Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

@Alfi: nene, tohle se mě netýká. Tyto klubové tituly mě nezajímají. Čekám na Moře hoře. Možná skipnu i ten Gideon falls. Zase náboženství, posedlost... Vyvrhel šel v druhé půlce dolů, pokud to mohu aspoň tématem srovnat.
@House: Nezabudni na únorový balík MB za trojku a niečo
@Devilek: hehe, já mám od června v košíku na Crwi komiksy asi za 3k, 12 položek. Teď vyšel prosincový balíček od MB za 2500kc a dneska Rork taky za 2k... A to je teprve září :D holt si člověk prostě bude muset pečlivě vybrat, co skutečně chce.
Přiznám se, že začínám být lehce přejeden komiksy za "dvojku," co jsou teď snad každých 14 dní napříč vydavatelstvími. Ačkoliv něco vyjde reálně až za pár týdnů nebo měsíců.
Onedlho bude v predpredaji nový VEK - Rork

Lidi, ta ohlašovačka byla jenom na období leden až duben. Větší špeky si Pavlovský s Litošem šetří na prosinec, kdy zase bude livestream Volejte ředitelům.
@seneke: Škoda, ale díky za odpověď.
@seneke: škoda :-/ (díky za odpověď :-) )
@jh666: Ne, toho jsem si tam fakt nevšimnul.
@seneke: V tý kilotuně Batman, ale asi není Detective Comics od Ram V, co?
@seneke: Který Crossover Spidey/Wolverine? Marvel Knights, ten od Aarona nebo ten nejnovější?
Ta má paměť je fakt cedník. Ještě jsem zapomněl na Absolute Wonder Woman, Vetřelce a Predátora.
Pluto mě docela překvapil, docela dlouho říkali, že ne, že jim to nechtějí dovolit vydat, dokud od Urasawy nevydají jiné věci. Ale rozhodně se těším.
Ještě jsem zapomněl Futuramu a kopec Disney mangy. Jinak hlásili věci v rozmezí leden až duben a celkově má být příští rok přes 300 titulů.
Lanfeust (v rámci Modré Crwe), Pluto od Urasawy, kilotuna Batmana, Rónin od Millera, Wytches.Crossover Wolverina a Spider-mana. Pak je tam ještě jeden projekt, ale na jeho oficiální ohlášení si budete muset počkat.
@123peta: Na anicesky webu se zjevilo ze bude manga Pluto od Urasawy (Q1 27)
Najde se tu někdo kdo by poreferoval co Crew oznamovala na crweconu za tituly na příští rok ? :)
V případě Crwe už mi dává v podstatě smysl jen jejich e-shop, když se člověk časem dostane na 25% slevu. U CC stačí buď koupit hned po vydání nebo počkat na nějakou pravidelnou akci, co mají tak 4× do roka. Argo bývá na Kosmasu taky občas zlevněné. Řekl bych, že aktuálně nic obdobného, kde by člověk vzal vše najednou, není.
@Qvestor: @Zlord_Antijezis: Díky, právě na ty megaslevy na BookTooku si pamatuji a zajímalo mě, jestli existuje alternativa. Díky za tip na Nejlevnější knihy, ty asi fakt vycházejí cenově nejlépe.
@Zlord_Antijezis: Já byl na Booktooku až na konci, cca poslední rok, rok a půl před sežráním Luxorem, protože v mém městě se začli zavírat knihkupectví, mj. i speciálka s komiksama... to sloučení mě nepotěšilo, byl to bezproblémovej obchod, což Luxor není.

Teď používám eshopy Knihy Dobrovský a Nejlevnější knihy na EN publikace, nebo přímo shopy nakladatelů (Crew). Když je kniha nová, stejně ji nakladatel nabízí se slevou, případně ještě větší v předprodeji.
@Qvestor: BookTook býval super. A jeden rok, muselo to být za nebo těsně po COVIDu jeli opravdu bombový slevy. Vycházelo to třeba tak že měli -25% běžně z ceníkové ceny a k tomu akce -20% s nějakým kódem který platil třeba čtyři dny.

A ještě než byl BookTook, BookTook, jmenoval se Levné Učebnice a míval lepší ceny než svého času Megaknihy.
@Norri: Včera večer ne, ale dneska by to klapnout mohlo.
@baatcha: Nemám teda pocit, že by Booktook míval výrazné slevy. Spíš jde o to, co pro tebe je výrazná sleva?

Nejsnazší řešení je vyhledávat tituly přes Heuréku, kde vidíš cenový rozptyl a hned si ověříš i recenze na shop. No a Knihobot, tam se dají ulovit i novinky, zbrusu nový a o pár set lacinější než v kamenných obchodech.
Poradíte, jestli existuje web, přes který koupit knihy s výraznou slevou, jako byl dřív booktook?
Někdo na pivo dneska večer v Praze?
@Devilek: Ještě mě tak napadlo, že z praktického hlediska by to bylo lepší, kdyby to byly dva oboustranné obaly, ale jinak jak říkám - za mě cajk :-)
Shpeckk: No jo, jenže v tom je započítaná licence, překladatel, marže pro obchodníky atd. To už je jiná disciplína, já nic z toho řešit nemusím.:)
@Gmork: to je za mě hodně super cena :-O Obzvlášť když obyč paperbacky v nákladu do 2 000 ks se v knihkupectvích prodávají třeba za 500,-
Tak PDF odeslány do tiskárny. Pro zajímavost: šitá vazba A4 (V8), kulatý hřbet, lesklá barevná obálka, barevné předsádky, papír 100gr, 272 stran, náklad 20 kusů. Se slev. kódem vyšla jedna kniha na 370,- Což bych řekl, je fajn cena.:)
@Devilek: já měl výhodu v tom, že už ze startu jsem preferoval Spideyho cover, takže za mě asi pohoda, plus to beru jako příjemný bonus...
Mimochodem, jak se vám v praxi líbí to řešení přebalu na Barvách emocí?
+ je fajn, že je to tužší než jednostranný přebal a nekroutí se. Možnost výběru motivu.
− blbě se to skládá na jiný motiv, než co je z tiskárny. Je to jak zacházet s papírovou turistickou mapou :-) Zároveň je trochu srací, že při použití motivu uvnitř to zkrátka není technicky možné ohnout přesně, takže v okraji vykukuje jiná barva.
@Devilek:
Podle dostupných materiálů jsme opět revidovali plán vydání:

Artefakty Kompendium: Kniha 2 (2027)
Witchblade Kompendium: Kniha 7 (2028)

Universum tedy bude mít celkem 14 knih:

7 kompendií Witchblade
5 kompendií Darkness
2 kompendia Artefaktů
Btw. Máte někdo tušení, kolik těch knih z celého universa artefaktů má být?
Gmork: Nechci dělat chytráka, ale anotace mi přijde z hlediska stylistiky taková kostrbatá.
Nechapu, ze si cc neudela nejakej normalni web s normalnim eshopem. Tohle je fakt tragedie
CC vydává další špalek - Artefakty - prakticky povinnost pro lidi, co maj cokoli z Darkness universa. Takže klasický dotaz: datum, ke kterému bude šancemetr na 100 %? :)
jj, vypada to natazene na vysku
Braindead: To se právě musí vycentrovat, obrázek má větší délku, musí se to srovnat s jeho šířkou. To je muška.
proc ma ta buchta tak zmutovanou ruku?:)
Ještě to trochu vycentruji, ale obálka knížky bude vypadat nějak takhle.:)

https://ibb.co/KxpRkHrv
@George Walker Bush: Tak není to moje chyba, že se zájmy trhu a ty moje tak liší.
@seneke: V tom případě je to poněkud zbabělá sázka, n'est-ce pas? :)
Přátelé, nepřátelé a to ostatní mezi tím,

Crwecon se nám blíží a jak je již tradicí, Crwáci odhalí i nějaké ty nové tituly. Rozhodnul jsem se proto uzavřít menší sázku. Pokud odhalí na ohlašovačce komiks, o kterém jsem napsal článek, tak si za něj dám panáka. Vzhledem k tomu, že primárně píši o věcech, co tu u nás nemají šanci vyjít, tak očekávám, že domů odťapu střízlivý.
Práce na překladu druhé knihy Nespoutaní vytrvale pokračují (jsem někde uprostřed druhé knihy). V příběhu nejsou jen stalkeři, klikeři či shambleři, ale i odlehčené kapitoly, kde si hrdinové můžou trochu odfrknout. Malé nahlédnutí do jedné z nich:

Ben si hrál s prsty, když to říkala, s prázdným výrazem ve tváři. Naučil se zachovat si
prázdný výraz, ať už byl šťastný nebo smutný, naštvaný nebo klidný.
Bude šťastná? Napadlo ho a doufal, že hlas tam nebude, aby na to odpověděl.
„Kde je Dina? Myslel jsem, že s ní budeš bydlet. Má teď miminko, že?“
Ellie pokrčila rameny. „S Dinou jsme se tak nějak rozešly.“
Ben sotva dokázal potlačit překvapení. Naposledy, co si pamatoval, se mu zdálo,
že jsou obě dívky pro sebe perfektní. Chtěl se jí zeptat proč, ale otázku odehnal.
„A jo…“ její tvář se trochu rozjasnila, „…Bramboráček je nejroztomilejší.“
Ben se málem udusil čajem. „Pojmenovala své dítě Bramboráček?“
Ellie ho praštila do paže, další připomínka minulosti. „Ne, ty blbče. Tak mu říkám. Jmenuje se JJ.“
Teď se cítil hloupě. Samozřejmě, že se nejmenuje Bramboráček, idiote. Bylo tolik otázek,
které jí chtěl položit, tolik věcí, které chtěl vědět, a to všechno najednou.
Ale ona taky. Viděl to na její tváři. Ellie čekala na tu správnou chvíli, aby se ho na něco zeptala.
Co se s ním stalo, jak přežil a dokázal se vrátit. A zdálo se, že ta ideální chvíle je hned za rohem.
Celou dobu ho trápila jedna věc. Ellie se na něj dívala, jako by to věděla.
„Takže…“ začala tiše, se zaťatou pravou pěstí. „…musím ti něco říct...“
Rytmické zaklepání na dveře ji přerušilo uprostřed věty.
Pokud někoho baví osahávat knížky a speciálně comicsy, tak tu mám něco přímo pro vás:

HLEDÁME PRACOVNÍKA/PRACOVNICI EXPEDICE A SKLADU E-SHOPU

Do e-shopu Nakladatelství CREW zaměřeného na komiksy, mangu, sci-fi a fantasy hledáme nového kolegu nebo kolegyni na plný úvazek.

Co tě během pracovního dne čeká?

▪️ kompletace objednávek – od vyhledání zboží přes zabalení zásilky až po její předání kurýrní službě
▪️ průběžná kontrola skladových zásob
▪️ příjem a manipulace s došlým zbožím
▪️ práce ve skladu a manipulace s balíky a paletami

Jde o práci, která vyžaduje pečlivost, samostatnost a dobrou fyzickou kondici.

Máš-li vášeň pro komiksy, budeš se u nás cítit jako doma. Není to ale podmínkou!

Co nabízíme:

▪️ práci na HPP na plný úvazek
▪️ pevnou pracovní dobu od 9.00 do 17.00 a volné víkendy
▪️ fixní mzdu 30 000 Kč hrubého měsíčně
▪️ 25 dní dovolené
▪️ vánoční sezonní bonusy
▪️ stravenkový paušál
▪️ práci na jednom stálém pracovišti – žádné střídání poboček
▪️ možnost dalšího přivýdělku při akcích, například na veletrzích

Místo výkonu práce: U Továren 770/1b, Praha 15
Nástup je možný ihned nebo od 1. září.

Zaujala tě nabídka? Napiš nám na obchod@crew.cz. Připoj životopis a několik vět o sobě. Další podrobnosti rádi probereme při osobním setkání.
@komiksfan: OK, tak až do tebe bude někdo v budoucnu znova rýt, tak se tě zastanu.
@seneke:
ze jsi nebyl takovej hrdina kdyz on rypal do me