* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

Zack: Tak já nevím, jestli je velikost poznámky nějak omezená. Myslel jsem, že je. Souhlasím, že dvě pole na poznámku jsou zbytečné.
Norri: porad mi prijde, ze by ti mela stacit poznamka, jak je, jen bys chtel mit vetsi okno, kdyz to pises. S tim se da neco udelat, dve pole na poznamku mi prijdou trochu zbytecny.
Zack: Tak já nemůžu mluvit za ostatní, ale zkusím popsat k čemu bych to chtěl já :-) Momentálně se dají zapsat poznámky jenom v seznamu komiksů ve sbírce. Je to tam dost nešikovné a malé. Já si tam píšu poznámku když to mám podepsané, pokreslené anebo je to číslovaný kus. U některých komiksů bych si rád napsal kdy a kde jsem je koupil, v jakém jsou stavu a podobně. Přece jenom je to sbírka a každý může mít k nějakým knihám příběh, nebo něco, co je pro něj osobně důležité a chce si to poznačit.
Mám nějaké knihy i mezi ostatními. Tam si dávám zahraniční knihy. Momentálně u nich mám jenom jazyk, počet stran a autora. Rád bych si k nim dával i link do jiné db. Když jedu do zahraničí, tak tam vždycky navštívím knihkupectví a vozím si suvenýr ve formě komiksu. Takže další věc k poznamenání - odkud a ze kdy to ten který komiks mám.
Zack: tam klikneš na symbol linku u komentu a hned se ti vygeneruje odkaz a označí se ti a stačí jen dát copy paste, jak to má twitter zase nevim já :)
Norri: A co by v tech poznamkach melo byt? Jestli to vyuzijes jen ty nebo to ma sirsi vyuziti, ktery ted nejak nevidim.
Mě by se hodně líbilo, kdyby šlo přidat ke komiksům více osobních poznámek. Nic složitého - jeden multiline textbox. Mohlo by to být třeba v tabu Sbírky.
Celkove sharovani obsahu CDB je prakticky nulovy a chci s tim neco udelat, pripisu si k tomu i komenty. Nevim jak to ma databaze her, ale predstavoval bych si to trochu jak to resi Twitter.
Co přidat funkci prolinkovat svoje komenty? Jako to jde třeba na databazeher.cz. Teď jsem chtěl sdílet svůj osvícený koment u WD na svou influencerskou fb page a všimnul jsem si, že to nejde :( (nebo jsem nenašel jak).
mearez: neverejny seznam, kazdy ho pouziva po svem.
mearez: Já si tam třeba dávám komiksy, co mám dvakrát, ale nechci prodávat/vyměňovat nebo když mám tři a víc kusů od něčeho, tak ještě hodím do privátu... Prostě osobní soukromý přehled něčeho, co se ti nehodí do jiných kategorií
mearez: Privát je něco jako bordel, ale komornější a prý taky dražší. Nezkoušel jsem, jen říkám, co jsem slyšel :)
Chtěl bych se na něco zeptat adminů. K čemu je Privát?
Fananek: Emaily máme v profilu, když klikneš na jméno / přezdívku. Pošli mně nebo AZTeckovi prosím.
Fananek: můžeš ho poslat na můj mail. Nemáš náhodou informaci o vydavateli, případně o okolnostech vydání? Díky!
Fananek: Rádi doplníme a upravíme. Pošli prosím sken/foto tiráže a obálky u toho prvního vydání z r. 1987
U komiksu Chata v jezerní kotlině máte chybu. v roce 1990 bylo vydáno 2.vydání ( ne 1.vydání jak uvádíte )
To první bylo v roce 1987, mělo stejnou obálku, jen název byl černě a né červeně a nebylo tam logo vydavatele ,,N,, pod názvem.
Jde mi o možnost sledovat komiksy v nabidce ale i takové u kterych je volba druhotná a tedy mi na nich tolik nezalezi, hlavni tedy nez sberatelsky ucel, bude ta zajimava cena abych vedel zda to risknu a koupim nebo riskovat nebudu
Zack: nevim, jestli to chapes, ale zalezi mu na te cene :D
Jasný, díky za možnost chci / nabízí a možnost to skrýt. Přesně to jsem chtěl...
Ve sbirce si muzes skryt, co ostatni vidi. Kdyz si skryjes seznam Chci, tak nikdo krom tebe neuvidi, co chces. Kdyz si skryjes seznam Shanim, tak nikdo krom tebe neuvidi, co shanis. Nezavisle na nejakym reportu, ktery porovnava seznamy mezi uzivateli. A uz bych to neresil, za tu dobu, co o tom plkame, sem to mohl mit :)
Kdyztak mi napis do emailu číslo a vysvetlim ti to po telefonu
Jak říkáš chci/nabízí já to skryju a ve sbírce stále budu vidět kdo daný komiks nabízí ale on neuvidí, že to sháním?
Asi nerozumim, protože mi v tom chaotickém toku myšlenek pořád příjde, že opakuješ něco, na co sem už odpovídal. Není problém udělat seznam Chci / Nabízí. Plus pokud nechceš, aby někdo viděl, co Chceš, tak si to skryj, to můžeš už teď.
ale stále neuvidím ten seznam :D to bych musel dát neveřejný i sháním abych měl otevřený seznam lidí co nabízí to co chci, rozumíš mi?
Chtěl bych pod "chci" mít přístup taky ve sbírce abych věděl kdo dannou věc prodává ale aby to tedy šlo i přes nastavení "neveřejný" a nikdo neviděl, že mám o to zájem.
Dám příklad: u naruta dám "sháním" tedy mě lidi můžou nabídnout a já můžu v záložce sbírky vidět kdo prodává. Pak je ale třeba bleach který bych chtěl ale záleží mi na cenně a vzal bych ho jedině kdyby byl za dobrý peníz ale když dám "chci" nemám ho v nabídce kdo ho prodává a rád bych abych jen já jako možný budoucí nakupující ho viděl a rozhodl se podle ceny, jelikož mi o něj tak nejde a záleží mi na té ceně.
MartiusGray: si nastav Chci neverejny a mas to.
Svým způsobem ano, ale zda by mohla být viditelná jen ze strany člověka co ho má v kolonce "chci", kolikrát chci titul u kterýho mi záleží na ceně a na cenu si počkám, tedy nechci aby mi byla možnost manga/komiks nabízena. Ale jakmile člověk má, že ho "shání", prodejce okamžite zvýší cenu a odpoví na poptávku...... snad to není blbost a snad mi rozumíš.
MartiusGray: jestli to dobre chapu, chces do Sbirky zalozku i Chci/Nabizi? To by urcite slo. Dam to na seznam.
Taky dodám blbost, jen ji chci říct, mám "chci" a "scháním", když dám ale komiks, že ho "jednou chci" nemám nárok abych zkoumal nabídky přes "sbírka".... musím dát, že jej sháním abych je měl v té nabídce, což mi příjde třeba nevýhodné, je komiks co chci a sháním a koupím ho za každou cenu, pak je komiks co bych chtěl do budoucna ale musím dát, že ho sháním aby se mi objevila nabídka kdo ho prodává..... Tím, že dám sháním...mě ale může zkontaktovat každý co komiks nabízí, já ale kolikrát čekám na "spešl cenu" kdy to je právě ta indicie která mě donutí komiks koupit....... nechci nijakou změnu, jen to říkám, že je škoda tohodle zda mi rozumíte.... zabývám se ale už moc blbostmi :D
Primo ne, ale zatim to nebylo treba, jsou videt v prehledu komentu a je jich par.
Je nějak vidět, které příspěvky v diskuzích jsou (pro mě) nové?
Zack: jasné, díky za zvážení. Jak říkám, nic extrémně důležitého, ale prostě napadlo mě to. Díky moc. :)
Doppleganger: ja jsem nechtel uplne nutit pouzivani 'cetl jsem' vsem, protoze ti to 'nafukuje' sbirku. K hodnoceni sveollujes pres ovladani sbirky l, kde je to jeden klik, a zpetne to jde vzdycky pres profil hromadne. Ale napisu si to na seznam, kdyz k tomu bude nastaveni, ktery si musis zapnout, tak to neni nic proti nicemu.
Já si to označím jako přečtené jednou za čas, ale koho to štve, tak si může jednou za týden na tu kolonku kliknout.
jo aha, no já myslím spíš to, že když si přečtu nový komiks a ohvězdičkuji ho, tak aby mi to automaticky označilo, že ho mám přečtený. Občas se mi stane, že ho zapomenu "přečíst" a všimnu si toho až později. Ne, že by to bylo nějak extrémně důležité, ale bylo by to fajn :)
Dole na svojí stránce, kde máš svůj popis atd. je na pravý straně úplně dole kolonka ,,Četl jsem'' převzít z hodnocení. Když na to klikneš tak všecky komiksy, které jsi ohodnotil, přidají do seznamu přečtených. Doufám tedy že to říkám správně
mearez: jestli jo, tak to asi dělám nějak špatně, páč zrovna dneska se mi stalo, že jsem Supermanovi dal hvězdičky a až později jsem si všiml, že jsem to "nepřečetl" :)
Zack: šlo by udělat, že by hvězdičkové ohodnocení automaticky označilo komiks jako "četl jsem"?
V kalendari jsou Goon 8-9 uz na tuto nedeli ale vyjdou (snad) az 10.4.
Jo a co je ta nova ikonka za nickem?
Zack, mearez: OK staci vedet, ze to bude - dik. O serie co znam me samozrejme nejde, spise me zajimaly ty co neznam:) ale az ja je jednou poznam...
kinak: Blbe. Jsme si toho vedomi, ceka to na implementaci tagovani comicsu, spadne tam pak vsechno, co neni zanr, ale tvori to jakousi logickou skupinu. Prudi me s tim i v redakci, takze to je jedna z prvnich vetsich veci, co budu delat, ale termin ti nereknu.
kinak: Hledej si to v sériích, ale řekl bych, že jestli znáš sérii, tak si poradíš
1) i cislo o ho*ne je lepsi nez zadne cislo:)
2) jak si mam tedy vyfiltrovat vsechny mangy?
Pokud je to v plánu, tak bezva =).
Lenny: tak jasne, komplexnejsi search jsem sliboval, ale to je hudba budoucnosti, ted resim quick fix a neco zakomentovat zvladnu i dneska :) Asi.
Zack: Značka ideál by bylo mít oboje (občas chci např. vědět, v kterém čtyřlístku vyšel ten a ten seriál). Třeba defaultně hledat jen v názvech, a když člověk klikne na lupu a vyjede searchbar, mít možnost zakliknout hledat i v poznámkách?
No můžu vypnout hledání v poznámkách a uvidíme, kdo si bude stěžovat zas na to :)