@Devilek: Já jak jsem se to celé snažil tvořit co nejminimalističtěji s ohledem na autorská práva, tak jsem do hlavičky raději ten obrázek generoval pomocí AI s tím, že postačí jen charakteristické prvky těch jednotlivých postav a vznikly z toho tyhle bezpohlavní figuríny. Na prevenci záměny s Watchmeny to postačí. :))
Nedávno sem si našel takovou ulítlou prokrastinační zábavu. Vyrůstal jsem na ábíčkách v osmdesátkách a kolem revoluce, takže jsem zažil jak pionýrské díly, tak ten pokus Tomana a Kobíka s Velkou knihou strážců na začátku devadesátek, která spoustu epizod upravila a překreslila. Porovnával jsem souhrnné publikace (speciály, Velkou knihu komiksů 4 a vydání od Vybírala) s originálními díly z ABC. A když už toho začínalo být hodně, protože jsem zjistil, že i příběhy Libuše Kovaříkové opakované na začátku osmdesátých let, byly také upraveny zřejmě pod nějakou normalizační taktovkou, tak jsem to začal sepisovat a udělal jsem z toho ve finále web.
Tak kdyby to nějakého mého vrstevníka třeba taky zajímalo a pobavilo, najdete to na https://petrsimek.github.io/strazci/ .
@Braindead: Moc děkuju. Právě, že nikde nemůžu skoro nic najít, jen pár knih je na Knihobotu a TrhuKnih, u Aukra jsem taky schopný dohledat jen pár knih jednotlivě, co se týče Donžonu, ale ne každou knihu, proto jsem si dovolil požádat tady o doporučení ceny, protože prostě je pro mě složité nějak určit cenu za komplet
Moc Vám děkuju
obrazek si muzes udelat taky pres trhknih / aukro / knihobot. Knihobot ukazuje ceny jen u zbozi skladem (nevyhoda). Aukro zase muzes prochazet skoncene aukce, vidis realne ceny (kupted i aukce). Nektere aukce nejsou v seznamu, neco se da dohledat i pres google s proklikem na aukro. U trhknih to chce porovnat nabidkovou a prodejni cenu. Dost se lisi, pokud tam tedy jsou.
@flynander: Děkuju moc! Já právě vidím, že spousta dílů je je ještě dost skladem, ale některé ne a právě vůbec nemůžu nikde ani historicky dohledat, kolik bych si mohl říct za komplet no. Vím, že když jsem je před spousty let sháněl, že nějaké jsem vůbec sehnat nemohl (myslím, že to byla dvojka, ale už je to možná 15 let zpátky, tak si to vážně nepamatuju) A nejde mi o hitparádu :D Jde mi o to, že potřebuji uvolňovat trochu místo a mít něco, co jsem nikdy nečetl a číst nebudu, je teď pro mě luxus. Stejně tak by se mi hodilo zbavit se všech Usagi knih (mám cca prvních 25) :D, všechny ve skvělém stavu, cca polovina čtená 1x, zbytek nečtený. Prostě knihy už nemám kam dávat :( Děkuju za odpověď
@Johnny Sasaki: Ahoj, většina dílů chodí cca za nákupku = kolem dvou stovek. U jedničky, dvojky a čtyřky bys mohl dostat trochu víc, ale hitparáda to není. :)
Zdravím vás, mohl bych mít prosím dotaz? Chtěl bych prodat komplet komiksy Donžon, co tu vyšly česky, ale absolutně netuším, kolik bych si za to měl říct, respektive, aby to nebylo málo, ani moc. Můžete mi někdo prosím poradit?
Moc děkuju!
Pochopím superdrahé edice pro bibliofily. Pochopím komiksy s větším počtem variantních obálek, než je množství holek, co sklátil Hefner. Ale co je sakra v prokletém jméně Nergalově tak populární na komiksech zatavených do plastu? Komiksy se mají sakra číst a ne za nekřesťanské peníze cpát do nějakého plastu.
@Lenny: Je to tak, zatím ještě nebyl důvod to řešit. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet, ale pokud něco nebude chtít Disney posílat, tak s tím nic nenaděláme. Člověk nikdy neví, co projde a co ne.
U Disneyho proběhla velká banovačka kvůli rasistickému/stereotypnímu zobrazení domorodců a indiánů. Někde se jen přepsaly dialogy, některé příběhy zmizely úplně.
Zákaz dostala Barksova postava zombík Bombie, kterou Rosa použil v jedenácté části Life & Times a následně v příběhu Dream of a Lifetime (ten vyšel česky v KD, dá se tedy sehnat aspoň tak). Je to dost pitomý, protože zrovna ta jedenáctá část je zásadní. Don Rosa Library tak po světě vycházejí bez toho. Do Crwe nevidím, ale když to nedovolili obrovské Číně, tak u nás pochybuju.
Jinak L&T má 12 částí (všechny jsou v Egmont verzi) + bonusové příběhy. U nich jsou různí editoři kreativní a často tam řadí i příběhy, které jsou oficiálně mimo, takže počty se různí. Třeba Poslední sáně do Dawsonu z jedničky jsou z Klondike éry, ale součástí nejsou.
No a Library verze jede chronologicky, takže L&T tam jsou proložený jinými příběhy a jsou rozplizlý do více knih. Samozřejmě to bylo i marketingový rozhodnutí, aby to pak mohli vydat zvlášť. :)
A co jsem četl, vydavatelé prý vůbec nesmí žádnou cenzuru zmiňovat, takže možná i proto Crew kolem toho mlčí (ale tempem 1 kniha ročně mají čas).
Hele, pro neznalce, pamatuji si, že se kdysi někde řešilo, že Disney banoval nějaké části Život a doba Skrblíka McKváka? Muže mi to někdo třeba @Lenny objasnit? Které a můžou tedy vůbec v budoucnu vyjít v Crwi? Kolik vlastně částí je? U nás vyšlo klasicky 12, někdo pise o 20, někde to vyšlo 12 plis nějakých 6 dalších, v Library verzi je to nějak rozdělené do dvou knih, co jsem se díval.
A i kdyby se něco dělo tak who cares ? Ten bug opraví a furt bude zbyvat 40 dní. Nebo si snad někdo myslí, že se nedosáhne 100% ? :D já třeba budu kupovat až na úplným konci v půlce května.
Že se to nehýbe klidně může být tím, že prvotní vlna opadla a teď to bude naskakovat pomalu nebo až ke konci termínu. Navíc je začátek měsíce, tak část lidí možná čeká na peníze.
ad diskuse kolem omnibusů - CC včera spustilo svůj šancemetr na upírskou Dlouhou noc. sem zvěděv, jestli a za jak dlouho těch 300 objednávek tam bude. Nějaké tipy? :)
když už se tu zmínilo CC a cenová politika, od roku 2003 stojí hellboy a jiní 599 korun, nevím od kdy přesně začali dělat slevu 40% 2 týdny po uvedení a od kdy mají ty černé pátky kdy jdeme na 50% ceny, ale otázka je - když přes 20 let nebylo zdražení, to jsou teď v brutálním mínusu, nebo před 20 lety se z ředitelů CC stávají milionáři?
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.