* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

Už dlouho mi leží v hlavě jistý nápad ohledně záznamů v databázi, ale přemýšlím, jestli to vůbec vytahovat, protože by to byl poměrně velký zásah do databáze (asi - neznám její strukturu). Jde o tom, že když vyjde jedna kniha v broži, vázaná a limitní, tak jsou to tři různé záznamy a při zobrazení série se zobrazí všechny. Potom například při zobrazení knih nějakého autora se zobrazí spousta knih a není na první pohled zřejmé, co už mám a co nemám, co jsou samostatné knihy a co je jedna kniha 3x a tak dále. Moje představa ideální struktury je taková, že v kabulce knih by byly tituly jako takové a ve druhé by byly jejich varianty. S tím by se potom dalo čarovat v různých výpisech a tabulkách. Je mi jasné, že by to byla velká změna a musely by se nějakým skriptem prohant všechny existující záznamy a spousta z nich by se musela opravuit ručně. Taky vím, že mě osobně by se do takové změny nechtělo :-) Takže sorry, ale musel jsem to napsat. Teď je mi líp :-)
Fry: Večer to tam budeš mít.
Fry: Alisik přidej pls :) Pokud nemáš tiráž tak zase pošlu na email ;)
Ok, dik, snad to ma nekdo z adminu doma a muze to zkontrolovat. Pokud je to takhle, tak bych se nebal ty autory uplne vyhazet.
Zack: kresba, ink je u komiksu jenom Rosa. Ti ostaní autoři jsou (předpokládám) jenom tvůrci různých obálek a obrázků které jsou použity jako ukázky v "předmluvách" k jednotlivým kapitolám. (většinou dost malých obrázků do desetiny stránky)
Zack : díky za tip na playlist ;-)
Az nas bude 50, tak urcite slo. To udelame kolac, z kolika procent ktery autor na tom delal. Do ty doby to muzeme retroaktivne poladit kus po kusu, vzhledem k tomu, ze za celou historii CDB jsi prvni clovek, co mu to vadi, tak to asi zvladnem. Kdyz teda napises, co je ten nesmysl.
Nešlo by nějak oddělit při vkládání autorů kdo kreslil "hlavní dílo" a koho "obrázky" jsou použity? Např: u http://comicsdb.cz/comics/7032/zivot-a-doba-skrblika-mckvaka je to trošku nesmysl.
Přidal jsem do csv exportu sbírky nový sloupec s původní cenou. Enjoy.
Jako admin jsem tak cca 4x do roka něco přidala, přesně takovéhle obskurnosti, co jsem si sama nakoupila... mi vrať práva a já to přidám :D
Draco: Není. Škoda, žes nebyla takhle aktivní jako admin :) Jestli to máš, tak pošli někomu data, dík.
louza: Ondra Sirek na to ma pekny automatizovany playlist, na CDB neni zdaleka vsechno, co se kolem comicsu u nas sustne, jednak vybiram, druhak vybiram jen od lidi, se kteryma mam vyslovnou dohodu.
http://www.youtube.com/playlist?list=PLwlD4W_b_JMQEWa4_f5Z8YMpfmXX2tUBa
Ahoj, zaboha tady nemůžu najít tohle http://www.nejlevnejsi-knihy.cz/kniha/valassky-komiks.html
a tohle http://letajici.blog.cz/
Je to tu? A jakotže to nejsem schopná najít?
No pokud by to šlo, bylo by to fajn. Těch kanálů je přece jen mraky a mít to takhle všechno najednou pohromadě když už se s tím někdo musí vložit...
louza: neda, ale muzu pridat, v databazi to zustava.
Zack : Dotaz. Dá se někde na comicsDB najít historie toho co bylo vloženo do českého comicového youtube, nebo to rotuje jen na těch třech pozicích na hlavní straně?
Rikam, pripomen mi to za tyden. Ja tu ted jakoze nejsem.
Zack: Sím, tak mi ty data jak vkládané komiksy v čase korelují s penězmi za ně utracenými, vytáhni...
Ptam se na presny retezec znaku, co jsi zkousel ulozit. Klidne na mail.
@Zack: Jak píšu, doslova URL. http a tak dál, odkaz na obchod s knihou. Diskuze mi filtruje tagy (místo aby je htmlspecialcharsovala), takže sem nemůžu postnout výsledek. Vysledkem je, že mám v tom inputu A tag s href parametrem.
Hawwwran: Moc nerozumim. Co presne se do ty poznamky snazis ulozit?
Nová Modrá Crew má špatné číslování. Jedná se o 7. díl ne 6. Děkuji, Darth Raelchi
Lenny: jo to jsem také slyšel že Titáni celkem sračička....
Green Arrow moc fajn mainstream, Titáni jsou srajda
Dopp ninja s ním začal u Sweet tooth...ještě ten Moon Knight je dobrá pláštěnka od něj, nejspíš lepší než od Ellise...teď mají v akci Deluxe Descender, tak jdi do toho
Fimi: Green Arrow byl slušný, ale zdaleka nejvíc se mi od Lemirea z jeho DC/Marvel tvorby líbil Animal Man, který je podle mě (aspoň u nás) neprávem přehlížený. Parádní hororová atmosféra a práce s postavami, na kterých čtenáři bude opravdu záležet. Opravdu doporučuji. Právě díky Animal Manovi jsem se pak pustil do Sweet Tootha a toho zbytku :)
Tormentr koukám že Lemire psal ještě green Arrowa a má slušné hodnocení... četl někdo? A ještě Teen Titans earth one
Tormentr příští rok má vyjít Essex county, určitě do toho běž má to kolem 500 stran co si pamatuju...snad crew nasadí dalšího Lemira po Plutoně a uvidíme s čím přijde cc v překvapení po HC
Fimi: Nic z toho jsem nečetl, ale až to bude česky, tak to samozřejmě zkusím :) Do té doby je mi nějaký Lumír pfff :D
@Zack: Ve sbírce, ostatní, když dám do poznámky url, tak to uloži A tag (MOJE_URL)
S Lemierem je něco špatně? Já přišel do styku jen s Descenderem a přijde mi to super. A kresba mne vyloženě nadchla.
Tormentr to ti můžu říct naprosto jasně: Sweet tooth, Essex county, underwater welder, Descender, Moon Knight, After Death, Black Hammer, Royal city, Roughneck...
Co šílíte, šak tu zatím od Lemira vyšli jen 2 věci, jedna má v originálu jen 2 knihy a je nedokončená a ta druhá jednohubka tu akorát rozvířila emoce, ale jinak žádná sláva. Co na něm jako všichni vidí úžasného fakt nechápu .
Krista boha... Už chápu Zackovy narážky na Lemirea. Autora mám furt rád, ale asi podám návrh vyloučení z lemírova fun clubu.
@doppelganger: Dík za tip, už je v košíku. To jsem neznal.
já bych jenom s dovolením hipstersky podotknul, že Sweet Tootha na ikonce mám ještě od té doby, než byl Lemire u nás cool :))
Descender cekam kazdym dnem, ze nekdo oznami, dokud jede Lemire bandwagon pekne z kopecka :)
@Zack: No, to asi nevyšlo... rozumim. Škoda.
Hawwwran: ale to nevyslo v CR, ne?

Draco: vlozeni do sbirky se nesleduje, ale podle Mam by se to dalo, melo by to plus minus odpovidat. Napisu si to. Nebo se mi za tyden pripomen, ti to vytahnu rucne.
Což mi připomíná, Zacku, mohla bych si nějak vytáhnout i ceny komiksů, co jsem nakoupila, podle toho jak jsem je přidávala? Abych věděla jak ty útraty vypadaj v čase zhruba...
Demnog: Pokud ti jde o to videt vlastni hlasovani, tak asi ne vsechny roky, precenej je to 11 let a nektery datovy vazby budou zpretrhany (fabulu sem pri migracich nikdy neresil), ale muzu si to napsat a nekdy zkusit, s datama si hraju rad.
Pokud myslis hlasovani ostatnich, tak tam je to jednoduchy: NE.
Já bych pak rovnou poprosil o to, aby profil musel obsahovat nejvyšší dosažené vzdělání, krevní skupinu, jméno matky za svobodna a hustotu ochlupení.
Zdar Zacku, šlo by do profilu uživatele nahodit, jak v kterém roce volil ve Fabula Rasa (jestliže volil:))?
Dík, já ty názvy zadala, ale asi mě nemá vyhledávání rádo.