Filmový a hudební klub Diskuze o hudbě, filmech, TV.

Haha, to je tak kdyz se dela z komara velbloud. Videl jsem nekolik dilu a niceho takoveho jako je v tom popisu jsem si nevsiml. Uz jsem slysel ze to tam je, ale sam jsem si nevsiml, takze asi nic extra. Pritom z toho odpad prispevku to vypada jak kdyby se tam nic jineho neresilo.
MM_Ramone

odpad!
Seriál „The Owl House“ sleduje príbeh štrnásť ročného multikultúrneho dominikánsko-amerického bisexuálneho dievčaťa Luiz, ktorá sa stane čarodejnicou. Tento kreslený seriál je určený pre deti od sedem rokov. Bisexuálna orientácia hlavnej hrdinky bola potvrdená autorkou Danou Terraceovou, tak aj kanálom Disney. Dana Terraceová sama seba označuje ako bisexuálne orientovanú a zrejme preto chce túto zvrhlosť šíriť prostredníctvom animovaného seriálu medzi tú najmladšiu, najzraniteľnejšiu divácku skupinu. Seriál o bisexuálnej čarodejnici pre malé deti. Satan vládne svetu. Rodičia, matky, otcovia, zablokujte na svojich prijímačoch Disney Channel a ochráňte svoje deti pred týmto zvráteným odpadom!
Anna u nas jede. Pak jeste Owl House a Gravity falls.
Když už je řeč o produkci Cartoon Network, tak za sebe rozhodně doporučuji Primal.
JIK:Jasně to je skvělý, viděl jsem, ale nikdy ne úplně všechny díly, taky musím doplnit.
Doppelganger: Oooo, na Adventure Time jsem úplně zapomněl.
yogi: určitě neopomenout!
JIK: Regular Show a Adventure Time jsou pro mě jedny z nejlepších animovaných seriálů. Pak je z ranku desetiminutových seriálů ještě hodně zajímavý Infinity Train, kterému se dostalo hodně pozornosti v poslední době, protože byl bohužel smazán z katalogu HBO jako součást šetřících opatření nového vedení.
yogi: U Anny se nenech odradit první serií, je sice supr, ale dělaná jakože víc pro děti.Od druhé serie je to jízda, kterou si užijí i (hlavně) dospěláci.
Dej šanci i Normálce..já měl před x lety puštěnou Tv jako kulisu a běžela tuším Kouzelná školka (kurva taky jsem mohl napsat Magion nebo něco víc drsnějšího, jako by nestačilo, že jsem kunda co krade) a tak mě to zaujalo, že po skončení jsem hledal v programu kdy bude další Kouzelná školka.
Můj nejoblíběnější dil Máši a Medvěda je Máša a kaše.
JIK: Díky za tipy, Annu jsem neznal, určitě tomu dám šanci, ta Máša mi vždy přišla kapku creepy, ale už ani nevím proč a vždy jsem zahlídl jen kousek, když na to něčí děcka koukaly. Ale proč ne, zkusit se má vše. Já jsem hrozně pomalý divák,jeden díl denně, na binge watching mě neužije, tak třeba v důchodě na to bude čas, což ještě pár let potrvá.
yogi: Pokud se dokážeš oprostit od všeho zlého kolem tak mohu doporučit Máša a medvěd (a klidně v originálním znění, medvěd a ostatní zvěř stejně nemluví).
Takhle na to koukala dcera, když byla malá, já to sjížděl po večerech a pak jí dával tipy na top díly, nakonec se ukázalo, že jsou top všechny..
Pak je supr Anna mezi obojživelníky/Amphibia a další tip je Normálka/Regular show.
Tohle ocení hlavně fanoušci cyberpunkového klasika žánru W. Gibsona. Amazon si vybral jeho The Peripheral (v češtině vyšlo jako "Medium") a udělal z toho osmi-dílnou sérii:

Kapis: No jo ti jsou taky v plánu, ale já dávám jeden díl denně, takže než dojedu ovečku chvilku potrvá. Když měli kačeři u nás v devadesátkách premiéru, moc se mi to nepozdávalo, protože jsem miloval jako děcko ty Disneyho grotesky s Donaldem a touhle partou, hrávali to v kině před hlavním filmem , zřejmě to nakoupili někdy v šedesátkách a tak zhruba do půlky sedmdesátek to tu běželo, pak už zase jen Nu pogodi.
Yogi: Staří kačeři se znělkou s Čokem a Střihavkou. Shodou okolností je to tam na té stránce komplet i s filmem...ehm
SSP: Ale tak bábina neumírá každej den žejo. Já jsem hlavně rád, že neumře až za měsíc, kdy se budu poflakovat po Londýně.
yogi: Tak podle toho, že místo Belmonda je na čétédvojce dokument o královně, moderátorka Branek, bodů, vteřin byla v černém a měla odznáček s českou a britskou vlajkou a podle toho, že je teď naplánován každý den asi na rok dopředu, tak než to celé definitivně skončí, můžeš na nějaké animáky zapomenout. Dneska má být na ARTu dokument o Brucovi (Lee), jestli i to odpískají, tak ruším poplatky. (Ne že bych to už dávno neviděl a neměl stáhnuté, nelegálně, ale jde o princip.)
Jo, jsem cynik, ale ten Belmondo mě fakt nakrkl. Sice to mám na DVD, ale pouštět minimálně dvě zařízení (přehrávač a televízor) v této nejisté době může jen někdo, komu neleží na srdci osud našich sklářů. Ještě že mám domácí kino s projektorem a přecházím z BD na 4k...

Já bych si rád dal Včelku Máju. S tím původním dabingem a Rösnerem jako lučním koníkem Hopem.
Kapis: Podle CSFD 256 dílů, já to před pár lety sledoval( legálně na webu ČT) a docela mě to bavilo, i když na Ovečku Shaun, kterou teď sleduji, to nemá ani omylem. Taky jsem viděl třeba úplně všechny Disneyho krátké animáky které se dají dohledat. Co bude po Shaun nevím , buď nějaká klasika jako Looney tunes nebo něco nového? Nějaký tip někdo?
Tyvole, jsem vůbec netušil, kolik dílů mají Šmoulové, u nás to hraje každý den snad už tři roky a furt valí nové díly...a některé dost bizar...a sionistický Gargamel furt ještě ani jednoho toho malého modrého komunistu nesežral :D
Darker - jj. Takovej primitivní prepalenej Conan beze slov, vlastně už mluví ve druhý sérii...
Sleduje někdo animovanou sérii Primal?
Koukám že Pálava má právem těch 14%..

Jinak začala třetí řada See, Pán prstenů, Elvis je na streamu na HBO, She Hulk běží, už jsou tři díly.
Fallujah znám, ale to je technický metalcore, čili hudba na soustředěný poslech, já teď spíše poslouchám muziku, při které můžu pracovat na počítači. Z metalu teď poslouchám The Hu - The Rumble of Thunder.

https://www.youtube.com/watch?v=4Y2gK4n35hw

ad Mandylion: Nedávno jsem si udělal osobní top10 nadčasových desek, které mě ovlivnily natolik, že se především díky nim zajímám o hudbu dodnes. Jsou v ní např. Anathema - The Silent enigma, Moonspell - Wolfheart, Dead Can Dance - Within The Realm of A Dying Sun, Skyclad - Silent Whales of Lunar Sea, a také právě Mandylion. Pro mě je to hodně důležitá deska.:)
Gmork jinak tedy Archspire zrušili účast na turné a místo nich je v soupisce Fallujah, znáš? To je taky moc pěkné
Já je tedy nikdy neposlouchal ale znám je...tohle není má krevní skupina.naopak včera jsem zjistil že v březnu k nám přijedou Cannibal corpse s Ingested a Dark Funeral..no a 10.9. jdu na Obscuru a Persefone...prostě kvalitní večer
Jo, odmlčeli se na skoro deset let, ale teď jsou zpátky a na turné. A příští rok vyjde na vinylu dnes už kultovní Mandylion.

https://www.facebook.com/thegatheringofficial/

https://www.musicrecords.cz/catalogue/hudba/gathering/mandylion-coloured-red-black-vinyl/
Gmork aktuálně k práci poslouchám Exocrine, Ingested, Soilwork a Machine hrad. Gathering jsem ani nevěděl že ještě fungují upřímně
Tak dám taky jeden hudební tip, po devíti letech přichází s novinkou Beautiful Distortion holandští The Gathering. Dnes už pravda nehrají metal, jde spíše o indie rock, ale deska se poslouchá příjemně a třeba k práci je ideální.

https://www.youtube.com/watch?v=CnU3S27doPI
Milo: Tak to jsem opravdu rád, že jsem pomohl rozšířit tvé lingvistické obzory! :)
Fimi: ne, neslyšel, není čas :/
Zajímavý, kolik má penetrace významů. V tomhle spojení jsme ho ještě neslyšel...
yogi: Hele to číslo je na obecnou "cílovku", dle které se plánují veškeré reklamní kampaně (15+), jinak pokud se budeme bavit pouze o penetraci samotného zařízení TV, tak k němu má přistup 92 % populace (dle kontinuálního výzkumu agentury Nielsen Atmosphere). Jinak Češi a bedna je pořád docela love story:
- v průměru trávíme u TV skoro 4 hodiny!
- a denně lze TV zasáhnou přes 70 % populace starších patnácti let.

V naší skupině asi hraje prim internet, mobil a tak, ale u internetu je to komplikované díky přílišné fragmentaci jednotlivých médií a webů (ale i tam vlastně stačí slušně nakombinovat média pod správou Seznamu, Facebooku, Google). Jinak je asi jasné, že čím mladší, tím více digitální, ale i tak TV umí pořád i ty mladé a z aktuálních dat navíc stále plyne, že TV je i v roce 2022 klíčové médium a u některých kategorií de facto to hlavní. Zde uvádím data za 2021 - první číslo ukazuje průměrný čas strávený s TV a to druhé kolik % lidí z dané kategorie lze zasáhnout - na denní bázi!

- kategorie 55+: 5:52 / 88 %
- kategorie 30-54: 3:21 / 70 %
- kategorie 15-29: 1:20 / 40 %

Takže jasně, u mladších ta TV nehraje už dávno prim, ale ty lidi, co maj prachy a pořád tak nějak rozhodují o kolech zdejší ekonomiky, jsou u ty bedny docela často :)
Darker tak co říkáš na nové Soilwork, Machine head a Darkane? Slyšel jsi už?
soulbringer : 98 % ? To se mi ňák nechce věřit.
Rozhodně Dabing street, okresní přebor, Zkáza dejvického divadla, Lajna....z českých filmů se mi jakože hodně poslední film líbil Teorie tygra, jinak tedy spíš nic z těch nových, ale jsem hodně zvědav na Žižku...potom tedy ještě Polda není špatný...
Darker: S příchodem LucasArts, Marvel Studios a tak vůbec se ty velké obrazovky docela hodí :) A když zmiňuju jen tyhle dvě studia, pak si nalejeme taky čistého vína - s audiovizuálními projekcemi, filmy, seriály, už dávno nejsme "malá komunita" - naopak komiksáci obecně jsou dost mainstream a to už dávno. Jinak - světe div se - ona ta obrazovka dnes neslouží jen na to, aby člověk otrocky sjížděl lineární TV. Jsou tu streamingové služby jako Netflix či HBO Max. Youtube na tom taky vypadá líp. A navíc i ty starý televizní skupiny trendy samozřejmě sledují a díky zpětným přehráním, knihovnám a i jejich pokusům o avod/svod streaming (jako třeba voyo) šlapou více do konvergence digitálního a starého analogového světa, který je pořád dost šněruje. Nicméně zatímco třeba takový Netflix roky nevěděl, co jsou to černá čísla, tak díky duopolistickému trhu se tady majitelé Novy i Primy topili v penězích. Navíc i klasická TV je v ČR strašně silné médium. Denně zasáhne pořád neskutečnou masu, penetrace je přes 98 % populace a každý den v průměru u TV stráví průměrný Čech přes 3 hodiny... a stran obsahu - hele najdou se i dobrý věci (když pominu HBO seroše jako Pustina, Hořící Keř nebo Bez vědomí), tak i ty český TV umí produkovat věci jako Čtyři hvězdy, Most, Devadesátky, Dabing Street, Redl, Rapl, Kosmo, Ochránce (ano většina je ČT) - prostě nebyl bych tak přísnej, navíc i na věci od Tří Tygrů, Streamu nebo Mall TV se taky lépe dívá na velké obrazovce než na PC.

Vlastně mě tak napadá - jaký dobrý český věci za posledních 20 let vás oslovily a na který seroš (případně film) se z český produkce rádi podíváte (případně proč)?
Doporučuji Black Bird, Mayor of Kingston, Yellowstone, Bloodline... samé skvělé seriály
Já to znám hlavně z nádraží při toulkách po naší vlasti , tam na mě Pálava a podobné prima seroše jukaj z každého rohu .
Teďkom jsem dokoukal Sunderland . Na to o čem se mluví vždycky koukám , až už o tom nikdo nemluví.
yogi: Zatím jsem neviděl, takže zatím skvělý. A skvělý to pro mě i zůstane. :-D

Už jste viděli Samaritána se Slyem? Dostává to v recenzcíh spíš přes držku, ale mně se to docela líbilo, i když znovu na to koukat nebudu. Takový mix Vyvoleného s Millerovým Temným rytířem, kde je přimíchanej harant.
@yogi: na youtube na me vyskocila upoutavka a vypada to na klasickou ceskou serialovou sracku. Csfd ted ukazuje 13%; Kolecko, nekolecko. Ja ale asi nebudu cilovka.
SSP: Ta Pálava dobrý teda po prvním dílu ? Takovej na pohodu seriál , vínečko , Bolek , krásy naší země , nějaký sympatický ženy , to by v dnešní těžké době mohlo zabrat. Já každopádně počkám až bude celá řada na torrentech.
Já vím, že jsme výjimeční, ale opravdu to tak je. Spíš mě pobaví lidi, co si stěžují jak tam jde "hovno" a pak si koupí kvůli tomu větší televizi :D Já shodil antény ze střechy domu někdy před 20 lety a ještě ten den odhlásil televizní a rozhlasové poplatky. Pak se rodina nebo kamarádi diví, že koukám na reklamy, když někde sedím u televize, protože jsem je ještě neviděl :D Podle mě je médium, které mi říká, KDY se mám jít podívat na svůj oblíbený pořad, přežitek ;) Výjimku u mě tvoří i kina, protože ty považuju spíše za sociální událost než kulturní. Asi jako návštěva hospody :D
SSP: kéž by tyhle věci byly skutečně mimo mě :)
Darker: nepodceňoval bych tohle staré médium - pořád to má masový zásah napříč celou společností. Fakt to nejsou jen důchodci (byť samozřejmě ta afinita je tam větší). Jako co by některý komiksáci a autoři dali za to, že by měli alespoň z poloviny tolik čtenářů, co kouká na jeden díl Slunečné :) (ano, jsme stále pidi komunita, ale i to je cajk)
GWB: Reklamní televizní kanál pro důchodce, kteří nezvládají internet :)
Ale celé je tohle pro tuhle komunitu typické. Řeší tu nějaké Sandmany, ale že Prima dneska vysílala první díl Pálavy a ve středu pak vystříkne novinku Hořký svět, to jde naprosto mimo vás... ;-)

Tales of the WD zatím po čtyřech dílech (a ukázce k pátému) můžu fandům původního seriálu doporučit. Jsou to příběhy ze světa Živých mrtvých (kdo by to podle názvu řekl), zatím si nemohu na žádný díl stěžovat. Ten jeden trošku prazvláštní díl (asi tomu tak bude v každé sérii) taky ušel, bylo to zas něco jiného. Vše ostatní byla zombícká klasika a v jednom dílu byl "origin" známé postavy z původního seriálu. Jestli jste fandové WD a bojíte se, že si zkazíte dojem, tak podle mě nemusíte, je to spíš lepší než horší.
Těch inspirací je tam podle všeho víc, včetně obou zmíněných:

Artist Kelley Jones says, "I know Neil always said [the Sandman] was based on Robert Smith of the Cure, but I just hated the Cure. . .I was really into Peter Murphy at that time, the guy from Bauhaus. . . " (Not the Bauhaus represented in the Museum of Modern Art's design collection, I know.) Dringenberg asserts that "His [Kieth's] Sandman was a little more like Ron Wood or Keith Richards." (I'm saved! Even I know about the Stones!) My version of Sandman was more like Peter Murphy or Robert Smith." (The darkness descends again.) Dringenberg also claims that "The Sandman is an amalgam based on three or four different people that I knew, and didn't want to know well." (Now we must all be confused.)

The Sandman himself is even more of a composite. Certain well-known people influenced the design -- his mop of hair came from Robert Smith and ballet dancer Farukh Ruzimatov was always in my mind for his dramatic physique, but face wasn't so much Bauhaus' Peter Murphy, but rather a type of English face, of which Murphy's is a shining example. That face can be averaged between Dirk Bogarde, as he appeared in the 1959 version of A Tale of Two Cities; the young Terrence Stamp of Billy Budd, and David Bowie in the '70s, with a dash of Syd Barrett.
Qvestor : Když říká sám Gaiman , že ho inspiroval Murphy, tak to tak asi bude ne .
Draco - Sandman má předlohu ve zpěvákovi z The Cure, to vím, Smrt je pak alespoň pro mě jasná Cher (hlavně ve Fasádě).
David Bowie je jen osobní preference - v nějaké jiné realitě by bylo fajn, kdyby si Sandmana zahrál.
Peter Murphy z Bauhaus dal ksicht Sandmanovi. A Smrt má obličej Cinamon Hadley. Takže jakejpak Bowie...
Qvestor: Za mě je představitel Sandmana úplně dokonalý. Stejně jako v komiksu gumákoidně postává a blbě čumí, dokud ho něco nenasere. Je to fakt divnej nelidskej typ už v komiksu a Smrt ho tam pěkně vychovává, takže tady to sedne. Jo a Sandman byl kreslený podle nějakýho zpěváka a Bowie to fakt nebyl... Někdo z Indie rocku