Filmový a hudební klub Diskuze o hudbě, filmech, TV.

seneke: si tady z toho děláš blogísek? :)
Dinosauři

Legendární rodinný seriál vznikl v roce 1991. Jedná se o loutkový seriál, na kterém se podílelo studio Jima Hensona (autor Muppetů). On sám se ale na seriálu nepodílel, protože bohužel zemřel o rok předtím kvůli toxickému šoku způsobeným pneumonií. Designu kostýmů a loutek se proto zhostil designér Kirk Thatcher.

Hlavními postavami je dinosauří rodina Sinclairova. Hlavou rodiny je táta Earl (Jan Pohan), sekunduje mu jeho drahá polovička Francine (Inka Šecová). Pak tu máme jejich tři děti, nejstarší syn Robbie (Radek Hoppe), dcera Charlene (Jana Páleníčková) a Mimino (Eva Spoustová; ten malej šmejd co řve: "nejsi máma"). Je to klasický seriál o vztazích v rodině. Unikátnosti ale přidávají zmíněné kostýmy a geniálně odvedená práce s loutkami.

Seriál si získal vysokou popularitu i u nás hlavně kvůli vysoce kvalitnímu dabingu. Bohužel už ho v televizi velmi dlouho nevysílali (naposledy v roce 2003 na Primě).

Znělka: http://www.youtube.com/watch?v=vxj_464gKDM
Nejsi máma!:http://www.youtube.com/watch?v=kxM9_m7ZGfk
Včelka Mája

Volně navazující na původní knížku Včelka Mája a její příběhy z roku 1912, jedná se o japonský kreslený seriál od studia Zuiyo Enterprise (dnešní Nippon Animation) z roku 1975. Ano, čtete správně Draco nobilis a pánové, Včelka Mája je anime.

Vzhledem k tomu, že to máme všichni nakoukané, tak k příběhu jenom krátce. Mladá, pravě narozená včelka Mája (Aťka Janoušková) zažívá dobrodružství se svým kamarádem Vilíkem (Milan Stehlík) a lučním koníkem Hopem (Boris Rösner).

Co je zajímavé, je unikátnost znělky. Místo použití té původní japonské se většina evropských států rozhodla použít německou. Tu složil Karel Svoboda (podílel se i na více soundtrackem pro anime seriály, více viz odkaz pod článkem). Znělku nazpíval Karel Gott a kromě toho si střihnul i českou a slovenskou verzi. Díky tomu je Božský Kája nejhranějším českým zpěvákem v zahraničí.

Seriál měl velký úspěch a na původních 52 epizod studio navázalo 52 novými díly (rok 1979).

Karel Svoboda: http://myanimelist.net/people/8754/Karel_Svoboda
česká znělka: http://www.youtube.com/watch?v=y-PxsjxCZzs
německá znělka: http://www.youtube.com/watch?v=yhEfPzS_LKA
původní japonská znělka: http://www.youtube.com/watch?v=roqqbVhYO3Q
Vyprodaná je jen jednička Deluxe stejně jako Bloodshot, Shadowman, book of Death a hlavně Rai, kterého jsem viděl že lidi prodávají i za deset tisíc
Ja by som ocenil, keby tu vyšiel Archer & Armstrong od Van Lenteho. Je to vypredané, deluxky špekulanti núkajú za také prachy, že oči prechádzajú, takže by ma to fakt potešilo.
No, za Valiant u nás bych dal cokoliv a ano ani já nestavím snad žádný film nad komiks....možná jen RED nebo Kingsman
Ja sa na komiksové filmy nijako zvlášť neteším, pozerám ich takpovediac zo zvyku. Máloktorý ma však navnadí natoľko, aby som ho staval nad komiks (ak vôbec taký je, ani si neviem spomenúť). Osobne odhadujem, že to bude podobný "priekak" ako väčšina súčasnej komiksovej popcornovej vlny z DC a sem-tam i Marvelu (Black Panther). Azda to nedosiahne "kvalít" starších pohrôm typu Catwoman, Ghost Rider, Hulk, Hellboy a pod. Pokiaľ by to znamenalo, že sa český divák nadchne a niektoré miestne vydavateľstvo konečne nejaký Valiant vydá, tak to bude stáť za to, nech už budú filmové verzie akékoľvek.
Erik Valiant se Sony chystá Faith, Shadowman, Quantum and Woody (seriál), harbinger a Bloodshot který se chystá asi nejvíce, hlavní roli má mít Vin Nafta, což mě děsí... hrozně se na to těším
Kapis, skús toto a potom uvidíš, či ťa to chytí. http://erik.blog.sme.sk/c/386335/the-valiant-superhrdinsky-komiks-pre-kazdeho.html Valiant inak už neviem, koľko rokov chytá aj Bloodshota filmovo a stále nič.
to samozřejmě chápu, tak to prostě je
No ono tez ty dva nejvetsi monopoly to hrnou uz 80 let, takze to zna kazdy, ale kluci jelikoz nemam cas sledovat nic zahranicniho, nestiham absolutne ani co vychazi u nas, o nejakem Valiantu nemam ani poneti, nechcu at mi vlak ujede a nechce se mi to procitat vsechno, mohl bych vas pokorne poprosit o nejaky strucny vyklad woctykravogou? Kdyz tak dik, at furt muzu pusobit ve sve socialni bubline jako komikspycoguru;)
Fimi: Já to beru z pohledu trhu. Máš dvě skupiny zákazníků. První tyhlety věci vyhledává, druhá skupina se k tomu dostane náhodou. V angličtině tomu myslím, říkají hardcore fan a casual fan. Marvel dosáhl těch monster finančních výsledků, protože se zaměřil na tu casual skupinu.

Máš trh, ve kterém na casual fanoušky má víceméně monopol jedna firma. Najednou se na trhu objeví nový hráč a teď máš ten moment těžkého rozhodování. Na kterou skupinu se zaměří? Je velký rozdíl mezi vyděláním peněz a vytvořením kvalitního díla.
Seneke to je pravda tedy u nás rozhodně není proflaklý...venku ovšem ano, však dost deluxek je vyprodánych, a každej kdo má načteno ti řekne že nejlepší akční hrdinské věci má prostě Valiant...
Draco: Já jsem realista. Ze všech českých fanynek obrázkového čtiva se tady u nás objevuješ nejčastěji ty. Holky asi preferujou Facebook místo našeho roztomilého fóra.

Fimi: S tím Valiantem to bude zajímavé. Není to tak profláklá značka jako Marvel nebo DC, takže se budou muset o to více snažit.

Jinak dnešní filmový příspěvek se odkládá na zítra. A tentokrát to bude menší nostalgie, jelikož se podíváme na jednu legendární slečnu a múzu slavných zpěváků. A ne, Barbarella to nebude.
Tak nejen že Russoovi budou dělat Deadly Class ale také se chystají na Quantum and Woody od Valiantu...doufám že se Valiant pořádně u Sony rozjede a bude MCU a Dceu pěknou konkurencí...
Seneke: To oslovení místního pléna se mi líbí.
Zilla: příšera, jenž přišla o své božství

V roce 1998 šel do kin film jménem Godzilla od Rolanda Emmericha. Ve státech, kde byl Godzilla neznámou postavou, si film získal kultovní status (film byl třetí nejvýdělečnější v tom roce). Ve Spojených státech a hlavně v domovském Japonsku to byl ale jiný příběh.

Emmerichovi byla nějaká přerostlá ještěrka z Japonska ukradená a film vzal, protože od studia dostal volnou ruku. To vedla k úpravám designu a schopností naší šupinaté hvězdy. Tahle "nová" verze byla rychlejší a dokázala se zahrabat pod povrch. Změnilo se i pohlaví Godzilly. V Japonsku je to chlap ( však mu říkají Král monster), ale v americké verzi je hermafroditem schopným klást už rovnou oplodněná vejce se svými potomky.

O co naopak tahle verze přišla, byl legendární atomový dech Godzilly, protože Emmerichovy tahle schopnost přišla absurdní.

Jak už bylo zmíněno, japonské publikum nebylo nadšené těmito úpravami. Například Kenpachiro Satsuma, jeden z mnoha herců, kteří ztvárnili Godzillu v původních filmech, naštvaně odešel uprostřed japonské premiéry. Studio Toho dokonce zašlo tak daleko, že na tuto verzi koupilo práva a překřtilo tuto amerikanizovanou verzi na Zillu. O pár let později se Godzilla utkal se Zillou ve filmu Godzilla: Final Wars (2004) a Zilla skončil neslavně spálený na prach atomovým dechem Godzilly.

V průběhu let ale fanoušci Zille odpustili. Zilla se díky tomu objevil ve velkém množství crossoverů mezi příšerami od studia Toho. Z množství příkladů lze třeba jmenovat výskyt Zilly v knize Godzilla: Monster Apocalypse. Jedná se o prequel k filmové trilogii Godzilla: Planet of the Monsters od Netflixu ( této trilogii se budeme podrobněji věnovat někdy jindy). Ve zkratce: Všechny zrůdy světa se rozhodli udělat si výlet do světových metropolí, rozflákat je na kusy a sežrat přitom pár miliónů lidí. Zilla se vypravil do Francie očíhnout památky. V Paříži se je ale zastřelen armádou. V Rouenu jim ale nechal menší dárek v podobě několika tisíc vajec, ze kterých se vylíhly nové Zilly, které mají stejné schopnosti a jsou stejně plodní jako tatík. Navíc dokáží spolupracovat ve smečkách. I přes milionové ztráty, ale nakonec lidé zvítězili.

Přes všechna úskalí se Zilla stal hrdým člen kaiju rodiny a stejně jako jiný Emmerichův výtvor i Zilla získal na popularitě v následujících pokračováních.
Dneska jenom krátce. Mám hodně práce.

Tak jsme se dočkali nového traileru na Godzillu: http://www.youtube.com/watch?v=wVDtmouV9kM&t=1s

A kdopak jsou ty potvory, se kterými si to náš Král příšer rozdá?

První nováček je Monthra ( V traileru se jí dotýká ta holčina, co hrála v Stranger Things. Nikdy jsem ten seriál neviděl.). Je to obří můra. Patří k těm silnějším a je to také víceméně jediná dáma v celé té bandě potvor. Je jedna z těch kladnějších a často je prezentována jako ochránkyně dětí.

Ze sopky vylétá Rodan. Vypadá jako pterodaktyl a často kámoší s Godzillou.

Ve finále traileru si můžete všimnout i tříhlavého draka. To je King Ghidorah. Patří k top desítce nejsilnějších kaiju a Godzilla bude mít co dělat, aby vyhrál. Toho (studio, co vlastní Godzillu) těch potvor má stovky, takže jim materiál jen tak nedojde.

To je pro dnešek vše. Zítra se podíváme na jednu z těch kaiju potvor, co vytvořili Američani. Ano Draco Nobilis a pánové, dočkáte se Emmerichovy Zilly.
Invader Zim

To si na přelomu tisíciletí jeden z producentů Nickelodeonu četl komiks od tvůrce jménem Jhonen Vasquez a řekl si: " Tenhle chlapík by byl perfektní jako autor kreslených seriálů pro děti." A jaképak bylo jméno toho tak skvělého komiksu? Johny the Homicidal Maniac, příběh o neurotickém mladíkovi, který vraždí lidi a používá jejich krev pro natírání zdí svého domu. Vskutku zajímavá volba.

Jhonen nabídku přijal a začal práci na kresleném seriálu o egoistickém mimozemšťanovi snažícím se ovládnout Zemi.

intro: http://www.youtube.com/watch?v=WgX2cu9N6_8

Irkenové jsou mocnou rasou mimozemských dobyvatelů. Mezi ně patří i Zim (Richard Steven Horvitz), který ale ve své práci není zrovna nejlepší ( no tak zabil pár miliónů, to se stává i těm nejlepším). Aby se ho impérium zbavilo, pošlou ho spolu s robotem GIRem ( Rosearik Rikki Simons) na vzdálenou bezvýznamnou planetu jménem Země. Zim, který si naivně myslí, že ho Nejvyšší vládci Irkenského impéria poslali Zem dobýt, se s hrdostí chopí svého úkolu. V cestě mu akorát stojí mladý kluk se slabostí pro paranormální jevy, jménem Dib (Andy Berman).

Seriál si díky svému černému humoru a designu světa a postav získal velkou popularitu. Bohužel i přes zmíněnou velkou popularitu u fanoušků a kritiků ( seriál získal i několik cen) Nickelodeon tento seriál ukončil. Důvodem pro toto rozhodnutí byla vysoká cena animace. Fanoušci se ale nevzdali a díky jejich zápalu jsme se dočkali komiksového pokračování ( vřele doporučuji) a tento rok i televizního filmu.

Seriál doporučuji všem milovníkům temného humoru a surrealistického designu.
Tak trailer na finále moderních Kačerů je venku a máme se fakt na co těšit: http://www.youtube.com/watch?v=QhtmDuQ3yRg
Bonusové body pro toho, kdo si všimnul narážky na další dva kresleňáky od Disneyho.

A ještě další bonus. V jednom z předchozích dílů se objevuje lektvar vyrobený pradávnými alchymisty. Legenda říká, že se naučili vyrábět od magických tvorů žijících v lese: http://www.youtube.com/watch?v=nxhXrdGX_eI
Fimi: A je k tomu nějaké přesnější datum?
DC animáky které se chystají

The Reign of Supermen (už víme)
Wonder Woman: Bloodlines
Batman: Hush
Justice League vs. The Fatal Five
Hawwwran: Vzhledem k tomu, že chce mít Disney všecko "klinicky čisté", tak se není čemu divit.
Jo, koukal jsem na Jimmyho tweety a jako WTF?
Dobří holubi se vracejí. Disney plánuje odvysílat chybějící finální díly The Clone Wars.
http://www.youtube.com/watch?v=RI7WyhWZkzk
Castlevania

To se zase producenti Netflixu střískali jak dobytci a moudře dumali. Když jsou díky Stranger Things a Star Wars a Voltronu ( o tom někdy jindy) osumdesátky zase cool, tak proč z toho nevytřískat další dolar?

I vytáhli své notesy s kontakty a začali zjišťovat, jakou licenci by si mohli za slušný peníz pořídit. Volba padla na videoherní sérii Castlevania od Konami. A kdo by se měl zhostit scénáře. Přece nikdo menší než samotný Warren Ellis! Producenti ho poplácali po zádech a se slovy: " Tady máš Rkovej rating, hošku. Ukaž co umíš," ujmuli se hledání producenta. Volba padla na Adiho Shankara ( Dredd, The Punisher: Dirty Laundry), tomu vesele flákli na stůl bianco šek a šli se vrátit k svému alkoholovému dýchánku.

Adi nelenil, najmul herce a animátorské studium Frederator a vrhnul se na vytvoření jedné z nejlepších videoherních adaptací všech dob.

A o čem to vlastně celé je? Lisa Tepes ( Emily Swallow), lékařka a bylinářka se vypraví do Drákulova hradu v rámci rozšíření svých lékařských znalostí. Drákula (Graham McTavish), překvapen její odvahou, ji požadované znalosti dá a dokonce mezi nimi dojde k románku, ze kterého později vznikne syn Alucard (James Callis). Inspirován svojí chotí, Drákula se vypraví na výpravu kolem světa, aby lépe poznal lidi. Bohužel je jejich poklidnému životu učiněno přítrž, protože je Lisa obviněna z čarodějnictví a zaživa upálena. Rozzuřen tímto činem, Drákula se rozhodne přivolat armádu démonů a rozpoutat peklo na zemi. Jedinou nadějí na záchranu Valašska je poslední žijící člen legendárního rodu lovců zrůd, Trevor Belmont (Richard Armitage), cynický a sarkastický alkoholik, kterému je nějaká apokalypsa ukradená. Dokáže ale i přes to spojit své síly s čarodějkou Syphou Belnades ( Alejandra Reynoso) a Alucardem a zachránit zem před Drákulovými hordami, než bude příliš pozdě? A co když Drákula není jediným nepřítelem sužujícím Valašsko?

Jeden z nejlepších výtvorů západní animace za minulý rok. Na trhu, který je přesycen roztomilými barevnými kresleňáky pro drobotu tento skvost vysoce vyčnívá. Divák se může těšit na neutuchající brutalitu, démony trhající na kusy muže, ženy a děti a strhující souboje. Slovy producenta Adiho Shankara: " It's R-rated as fuck!" Jediným problémem je fakt, že to má zatím jenom 4 díly, což je způsobeno tím, že to původně měl být film. Diváci se ale bát nemusí, jelikož 26 října tohoto roku dostaneme dvojitou porci.

tralier
http://www.youtube.com/watch?v=z0kaYs8SbMs
intro
http://www.youtube.com/watch?v=yy_FWdbnvM0
Modří mužíci vrací úder!
Véronique Culliford, dcera původního autora Šmoulů, Peya, plánuje ve spolupráci s Dupuis Edition (Francie) a Audiovisuel (Belgie) nová seriálové pokračování Šmoulů. Zatím ale nejsou bližší informace.
Debilní auto opravy, ne vláda ale Blada
Carnage souhlasím, jen doufám že do toho nezakomponuji Vláda. Na něj má snad právo MCU

Tormentr jedničku jsem viděl a je to dle mě jeden z nejlepších filmů daného roku a na dvojku se chystám. Tohle je přesně moje krevní skupina.

Jinak bratři Russoovi (Captain America 2, Civil War, Infinity War) budou dělat další komiksovky a sice seriál Deadly Class dle komiksu Ricka Remendera a seriál Quantum And Woody od Valiant comics. Jsem rád že poslední dobou se na povrch dostává i Valiant, který mimochodem v 2014 podepsal smlouvu se Sony na několik filmů, harbinger, Shadowman a Bloodshot.. tak snad se něčeho dočkáme, o Bloodshot se mluví často ve spojitosti s Vinem Naftou, toho se trochu bojím.
Fimi: A viděls Sicario? Včera jsme šli do kina na dvojku a za mě je to jedna z nejlepších akčních sérií, co tu v poslední době udělali.
Fimi: podle mě to znamená že bude hrát oboje. Každopádně pokud to bude solovka tak bych ještě počkal jak dopadne Venom taky jim to může zpřekazit plány do budoucna.
Tak Jared Leto by měl být Morbius...by mě zajímalo zda to znamená že s jokerem je konec
Tak Amazon udělá animovaný seriál Invincible popisovaný jako adult drama...pro mě nejlepší zpráva že seriálových luhů a hájů hned po The Boys...
Tormentr no jo to je dobré, mohu také doporučit ale jeho nejlepší role po Jamiem je v Lovci hlav to mohu jen doporučit
Pro příznivce mrazivých kriminálek, mafiánský filmů a komiksů ala Criminal:
http://www.imdb.com/title/tt4633690/?ref_=nm_flmg_act_6
Navíc hlavní roli hraje herec, který v Hře o Trůny ztvárnil Jamiho Lannistra a ve vedlejší roli je herec seriálového Punishera.
Dopp já vím jakmto myslíš, chodím i na zahraniční weby...ale zase nemam čas sledovat všechno
Fimi: nemám tady ty české filmové a seriálové stránky rád už z principu - když umíš anglicky, tak proč sledovat české stránky, které původní zprávy ze zahraničních stránek v lepším případě okopírují a beze zdrojů vydávají za své a v horším ještě špatně přeloží a považují drby za oficiální informace, apod.
Třeba teď je tam novinka že Boba fett má režiséra..to je určitě pravdivá informace
Dopp díky za typ...takže na ff chodíš občas a víš co tomje za web? Jinak i na ff jsou uváděny zdroje...ale třeba máš pravdu, chodím na více webů a většinou se informace shodují
Fimi: všechno jsou to jen drby a domněnky, oficiálně nic potvrzeno nebylo. Neříkám, že ten film nebude, ale v tuto chvíli jsou to vše prostě jen spekulace. Radši sleduj zahraniční stránky, kde uvedou i zdroje, odkud informace mají. Třeba na io9.com mají každý den Morning Spoilers s informacemi o žánrových filmech/seriálech.
Samostatný film Black Widow ještě potvrzený nebyl. Zatím je jisté pouze: Ant-Man and the Wasp, Captain Marvel, Avengers 4, Spider-Man 2, Guardians of the Galaxy 3. Nic jiného. A doporučuji se na míle vyhýbat tady těm českým stránkám, které považují drby za pravdivé informace.
Russoovi řekli že se v čase vracet nebude. Má to být stejná technologie jako na začátku civil war s mladým Tonym...SM 2 má být bezprostředně po A4, myslím děj... Mrkni na fandimefilmu.cz tam je o Black widow novinka. Jinak třeba Gog2 se odehrávají pár měsíců po jedničce tedy před civil war třeba
Tormenter, no v čase se ve většině děje vracel první Captain America a Captain Marvel se bude odehrávat v 90. letech.
Fimi: To by bylo poprvé, co by se nějaký film v Marvel Universu vracel zpět v čase. Dost o tom pochybuju. Dosud každý film pokračoval v načaté časové linii. Právě Spiderman 2 Homecoming je sám o sobě spoilerem, jak dopadnou Avengers :/
Tormentr že t bude hrát tyrion je věděl pohybují se hodně kolem filmových serverů a hltam o tom informace...ano výkon Hemswortha mě také překvapil...mimochodem další již potvrzeny film po A4 bude solovka Black widow, kde se objeví projekt Black widow takže snad uvidíme další tajné agentky a možná se objeví i Bucky, jelikož film se má odehrávat v minulosti...má být nový film Eternals a snad i solovka Novy a nevím zda to víš ale první film po A4 bude Spiderman 2. Gog 3
Fimi: Tak mě víc sedl první Avengers a pak Civil War. Ale jo, Thanos je velmi sympatický padouch, tomu by klidně mohli udělat samostatný film. A překvapil mě herecký výkon Chris Hemsworth (Thor). A pak jsem čuměl, kde se tam vzal můj oblíbenec z Hry o Trůny, toho žeru :D