Filmový a hudební klub Diskuze o hudbě, filmech, TV.

Byl jsem se podívat do kina na Trojúhelník smutku, sám, nikoho jsem nepřemluvil. Jejich škoda, protože já jsem si pošušňal a užil si každou minutu tohoto skvělého bijáku.
18 cen Emmy
6 zlatých globusů
3x ji utekl Oscar o fous
75 let úžasný kariéry
Uměla zahrát fakt cokoli. Všestranná herečka.

A znělku To je vražda, napsala znal snad každý, kdo měl v devadesátkách doma TV.

RIP
Netuším, kto to je ale R.I.P.
Angela Lansburyová zemřela, v neděli by jí bylo 97 let
Darker: Neboj, už se chystá remake jedničky na PC - tyhle topovky z konzolí teď na PC frčí :)
Kdyby to nebylo jen Playstation, tak bych to taky zkusil. Ta exkluzivita u některých her je na prd.
Fimi: Tak jeden z mnoha dnes už existujících trailerů:

https://www.youtube.com/watch?v=UwTQo420xOQ
Gmork vůbec nevím o co jde, vím jen že to existuje, hry už nehraju.
Fimi: Jop, trailer mě dokopal k opětovnému nainstalování Last of Us 2. Dám si to znovu s větší obtížností.
Shledá se po letech Rick se svou (vlastně ne až tak svou) dcerou Judith? Bude Maggie zabita a jejího syna Hershela adopotuje Negan? Stane se Negan světcem? Rozdá si to konečně Daryl s Carol? A co na to Ezekielův nádor? Už brzy se vše dozvíme, protože zbývá jen pár dnů do odvysílání prvního dílu poslední, třetí části 11. série TWD!
Gmork vypadá to dobře taky velká další událost, Jackman potvrdil že se vrací jako Wolverine v Deadpool 3 v roce 2024
HBO zveřejnilo druhý trailer k seriálu The Last of Us.

https://www.youtube.com/watch?v=rBRRDpQ0yc0
yogi: Kdo mluvil o kině? :-D České filmi mi většinou úplně stačí v televizi :-D
Norri: Proti gustu... Na mě to z traileru působí jako megasračka, nechápu jak by za lístek mohl dát někdo třeba stopáďo. dokážu si představit, že by filmy Tomáše Svobody třeba pouštěli vězňům v Guantanámu, ale dobrovolně na to jít do kina a ještě platit?
yogi: Já mám Rodena docela rád. Když má dobrý scénář, tak se na to většinou dá dívat. Samozřejmě nečekám, že Indián bude kdo ví co, ale tohle vypadá, že by mě to mohlo bavit.
Norri : Tenhle indián hraje i v Žižkovi, možná i z luku střílí. Kdyby ty nejdementnější český filmy byly aspoň nějak zábavně dementní, ale většinou jsou jen nudný, trailer stačí bohatě.
Z českých filmů mě letos zatím zaujal jenom trailer na Indiána :-)
Snažím se dát ročně v kině aspoň dva české filmy, takže mi letos dva chybí do splnění normy, ale na Jáklův spektákl se nechystám, současná nevímkolikátá vlna fantasy mě zatím míjí obloukem. Dokonce si Žižku ani nestáhnu. Zajímá mě jen jedno - vrátí se megahit Kdož jsú boží bojowníci znovu do hitparád, podobně jako Running up that hills Kačky Bušky? A jak vlastně song zazní ve filmu, v oldschoolové verzi, nebo v moderní metalové či hiphopové verzi? Či snad přímo jako agrometal? V tom případě by mělo logiku, že se nepřátelé dávají na útěk. A v té anglické verzi je píseň v originále, nebo jako cover Rammsteinů? Samé otázky.
Ale stejně půjdu radši na BANGER.
Z animovaných seriálů pro dospělý doporučuju Smiling Friens, fakt mě to pobavilo.
karl173: Ono se o životě Jana Žižky před husitskými bouřemi moc neví ani historicky, takže kdyby ses ve filmu o něm z tohoto období více dozvěděl, stejně by to byla jen fabulace.
No, Kráska a zvíře, to mi moc nepřišlo, ta romantická linka tam není moc silná. Já hodně ocenil dobové reálie, tak nějak si představuji drsný středověk ala Poslední propadne peklu,
samozřejmě pro dospělé, tam se nenapichovalo na kůly. :)
Paradise PD se mi taky líbil, jinak doporučuju Castlevania, taky dobrý animák :)
Nebo pro fanoušky DOTA je docela fajn Dragon Blood.
Astronomický pouze pro ČR. 23 milionů dolarů je pro Holywood festivalový film.
Jinak za mě to je až moc holywoodské a kdyby se ten film jmenoval třeba Kráska a zvíře, obsahu by to odpovídalo víc. Žižka je tu hodně plochá postava a v podstatě nic jsme se o něm nedozvěděli.
Včera jsme se šli podívat na Žižku a spokojenost. Je sice pravda, že ten astronomický rozpočet není moc na filmu vidět (je dnes vůbec podobný rozpočet astronomický?). Příběh mě bavil a ty dvě hodiny v kině jsem se nenudil. Byli jsme na verzi s titulky.
a pro fajnšmejkry Brickleberry, Paradise PD (to jsem neviděl, nevim, ale BB můžu doporučit)
Jo a ještě Harley Quinn na HBOMax, pro mě jedno z nejlepších zvtárnění batmanovského světa :)
- Pro fanoušky Ricka a Mortyho doporučuji Solar Opposites. Od jednoho z tvůrců R&M, takže stejný výtvarný styl, stejné vtipy, jen méně depresivní. Některé díly mě baví víc než R&M. U nás k dispozici na Disney+, aktuálně přidávají třetí řadu.

- Když už se zmínila Regular Show, tak mohu doporučit ještě Close Enough - stejný tvůrce a stejný styl vyprávění, tedy banální věc vygraduje v něco strašlivě bizarního. Také bylo smazáno z HBOMax, ale u nás k dispozici na Netflixu.

- Dříve jsem miloval Family Guye, ale čím jsem starší, tím mi Family Guy někdy připadá až zbytečně prvoplánově edgy a spíš teď u mě z foxovských animáků vede Bob’s Burgers, kde je sice také dysfunkční rodina simpsonovského ražení, ale na rozdíl od FG se mají rádi a prostě je to takový feel good seriál :) V létě měli i film, který se dost povedl. K dispozici na Disney+.

- a sice ne pro dospělé, ale nové DuckTales jsou perfektní. Oproti starému seriálu seriál nestojí na Skrblíkovi, ale na synovcích a Kačce, a moc se mi líbí, že synovci jsou tři různé postavy (Huey je nerd, Dewey je dobrodruh, Louie je vypočítavý) a ne jen třikrát to samé. Skvělá oddychovka :)
Za mě doporučuju:

Archer - mohl by nahradit Craiga jako 007 :)

Ugly Americans - škoda že to má jen 2 série
GWB: netusim, mne ta donekonecna natahovana zvejkacka praskla uz v pulce prvniho dilu druhy sezony a uz to nikdy nechci videt. Uprimne nechapu, proc to nejaky dalsi sezony ma.
Zack: A druhá série je konečná, je to (definitivně) uzavřený? :-)
Kovboje podepisuju a to ostatní zkusím - Pantheon, Final Space jsem neznal, Lower Decks mám na watch-listu a Undone vypadá zajímavě.
díky za tipy!
A teda kdo nevidel tak samozrejme na Netflixu je i porad neprekonany Cowboy Bebob :)
GWB: tak ti poradim nekoukat dal, imho to melo skoncit prvni sezonou a bylo by to akorat vcetne toho konce. I tak tu jednu polivku ohrejvali furt dokola.
Soulbringer: imho to hlavni si zminoval, jiny a svuj mi prijde jeste Final Space. Ale animaku je ted fakt strasne moc a vetsina fakt dobra. Ted koukam na treti sezonu Lower Decks, star trek z pohledu 'pesaku' a taky je to hrozne fajn a prijemny.
Z animáků teď koukám na scifíčko Pantheon od AMC+. Zatím mě to baví.

https://www.imdb.com/title/tt11680642/
soulbringer: Velmi zajímavě je pojatý seriál Undone (2019), který je animován pomocí rotoskopie. Všechno umocňuje obsah, který se týká prolínání reality a časových linek, ve hře je mrtvý otec, teoretický fyzik, který se náhle zjevuje své dceři. Z kšand mě to nevypálilo, ale první sérii jsem se zájmem dokoukal - do toho veškerého fantaskně a krimi laděného sci-fi se přimotávají i normální vztahově-rodinné záležitosti působící naopak dosti "realisticky".

Zack: pravda, pravda. Arcane není anime - to jsem se v tom souvětí vyjádřil trochu nešťastně. Každopádně je to mezi prvními věcmi, co ti naskočí v kategorii nebo když dáš do vyhledávače na Netflixu právě "anime") - hlavně je to vizuálně zdařilá věc!

Nějaké další tipy na dobrý animované věci (optimálně pro dospělé)?
Arcane neni anime, vzhledem k tomu, ze to je nejlepsi animace asi ever, tak by byla skoda, aby se tomu nekdo vyhnul nebo naopak do toho sel s uplne spatnym ocekavanim.
Light: Obojí u nás lze přes streaming HBO
- Primal - HBO max - nedávno přidali i druhou sezónu
- Adventure time - HBO max - tam je všech 10 sezón

Když jsme ale u animáku spíše pro dospělejší publiku, pak nedám dopustit na Ricka a Mortyho - opět HBO max - teď tam postupně lejou 6. sezónu. A pak třeba klasiku Family Guy (to je teď ale tuším jen na Foxu/Disney+) nebo existenciální Bojack Horsman - Netflix z těch posledních.

A když jsem u Netflixu, pak rozhodně: Love Death and Robots, The Liberator, animovaný Carbon Altered a pak je tam přehršle anime, kde stoji za to jistě Arcane.
Light: Oboji najdes na HBO Max. Doporucuju https://www.justwatch.com/ kde snadno najdes, kde je jaka show ke koukani.
Kde se dá sledovat ten Primal a Adventure Time?
Primal je hrozná šílenost, líbí se mi jak se ten seriál postupně vyvíjí :)
Haha, to je tak kdyz se dela z komara velbloud. Videl jsem nekolik dilu a niceho takoveho jako je v tom popisu jsem si nevsiml. Uz jsem slysel ze to tam je, ale sam jsem si nevsiml, takze asi nic extra. Pritom z toho odpad prispevku to vypada jak kdyby se tam nic jineho neresilo.
MM_Ramone

odpad!
Seriál „The Owl House“ sleduje príbeh štrnásť ročného multikultúrneho dominikánsko-amerického bisexuálneho dievčaťa Luiz, ktorá sa stane čarodejnicou. Tento kreslený seriál je určený pre deti od sedem rokov. Bisexuálna orientácia hlavnej hrdinky bola potvrdená autorkou Danou Terraceovou, tak aj kanálom Disney. Dana Terraceová sama seba označuje ako bisexuálne orientovanú a zrejme preto chce túto zvrhlosť šíriť prostredníctvom animovaného seriálu medzi tú najmladšiu, najzraniteľnejšiu divácku skupinu. Seriál o bisexuálnej čarodejnici pre malé deti. Satan vládne svetu. Rodičia, matky, otcovia, zablokujte na svojich prijímačoch Disney Channel a ochráňte svoje deti pred týmto zvráteným odpadom!
Anna u nas jede. Pak jeste Owl House a Gravity falls.
Když už je řeč o produkci Cartoon Network, tak za sebe rozhodně doporučuji Primal.
JIK:Jasně to je skvělý, viděl jsem, ale nikdy ne úplně všechny díly, taky musím doplnit.
Doppelganger: Oooo, na Adventure Time jsem úplně zapomněl.
yogi: určitě neopomenout!