě na paletě svýho času zmiňovaná forma magazínu ?
Kdo má chuť dobře investovat tak na Andělu jak u vchodu do Centra Nový Smíchov, je knihkupectví a před ním venku mají naskládané knihy na výprodej... namátkou Komiksová historie světa 1-3/ 299 Kč, čtyřka za 249, Z Pekla 379,-, Superman pro zítřek 1-2 249,-, Liga výjimečných 1,2 249,- , Palestina, Goražde 299 Kč
DEmnoG: Co se týče toho žebříčku a skrytí sbírky, měl jsi pravdu. Teď jsem to kontrolovala.
BTW dnes jsem byl v Luxoru na Vaclavaku a prodavaji tam "Jak rozumet komiksu" od McClouda za 249Kc.

A kdyz uz jsem tam byl, tak jsem si udelal radost a zakoupil snad 10kiloveho The Complete Calvin and Hobbes za 3litry

http://www.amazon.com/Complete-Calvin-Hobbes-v/dp/0740748475
Kapis: u prvního čísla Komety byl dělaný dotisk, který měl bílý nadpis.
Právě jsem zjistil, že se mi doma sešly dvě Komety č. a jedna má bílý nadpis a jedna červený....o nějakém druhém vydání nebo tak něco ani slovo a ani se mi to nezdá - nevíte někdo o co jde?
Pro všechny, kterým se líbila Kuriózní lenoška, mám dobrou zprávu. Další knihu s Goreyho počiny vydá Dokořán někdy kolem podzimu 2010.
Dine bude mít v [ inter:zone ] poslední 4 VHS od Maxe Anderssona. Další už nebudou a za pár let asi vyjde DVD, až se Max popere s autorskými právy k hudbě.
http://www.csfd.cz/reziser/54671-andersson-max/ (už tam schází jen fotka, která uvízla někde ve schvalovacím procesu, podle švédský filmový databáze by tam mělo bejt všechno)

Jo a před pár dny do i:z přišel jeden zkušební originál Ghost World, tuším že za 385 Kč. Jestli je aspoň tak dobrej jako Zwigoffův Přízračnej svět, tak to bude pecka :-)
Nezjišťoval jste už někdo, zda i u nás vyjde k 50. výročí, 22.října 34. číslo Asterixe?
DEmnoG: Jenom jedenáct :( Teď jsem to zkontrolovala.
"Mangovník" mě taky hodně pobavil, ale tam jsem to nechtěl kurvit blbejma kecama..... a napsat to sem mě nějak netrklo:)
... mne se mimochodem strasne libi ten vyraz "mangovnik" :)
vasek: Popsals to přesně - psát si při čtení komiksu na piják poznámky a grafy, to mi opravdu zážitek z komiksu neumocňuje. Dík za poradu. I za tu kolem "Světa bez jména" - tady jsi mě taky úspěšně oddilematizoval. Byl jsem na 2 nový český autorky zvědavej. Už nejsem. :---)
Woffce: to neva, já tě nepeskuju ;-)

Co se tejče tý agáthy, tak se ti do tocho nechce právem. Mám Vraždu Rogera A(tentononc) a nedokázal jsem to pořádně dočíst : nazval bych to skoro ultranuda. Tisíce bublin a dokonce špatně vyřešený přímý řeči a komentáře. Člověk se v tom skoro ztrácí. Jestli máš problém jako já - tj. že tě nabaví pamatovat si, že Thomas je tan pán ve žlutým saku a Quido je ten se slamákem. Že paní Pípová se liší od paní Zípové tím, že má ve vlasech stuhu (jména postav mě nabavěj ani ve filmu, se přiznám), ...v tom případě to teda fakt nedoporučuju. :) Ale jako uspávačka to funguje dobře.
Jestli se náhodou stane, že se mi to podaří dočíst, tak slibuju, že napíšu komentář :o)
Něco málo k Motáckým říjnovým novinkám:
"BOSENSKÝ PLACKOPES" - ukradeno z "A2": "...poslední rozsáhlejší prací Maxe Anderssona je Bosenský plackopes (2004, Bosnian Flat Dog), kde spolu s kreslířem Larsem Sjunnessonem převyprávěli autentické zážitky z balkánských konfliktů. Album vyšlo nejprve německy, záhy pak s úspěchem švédsky, francouzsky, anglicky a italsky."
"ZPÁTKY NA ZEM" - uloupeno z "Komiksária":
http://www.komiksarium.cz/?p=2452
Kapis: Naše dva "příspěvky" se teď čtou jak hóóódně ulítlý poudání dvou zhulenců - Mot to opravil... :---)
Kapis: No, jo, čéče - sem si ani nevšim´... Tak to Mot působí trochu nevyrovnaně: Nejdřív KONEC, pak ZMRTVÝCHVSTÁNÍ, a najednou rovnou ediční plán na 90 let dopředu... To vypadá na nějakou hodně zlatou žílu nebo dalšího "Grossova strýčka", tydle velký voči... :---)
Woffce: No jo, ale nevím, jestli se toho dožijeme (viz. datum vydání Bosenský plackopsa :-D ) No dobrá nebuďme puntičkáři, je fajn, že to vyjde na komiksfest :-)
Já přemýšlím, že si Grandville pořídim v originále ..... páč tam to vyšlo ve většim "evropskym" formátu. viz např. první foto http://www.bryan-talbot.com/grandville/index.php
V pevné by měl být kus (možná i více, na netu to není 100% jisté;) i u Nerdů:
http://www.nerdi.cz/445-grandville-pevna-vazba.html
V pátek mě kolega v práci informoval, že u nich v Mladé Boleslavi v Globusu vyprodávají jednu komiksovou knihu. Podle popisu jsem poznal, že jde o titul Úžasný Spiderman - Prostorové obrázky, vydaný v loňském roce v neobvyklém lichoběžníkovém formátu na způsob jako leporelo. Dnes tam pro mě zakoupil poslední dostupný kus. Je možné, že je kniha prodávána i v jiných městech na provozovnách tohoto řetězce. Původní cena 499 Kč, nynější 199 Kč.
Kapis: Kupodivu nic moc artikl - asi to tehdy vyšlo óbrnákladem. Na Aukru (odkud to mám i já) se to pohybuje +- od 100,- do 200,-.
A čistě anketní otázka: Jakou si myslíte, že má tenhle sešit cenu? Nebo kolik byste za to dali?

http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=618
Zack: od daně jsou osvobozeny (mimo jiné) příjmy z prodeje movitých věcí (osobního majetku). Ono se to ani nedá nazvat přijem, když ti tím neroste majetek, ale pouze se mění forma.
Jeden z příspěvků na aukroforu:
"Teď jsem hovořil s úředníkem FÚ, který je pověřen přímo kontrolou a potvrdil mi, že se prodeje na Aukru sledují a pokud se jim zdá, že by se mohlo jednat o daňový únik, tak si tyto lidi pozvou a vše musí vysvětlit. Řekl mi, že pokud někdo rozprodává svou soukromou sbírku, nebo věci ze své domácnosti, půd , a které nebyly součástí nákupu a prodeje v nejbližší době, tak jde o věc movitou a je osvobozena od daně. Takže pokud někdo soustavně nakupuje na aukru a pak na aukru toto zboží prodá, tak je to na ŽL. Sběratelé mohou být v klidu, ale může se stát, že se to daňovému ůředníkovi nebude zdát, tak si vás předvolá a vy to vysvětlíte, že to není nákup a prodej, ale jen sběratelství a je to "

....ale kdybych se tu přestal dlouho ukazovat, tak jsem asi zavřenej a ty si hledej nového admina :-)
Zack: Ale nepovídej ;-) Akorát je to asi pro většinu lidí nová věc, že už šahají pracky finančáku až tam. Tak teď by měli prodejci na aukro srát a prodávat to normálně třeba přes Bazar tady na databázi, z tohoto zisku je nikdo usvědčit nemůže. Např:
Prodám (nejlépe Kapisovi):
Crew1 200
Aargh1 150
..... :-)
Kapis | 19:12:36 30.09.2009
To neni o pravomocich, proste vsechny penize, ktere kde jakkoliv dostanes a rika se jim tak nejak prijem, tak bys mel zdanit. Proto se tomu rika dan z prijmu :)

AZTeck | 20:14:13 30.09.2009
Pokud jim udelaji audit, tak se to rovna "poskytuji jim vsechny informace na ktere si FU vzpomene".
Kapis: FÚ má v každém případě dost velké pravomoci a i prodej v aukcích je pořád prodej za účelem zisku. Navíc u internetových aukcí je pro ty "taky podnikatele" velká nevýhoda v tom, že je všechno do podrobna zarchivované. Aukro v otázce poskytování údajů FÚ zarytě mlčí.
Co se týče toho komiks-prodejce, tak je samozřejmě otázkou, do jaké míry jde o podnikání (vzhledem k tomu o koho se jedná), nebo jenom malá domů.
AZTeck: No když se do tebe začne navážet státní instituce je to vždy opruz, nedej bože když ti chce pomáhat a chránit tě. Nevím ale, jak až moc bezhlavá v nákupech je zrovna tato slečna, která pouze "rozprodává šatník svůj a své rodiny" a má btw nějakých (774) komentářů - OMG to musela koupit ale plonkovních věcí. No....právníkem nejsem, nevím jaké pravomoci má "Úřad" v danění internetových aukcí, ale s jistým nadhledem se na aukro dá dívat jako na daňový ráj.
A copak tento uživatel: http://www.aukro.cz/show_user.php?uid=14160159 ??
Sběratelských oboru se to nejspíš netýká, ale těch zbývajících "nepodnikatelů" je tam celkem dost. Více se člověk dozví na tamním foru. Třeba http://www.aukro.cz/phorum/read.php?f=315&i=190372&t=190372
....a nebo si fakt jen došlápnou na ty, kteří z toho mají živnost - někteří "super prodejci" asi neprodávají jen zbytečné krámy po babiččině sestře;-) V tomto případě pak myslím, že je to v pořádku. Když už je v tomto kocourkově všechno třikrát zdaněno, tak ať je to rovným metrem.