It Will All Hurt
Writer / Artist / Cover: Farel Dalrymple
Nádherně nakreslená snová věc, která mi místy připomínala Liniersovo Macanudo. Sám autor o tomto původně webovém komiksu píše že se jedná o divnou, smutnou, hloupou a skeptickou fantasy ságu s dávkou sci-fi a já to můžu jedině potvrdit a dodat, že mě osobně tato série opravdu nadchla. Prvních 6 útržků tohoto příběhu se volně válí na internetu na stránkách autora, tak pokud budete mít dlouhou chvíli, určitě na ně koukněte, stojí za to - http://studygroupcomics.com/main/category/title/it-will-all-hurt/
baatcha : Mám to stejně. První čb Sandmani bylo zjevení. Po Údobí mlh to šlo dolu a už se to nezvedlo. Ale zase přišel Lucifer, kterej to dotáh neskutečným způsobem. Carey byl borec. A pak přišlo mezi řádky a to už mě zase nebaví :-) Vzdal jsem to po půlce.
A četl jsi od něj něco v angičtině? Neřekl bych že Gaiman nemumí psát. Má rozhodně dar slova. Dokáže se elegantně a poutavě vyjádřit velmi jednoduchými větami, ale když to převedeš do jiného jazyka tak se ta ekvilibristika bohužel vytrácí. Navíc je to spíš povídkář než romanopisec, ale i tam je to takový...nevyvážený. Má geniální povídky, ale i hrozný šity. Chápu proč je úspěšnej, ale člověk se musí přehrabovat v hromadě hnoje, aby našel perlu. Forma je u něj dost často nad obsahem.
baatcha: Taky jsem to s Gaimanem měla takhle. A pak sjem si všechny ty věci přečetla podruhý. A napodruhý to bylo obvykle dost lepší. Ale Sandman je boží, to je grál!
Walome: Já z něj taky nemám vlhký kalhotky. Ale jako u mě je jasný, že Alana Moora nemůže v srdci mém nic nahradit...
louza: Jo, Lobo, u toho se pobavím líp než u Lemira. A to jsem androšo-alternativec jak noha. Větší a smradlavější noha je už jen Velkej Šéf (tady na cdb, ne Lobo. I když... kdo ví)
louza: Jóóó Gaiman. Jak já jej miloval, když tu vycházel čb Sandman! Pak jsem si od něj natěšeně přečetl knižní Nikdykde, Koralínu a nějakou knížku povídek, a zjistil jsem, že ten chlapík ale vůbec neumí psát - respektive ve 3/4 každé knížky se dostavila nuda a ztratilo to tah na branku. Od té doby se na jeho tvorbu dívám hodně skrze prsty (pak jsem dal ještě šanci jeho Batmanovi, tedy Whatever happened to Caped Crusader?, což taky stálo za starou belu.) Takhle - v jeho podání mě pokaždé velice baví koncept a detaily, ale zpracování a celek mě nedokáže uspokojit.
Walome : rozumný přístup. To že je něco slavný ještě neznamená, že to holt musí sednout každému. Já takhle odpískal takřka celýho Gaimana. A to jsem první Sandmany miloval, ale pak se asi něco stalo. A přišla alergie. A i když věhlas i prodejnost roste, já z každé další knihy upřímně zvracím, pořád doufám že se to zase zlepší...a furt nic. Nejvíc nesnáším ty blbě kreslený Craigovy adpatace, který tu narozdíl od Lemira vyjdou asi úplně všechny.
To, že jsou někde roztomilý zvířátka, by mě jindy dojalo, ale tady to na mě vůbec nefungovalo. Celkově - i ten archetypální drsňák s křehkým srdcem. To je archetyp, kterej miluju, ale tady mě nebavil. Je to fakt záhada, protože to jinak křičí WAAALOOOMEEEE. Ale jako dočetl jsem to, takže mě to úplně nesralo (ale je fakt, že jsem to měl jako jedný čtení na chatě). A poslední panel mě dojal.
Zkusím to, co tady vydá Paseka, druhého BH a když ani tak nic, tak skončím.
Je to skutečně Paseka. Já to svého času šacoval na Labyrint, ale ten dělá spíš českou scénu. Ty jeho autorský věci jsou dost deleko od mainstreamu. Lámali jsme třeba před časem Pavlovskýho na Daytrippera, ale ani do toho se jim nechtělo, čemuž i rozumím. Je to přece jen vydavatelství který začínalo na Lobovi. Ale k té Pasece mi to dává smysl. Proto se mi líbí, že ty svý tklivý rodiný ságy montuje do toho superhrdinskýho žánru (viz. ten Doctor Star kde jsou obě ty složky fakt hardcore), protože za to se žánrový vydavatelství nemusí stydět. Inťoši se nažerou a superhrdinové zůstanou celí.
Louza no viděl bych to na comics Centrum, crew si vezme nejspíš jednohubky jako tu plutonu takže příští rok čekám třeba Roughneck nebo underwater welder...příští rok vyjde mimochodem Essex county, ale už nevím u koho
Jo jasně, Sweet Tooth je super. To je ještě starej dobrej Lemire, akorát mi přišlo, že to mělo takovej divnej rtymus, pomalej rozjezd a pak to vzalo rychlej konec. Mělo to celý bejt buď podstatně kratší, nebo o trochu delší. Podle mě je otázkou času než to tu někdo vydá.
Lemire je pro mě zatím velká zívárna. Black Hammer, Sweet Tooth i Plutona velký špatný. BH dám ještě druhý book, ale tím končím. Mně přijde, že se tomu všemu snaží dát jakože děsně depresivní feeling, a vůbec mu to nejde, protože ty postavy jsou ti absolutně putna. Nebo tě, v horším případě, serou.
Lemire vyhrává zdá se co může i když za to moc nemůže :-) Spíš je to setrvačnost. No jeho poslední věci nejsou zase tak dobrý jak se tvrdí. Black Hammer se začíná nějak divně táhnout, RC to samý, Sherlock Frankenstein byla volovina, Gideon Falls vypadá zatím hodně, hodně dobře, typická dobře napsaná imidžovka. A Doctor Star,... ten mě totálně rozsekal. Jestli něco tak tohle tesat do kamene. Tyhle čtyři sešity plný superhrdinský lidskosti jsou krystalický důvod jeho věhlasu. Geniální minisérka.
Právě jsem sehnal za pár kaček Srdce Impéria. Super stav, všecko super, přijde mi to brzo, asi tak za pár dnů. Sakra, je to fakt tak dobrý, jak všichni říkaj?
já bych doporučil
Spravedlnost - s přehledem nejlepší titul
Robin: Rok jedna + Batgirl: Rok jedna - překvapivě zábavné, čtivé, svěží, prostě takový ten feel good superhrdinský komiks, který si nehraje na nic, čím není.
JLA: Rok jedna - skvělá týmovka s důrazem na vztahy mezi jednotlivými členy než na bitky (bohužel se nepovedlo udržet i v druhé knize, která klade důraz na ty bitky)
Zkáza, jež postihla Gotham - prostě lahůdka
no a samozřejmě Smrt v rodině a Krize na nekonečnu zemí, to přece patří k základnímu vzdělání :)
Určitě Spravedlnost, zkáza jež postihla Gotham, brainiac, supergirl, nepřátele státu...ww je velmi slabá to si kup tu ze znovuzrození, a to co vyjde teď ten Batman si kup také
Já ještě doporučím tyhle: Superman/Batman: Nepřátelé státu, Batman: Smrt v rodině, Superman/Batman: Supergirl, Wonder Woman: Kruh, Superman: Brainiac, Catwoman: Selinina velká loupež, JLA: Spravedlnost, Batgirl: Rok jedna
Draco: Já bych ti doporučil Krizi na nekonečnu zemí, pokud tě zajímá historie DC a navíc je to i docela zásadní event. od kterého se odvíjí mnoho dalších událostí :)
rozhodně doporučuji nového Batmana od Kinga, na konci druhé knihy mají se Selinou takovou mecheche muchlování...ovšem pokud chceš dobrého Batmana tak doporučuji Two-Face face the face nebo Planetary Batman či Cult...jsou zajímaví Batmani a ještě Batman Gothic není špatný....
Zrovna jsem si přečetla tohle http://dc.wikia.com/wiki/Batman:_The_Cat_and_the_Bat a od moudřejších bych chtěla doporučení na další srandy s Batmanem a spol, plus by mě zajímalo, v jakým komiksu se řeší jeho randění s Catwoman nějak víc než v náznacích (jo, v Tichu se líbaj, ale choděj spolu někde fakticky?)
mearez: Ale ať se ti to líbí, nebo ne, tohle je ale hlavně tuzemská databáze o českých komiksech / českých vydáních a podobně ... pokud se ti tedy nelíbí, že se tady řeší komiksy vydanê v ČR, tak bys měl asi spíše zamířit do zahraniční databáze a řešit tam zahraniční problémy :)
mike731: fakt? no toho už je hrozně moc, ke konci roku má vyjít hlavně deluxe Injuction od Warrena Ellise o 400 stránkách a ještě American Vampire? no to je paráda....jinak za asi dva týdny vychází druhá kniha Black Monday Murders kdo zná...vřele doporučuji....a to letos vychází rovnou dvě knihy deluxe všech solo postav DC rebirthu, Flash už za 20 dní a pak někdy v prosinci.....to bude peněž