Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

@Hawwwran:
Jinde než u Megaknih sem podobnou strategii nezaznamenal, a zároveň je to jeden z mála (jediný?) eshop, který si kromě poštovného účtuje i balné 49 Kč a nemá možnosti bez poštovného nad určitou částku...
Za mne, ať lidi nadávají na to že jsou malé slevy. Vydavatelé ať nadávají na nenažrané zákazníky. Ono se to někde potká. No stress.

A když jsme u slev, kdo to ještě nevěděl, Megaknihy mají jiné ceny na webu a jiné pouštějí do vyhledávačů. Když si najdete knihu třeba na google a odtud se prokliknete na Megaknihy, dostanete to levněji. Tu nižší cenu si to pak nějakou dobu pamatuje. Můžete něco naházet do košíku, pak to vše najít a proklikat z google a v košíku se vám to zlevní. Enjoy.
@josekan55: To rozhodně nerozporuju, jen mi prostě přijde už z principu hloupé nadávat na jakoukoliv slevu, that’s all. Navíc někde můžou mít větší slevu, ale pak se to nažene zase třeba v balném, poštovném atp. a ve výsledku to tak může vyjít rovno, nebo i dráž, než ta plná cena.
@Shpeckk: Tak jinde to právě mají levněji. Za plnou cenu je to snad jen v knihkupectvích.
Já bych rovnou zavedl brutální zvýšení cen! 50-stránkový paperback minimálně za 3000 Kč ! Za zatím tak nějak klasickou plnou cenu 300 kč si něco takového slevoví znalci jako já nekoupí... Ale za 300 Kč, kdy je sleva 90 % ze 3000 Kč !!!!! kurva to je slevák jak prase :-o To si musí koupit každý, s takovou slevou by musel být blbej to nekoupit, ne? A když by někdo při prodeji nechtěl extra hltat a přihodil by třeba ještě 2% slevičku... no ty kráso, paperback pod 250 kč! Musíte přeci uznat, že to je geniální plán, ne? Ne?
@Walome: Tak pořád si to můžeš koupit za plnou cenu jinde :-D To je jak když jsem dělal v supermarketu, dával jsem slevu na vajíča 30% a přišla paní se slovy "A nemůžete tam dát padesát?" :-D
Ono je potreba rict, ze 20 % je stejne k smichu, takze je to vlastne fuk.
@sleepless: Nedávno mě to taky zarazilo, ale tady se jich musím zastat, že ta sleva téměř na vše tam fakt bude. Může mást číselný údaj o slevě v %, který udává dle mého nešťastně slevu od jejich standardní e-shopové ceny a ne celkovou slevu 20% z ceny koncové. Několik slevových akcí mě to u nich mátlo a nic díky tomu neobjednával.
@psimek: opět to jejich klasické TÉMĚŘ NA VŠE .. jen samotná sekce Knihy se jim rozprostírá přes 8553 "stránek" a ty zlevněné věci pak přes celých 5. Tak jejich chápání "téměř na vše" je očividně tomu mému hodně vzdálené ... jsou to fakt vtipálci
@psimek:
Vidím že Lady Mechanika de v limitce na dračku,když ji ani ne týden po vydání dáš se slevou :D
:D Už to bude nějakých 15 let co Frank Miller přestal nonstop chlastat s tvrzením, že mu to pomáhalo v tvorbě. Měl pravdu. Vzpomínáme...
Začíná to být už krapet ujeté tak, Alejandro Jodorowsky žije mlád 97.
Zack, damacon: Vidím, že se za to Zack moc stydí a chtěl by se všem omluvit. No, ale už je pozdě, už se to nedá vrátit. Budeš se s tím muset naučit žít.:)
"Padá to jak mouchy".... Takhle mluvit o lidech teda, to je síla.
@Zack: Oh no, zrovna dneska jsem ho doporučoval :(
Já si teď dal repete český vydaného Wolverina a Hulka, ještě od Netopejra, a za mě osobně je to i po letech pořád pecka... A jeho Arkham Asylum: Madness je taky celkem solidní lahůdka.
@Poniczech: Trošku jsem se tím prokousával v angličtině a dost mě mrzí, že to tu nepokračovalo. Ať už omnibus nebo tech 6-7 knih a dozvěděli bychom se osud Mr.Gone, počátek Maxxe a Julie, možná se dočkali i crossoveru s Batmanem. Hostuje tam i Alan Moore a vkusně se objevují narážky (očekávatelně) na Alenku v říši divů…
Tak třeba se jednou někdo osmělí a vydají tu toho Maxxe kompletního, i když se tehdy ten první díl prodával blbě. Téhle sérii by podle mě zrovna omnibus sednul fakt extrémně, ale taky je pravda, že ten neexistuje ani v angličtině, protože Sam Kieth se kvůli té sérii dostal do nějakých soudních sporů, které mu to celé zhnusily, takže pak odmítal řešit jakýkoliv licensing a ten komiks už prostě nejde normálně koupit. Nikdo ani neví, o co šlo, protože to není veřejné a snad to bylo mimosoudně urovnané.
V 63 letech zemřel legendární kreslíř The Maxx, Wolverine / Hulk nebo Sandmana Sam Kieth.
tu tam nevidím, ale doufam v ní :D
Lucifer limitka kdě? Nebo to se v edičáku neukazuje?
@Rowan:no sakra co je s Luciferem?
@komik.sx: :D to by musela být větší a vážit aspoň 6kg :-D
kua ten Lucifer me nejak utekl :D no nic :D
@komik.sx: no vymejslim uz druhy den kam s tim.
@Zero: Správně, díky a do budoucna předpokládám, že jako kolosálky dostane vlastní extra poličku.
@jh666: Na strane 57 je chyba, je tam obrazok Temna vez k odkazu na Americkeho upira
@komik.sx: Taky díky, je fajná :D
Umístěna na čestném místě v knihovničce, překvapivě plné comicsů.
@jh666: YES!!!!! Tak ta Upíří sága mi udělala mega radost!! Můj asi nejoblíbenější Elseword
@Walome: Díky a na čestné místo, prosím!
Tak mám doma comicsdb merch - chobotničku - a jsem velmi spokojen. Moc hezky vyvedeno, krásný detaily.
A nějaké reference od jedinců, kteří to četli v originále? :)
30 dní dlouhá noc by měla být rozdělená na dvě kolosálky, jestli jsem to dobře pochopil. První dva díly v první kolosálce letos, druhé dva později. Snad 2028? Dohromady to má snad 1500 stránek. Jestli si to pamatuju dobře.
No dozvíme se nejspíš brzo, předprodej kolosálek startovává většinou někdy v březnu, ne? Nebo dubnu.
Jsem rád, že se líbí, modelovalo v Blenderu.
Chobotnica je v prackách! Super práce, vypadá parádně, výborně vymodelováno.
Ještě ji asi trochu přebrousím a zahladím stopy po tisku a bude perfektní. Barevně ideál.

Kdo/co/v čem se vlastně modelovalo?
@Lachvos: Tak to je super, ze u nas zase vyjde (zase) 30 dni dlouha noc. Diky za sdileni!
@Lachvos: super, diky za info :) takze dle ocekavani, cozza me je fajn a aspon vyjde jina kolosalka nez to, co uz tu vyslo
Já byl na oznámení edičáku CC letos na CCP, ale za celý víkend toho bylo mraky a až teď jsme dorazili domů, tak omluvte že to nebude komplet: v dubnu dokončí tři série Mignola verse (Abe Sapien ad.) a do konce roku nic dalšího odsud nevyjde, vyjde novinka Lemire/Nguyen Monsters?, kolosálka 30 dní dlouhá noc, novinka od Mignoly Joe Golem, novinka Solomon Kane, série Barban Conan pokračují, nový díl Myší hlídky...a víc fakt nevím :)
To je snad první rok, co tu fakt nikdo nenapsal, co CC oznámilo. Byl tam vůbec někdo?
Někdo z conu kdo byl na přednášce CC a prozradí edičák?