Četl jsem, je to fakt dobře kreslené, příběhy jsou jednoduché, ale pěkně temné, atmosférické. Pokud máš rád horory o čarodějnicích ve stylu amerického jižanskho venkova nebo horory typu Blair Witch, tak si myslím, že se ti to bude líbit.
Trillium se mi strašně líbilo ze začátku, ale ke konci mě trochu zklamalo (četl jsem postupně, když to vycházelo). Už si ani nevzpomínám proč, ale asi jsem po Sweet Toothovi měl velká očekávání.
Spíš bych doporučil Animal Mana z New 52, to byla strašná pecka - nejlepší série z celého New 52.
Patřím k vymalovávačům a nestydím se za to! Mám asi úplně všechno kromě Descendera, kterej je nějakej nekonečnej. EC a Underwater Welder je asi top. Ale je třeba varovat...ne náhodou to vydává Paseka. Nečekejte ani to co od Jeffa normálně dostáváte. Je to úplně o něčem jiném :-) Trošku mě zaráží že se tu vůbec necitují věci co dělal pro Vertigo. Nobody...dobře...tam to bylo takový, diskutabilní do toho bych nenutil, ale Trillium je super věc, která podle mého názoru posouvá hranice komiksového média víc než třeba Roughneck, nebo RC a tady to snad vůbec nikdo nezná. Vertigo to tuším nevydalo ani v hardbacku, takže jsem asi jedinej komu se to líbilo, ale fakt tomu dejte šanci. Je to bezva.
Kaluž: tak určitě, stačí jen slovo Lemire, snad kromě Teen Titans Země jedna a Plutony jsem nesáhl nikdy vedle....Royal City mám zatím jen pár stránek přečtených a skvělé...ovšem Descender a Roughneck taky skvělé....o takových jeho klenotech jako County, Velder, Tooth nebudu ani mluvit.....ovšem i Moon Knight je skvělý...jsem fakt rád že s Lemirem začínají vytahovat růžky i u nás, Plutona a Black Hammer no a příští rok Essex County....
Tuhle nádheru nám u nás zatím nikdo nevydá, takže budete muset sáhnout po originálu. Ale stojí to za to!
„Royal City je další vypulírované existenciální drama hodné Pulitzera a v současnosti jej považuji za zdaleka nejlepší komiksovou sérii na trhu (Sága tiše šoupe nohama v koutě).“
Walome a nejen bb art prý některé série které mají potenciál uspět budou v malém nákladů vydávat u Crew..ale 600. Když Deluxe stojí také 600 -650 je takový trochu jasný co vyhraje...ale to je ve všem nějak se to musí zaplatit
Kaluž: to si děláš prdel....absolutně výborný...škoda, že až příští rok a to bude jedna velká kniha? vždyt to má 500 stran a bude to pevná vazba? ..jééé to je nejlepší zpráva za poslední dny...pro mě lepší než kolosální Luther...hned je nálada lepší
Paseka nám tuhle nádheru příští rok vydá v českém překladu, tak si ji rovnou připište do nákupního seznamu.
„Jeff Lemire, Essex County. Pětisetstránkový špalek slupnutý na jedno posezení. I tak by se dala definovat kniha, která je již nyní mnohými považována za moderní klasiku. Jedná se o veskrze intimní studii několika generací dvou rozvětvených rodin, jejímž svazujícím činitelem je téma osamělosti a odloučení.“
Gatntz, Death Note, Alita, Ghost, Alchymista atd... nic se nerozpadá. 10 dílů Gantze mám z druhé ruky a vše ok (dokonce to šlo českou poštou). Ten formát je naprosto v pohodě.
Za posledních deset let se mi jen u jednoho Gantze stalo, že měl vypadnuté 3 stránky, ale byl to kauf z druhé ruky, takže je otázka, jestli je to chyba vazby nebo toho člověka.
Mearez: můj názor je takový, že komiksy nad řekněme 300 stran by se už měly dělat v pevné vazbě....třeba nechápu CC kteří udělají sto stránkového Grandville v pevné vazbě...a co se týká omnibusů tak to je jasné. ale bohužel někdy se ani ty omnibusy vůbec nedělají v pevné vazbě třeba Colder nebo Invincible, ono to má 1100 stran ale udělají to jen v měkké vazbě.....nedokážu si představit třeba nějakou kolosálku v paperbacku na druhou stranu....
Mearez: 1. nemusí ale může být.
2. ano, protože si ráději zaplatím za kvalitní věc než kupovat zmetky
3. kde bereš jistotu, že je jen jeden? a k tomu se odvíjí čtyřka, kde bereš jistotu, že si nikdo nestěžuje, sám od lidí vím, že když si stěžovali crew ochotně přistoupila na výměně dílu za nový ale věčné vyměnování není řešení a nikomu se nechce kvůli nekvalitní práci jezdit za crew a neustále vyměnovat. Mám pak dát další peníze za poštovné a doufat, že se to nebude opakovat? To si raději zaplatím dobře odvedenou práci.
MG: 1. Mohli se ke knize chovat špatně už prodavači, to nemusí být přímo chyba Crwe
2. Sorry, ale s timhle tu operuješ už dlouho
3. Jeden špatnej kus nemusí znamenat, že je to všecko špatně
4. Proč by dělali změnu, když si nikdo nestěžuje?
mearez nechci deluxky, ale vážně když dám 200 za mangu, ona se mi první den rozpadne na 8 kousků, kvůli pouhému přilepení, tak je to hodně smutné, raději bych dal 300 za za kvalitnější práci a ten co nechce dát 180 korun za za sešit nedá ani 150 a už vůbec by nedal 100 za hůře odvedenou práci, pro takové lidi manga není, srovnej hanami a crew, rozhodně rozdíl. Když jsem psal crew ano, řekli, že mi díl vymění ale když jsem se ptal zda udělají změnu aby se to nestávalo, řekli, že ne, což je smutné.
MartinusGray: Jenže kdo by kupoval mangu za 300? Znám týpky, ketrý se fakt radši podívaj na anime, protože se jim ani těch 180 Kč nechce za mangu dávat. A kvalitní papír? Desky? Já zastávám Pavlovskýho filozofii; komiksy a manga se maj převážně číst, nějáký deluxky a zvětšený formáty a pevný vazby jsou mi u něčeho. Komiksy se prostě primárně čtou a tečka. Lidi jako Hunter, kteří brečí, když Crew nevydává Marvel NOW v pevný vazbě, jsou fakt na facku. Ano, když se mi dostane do ruky nějáká pevná vazba (příklad Killin Joke), tak je příjemný, že se mi to neohejbá v ruce, ale vůbec mi nevadí číst komiksy v měkký vazbě. Jiná věc jsou omnibusy, to už by v měkký vazbě bylo hnusný, ale to je jedinej formát, u kterýho vyžaduju pevnou vazbu. Plus náš trh neni připravenej na deluxky a omnibusy větší než třetí Captain America. Jansě, Metabaroni a Kolosální Conan se hned rozebrali, ale těch bylo fakt málo. Navíc, jakej zdravej člověk by si kupoval čtyřikrát ročně mangu za 300, když si může koupit Rebirth nebo Marvel NOW.
Já brečím z důvodu nekvality crew, od jiných již zaniklých vydavatelství, má v mém případě manga kvalitnější papír, desky, zpracování. Raději bych dal o 50-100 navíc a věděl, že kvalita bude odpovídat ceně, né to co je viděno teď
a to je právě to. Na jedné straně pořád někdo brečí, že u nás nevychází sešitovky, a na druhé straně se někdo neustále ofrňuje, že kdejaká ptákovina nevychází v deluxe úpravě. Oh well. :)
.... jojo německá verze je pěkná. A mám takový pocit, že ji stále občas aktualizujou. Vždycky když tam čtu o tom, jak se stále řeší překlad (drobné nuance, a různé jemné zákroky do grafiky, tak si říkám, že bych to nechtěl v ČR vydávat , páč bych si na to netroufl, neboť vidím co všechno bych musel mít načtento a vytvořené "názvosloví" atd. atd. ... ale je taky hezký si přečíst, že na tom stále s nima spolupracuje i Rosa.
Trip, Tormentr: No a já zas všechno z New 52 kupuji v pevně vazbě, až na Harley, která v pevné vazbě nevychází :) Proto mě budou ty brože mrzet ... obzvláště pak u těch vlajkových sérií :/
Tak já to naštěstí budu kupovat jen v broži, takže je mi to fuk. Ale na Wonder Woman mám taky spadeno, jen kvůli Ruckovy, snad mě to nezklame. Z Rebirthu je u mě jistá Harley Quinn a Wonder Woman, zkusím podle ohlasů Sucide Squad, Batmana (oba) nebo Green Arrow, ostatní jde mimo mě.
Tormentr: Konečně ! Jen doufám, že se pak BB/art nevykašle na New 52 :/ ...
A btw BB/art má u Rebirthu zase klasicky navýběr paperback / vázaná, tak snad se toho chytí i Crew a nedopadne to tak, že budu mít doma vázanou Suicide squad a brožovanou Wonder Woman, nebo ještě hůř třeba Ligu spravedlnosti :)
Trip: Na CZ Wikipedii je seznam toho, co by tu mělo vyjít. A asi bych ti doporučil She-hulk, Jessica Jones, Winter Soldier a Sentry je celkem dobrej. Ale tohle všecko vyjde až v létě.
a z tých vecí čo ešte len vyjdú?
inak som nikde nenašiel zoznam komiksov aj s uvedením autorov - dokonca ani na Hachette to nikde nemajú uvedené (iba zoznam komiksov), čo mi príde také zvláštne..