Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

Zack: Naopak, ty seš ten, kdo uvízl v realitě, my už jsme dál :D
GWB: To je fakt strasna hipstr curakovina. Nektery lidi jsou ve svym zivote uplne paralizovany, pokud nemaj ke svy cinnosti publikum, mi přijde :) Chapu ten "Walomeho" model motivujici k vystoupeni z bezpecne zony osobniho vkusu, to zvazim.
Spočítat kolik kdo přečetl comicsů v kterém roce není problém. Netušim, proč by to někdo chtěl vědět, ale zjevně začínám úplně ztrácet kontakt s realitou.
Tak, nebo ještě jednodušeji - je to chujovina pro lidi, kterým chybí povinná školní četba.
Tak, nebo velmi jednoduše - zadáš si, dejme tomu, že chceš přečíst 60 komiksů za rok 2018 (nebo 2, 18, 100, 200, záleží na tobě). S každým následným zatrženým "read" ti pak nabíhá taková kolonka (přečteno 13 ze 60)... spousta lidí to dělá, já letos poprvé či podruhé. Dal jsem si 120 knih na rok a už mám 88 asi. S komiksama je to fakt easy:))

http://www.goodreads.com/user_challenges/10535326

A na konci roku z toho máš takovou hezkou prezentaci a přehled... jak říká Toe, jak říkáš ty, jak ríkám já - grafy a statistiky jsou hezký věci, tohle by mohlo být jedno z nich:)
Zack: vítej, jak bylo v jeskyni posledních 10 let?!

Rozdáš kategorie (např. komiks ze druhé světové, komiks s hlavní ženskou hrdinkou atd.) lidi si tam naflákaj komiksy a za rok je musí přečíst, jinak skončí svět. Databáze her to má moc dobře zpracovaný:

http://www.hernivyzva.cz/
Reading challenge zni zajimave, v cem to spociva?
Jo už vím! Pošta! Ale ta prý taky bude:)
Já goodreads využívám hodně v práci, protože je to fááákt velká databáze. Při té příležitosti tam jsem i registrovanej a hodnotím přečtené knihy. Ale nenapadají mě vyloženě šikovné vyfikundace, co tady chybí... lajky u komentářů? Reading challenge (ten mě baví)? Tagování knih od uživatelů (to prý bude)? Want to read (= osobní seznam)? Friends (na to jsme asi ještě malí)? Nevím:-)
Toe: díky! (odkaz funguje)

Tak to goodreads fakt netřeba.

beru si na Crwecon deluxe verze Rebirth Batmana, Flashe a Wonder woman, kdybyste se chtěli mrknout, třeba na Flashe a stále váháte, nebo váháte u druhého volume u Batmana nebo Wonder woman...jen pro zajímavost
Toe: by me spis zajimalo, co comicsbookdb sbira od lidi za data, ze resi GDPR.
Comicsbookdb.com stále funguje, jen je odstavený pro Evropu "díky" GDPR, než ji autor upraví, aby mohla odpovídat "evropským" požadavkům :/ Použij libovolný redirekt jestli chceš. Třeba anonymouse - kdyby nefungoval odkaz přímo níže, najeď přímo na anonymouse.org a zadej adresu comicbookdb.com ručně...
http://anonymouse.org/cgi-bin/anon-www.cgi/http://comicbookdb.com
Když mi někdo dáte nějaký Apple počítač, tak vám něco pro iOS spíchnu :D Ono už to teda není moc potřeba, stránka vypadá i na mobilech dobře.
Zack: já si myslím, že sis odfouk!
No tak to se mi ulevilo, 10 uzivatelu zni precejen lip nez 9. Mam na nastence, ze musim goodreads prolezt a ukrast dobre napady, ale uz je to tam dva roky a nejak vzdycky najdu neco lepsiho na praci. Maj tam neco (krom apky a skenovani obalek), na co bych mel mrknout?
deefha: :o nojo, jsem blbej, zapomněl jsem na to :D android nemám.
Tak jsem si založil goodreads s myšlenkou, že tam budu směřovat veškeré svoje aktivity, co se týče databáze knih a komiksů. A musím Zacka uklidnit, že zůstávám zde, a to hned z několik důvodů:
Je to tam hnusný jako prdel.
Nepřehledný.
Ale hlavně ne úplně ideální pro českou sbírku (chybí různé verze některých vydání apod.). A teda ani pro tu světovou (v mém případě americkou). Dosud jsem používal http://www.comicbookdb.com/, ale to asi už nefunguje.

Nicméně to má appku a lze přes to skenovat obálky, což mi přijde super. Co se comicsdb týče, i tam by se mi appka líbila, ale chápu, že pro těch 10 uživatelů se to nevyplatí.
Tak v prosinci nejen že vyjde omnibus Aquamana z New 52 ale také a to hlavně absolute Flashpoint...no do prdele, to budou Vánoce a to ještě vyjde v listopadu American vampire omnibus
Jo, u těch větších to tak je, ale vždycky tam máš nějakého, který je pak pod tím podepsaný.
Tormentr: ale víš, že seriál nepíše jenom jeden člověk, ale plná místnost scénáristů, že ano? :)
No když vidím kvalitu většiny těch komiksových seriálů, tak snad dobře, že Skaply zatím nebudou dělat.
Hele marvelacky Netflix je viděl celý tedy JJ ks viděl za mě celkem dobré ale mělo to mít osm dílů a bylo by to výborné...druhou řadu já ještě neviděl...ano stranger things jsou skvělí ale druhá řada slabší na třetí se ale těším... Na cc ještě nevím, možná ano rád bych šel... Uvidíme
Fimi: Daredevil byl zatím celý fakt povedený včetně Defedners. Zkus první serii Jessicy Jones, tam je úžasný superpadouch, skvěle zahraný.
Jo a dotaz na tebe, jedeš na CrweCon?
mearez: Altered Carbon se mi líbil, aspoň začátek má kurevsky originální. Ten konec byl natahovaný, ale jo, rád bych koukl na pokračování. Rozhodně Netflix má spoustu dobrých a originálních seriálů, Strange Things je fakt boží. Z těch seriálů, cos psal sleduju jen Gotham a ten mě baví spíše kvůli hercům a pak že se dozvím z Batmanova světa něco nového, co v komiksech u nás třeba nevyšlo. Ale je fakt, že kvalita je jak na houpačce. Z ostatních jsem jen koukal na Green Arrowa asi do 3 série, pak mě sralo, jak každý kdo si párkrát bouchl do pytle s pískem je najednou superhrdina :/
Doppelganger: Nepotřebuješ Ačkového scénaristu, který chrlí skvělé nápady. Jasně, že potřebuješ scénaristu, ale když už máš základ hotový, tak ti stačí někdo, kdo to "přepíše" na scénář pro seriál nebo film. A podle toho pak vypadají ty hluchá místa, které mají dialogy na úrovni dětí v mateřské školce. Mě takhle zklamala zase Jesica 2 série, bez pořádného padoucha a spíš než kriminálka to byl rodinná telenovela :/
A ten Negan... bacha SPOILER... ten už měl být tak 100krát mrtvý, buď by ho v reálu sejmul někdo z vlastních nebo nějaký sebevrah z Rickovy skupiny, ale to že ho po válce nezabili, ale dali jen do vězení a pak ho Kirkman používá jak berličku, když neví, jak má vyřešit nějakou situaci, to je fakt k pláči. Kdyby mě někdo umlátil rodiného příslušníka basbalkou, tak bych ho určitě nedal jen do vězení, to mu prostě nežeru.
mearez: tak superhero komiksy nemůžeš brát jako předlohu jelikož mají 70 letou tradici a dá se to všechno namíchat dle obrazu studia, ale třeba Lucifer, Outcast nebo Preacher, to jsou pevně dané příběhy o pár knihách...Gotham souhlasím, tam je to těžkej průměr ale současně nejlepší komiksový seriál od DC nicméně jednooký mezi slepými....co ovšem mohu doporučit za seriály tak Příběh služebnice a Peaky Binders, nejsou to komiksárny ale i tak jsou to absolutně super seriály....no a nejlepší komiksové seriály dle mě? Legion, Daredevil a Agenti SHIELDU i když poslední řada byla pěknej podpapírák
Tormentr: Když už je řeč o Altered Carbon, podle mě je to slušná slátanina. A jako třeba takovej House of Cards, Stranger Things nebo třeba Brooklin nine-nine jsou originální seriály, které mě překvapí, mají dobrý zápletky, popřípadě super příběh, v případě Brooklin nine-nine je to třeba super kamera a vtipy nejsou téměř vůbec trapný. A seriály odle komiksů začínají být taky dost cringe: Flash jde od 3. sezóny do kopru, na Supergirl se nedá dívat, u Legend of Tomorrow jsem usnul, Defenders jsou prostě sračka, Iron Fist a Luke Cage jsou nezajímavý nudný séroše a Gotham je hrozně podivnej, protože jeho kvalita strašně moc skáče nahoru a dolů.
no uvidíme, mylim že to nějak zkoušeli ale už nevím na čem se to zastavilo ty Skalpy....škoda
Tormentr: no počkej, to chceš jako říct, že seriály podle předlohy nepotřebují scénáristy, nebo jak jsi to myslel? :)) a komiks není žánr ;)
ten Negan mě zajímá, klidně rozveď dál.

jinak ty Skalpy myslím visí ve vzduchu, tak třeba se ještě ledy pohnou.
Skalpy byly zrušeny, Ý jsem zapomněl ano to se chystá také...celkem mě zajímá Boys má tam hrát Karl Urban a ten serif z Banshee což mě zase trochu děsí, ten člověk je herečky poleno
Jinak řečeno, od stávky scénaristů v Holly-wůdů, kdy jim vedení chtě nechtě museli přidat, tak se studiím vyplácí točit filmy a seriály podle předloh a protože už ostatní žánry jsou vybrakované, tak teďka je na řadě komiks. Je to hnus velebnosti, ale poslední shopné filmy a seriály jsou právě podle komiksů. Jsou vyjímky, jako od Netflixu například Altered Carbon, ale jinak nic moc :/
Taky se děsím, jak ty chystané seriály podle komiksů budou vypadat, ale zase na druhou stranu, třeba jim to přidá na popularitě a pak vyjdou i u nás česky :)
Jinak já seriál TWD poslal do kopru, jak se poprvé objevil Negan. To je tak přehnaná postava i v komiksu, že když mi pak kolega řekl, jak to s ním dopadlo, tak jsem řekl, že to ať si Kirkman strčí někam. Absolutně nerealistické a mimo veškerou logiku.
Dopp: Yčko se chystá už asi 9 let ne? :)
Fimi: Tak s tím East of West jsi mě tedy navnadil :)
Fimi: tak to jsi s TWD seknul v dost špatnou chvíli, protože po druhé řadě (tj. po příchodu do vězení) se kvalita značně zvedla :)

A ještě se chystají Skalpy a Y: Poslední z mužů
Dopp no já teda co se týká komiksových seriálů, tak Lucifera jsem vydržel déle, ale tři díly a pak s maximální nasraností jsem s tím seknul, co jsem si všiml tak nejvíce to chválí a stříkají z toho lidé co neznají komiks, Preacher jsem se dostal do poloviny druhé řady a nebyl už sto to dokoukat a třetí řadu už ani nezačnu, Outcast jsem přestal sledovat po pár dílech a TWD po asi dvou řadách. Ted se toho chystá hodně, bude the Boys, Deadly Class, Umbrella academy, East of West, Kill or be killed, Lazarus, Swamp thing, Teen titans, ovšem po zkušenostech právě s Luciferem, Outcast a Preacher už se tak nějak téměř na žádný z těch seriálů netěším, většinou jsem zklamaný.....
TWD mě jako seriál pořád baví, jenom bohužel na rozdíl od komiksu trpí právě tou stagnací. Tvůrci si ty velké události a twisty nechávají na (mid-)season finále, takže třeba v nejnovější sérii se několik dílů pořád dokolečka přerovnávaly figurky na šachovnici, protože k závarečnému showdown Team Rick vs Team Negan prostě muselo dojít až v posledním díle.

seriálový Preacher není špatný, ta atmosféra tam prostě je a baví mě, jak promíchali jednotlivé story arcy (Odin Quincannon hned na začátku, a tak). Navíc ten Cassidy je úplně přesný, jedna z nejlépe obsazených postav v historii komiksových adaptací.

Lucifera jsem vydržel asi tak dvě minuty pilotního dílu :)
One Piece by tu konečně mohlo začít vycházet :/
Dopp: maximálně souhlasím a to jsem najel na TWD teprve nedávno a musím říct že se fackuju že jsem to už dávno nečetl, možná jsem to měl spojené s tím shitozním seriálem...uf ještě že jsem četl Lucifera dříve než začal seriál, to bych se od komiksu držel co nejdále a u Preachera platí to samé
a co teprve manga One Piece, nebo JO JO bizzare adventure....to jsou nekonečné ságy :-D ,

kupuje tu někdo Invincible? letos bude končit konečně, respektive vycházet poslední deluxka a co Outcast? čte to někdo? také výborná záležitost
základní premisou TWD je přece ukázat to, co se děje po konci zombie filmu, k čemuž ta nekonečnost už z principu patří, takže to bych sérii nevytýkal. Navíc se Kirkmanovi hodně daří pravidelně měnit postavy, kulisy, celý status quo (a občas i žánr), takže ta série rozhodně nestagnuje a jak je vidět v aktuálních sešitech, má pořád co nabídnout.
Jako včas ukončit sérii je důležité, většinou se to nenaučili Japonci, ty nekonečné mangy a nejen ty. Mě třeba sere stejným způsobem Stan Sakai (a teď budu sám proti sobě, protože Usagiho miluju), ale už měl dávno hlavní děj ukončit a třeba pokračovat příběhy ostatních postav. Líbí se mi jak to dělá Mignola, jeho způsob psaní světa Hellboye bych dal asi jako vzor.
Napadají mě 100 nábojů, zámek a klíč, Preacher, Lucifer....Invincible mi přijde lepší než kdejaká pláštěnka z Marvelu či Dc...
U Ellise souhlasím, ale Ypsilonko mohl být o dost kratší.
Jinak Walking Dead mě stále docela baví.
Ale jsem rád, že už ukončil Invincible. I když série to byla parádní. Chvílemi byla lepší než TWD.
Hitman (Ennis), Transmetropolitan (Ellis), Y - Poslední z Mužů (Vaughan)... stačí to? :)
Tormentr : to je pravda. Asi neobstojí když ti budu protiargumentovat, že to tak dělají skoro všichni ? :-) Ukaž mi úspěšnější sérii která končí včas (a neukazuj na nic od Brubakera).
Kirkmana nemusím, bo neumí udělat konec včas a pak to zbytečně natahuje, viz. Živí Mrtví :/
Co máte radši od Kirkmana? Walking dead, Outcast nebo Invincible?
cyboy: z mainstreamu z poslední doby mě napadá Petrichor ze Ságy, transgender spolubydlící Barbary Gordonové v Batgirl z New 52 a jedno z moloidích dětí v sérii FF od Marvelu. A teď jsem vygooglil, že Koi Boi ze Squirrel Girl je taky transgender.
Uznavam, ze mam blbe dotazy, ale po precteni posledniho NHM to nejak nemuzu dostat z hlavy.
Takze otazka pro znalce - existuje v komiksu uz nejaky transgender hrdina/hrdinka, nebo jsme v tomto smeru stale zasadne "ochuzeni"?
Transgender-Man, hyperkorektne resici problemy moderni spolecnosti by byl podle me zaruceny recept na uspech. Uhlavni nepritel by mohl byt treba demonicky Hetero. Uplne vidim ty promluvy: "Jsi plny negativni energie, Hetero, ale moji duhove sile odolat nedokazes." apod. :)