Forum Všechny příspěvky pohromadě

Shueisha spustila stránku Manga Million, kde se jsou online a zdarma dostupné mangy nejenom z Weekly Shonen Jumpu, ale i z dalších časopisů. Velkou zajímavostí je, že jsou mnohé mangy dostupné i v několika jazycích a to dokonce včetně češtiny. Co jsem koukal, tak se jedná o překlady od Crwe.

https://mangamillion.shueisha.co.jp/en/search?translated_language=cs
V úterý 11. srpna ve 12.00 odstartuje na gildii předprodej dvou knih Solo od Oscara Martina. Obálky a ukázkové stránky zde:

https://forum.komikspec.pl/dzial-ogolny/studio-lain/30990/
vzhledem k tomu, ze to CT ma online na webu (nesledoval jsem mnozstvi), to spis bude nejakej handmade:) Bude to asi tento kousek pouze, protoze ani google lens nic nenajde, ani aukro.
@Toe: na datech z Aukro jsem to zatím neviděl...
@Braindead: Nevím o tom, že by to vyšlo kdy souborně tištěně, nevzpomínám si, že bych na to kdy narazil jinde (Aukro, jiný Antik) a vzhledem k absenci oficiálního loga ČT nebo kanálů, z jejichž webů to vychází (Čt Regiony a ČT Edu asi?), absenci textu na hřbetu (dělá se hůře v domácích podmínkách a lidé to neumí dát sami do tiskového PDF) a dle dole uvedeného textu www.ct24.cz (www už dávno nepoužívá, v profi teoreticky vůbec a ne na obálce a dotyčný chtěl tímto nápisem asi alespoň trochu snížit bez-licenční dopad) bych řekl že to ofiko není :) Ale třeba mám jen moc bujnou fantazii Sherlocka Holmese a ČT se za tento "super" počin stydí (respektive ten u koho to vydali - chtělo by to vidět tiráž, uvidíme jak se to bude snažit někdo zpeněžit na Aukru, když jsi na to teď upozornil ;) nebo si to vydal ten někdo z okraje Brna, kdo na tom v region sekci na webu dělal :) Ať se mi kdyžtak ozve...
obyčejná verze mi přijde hezčí než limitka... Here we go again :)
(thats not a bug, thats a feature)
Hlavně s těmi paletami nespěchat a pořádně je přikurtovat, ať nedopadnete jako MB s Temnou vědou....
Stejně jako oni vydáváte to, co čtu ze všeho nejraději, takže držím palce a přeju, ať se daří!
@Zack: "váš názor je pro nás důležitý"
@House: Jo, bude.
Ale dokud ho nebudu mít na paletách ve skladu, tak ze mě žádnej termín nedostanete. :-)
Jop, základní verze stačí bohatě.

Ale to mi připomnělo.. jak to vypadá s tím Brubakerem, xintaxi ? :))
Ono bolo tých posieľateľ/rýpateľov viac, ale ty o tom vieš tiež určite viac :)
Tak jako nevím ale asi poprvé se spokojím se základní verzí
tak moh sem napsat "dekuji za podnet, jdu na tom delat" a vysrat se na to jako normalne, ale je hezky, tak sem takovej rozvernejsi
Ze Zackových reakcí by byly parádní memy.
Možná sem divnej, ale verze obálek u obyč verze mi přijdou ve 3 případech ze 4 hezčí :)
@Zero:
to nevim jestli je prakticke. podle me ty ohyby nebudou vypadat dobre a muzou kazit pak dojem. jestli by nebylo lepsi, kdyzy to byly 4 nezavisle prebaly jako mel treba Pristav Zeme od Mighty Boys
Crew predstavilo limitovanou verzi Barvy emoci. Chapu to spravne, ze to ma jeden prebal , ktery se muze ruzne ohnout na 4 varianty obalek?
@Zack:

"pokud by jsi mel chut a cas (coz vetsinou administratori nemaji)" ale ze te vyhmatl, co @Zack? :D
@Zack:
vypada to snad jako psany od AI? jako jo, nechat si doporucit zpusoby jak to resit, k tomu je AI dobra a pak aby to vybralo nejlepsi url stripper , ktery je nenarocny pro projekt, tak to mi ai nabidla. dokonce mi hned vygenerovala jednoduchou funkci, kterou jen pridas do kodu, ale s tim uz jsem opravdu otravovat nechtel
chapu asi to rozhorceni nas IT znalych lidi, kdyz nekdo postuje odkazy se sledovacimi prvky, tzv tracking elements. obvykle to byvaji veci velmi dlouhe texty za otaznikem "?" v url. ale ne vzdy a nekdy i za otaznikem se nachazeji prvky urcujici detaily pro danou url (query params), takze to chce opravdu trochu zkusenosti aby to clovek mohl jistojiste odstranit. jednodussi nez osveta milionu uzivatelu internetu je zasah na strane administratora.
nejjednodussi by bylo pouhe pridani stylu word-break: break-word; do tridy .d-block. alespon text nebude pretekat. ale bude to stale stejny hnusny odkaz.
a pokud by jsi mel chut a cas (coz vetsinou administratori nemaji) tak si muzes pridat knihovnu na cisteni odkazu, treba ultra light knihovnu Spatie/Url
Posledních několik dnů je INDUCKS (databáze Disney komiksů, kde najdete informace ke všem vydáním kačeřích a dalších komiksů včetně těch českých) nedostupná. Důvodem byl hackerský útok na poskytovatele serverů. Zatím se neví, kdy se databáze vrátí. Alespoň od jednoho italského fanouška (BŮH MU ŽEHNEJ) existuje nouzová verze, avšak ta je hodně strohá.
@Zack: tak jeste muzu pridat ten vyhledavaci bug. Tahle masarka zlomi moralku kazdyho:))
@seneke: To zní jako víc práce než sem jenom chodit rýpat, že to tady nikdo jiný nedává za něj :)
@Zack: Beru to jako znamení, že se mám vyvarovat dlouhých odkazů.
@Trip: Vedení databáze s tím problém nemá a dost z nich by je tu i chtěli mít. Jenže chybí nějaký slovenský bratr, který by to pomohl dát dohromady a poslal by zdroje a ukázky.

Na druhou stranu jestli se hlásíš, tak budou admini jenom rádi.
ja sem asi linej to resit jen proto, ze jednou za rok je nekdo takovy kreten, ze sem nakopiruje link, co ma referer na dva odstavce. Asi by mi to zabralo zhruba tolik casu, co napsat tenhle prispevek, ale se mi to nejak moralne prici nebo co :)
@George Walker Bush: a nie je to ani databaza českých komiksov. Je tu to, čo tu vedenie chce mať ;)
jo mas pravdu, uz to tam vidim. Ujelo to do Jokerovy rudy tlamy a neni to videt:) Ale i tak by se tyhle delsi linky mohly zarovnat, aby to neujizdelo. Nebo ho nezobrazovat celej.
@Trip: Nevšimol som si, že by sme boli na slovenskej databáze komiksov.
ted koukam, ze kdyz je v diskuzi moc dlouhy link, tak pretece az do pozadi a zaroven zmizi moznost na nej odpovedet. Viz. seneke v Pindarne.
seneke: to neni drahy. 157/ks. Je to orig. zabaleny s prilohou. Vypada to draze, ale cena normal.
Je libo pár Kačerů. Jenom za pouhých 2 841 korunek:

link
Ďalší komiks, ktorý v miestnej databáze neuvidíme :)
slovenská hlídka:

nevím, jestli se někdo z místních štamgastů chytá na titulní postavy (já jen matně), ale s ohledem na zapojené tvůrce to bude nepochybně zajímavé:
https://donio.sk/kuxorcizmus

@Zlord_Antijezis: řešil jsem to samé. Mnoho knih, nákup Billy (12 kousků) a spokojeně se díval, jak se všechny knihy vešly. Časem se knihy začly ale hromadit víc a víc. Přikoupil jsem další knihovny a nakonec dospěl k tomu, že je nutné být nemilosrdný a udělat čistku. Jednak jsem zjistil, že občas koupím knížku, kterou už mám a s rostoucím věkem se krátí čas, který bude potřebný k přečtení všech svazků. To, co jsem četl a vím, že to už nikdy číst nebudu, jsem daroval (místní knihovnice je ze mě na špagát) a rozdal po kamarádech. Antikvariáty toho moc neberou. Takže doporučuji, opravdu zvážit nákup každné knihy. Pokud je dostatek peněz, je skvělé mít knihovnu od truhláře na míru (pokud není plánováno stěhování).
Dorazila 4K sběratelka Stranger Things. Dost lidí si v zahraničí stěžuje, že jim ta krabice přišla ťuklá. Tak jsem rád, že mi to přišlo v pořádku.
PS- A udělal jsem malé promotion jednomu dobrému českému filmu. Myslím, že většina filmového světa ani neví, že nějaký Anděl Páně existuje.:)

https://www.blu-shop.cz/4k-ultra-hd-blu-ray/kompletni-serial-stranger-things-4k-ultra-hd-blu-ray-deluxe-edice/

https://forum.blu-ray.com/showthread.php?t=208096&page=886
Tohodle kluka žeru. Sice moc věcí od Hostu nečtu, ale strašně se mi líbí jeho přístup. Rozhovor mě nakonec přesvědčil, abych si koupil Here i když jsem se to původně rozhodl passnout.
Tak pár nových fyzických filmů na bluflix. Nejvíc se těším na Mimic. Kdysi dávno jsme na tom byli v kině a dost se mi to tenkrát líbilo. Rád zavzpomínám.

https://forum.blu-ray.com/showthread.php?t=208096&page=886
@MaF: Oceňuji, že zmínili ComicsDB články a s tím rozpadem komunity je to bohužel jedna velká smutná pravda. Po covidu se lidi už moc nechtějí setkávat.
Parkrat jsem resil reklamace s dopravcem jako eshop a nikdy po me zbozi nechteli. Pokud si dobre vzpominam teda. Pri plneni pojistne udalosti napr. na baraku take nikdo nechce poskozene trampoliny atd. Vim, je to uplne jiny pripad. Navic ja jsem resil jednotlive zasilky, ne takto komplexni poskozeni. I tak bych ale cekal, ze dopravce zkontroluje poskozeni, vycisli skody, ale zbozi nechava majiteli.
Pochybuju ze bude dopravce plnit a zaroven necha reklamovany zbozi. To bych rekl ze vzhledem k pojistovne nemuze fungovat.