Pravidelný slez ostravských čtenářů obrázkových knížek. Pokud se vám teď vybavila Honzíkova cesta nebo Děti z Bullerbynu, jste tady špatně a nebo moc brzo. Říkají-li vám však něco jména Azzarello, Ellis, Gaiman, Kirkman, Moore, Aaron, Ennis, Mignola, Lemire, Millar či Vaughan, jste na správné adrese (a pokud ne, tak to určitě napravíme). Debaty nad autory a jejich díly, rozbory, grafy, světelné tužky a "povinná" četba. Přijďte mezi nás, nekoušeme. A když už, tak jenom trošku ;)
"Povinná četba" Netvora
Marjorie Liu & Sana Takeda
Epická fantasy série ze stáje Image Comics (česky vychází u nakladatelství CREW), v níž dvojice autorek představuje svou vizi matriarchální společnosti inspirované Asií 19. století. V kulisách zuřící války mezi magickými bytostmi a řádem čarodějek sledujeme příběh mladičké hrdinky, jež je v záhadném mentálním svazku s mocným démonem. Ten se stává zdrojem obrovské síly a zároveň velkou výzvou k jejímu pochopení a ovládnutí. Redaktor webu Kotaku označil objemný první sešit série za „nádherný komiks o rasismu, válce a otroctví“. Tak uvidíme, zda mu dáme za pravdu.
Andre: chapu, taky sem si nejdriv myslel, ze to je fake, ale pokud jo tak si s nim davaj docela praci. Dokonce sem par tydnu zpatky videl, jak svoji ucast primo na streamu potvrzuje Jim Lee.
Nesliboval bych si od toho San Diego, ape treba to nebude takovy trapas, jak vsichni cekame.
Zack: asi jak nejsem na FB, tak jsem se o tom náhodou dozvěděl až včera. Do té doby jsem vůbec netušil, že se má něco takové konat. Tak mě zajímalo zda to nejni jenom nějaká legrace, podvod, atp.
Podavam report z knizniho veletrhu, kde jsem nasbiral edicni plany a rad bych se s vami podelil o planovane komiksy u nakladatelstvi, kde se to spatne dohledava.
Argo
Lady Mechanika 2 (Joe Benitez a Martin Montiel) - Cerven
H. P. Lovecraft / Z neznameho sveta a dalsi pribehy (Erik Kriek) - Cerven
Esmera (Vince, Zep) - Cerven
Jaro na Somme (Eric Wantiez a Marie Deschamps) - Zari
Nemo - Srdce z ledu (Alan Moore a Kevin O'Neil) - Zari
Mjollni (Ovilier Perou, Pierre-Denis Goux) - Zari
Diosamante (Jodorowsky a Jean-Claude Gal) - Rijen
Vzduche je nase more (Sorel, Kocian, Kolman) - Rijen
BB/ART
(vynechavam Znovuzrozeni hrdinu DC, tam je edicak jasnej)
Liga Spravedlnosti: Valka velke trojky - 30.5.
Wonder Woman 3: Vule (Azzarello, Chiang) - leto (lepe to v edicaku nemaji)
100 naboju 13: Whit (Azzarello, Riso) - podzim
Fatale 2: Dabelska zalezitost (Brubaker, Phillips) - podzim
Saga 8 (Vaughan, Staples) - podzim
Ta volba mezi Black Hammerem a Fatale byla taky obzvlášť krutá... Nakonec jsem to vyřešil vice versa. Fatale knížka a Lemire autor. I když si teda nejsem jistej jestli lidi ví za co vlastně hypují. Jeho stěžejní díla jsou fakt dost jiný než všechno co tu vyšlo. S tímhle očekáváním publika by vydání Essex County mohl bejt pěknej průser, protože tam je fakt pointa prostě jen rodokmen postav. Ne žádní étericky zpracovaní hrdinové.
Ta Fabula je teda pěkně vypráskaná. Jak si mám vybrat mezi Brubakerm a Lemirem? To je jak kdybych si měl vybrat jestli si uříznu pravou nohu, nebo ruku. Potřebuju obojí.
U Bublifuku mozna, u Aarghu to absolutne nedava smysl, kazdy je uplne separatni a nejak tematicky zamereny. Pokud bude Bublifuk nejak roztristeny mezi dily a neco by slouceni resilo, tak to zvazim.
trudoš: Pokud se mi to nepovedlo vysvětlit do teď, tak to asi líp nezvládnu, sorry. Vyřazovat Alitu a Fullmetal nebudu, ale pokud si přejete, můžu vám něco přidat.
Ale Fimi má pravdu, Fatale i Bond jsou také série, přestože v roce 2017 pouze o jednom díle. Což Alita a Fullmetal nemlich to samé. U Ghost netuším nakolik lze brát ty tři alba (myslím celkově) jako sérii, nebo jako samostatné knihy se stejnými hrdiny. Osobně bych byl pro vyřazení Ality a Fullmetalu, právě proto, že jako série ještě hodnotit nejdou.
To chápu, v tom případě ale nevím co tam dělají Baltimore, Alita a fullmetal když v roce 2017 měly jen jednu knihu vydanou teprve...možná to chápu špatně tak mě opravte
Fimi: Serie jako kategorie tu je jako moznost ohodnotit serii, kde se tezko vybiraji jednotlive booky, neni to o jednotlivych knihach, ale celku. Coz podle me nesplnuje ani jedno.
co se týká serie, tak navrhuji Technokněží jako serii Incalu i když je to Spinoff co myslíte? a ještě teda Fatale když to začalo a je to o jedné knize stejně jako Baltimore za 2017 byla jen o jedné knize a to samé třeba James Bond či Ghost in the Shell
Lenny: NHM tam byt nemelo, ale koukam, ze pro to uz nekdo hlasoval, tak jsem pridal i DCKK, snad jste soudny a nakonec je to vase cena :) Pridal jsem i to ostatni.
Mohl bych poprosit o přidání Dobrodružství Jeronýma M. do zahraničního komiksu a dalších dvou zlatých klasik do Dětského komiksu?
A pokud je v sériích NHM, co DCKK?
Pravou mys, Inspect/Prozkoumat, zalozka Network, v liste hned pod tim je Disable cache, refresh a bude to fungovat. A ja to zkusim nejak prejmenovat, aby si i Chrome vsiml, ze ma novy soubory.