@Light: Tady dlužíme trochu omluvu, že jsme to čtvrt roku nenahodili, nějak jsem měl v tomto ohledu mozkovou mlhu nebo co. Už to v databázi je, je to samozřejmě komiks a nic než komiks, nicméně druhý díl dáme, až bude venku, což ještě není (ale zdá se, že bude cobydup).
@seneke: O tomhle vím, četl jsem to, ale od toho, co si pod termínem "vydat Crumba" představuji, to má daleko. Že od Jamese Dickeyho vyšly v češtině tři básničky v jednom sborníku v osmdesátých letech a pak esej v nějakém poloperiodiku, neznamená, že u nás vážně vyšel James Dickey jako James Dickey. Crumb je autor, který je i v češtině sem tam zmiňován v teoretických publikacích, ale jeho vydání zůstalo u jeho pozice coby ilustrátora Kafkova životopisu a jeho zastoupení v jedné revue. Stále si stojím za tím, že to je při jeho pozici ve světovém komiksu žalostně málo, a to většinou nejsem tím, kdo nad tímhle neustále naříká na internetových fórech.
Toho Kafku mám také. Velká část je asi spíš bohatě, velice bohatě ilustrované povídání než komiks, ale komiksových stran je, řekl bych, k uznání dostatek.
A ještě povzdech na konec mého přitakání: Přijde mi k neuvěření smutné, že tohle je jediný Crumb, který u nás kdy vyšel.
Zdravím, u Gotham Gazette chybí překladatelé. Měli by tam být Richard Podaný (novinová část) a Jan Kukrál (1. sešit nového Batmana), tak případně díky za doplnění:)
Možná návrh do databáze? :-) Kniha "Večerníček nejen dětem" z roku 2025 - zhruba víc jak polovinu knihy tvoří komiksové adaptace večerníčků (minimálně prvních 175 stran v kuse a pak ještě nějakých dvacet stran ve zbytku knihy). Jestli už to tady bylo, tak se omluvuju :-)
U comicsu Vlkochodci od Samuela Sattina (Grada Publishing) je uvedená vazba "šitá v tvrdých deskách", což není, spíše klasika "lepená v měkkých deskách".
Jen drobný varování:
"Dobrý den,
na 2.9. plánujeme aktualizaci vašich databází MariaDB z verze 10.5 na verzi 11.4. Údržba proběhne večer mezi 22:00 a 00:00, kdy je provoz webů nejnižší.
Během aktualizace dojde ke krátkému výpadku služeb, který bude ve většině případů trvat 20 min (maximálně do 40 min podle velikosti databáze). O svá data se nemusíte bát – neočekáváme žádnou jejich ztrátu. "
@Zack: Zkoušel jsem vyhledávání podle autorů. Moje články to najde až do dubna 2025 a dál se to nedostane. Pak jsem zkoušel rubriku Zahraniční tipy a tam se nejdál dostaneš do května 2025.
@seneke: ne, nenarazis, protoze jich proste tolik neni. Ale jestli mas usecase, kde nevidis starsi clanky v nejaky rubrice, sem s nim. Podle me je omezeny jen ten celkovy vypis vsech.
@Zack: Svoje články mám uložené na harddisku. I když vyfiltruješ články pomocí země, rubriky nebo něčeho jiného, tak stále narazíš na tem stejný problém, že se ti zobrazí jenom určitý počet na stránku a k těm starším se neproklikáš.
@seneke: clovekem myslis sebe, ktery si chce listovat svyma clankama, protoze vlastne nevi, co hleda, takze mu nepomuze ani zeme, ani rubrika, ani kus nazvu? ;)
Šlo by v sekci Články upravit listování? Přesněji řečeno, přidat možnost listovat a proklikat se na konec jako v jiných sekcích? Jinak se ke starším článkům nejde dostat.
@NinadeL: Tak vida. Měla by se u hraničně významných knih udělat stránka se seznamem knih, které tady nebudou, aby se snadno našly knihy, které tady nenajdete :) Pokud už něco takového není. Třeba by to snížilo počet dotazů na totéž.
@chrz: Ne, jsou to jen medailonky filmů, nic víc - jestli jsi viděl kteroukoli z ostatních encyklopedií z téhle řady (Sci-fi, fantasy, horor, akčního filmu...) z produkce MovieZone, tak je to to stále samé.
Vyfotím ti později ty části o čtyřlístku...
@Lenny: Takže jen velmi letmo o Čtyřlístku, nebo i zmínka o filmech Čtyřlístek ve službách krále, Velké dobrodružství Čtyřlístku? Je to vysloveně medailonek s něčím objevným? Nebo jestli ne, tak díky, zachránils mi spoustu peněz nebo času shánění k prohlédnutí :D
@Toe: S přivřením očí by to možná šlo za dílo o komiksu označit, ale chápu že pak by se přidaly encyklopedie o večerníčku, knižní předlohy komiksových děl a za chvíli by to byla databáze knih :D
@chrz:
Čtyřlístek tam má 1 stránku + v úvodu je mezi komiksovými covery Čtyřlístek a záhadná karta + je zmíněn na stránkové historii ČS komiksu.
Z animáků/českých filmů tam je:
Medailonky pár animovaných supráckých filmů, Alois Nebel, Rychlé šípy, Persepolis, Kdo chce zabít Jessii, Šmoulové, Spider-Man Paralelní světy, Tintin, Úžasnakovi + občas něco v medailoncích
A pokud ji někdo má, nemohl by mi zde prosím prozradit, jestli se tam píše taky o animovaných filmech podle komiksu, českých filmech, a ještě konkrétněji jestli a jak moc je tam o Čtyřlístku. Díky!
@charvos: pridal jsem do profilu/nastaveni "Upozornit na nové články?", defaultně je ANO, když si dáš ne, tak by se nemělo zobrazit to číslo u ČLÁNKY v menu.
@charvos: id by melo byt unikatni a je tam id prispevku, ale pridal jsem ti tam data-uid="1" to si v adblocku odfiltrujes podobne snadno. Misto 1 si dej id toho usera, teda pokud si nechces blokovat me a to bys me teda ranil :)