U Rytířů Sidonie můžu doporučit i jejich anime seriál, ten se podle mě povedl. U Blame spíš nejdřív mangu a až potom film, ten je prostě moc komerční, což manga verze určitě není. Oboje se dá bez problému najít na ulozto s cz titulky.
Biomegu jsem nečetl, ale Blame! se mi líbí, hodně zvláštní věc, která se blbě doporučuje. To je jako doporučovat Twin Peaks od Lynche, někdo to miluje, jiný nad tím bude kroutit hlavou. Nedávno jsem viděl i animák Blame od Netflixu, ale chybí tomu ta tísnivá atmosféra, co je v komiksu. Od Niheie mám rád i mnohem komerčnější Rytíře Sidonie, jen se mi tam pletou tváře postav, jsou skoro totožné, rozeznávám je podle účesů.:)
Mi to prijde jako porovnavat Star Trek a Star Wars, jsou uplne jiny subzanry, ale Lone Wolf je muj favorit. Nejvic pri zemi a historie se drzi Lone Wolf, na druhy strane spektra je Blade, coz je uplna fantasmagorie (ale zas art je luxusni). Vagabond jsem necetl, vim jen o jeho existenci, ale prijde mi tak nejak mezi.
Fimi: Už je to dlouho, co jsem je četl. Biomega mě bavila dost, Abara už tolik ne. Kresebně je pro mě Nihei pořád špička. Ale je těžké určit, komu se to bude líbit a komu ne. Já byl z Blame! a Biomega nadšený, ale znám lidi, co na to moc nejsou.
Jojo (celým názvem Jojo's Bizzare Adventures) je cáklá sága rodu Joestar. Ano, je to dlouhý, jak říká Fimi, jenže celá série je rozdělená na části, které se věnují různým členům rodiny Joestar. Pro Fimiho je tahle série splněný sen, jelikož se tu děje to, co mu chybí v komiksech o suprácích. Postavy stárnou, umírání je permanentní apod.
Problémem není to, že to je dlouhý. Problém jsou práva. Autor se totiž vyžívá v narážkách na populární hudbu (hlavní záporák se například jmenuje Dio), což je pak problém kvůli právům.
Každopádně můžu doporučit a připrav se na pořádně šílenou jízdu. Nacističtí kyborgové, bisexuální upíři, rasa upířích superbohů, magické šípy z meteoritu, které dávají lidem superschopnosti, italská mafie... je to fakt sranda.
Uzumaki je Spirála, Tomie je další Itova přehlídka hnusu a brutality, Blade of Immortal je samurajský epos podobný Vagabondu a Jojo je šíleně dlouhá manga
Tak jsem dnes zjistil, že příští měsíc vyjde první číslo Lady Baltimore od Mignoly. Má zvědavost mě donutila si to objednat, tak uvidíme co z toho bude.
Hawwwwran letos vyjde ještě druhá deluxka Animosity. Jsem na to hodně zvědav. Hlavně taky poslední Black science deluxa a bude to komplet... Teď jsou v akci deluxky Ságy. Zkus Outcast od Kirkmana, jsou už tři deluxky a letos vyjde i jeho Oblivion song. Také letos bude deluxka Royal Family od Lemira