Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

@Meri:
Zajdi si do Krakatitu. Tam jich mají zásobu.
@Meri: Najdeš ho hned na úvodní stránce Crwe.
Nemáte někdo letošní katalog komiksů Crew z prvního pololetí??
@Gmork: Fungovalo, ale vyžadovalo by to talentovaného autora. Někdy tě musím v budoucnu dokopat k tomu, aby si hrál/četl visual novely. To by si pak viděl emoce.
seneke: Až tohle dokončím, tak mám rozpracovanou knihu ze světa Harry Pottera. Ale jo, sám jsem zvědav, pokud někdy vznikne třetí díl, pokud tedy vůbec vznikne, jestli to bude příběhem lepší než tato práce. Na druhou stranu, tohle by jako videohra moc nefungovalo, je to hlavně o charakterech postav a emocích.
@Gmork: Herdek, Gmorku. Ty pro tu frančízu děláš víc než samotný studio.
Braindead: Jo, v pohodě, žádný drámo, ty odstavce jsem fakt neřešil, mně osobně to nevadí a tuhle knihu jsem si udělal především pro sebe. Druhý díl (taky něco kolem 300 stran) už je přeložený, teď to učesávám a dělám korektury. Taky hledám vhodnou obálku, aby stylově ladila s tou první. Font ponechám samozřejmě stejný. No, ale byla to kláda (skoro 281 000 slov). Ale příběh je to fakt parádní, jeden z nejlepších na fóru.
Zde originál:
https://www.fanfiction.net/s/13631397/1/Unbound-The-Last-of-Us-story
Teď si to po sobě čtu znova a vyznívá to úplně jinak. Tím obsahem jsem myslel Obsah jako přehled kapitol, nikoliv text knihy. Za taková zarovnání bych řezal pracky:) Text jako takový neřeším, ten je v pohodě. Jinak super práce a dost to zvedlo to nový písmo na obálce.
robur31: Jsem s konečným výsledkem naprosto spokojen. Text jsem projížděl třikrát a vždy bych něco předělával, jinak formuloval některé věty, zvolil jiný výraz apod. Takhle bych to dělal do nekonečna. Teď po tisku se můžu posunout dál, čili pracuji na druhé knize, kterou chci tisknout někdy na přelomu jara-léta příští rok.
Xintax - Tak hlavně, že to dobře dopadlo a příští rok se dočkáme my, díky za info :)
seneke - určitě, víc hororu, strachu, monster, jen houšť :)
Gmork: Hezký. S kritikou bych si nic nedělal. Pokud nepracuješ v redakci či tiskárně, tak Ti vždy něco uteče. Ono, uteče, i když tam děláš:-)
Osobně si připravuji pro podobný tisk menší text a už dopředu vím, že to profi práce rozhodně nebude. Vše neuhlídám, zvlášť u prvního pokusu.
@Alfi: nie som v tomto odborník, ale zdá sa mi, že toto je práveže posledný diel série, takže by to zmysel snáď aj malo.
@Trip: Nedáva zmysel vydávať polovicu príbehu 15tehp dielu série s nič extra hodnotením
Obchodní průzkum. Když je ten říjen, tak chtěli byste v článcích tematicky více horrorů/příběhů se strašidlama, nebo tohle vůbec neřešíte?
@xintax: To rozhodně nezávidím, přesto díky za čerstvé informace.
Sleeper bude. Jen je mál času. Měsíc jsem řešil jeden titul u sebe v nakladatelství, kdy kolega poslal do tiskárny data s blbým ISBN a čárákem. Musel jsem opatrně rozbalit celej náklad z papírovejch balíků, pak každou knihu vyndat z folie. sundat přebal, nasadit novej, zatavit do folie a opatrně dát zpět do papiru a zalepit balík. Hroznej opruz.
Tohle mělo přednost. Byla to zakázka s grantem pro muzeum k výstavě a hořel termín.
https://www.cervenyknir.cz/reissner-motocykl-60-stroju-svetove-historie-169905v
Tak se všem omlouvám a vrhnu se na Brubakera a Ságu.
Akorát dorazila limitka RORK, moc pěkný špalíček :)
Když už se zmínil ten xintax a máme říjen, tak kdypak bude ten Sleeper? :)
@Alfi: nerozumiem. Zaplatil by BBart-u a oni by "vyrobili" ďalší diel zo série, tak isto ako predošlé. BBartu podľa mňa chýbajú iba financie, inak by fungovali ďalej.
Pritom mi napadá, že by mohli spraviť v BBart "zbierku" ako C-Centrum a nemuseli mať "mecenáša"..
@Trip: akurát by to vydanie nedávalo žiaden zmysel
Docela dobry, ale zustala tam ta zmutovana ruka a z formatovani odstavcu a hlavne obsahu jde strach:)
Ak by sa toho ujal Xintax, tak to má šancu ako nový Brubaker alebo Sága :)
@Denis: Má to asi stejné šance jako sněhová koule v Pekle.
Liga spravedlnosti #08: Válka s Darkseidem II
toto už asi nevyjde nikdy nikdy čo:D
@Aenar: Již je vyprodaná. Ve specifikacích je informace napsaná úplně dole červeně po rozkliknutí komiksu.
Nevíte někdo, jestli je už ta "limitka" vyprodaná? Nebo se dá ještě koupit s tím přebalem (kámasútra)
Děkuji :-)
@Gmork: Mám tentýž balíček už od úterka! ;-)
Včera mi přišel tento komiksový balíček. Aspic vypadá ve velkém formátu parádně, u této série můžeme v brzké budoucnosti očekávat další knihu s díly 3 a 4.

https://ibb.co/6czKnDdt
Dnes jsem se vrátil z Korsiky, komiks jsem si tedy nepřivezl žádný. Byl jsem sice v Ajacciu ve FNACu, kde nové komiksy byly, ale žádný mě nezaujal natolik, abych si ho koupil. Ale nějaké tiskoviny jsem si přece jen přivezl. No a pláže jsou tam v září takřka bez lidí, vhodné zejména pro ty, co se neradi mačkají a bojují o lehátka, žádná tam totiž nejsou.:)

https://ibb.co/G4tXbZCM
https://ibb.co/gXYQBmD
https://ibb.co/Dfq659jg
@MisaNuff: Tam bacha. Dost překladů je tam dělaných pomocí AI. Perlou je slovenský překlad One Piece, který je obšlehnutý z anglické verze a je plný nepřesností.
Ano, existují manga magazíny, které jsou čistě digitální. Například Shonen Jump+, kde vychází Spy x Family.
@Devilek: Myslím, že zrovna mangy jsou v elektronické podobě i v Japonsku.
Není u mangy trochu problém i s relativní konzervativností zejména Japonců? Takže držitel práv nepovolí e-vydání u něčeho, co v originále je jen fyzicky.
@Fry: 1. manga boom skončil začátkem hospodářské krize 2008 (někdy se jako konec udává i 1. krach Tokyopopu v 2011). 2. manga boom probíhá v posledních letech. Nabídka neustále roste a roste, ustálili se vydavatelé, vznikají appky na digitální distribuci. Bohužel to má i negativa v podobě strachu vydavatelů experimentovat. Například během 1. boomu vycházely i magazíny s mangou.

To označení manga boom není oficiální odborný termín. Používá to jenom pár nadšenců, co se zabývá historií vydávání mangy v USA.
@seneke: co je druhý manga boom?
@Braindead: digitální manga ke na nehorázně dlouhé povídání a ta naše kotlinka na to má ještě hodně hodně daleko. Přece jenom jsme teprve uprostřed 1. manga boomu, zatímco Amíci už jsou uprostřed druhého.
Kecy v kleci! Děcka čtou. Na Světě knihy je to vidět dokonale. Poznáš perfektně, kdy mají děcka rozchod, jelikož se ke crewnímu nahrne doslova armáda dětí, která si pak k pokladnám nese komínky mangy. Netuším sice, jestli je dobré, že si cca desetiletý prcek kupuje Berserka, ale to už je problém někoho jiného.
Jasne, nevim jak prava, technicke reseni atd. Cena 3/4 z papiru je asi jasna.

Nevim, jak to funguje v zahranici, to vubec nesleduju. Uvital bych nejake kratke info, jak je to s online verzemi treba v US, UK, DE atd.
Za elektronicke verze mangy bych se nezlobil, ale myslim ze do toho nikdo nepujde. Plus cena by byla stejne jako paperback. Co chapu (jakoze ebooky) tak ten tisk/papir je z cele te ceny to nejmensi.
Neni reseni digitalizace? Veskery paperbacky a nekonecny plastenky a mangu mit elektronicky. A nejaky pekny omnibusy, limitky a srdcovky mit v papiru? Neco jako hardback 500, paperback 300 a online 200. Jesli neco mladou generaci pritahne ke komiksum a cteni obecne, tak jednoznacne tohle. Tady se tomu vsichni brani a pak breci, ze ctou jen duchodci (mysleno 30+). Ted je to jeste ok, ale az si vsichni zacneme tvrde vybirat co koupit (ani ne kvuli penezum, ale spis mistu a casu), tak se cely problem zacne nasobit.
@rck: @MisaNuff: @BadBoy: Hele, mám to úplně stejně a pořád se neumí vyrovnat s tím vnitřním drásavým trápením, kde ta tenze vlastně jen roste: Tolik možností! Tohle potřebuju doplnit do série a tahle nová vypadá zajímavě! A tohle by mohlo taky vyjít česky!... VERSUS tak málo místa, tak málo času a tolik dalších slastí života mimo ticho utopené v čerstvě vytištěných knihách...Jako závidím všem, co si ty priority uměj hezky srovnat a co umí vyvážit práce, co je živí, partnera, který je naplňuje a mít stále epochální radost ze života :)

Aby to knihovna utáhla, tak jsem si musel říci několik věci:
1) cizojazyčné komiksy - úplně OUT: ty šly z domu jako první a lehce, Ale bylo to proto, že jich nebylo tolik a že jsem si řekl, že zkusím je mít digitálně (bohužel, to není ono).
2) manga - pouze KLASIKA: tady jsem na sebe přísný, stačí mi Akira a pár kousků, ale i to jde lehce, protože mě manga málokdy osloví graficky a mám daleko přísnější požadavky na příběh (takže mě naštěstí totálně míjí nekonečné tuctovky a věci čistě pro hodně mladou cílovku).

Tohle je celkem easy, pak je to horší, ještě horší a strašný. Sice se ptát - fakt se k tomu ještě někdy vrátím, když mám rozečteno dalších 20 věcí? Fakt je to tak dobrý (čím více člověk čte, tím více a více je zklámáván)? Ocení to třeba potomkové? Má to vůbec hodnotu toho papíru do sběru? ... Navíc ke spoustě věcem a ke spoustě autorů mám až příliš nostalgický vztah a jediný co by vyřešilo tyhle problémy je ... větší nemovitost! :)
Priestor je problém. Zbavujem sa v prvom rade beletristických kníh v mäkkých obálkach na recyklovanom papieri (90-te roky), tie vyzerajú žlto-hnusne. Prečítať a do knihobúdky. Beletriu na recyklovanom papiery už nekupujem. Ak si chcem niečo prečítať, tak z knižnice, alebo antikvariátu za polovicu a potom smer knihobúdka. Na rad pôjdu aj lepené komiksy v mäkkej väzbe. Pomohlo by, keby v omnibusoch vyšli Skalpy, 100 nábojov a Cyberpunk 2077.
@BadBoy: Mě právě trochu štve, že nestíhám číst ani to, co nově vychází. Natož abych četl opakovaně, co se mi líbilo.
Ale naši nejlepší sběratelé (blackJag, pechna, tacmud a spol.) to ještě dávají, ne?:)
BadBoy: taky jsem letos začal chodit do knihovny na mangu a na věci, které mě nezajímají tak moc, abych si je koupil :) finančně bych nákupy nových věcí spíš utáhl, ale prostor je holt velký problém