Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

@ŠťastaV: no ale u základní je psaný 20.1. a hodnocení je z 18.1.
@Svraster: limitka je tedy na webu psaná leden / únor, myslím, že rozeslali zatím jen základní verzi, mně limitka také ještě nedorazila
Čau, koukal jsem, že omnibus Sandman 2 už má hodnocení. To už je to teda vydané? Já mám zaplacenou limitku a zatím nic nepřišlo, ani zpráva o odeslání a na stránkách crew je napsaný, že to vyjde až 20.1.
Tak malá reklama. V příštím týdnu knihy dorazí, tak potom napíšu, jak se zadařilo a jaká je spokojenost.

https://www.youtube.com/watch?v=pHoIZtk4zog
@Poniczech: ale huš, chceme to komplet!
@Scarface: jestli se dobře prodával ten Preacher, tak bych ráda viděla ten Hellblazer by Garth Ennis omnibus
Walome: Ne, to je schválně, nad tím okem má jizvu. Ale je možné, že se za ten půlrok rozhodnu pro jinou obálku, těch obrázků mám nespočet. Taky to bude chtít nejspíš dvě obálky, bude to mít určitě přes 600 stran, čili to rozdělím do dvou knih.
https://imgbox.com/agDDJDcD

Ale jestli má někdo nějaký hodně dobrý art Ellie v 18 letech (druhý díl) pokud možno černobílý, ať pošle.:)
@Gmork: to vypada, jako kdyby ji ai udelalo druhe oboci.
Obálka u druhé knihy The Last of Us - Unbound (o podtitulu ještě nejsem rozhodnutý). Příběh začíná na tancovačce, kde se Dina s Ellie poprvé políbily, jen ten příběh bude odvyprávěn Benjaminem Walkerem, který se později vydá za Ellie do Seattlu, aby ji zastavil v její vražedné výpravě za pomstou. Včera jsem přeložil první kapitolu Když hudba dozněla a užil jsem si to, skvěle napsáno. Kdo by řekl, že se mezi amatéry najdou takoví spisovatelé. Ještě mě čeká 52 kapitol, příběh má v angličtině 280 657 slov, takže mě čeká pořádná nálož překládání. Teď potřebuji, aby tohle mizerný počasí vydrželo co nejdéle.:)

https://imgbox.com/sn5AeIA7
@Poniczech: v to doufám, první kniha bylo dobré čtivo :) Ale myslím si, že v Crwi o tom již vědí a počítají s tím.
radek: Toho jsem si nevšiml, opraveno. Díky.
Loni jsem to úplně přehlédla, ale Patrick Horvath vydává pokračování skvělého Pod korunami stromů, kam nikdo nevidí, které se odehrává 8 let později, a dneska zrovna vychází pátý svazek. Dohromady jich bude opět 6, jako v původním komiksu, poslední díl vyjde 4. března.

Ještě jsem to nečetla, ale i přes uzavřenost toho původního díla na to jsou zatím velmi pozitivní ohlasy, tak třeba to jednou vyjde jako komplet i v Hvězdné CRWi.

Že se ještě vnucuju - jak jsem tu zmiňoval to rozšíření na porovnání rozměrů komiksů https://comicsdb.cz/forum/permalink/53012#53012 , tak už jsou schválené a ke stažení i verze pro Firefox a MS Edge, kdo by měl zájem:
Firefox: https://addons.mozilla.org/cs/firefox/addon/bookscale/
Edge: https://microsoftedge.microsoft.com/addons/detail/knihometr/bbepimjanicaknkoieiljegaaiccjfol
@Fort: Co ty víš, kolik nám Zack bokem platí. :D
@seneke: Osobně k recenzím na blogech, youtube atd. nedávám žádnou váhu a to hlavně z důvodu, že z nich pisatel má nějaký prospěch i kdyby jen like. Nepůsobí to důvěryhodně. Z napsané recenze tady nemá dotyčný nic, jen snad dobrý pocit, proto tady tomu dávám větší váhu.
@Gmork: Máš tam celkem dost nedostatků. Ale to asi nebude finální verze. A co je to "odhozené rameno figuríny"?
Tiskárna mi poslala zkušební tisk, co se týče samotné knihy, jsem spokojen. U té obálky ještě váhám, pokud někoho napadá, co do té anotace přidat nebo odebrat, ať mi pošle své připomínky. Nebráním se ani tomu, to napsat celé jinak a lépe. Do konečného tisku odešlu data zítra.:)
https://imgbox.com/izBd5yAX
ŠtastaV: Ono to podle mě ani jinak vydávat nejde, pokud se má začít od začátku. Což by se mělo, řada od Jamie Delana a Ricka Veitche je pro sérii důležitá a bez ní to podle mě nemá smysl vydávat. A omnibusy, když uvážíme, jak je Hellblazer dlouhý, jinak si to dočtou až vaše vnoučata. To je ale teorie, horší je praxe, protože ty první tři omnibusy by se prodávaly asi fakt blbě, je to stařičké Vertigo, scéna a čtenáři jsou už dnes jinde. Možná se inspirovat u Štěpánka, čili nějaká forma předobjednávek. Tady je každá rada drahá.
@Gmork: Ten by byl luxusní, bral bych všemi deseti … a v současnosti, kdy omnibusy “jedou”, by se to mohlo prodávat hezky, určitě líp než v době Azzarellova runu u nás…
ad Constantine: Jestli Hellblazera, tak takhle:

https://imgbox.com/cCiLciTv
@Alfi: Já přezdívku, ale nemam gmail, pamatuji, že mě to nabízelo poslední dvě čísla roku narození do emailu někdy v roce 2004.
Buď už mají miliardu emailu a v dnešní době to už ty čísla nabízí.
@Fort: Mám gmail a pri zakladaní v roku 2006 som si normálne vybral svoje meno
Máte tady někdo gmail?

Nabízela se vám při založení podobná adresa u4244284931@gmail.com

Něco sháním a tenhle to čirou náhodou má a já mu moc nevěřím :)
@Scarface: díky moc za zprávu, to mi zatím stačí. Doufám, že to bude něco staršího, s tvůrci jako Gaiman, McKean, Delano, Lloyd, Ellis nebo i Mike Carey, hlavně ze staré dobré Anglie s démony a okultismem :-)
CREW by se ráda k Hellblazerovi v nějaké podobě vrátila, ale zatím jsou to jen nápady, nic co bychom říkali oficiálně.
Nepamatujete si někdo, zda někdy Crew potvrdila / vyvrátila nějaké další komiksy z řady Hellblazer? Jsou nějaké, co by za to vlastně stály?
Tohle člověka dojme a zahřeje u srdíčka.
Boris oslavil 85 let. Stále maluje a miluje. Takže Happy Birthday, mládenče!

Respektive stále maluje (nejen) Julii a ona zase (nejen) jeho. Pravda, na některých obrázcích vypadaj malilinko jinak :) A v únoru to bude 36 let od prvního rande ... láskyplno!

@Chlupatypes: Nejnovější díl, to jest 27, má v Japonskou vyjít v půlce března.
Plán je takovej, že počkám na další batch svazků, kde snad doženou anime. Potom uvidim jak rychle vyjde další serie anime a kdyžtak přejdu na anglický svazky :/. Nejvíc mě na čtení baví zjištění těch matchupů, což by mě proma další serie na stopro vyzradily... I přesto, že to vzato nevyzrazuje příběh, tak jsem na tohle celkem háklivej :D
radek: Jo, ty první dvě jsou opravené. Jinak knihu četli dva beta čtenáři a já čtyřikrát. Nedělám si iluze, že tam nic nezůstalo, ale pokud tam nějaký překlep zůstal, pak má po tolika přečteních právo na život. Vzpomínám si, že nám zůstal jeden překlep i u Ságy Valty a to jsem to tenkrát četl snad desetkrát. Je to ono příslovečné "přes stromy nevidíš les."
Chlupatypes: Deníky apatykářky si taky kupuji, i když tedy mangu moc nečtu, ale tahle série mě baví, je totiž příběhem podobná sérii Příběh nevěsty od Kaoru Mori. Tam by mě ukončení tedy mrzelo.
@Gmork: Já věřím, že když si to přečteš, že je uvidíš... rozebírát to tu slovo od slova nechci, tak jen to nejzávažnější: "Postavy v něm prožili", věta "Tak je to..." chybí čárka a to "dalších" tam skřípe. Dost problematická je i věta začínající slovem "Fanoušci".
Všem moc děkuju za odezvu! Přesně něco takového jsem potřeboval slyšet a zlepšilo to náladu :D. O počtu dílů jsem měl za to, že jich taky je/má být 25. Podle struktury příběhu by to plus minus odpovídalo, ale jak to bude opravdu nevím, protože se vyhýbám čemukoliv, co u nás nevyšlo. Proto jsem si myslel, jestli třeba není nějaká lhůta kdy mohou svazky vyjít v zahraničí potom co vyjde v Japonsku. O těchto věcí ale nic nevím :D. Ještě jednou děkuju!
radek: jaké máš na mysli?
@Gmork: No na tom sdíleném obrázku několik chyb máš.
Chlupatypes: Můžeš těm sériím pomoct i ty sám, dělej jim osvětu, doporučuj je, dělej jim recenze. Já třeba ve výprodejích kupoval více kusů mých oblíbenců jako je Robert McCammon nebo Ronald Malfi a ty jsem potom používal jako dárky. A ejhle za pár dní mi vychází nový Malfi, který navíc vyšel v zahraničí jako e-book a tady vyjde papírově. Ale u té mangy budou nejspíš větší nároky na prodeje než u titulů Fobosu.
@Chlupatypes: Hned na začátku řekl Pýcha (marketér Dobrovský), že budou vydávat druhořadé mangy, které by jinak tady nevyšli a budou doufat, že mezi nimi bude nějaký klenot, ke kterému bychom se jinak nedostali.
První várka, měla úspěch, tak to pořádně nakoply a už narazili. Práva se prodávají tuším na 5 let, tak to potřebují vydat a prodat než jim vyprší. Po této době už tituly nemusejí vydávat, protože se jim to zkrátka nevyplatí. Zrovna Ragnarok je série, které nemá u nás uspěch a z komerčního hlediska, zde neměla vůbec vyjít.
Obavám, se, že jestli Japonci budou nějakou sérii vydávat déle než 5 let od té doby, co na to Dobrovský koupil práva, tak serie u nás kompletní nevyjde. Samozřejmě záleží na prodejích, pokud je mít budou, tak není problém prodloužit.
Je to můj osobní názor, rád bych se pletl.
sry, ja koukal na anime. U mangy vidim opravdu 26 dilu, ale neni ukonceno. Spekuluje se o celkem 30-40 dilech. Ale to je z redditu, takze informacni hodnota nula.
Včera byli Ellie a Joel odesláni do tiskárny, příští týden dostanu zkušební vzorek, jsem na to zvědav. Snad se vychytaly všechny mouchy a překlepy.
https://imgbox.com/OpkzOqvr
@Braindead: Podle cz wiky 25 dílu, vážně to má 42?
chlupatypes: Podle me klasicka kombinace: klesaji prodeje a hromadi se jim to na sklade. Nyni maji vse ve vyprodeji 50/ks. Zkousi ekonomicky vyhodnejsi variantu vydat vice dilu najednou, ale pauza je treba rok. Ma to tusim 42 dilu, coz je jeste tak 4-6 let. Je to bezna praxe, mozna trochu pomalejsi nez u Crwe. Psat jim nema cenu, nedozvis se nic:) Poslou ti nejakej univerzalni blabol, ale chapu to, takovy informace se moc ven nepousti. Myslim, ze prepalili tempo a 1 dil / mesic je na nas trh asi moc.
@Chlupatypes: Ptej se klidně tady a pokud se ti ve vydávání něco nezdá, tak za to samozřejmě v 90 % mohou peníze - tedy prodeje :) U tohoto ses akorát trefil k debatě viz slevová akce Dobovského řešená zde https://comicsdb.cz/forum/11/slevy-vyprodeje-bazary/
(Gate je jen label, nakladatel je Dobrovský)
Zdravím, prvně chci jen říct, že tohle je poprvé, co píšu na nějaké forum, takže pokud bych se měl ptát jinde, budu rád za přesměrování.

Před dvěma/třema rokama jsem vyzkoušel Ragnarok od Gate a neskutečně jsem se do něj začetl i přestože si nemyslím, že by to bylo kdoví co... Mno vzhledem k tomu, že mám od Gatu skoupenou celou dosavadní sérii, nikdy mě nenapadlo, že bych jel dál v angličtině nebo za pomocí jiného média.
Jenomže poslední dva roky je vydávání téhle mangy takové pofidérní... poslední čtyři svazky vydali v jeden moment po roce od vydání minulého svazku a vypadá to, že to chcou takto zopakovat (až na ten počet, kterej může být jinej žeo...). Mně teď spoilery kvuli anime šlapou na paty a dost by mě zajímalo proč tomu tak s tím vydáváním je.
Nevíte prosím někdo čím by to mohlo být/je?
Je to snad kvůli problému s licencí? Že Gate rychle dohání originál? Nějaká prodejní strategie? Málo se to prodává? Nebo něco jiného?
Ať jsem hledal jako jsem hledal, tak nikde nemůžu nic najít. Jste tu moja poslední naděje před tím, než vyzkůšám napsat přímo jim a doufat v odpověď :D.
Budu moc vděčnej za jakoukoliv odpověď. Díky :)
@Fort: Už vydalo, je to v poznámce
Crew nám vydá znovu Modrá CREW 1: Ekhö – Zrcadlový svět 1 a 2.
Je to skvělý nápad a moc za něj děkuji.
Bylo by prosím možné, aby se údaje o rozměrech, ale hlavně o hmotnosti, exportovaly spolu s ostatními daty do sbírky v .csv formátu?
Každou chvíli řeším, co si ještě můžu dovolit přidat do polic, u kterých znám teoretickou nosnost.