Herní vlákno Diskuze o hrách.

GWB: skupina kosmonautů na vesmírné lodi musí formou jednoduchých miniher vykonávat určité úkoly, aby let probíhal hladce. Mezi nimi je však několik záškodníků, kteří mají naopak za cíl let sabotovat a nenápadně zabíjet členy posádky. Vtip je samozřejmě v tom, že nikdo neví, kdo je kdo. Každý hráč může kdykoliv svolat emergency meeting (který se také automaticky spustí, když je nalezena mrtvola), kde pak všichni hráči diskutují a hlasují, koho z rakety vyhodí. Představ si Městečko Palermo na vesmírné lodi :) začal jsem taky díky memes a tím, jak jedna hra trvá cca 5 minut, je to dost návykové :)
Doppelganger: Ahááá, tuhle hru vizuálně znám posledních pár dní, protože se na mě valí z různých memů, které pak tolik nechápu... o co tam jde?:))
Mobile Legend, protože Moba je asi jediný žánr, který mě baví online. Jinak offline spíš tahovky (Space Marshall, Warhammer Quest nebo Xcom). A kdyby mi mobil podporoval Company of Heroes, tak bych teďka pařil asi na mobilu tohle.
Teďka mě dost chytlo Among Us
Co hrajete na mobilu? Mně tam vůbec, ale vůbec nic nebaví... snad jen super "tower-defense" jménem Kingdom Rush.
Pánové vše je již vyřešeno. Jinak propojení zvuku přes wifi či bluetooth k Xboxu není ani možný. Vše je kabelem. Na výběr bylo z optiky a z HDMI, ale jelikož HDMI má daleko větší podporu formátů a to i kvalitnějších jako je například Dolby Atmos, tak jsem byl napojený právě přes zmíněné HDMI.
Chyba byla ale v tom, že Xbox jsem měl propojený s TV a ta byla zas se Soundbarem. A tam pravděpodobně docházelo právě k tomu zpoždění zvuku. Stačilo tedy propojit Xbox se Soundbarem napřímo a je po problému :)
karl173: Jak píše Darker, tohle bývá nejčastěji Bluetoothem, jednak nemusí stíhat, ale častěji se hádá s ostatníma wi-finama v okolí (Bluetooth je taky Wi-Fi, jen jinak pojmenované a napikaču, jedna z černých skvrn v technologiích lidstva která do teď přežívají :) Poradil bych ti pohrát si s kanálama na tvém routeru u připojených zařízení, ale počítám, že nebudeš tak zkušený? Jinak zkus povypínat co nejvíc věcí, co používají Wi-Fi (mobil, notebook, pračku ... :), říct to i sousedům :) a zkusit jestli to problém vyřeší, budeš mít jistotu, že je to tím a pak si můžeš pozvat někoho zkušeného, kdo si s routerem pohraje nebo si obstarat novější router, ideálně nějaký u kterých najdeš slova jako "mesh" nebo "MIMO", které to umí s kanálama lépe - ale i tak není 100% jistota, že to to bloody BT nakopne ;)
Když si přepneš na repráky TV, tak je to OK? Pokud ne, může být problém v HDMi kabelu, kterým připojuješ konzoli - zkus si obstarat nějaký se specifikací 2.1 - prostě hledej u prodejců výraz 2.1 u kabelu - klidně ber úplně nejlevnější, na jaký narazíš (vykašli se na kecy o pozlacených konektorech, trojitém plášťování a podobných nesmyslech co hrály roli u analogů nebo možná u fakt dlouhého kabelu přes 5 metrů :)
Jinak na prostorový zvuk musíš mít satelitní repráky, tohle má asi jen emulaci nebo aspoň na obrázku satelity nevidím a to hold není úplně ono. Taky musí být ten zdroj (film, hra...) s prostorovým zvukem, jinak je to opět emulace a není to ono ;)
Zpoždění zvuku dělá většinou bluetooth, pokud nepoužíváš kodek aptx LL, který tohle eliminuje. Ale pokud to máš přes drát, tak to bude chyba někde jinde. Co jiná hra na Xboxu, taky to dělá?
Tento příspěvek by se hodil i do filmovo-hudební sekce, ale napíšu ho zde. Koupil jsem si nedávno soundbar. Je to Samsung HW-q70r. Řadí se už mezi ty kvalitnější a i poněkud dražší, i když dají se stále sehnat daleko dražší. Zvuk z televize je hned jiný a při sledování filmu například přes Netflix, tak je to už paráda. Sice mi tam trochu chybí prostorový zvuk, který by měl být slyšet, ale to teď nechám stranou. Včera jsem chtěl zkusit jak bude znít Forza Horizon 4 na Xboxu. No zvuk byl fajn, ale kdyby nebyl tolik opožděný. Možná i o vteřinu ne-li o dvě. Zkrátka když narazím do auta, tak zvuk nárazu slyším až chvíli po kolizi. Tak by mě zajímalo zda-li máte někdo podobnou zkušenost. Případně pak bych měl ještě pár dalších dotazů, ale to když tak později.
Stručně řečeno: Otázka zní, vlastní tu někdo soundbar a hraje přitom na nějaké konzoli? Jak to máte zapojené a jak vám jede zvuk?
O víkendu jsem hrál Mars Terraformaci se všemi rozšířeními a je to opravdu top hra. Koukal jsem, že vyšla nyní On Mars a má také dobré reference. Nemá s tím už někdo zkušenost?
Carnage:Tak já si počkám na open betu,podle toho se rozhodnu, protože z trailerů to na mě vždy působilo,no,blbě.
Tak Marvels Avengers jsou za rohem (beta tenhle měsíc pro předplatitele a později i pro všechny) a vydání 4.Září. Budete pořizovat? :) já rozhodně ano ale ještě nevím jestli PS4 nebo PC, spíš PC. Každopádně venku je offiko info že hratelný Spider-man bude jen v Playstation verzi hry, podle mě docela nefér pro ostatní platformy. Práva na hry totiž nemá výhradně Sony jako třeba filmy a ani se nejedná o stejnýho Spideyho z poslední PS4 exkluzivity.
Už jste zkoušeli West of Dead? Hra má stylizaci jak od Mignoly. Hratelnost to má slušnou. Bohužel to není typ hry, která je pro mě. To jest, když umřeš, jdeš od začátku. Za zkoušku to ale určitě stojí.
Já se nemůžu dočkat Diabla 4 a chtěl bych si vyzkoušet Mortal Kombat 11
Dneska vychazi pokracovani slavne hry beneath a steel sky od revolution software (delali i broken sword serii) pod nazvem beyond a steel sky. Takze zhavte steam account, za necelou hodinu to bude k mani.
Gmork: Jo jo, mě trvalo skoro rok než jsem se do toho pustil a pak během necelého měsíce jsem přelouskal oba dva díly a teď se nemůžu dočkat toho třetího. Za mě jedna z nejlepších fantastických knih za poslední roky.
Dalamar: Jo, za to se trošku stydím, že jsem tuhle sérii objevil až teď. Musím tu chybu rychle napravit.:)
Gmork: Já zase mohu vřele doporučit to Páté roční období co máš na fotce :-)
Přidám ještě jednoho herního art průvodce. Obě knihy můžu fanouškům zmíněných her jen doporučit.
http://imgup.cz/images/2020/07/16/horizon01.jpg
Jojo, Diablol je geniální.
Sledujete někdo animátora Crabota a jeho parodie na hry?
http://www.youtube.com/watch?v=s31djmqIe7A
Jankie: Právě že naopak. Interaktivní filmy jsou teď obrovský trend. A vzhledem k popularitě let's play videí a nekvalitním herním žurnalistům tenhle trend poroste ještě víc.
Doufal jsem, že éra FMV stylu her je už přes 20 let mrtvá :(
Gmork: Jako jsou tam momenty, které mě rozhodně dostali, ale v ten moment to naopak nemůžu jen tak vypnout. Hru ukládám a vypínám pouze v klidových pasážích :D
Nezaujalo. Tyhle "interaktivní filmy" mě nebaví.
karl173: Nevím, jak u tebe, ale v některých momentech mě ten příběh tak emocionálně vycucne, že si musím dát pauzu a někdy i štamprli.:)
Gmork: Též jsem zmírnil tempo hraní, aby mi déle vydrželo. :D
karl173: Jsem asi ve 3/4 hry a jak to říct aniž bych něco prozradil... JE TO KURVA VELKÉ! Přiznám se, že hru si už dávkuji po menších porcích, aby mi to hraní vydrželo o trošku déle. Před pár dny jsem si od Dark Horse objednal i ten Art book, takže nejsem asi moc objektivní, ale já tou hrou teď doslova žiju. PS - Hru jsem začal hrát 19 června v 18 hod. Balíček mi přišel ve dvě odpoledne, déle než ty čtyři hodiny bych už čekat nevydržel.:)
A ještě jedna otázka - kdo hraje The Last of Us II ? Co na to říkáte ? PS: Prosím bez spoilerů a bez trapných komentářů od lidí co to nehráli a hrát to ani nebudou.
Jinak co říkáte na hry pro PS plus k oslavě výročí 10 let? Nikdy se ke hrám zdarma nevyjadřuji, ale tohle je docela ubohý. Už jenom z důvodu, že tam nedali ani jednu exkluzivitu, když už mají to výročí.
Pluskar jsem, ale v knihovne jsem to nemel. ... S WWII jsem si to nespletl, neb jsem to tento mesic z PSplus stahoval:)
Navíc teď je tam zdarma Battlefront II a Call of Duty: WWII, tak jestli si to nespletl.
V PS plus to bylo zdarma už kdysi, znovu by to nedávali... to se nestává.
Mě to ukazuje, že stojí 16 dolarů.
Na PS store je patrne zdarma i Call of Duty Modern Warfare Remastered. Dostal jsem se k tomu pres "variety map pack" ... vpravo "game page"
Injustice je zadáčo i na PS storu
Na Steamu maj zadarmo Injustice: Gods Among Us Ultimate Version.
Strašně se mi líbí ta soška Ellie s kytarou, nemohl jsem si pomoct. Hru už mám doma, ale to se pak prodá, ať to nemám dvakrát. Jinak je docela šílený, kolik se teď během těch dvou dnů zveřejnilo na youtube videí Unboxing the last of us 2.:)
Gmork: Řeknu ti to takhle. Jestli je pravda to co leaknuli, tak budeš potřebovat hodně hodně SAKRA HODNĚ velkou flašku rumu, abys to dostal z palice ven.
Právě jsem si objednal The Last of Us Part II Collector's edition. Řekněte mi někdo, že nejsem blázen, potřebuju to slyšet.:)
Mám dotaz pro pamětníky. Sháním starou hru s letadly. Šlo pařit na jednom kompu, vybírali jste si asi ze 4 letadel a 3 vrtulníků. Byl to splisltscreen myslím. Jeden vylitl zpráva , druhý zleva a šli jste po sobě... Grafika kreslená myslím, možná 90.ty léta. Pařili jsme na PC. Víte někdo?
tukak: Něco znám, ale v něčem jsi mi rozšířil obzory! Díky!
GWB: Sagrada, Noctiluca, Patchwork, Kvedlalové z Kvedlinburku, Kingdomino, nový Azul Letohrádek
Někdo nějaké tipy na hezkou deskovou hru, která by bavila holku okolo 10 let? Zná třeba Azul, Ticket to ride či Na křídlech.
Zack: Half-Life: Alyx?