Ok, chápu, takže příští rok, dík :) A ještě dotaz, co znamenají u Přehledu Comicsů ty dvě bubliny a ten symbol oka? Chápu to správně, že to je počet příspěvků a počet lidí, co si ten komiks rozklikli?
Tormentr: v planu to je, ale rozhodne to neni nic, co bych cekal letos, porad jsou na tom seznamu desitky veci, ktere musim udelat driv. Verim, ze to par lidi zajima, ze tech par lidi si to jednou dvakrat otevrou (zrovna to cos navrhoval budou hodne staticky seznamy), ale precejen je to pomerne dost prace s dost minimalnim dopadem.
Prudič se hlásí o slovo: Kdy bude v databázi nějaké filtrování, třeba řazení komiksů podle nejdražšího, toho, který lidé nejvíc chtějí nebo vlastní a vůbec nějaké filtrace. Vím, že už se to slibovalo, ale pokročilo to nějak, je to v plánu? Díky za info :)
Zack: Doplnění: Kresba: Kryštof Ferenc, Scénář: Kryštof Ferenc, Jonáš Ferenc,
jazyková redakce: Jakub Maruš, Tereza Tomášková
odpovědná redakce: Jiří Reiter
nakladatelství Mytago
Díky.
Chápu to správně, že doplnění do kalendáře se mají házet sem?
15.12.2017 vychází v nakladatelství Mytago steampunková kniha Příběhy Impéria: Vzpoura Automatonů
Nejpřehledněji jsou o komiksu sesumírované informace asi na stránce předprodeje (pardon): [url]https://www.fantasyobchod.cz/vzpoura-automatonu[/url]
Díky moc! Kdybyste potřebovali ještě nějaké informace, napište.
Tormentr: firefox, monitor z prvni republiky, clovece, ty si ten zivot delas zbytecne slozitej :] Vim o to, ona by se ta reklama mela spravne zmensovat podle velikosti viewportu, mam to na seznamu bugu.
Roky o tom mluvíme, někteří to i dříve zkoušeli, ale z nějakého důvodu tu stále chyběl centrální edičák, kde by si čtenář snadno dohledal, co ho v následujících měsících čeká. Poslední pokus jsme spustili včera na Google Calendar technologii (protože k ní většina lidí má snadný přístup, umí s ní a připojení kalendáře je trivialita), dohodli s několika lidmi buď přímo u nakladatelů nebo aspoň se správným dostupem k informacím a první výsledky najdete jak na úvodní stránce (ve formě agendy), tak na samostatné stránce http://comicsdb.cz/kalendar.
Samozřejmě budeme rádi za každou pomoc, ať to neskončí u prvního naplnění. Pokud by měl někdo chuť pomáhat s udržováním, ozvěte se obvyklými kanály.
Díky za reakci. Částečně to řeší. Ještě bych do podmínky přidal errorovou stránku pro logování (když uživatel zadá špatně heslo a následně dobře - na errorové stránce - systém ho přihlásí, ale nepřesměruje. Což byl ostatně i můj původní problém).
S313: Po loginu je stranka automaticky presmerovana zpet, odkud uzivatel prisel. Pridal jsem podminku, ze pokud je referer login stranka, tak presmerovani ukazuje na home. Snad to resi tvuj problem.
Nevím, jestli to dělá i ostatním, ale při logování mi pořád nabíhá stránka s formulářem pro lognutí, i tehdy, když jsem přihlášený. Takže zadávám údaje pořád dokola, i když už jsem přihlášený, protože si přihlášení nevšimnu. Nešlo by po přihlášení udělat automatické přesměrování na home?
Josh: "pokud se nemýlím a dobře si to pamatuji" - takže jsem se mýlil a dobře si to nepamatoval. V Rock Comix opravdu převažují krátké komiksy/stripy, dnes jsem si to vyzvedl ve skladu a nastudoval. Máš to uložené v databázi, díky za tip/připomínku!
chrz: prepsat, stejne by to prekladani bylo jen docasny. Comics ma vyjimku, protoze drtiva vetsina historickych linku je na comics, tam bych si to proste nedovolil vypnout, kdyz v refererech porad vidim tyhle stary linky. Ostatni stary stranky jsou kusy, z toho si hlavu nedelam.
Při posledním upgradu přestaly fungovat původní odkazy na série - jako např. http://www.comicsdb.cz/serie.php?id=410
Ale původní odkazy na konkrétní komiksy fungují a přeloží se na nový standard - jako http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=4445
Pokud jsem se odkazoval na svých stránkách na série, budu muset přepsat odkazy, nebo plánujete nějak ošéfovat? Díky.
Josh: Komiksová bublina IMHO není definičním znakem komiksu, každopádně omrknu to a se Zackem a dalšími zkonzultuji. Ale opravdu se domnívám, že jde o jednotlivé obrázky bez sekvence a pokud je tam nějaký příběh, tak velmi ojediněle a marginálně.
Doppelganger: to muze mit dva duvody, zustat prihlaseny si zaskrtavas na vic prohlizecich (pak to plati vzdy jen pro ten posledni) nebo "obcas" znamena 14 dni a to je schvalne. Bezna praxe je, ze se tyhle veci nikdy nedelaji bez expirace a je dobry cas od casu overit, ze ten login nepouziva nekdo neopravnene. 14 dni mi prisel snesitelny kompromis.
Josh: pokud bys kvuli tomu musel nekam chodit, tak to neres, GWB to overi v knihovne. V Praze na Andelu znamena predpokladam nejakou mestskou knihovnu, ne? :]
Zack: Ukázku nemám, měl jsem to půjčený z knihovny, už jsem to vrátil. Podle mě to stále je v Praze na Andělu. A pokud není nikdo z adminů z Prahy, můžu pro to zajít a vyfotit to.
GWB: Teď jsi mě znejistěl, ale podle mě tam komiksový bubliny jsou. Někde jo a někde ne. Jinak není to jen sbírka nesouvisejících vtipů jako Trnky Brnky, pár těch "příběhů" má i několik stran. Jinak (ne)vtipnost toho nesoudím, muselo to vyjít kdysi pro pár nadšenců do lezení, což já nejsem, takže mi tam toho spoustu nedocházelo a asi ani nemohlo dojít.
nevím, jestli je to vina cdb, anebo je chyba na mé straně, ale mám zaškrtunuto "zůstat přihlášený" a stejně mě to občas samo odhlásí. Používám Chrome. Pokud je to mnou, tak nevíte, co s tím? :) jiné stránky mi to nedělají.
Josh, Zack: Já jsem to kdysi četl a krom toho, že je to děsně nevtipná záležitost (což samozřejmě není žádné kritétium), tak se jedná - pokud se nemýlím a dobře si to pamatuji - o knihu kreslených obrázků, tj. kreslený humor jako Trnky Brnky nebo Petr Urban. Žádná komiksová sekvence, proto tu to není. Je to tak, ne, Joshi?
Zdravím, nedávno se mi dostal do rukou komiks Rock Comix, který zde v databázi chybí. Jsou to takové horolezecké stripy, které u nás vyšly v roce 2004. Už jsem mu vytvořil profil na databázi knih, takže tam najdete případně nějaké info: http://www.databazeknih.cz/knihy/rock-comix-358201
Fyzicky ho momentálně mají v Praze, v městské knihovně na Andělu.
Chvili sem byl v pokuseni te nechat trpet, ty rebele, ale pak mi to nedalo, fakt to vypada blbe, trochu jsem to zjednodusil a dal nalevo a vypada to, ze s tim si Firefox teda poradi :] A kdyz uz jsem byl v tom, tak jsem experimentalne prepnul razeni, takze by prvni mely byt fora s novymi prispevky.
Zack: Když se mi v Mozille objeví vykřičník u Fóra a já rozvcaknu tu nabídku, tak ty čísla v kroužku mám mezi řádky a nevím pak na co cvaknout, na co mě to upozorňuje. Šlo by to spravit? Dík.
to Fry: Takhle jak jste to teď nastavil, je to úplně super, přesně jak jsem si to představoval, abych v tom měl konečně pořádek. Na Soukromý očko jsem úplně zapomněl, omlouvám sa.
S tím Lobem je to trošku složitější, jelikož fyzicky v žádném dílu není zmínka, že by šlo o daný díl konkrétní řady, navíc když už, tak by se tam musel přidat i "Lobo: Soukromý očko", který pokud se nepletu kompletuje čísla ještě před tím nejnovějším, co vyšel letos :)
Jako teď to tak očíslovat můžu, ale asi to nebude úplně správné řešení tohoto případu. Se Zackem jsme toto řešili už u více případů a časem snad bude zavedeno individuální řazení komiksů v daném pořadí jak jdou za sebou bez nutnosti číslovky v názvu.
Šlo by prosím alba
- Lobo: Bullíkův případ a další příběhy (2014)
- Lobo: Sedm zbytečných a další příběhy (2015)
- Lobo: Incident na pánských záchodcích a další příběhy (2016)
očíslovat? Jde o souhrnná vydání Lobových sešitů, pěkně od prvního čísla.
Lachvos: presne tak, pokud neco vypada jako formular, tak to tak i funguje. Muzu tam vratit tlacitko, ale u jednoho pole je enter doatacujici a ma to tu vyhodu, ze to nezabira misto. Je fakt, ze sem statistiky, kolik lidi entruje formulare misto klikani na button, nehledal :)
Ahoj, předem se omlouvám, zda už to tu bylo, ale mám technický dotaz: Nejdou mi aktualizovat poznámky v mé sbírce u jednotlivých comicsů, ať už cokoliv nově zapíšu nebo zastaralé smažu, nemám ty změny kde uložit, a když na sbírku najedu znovu, jsou tam jako před úpravou (kdyby se například úkládalo průběžně na pozadí). Zkusil jsem i v nastavení odkliknout viditelnost poznámek, ale to asi platí pro cizí při nahlížení na můj profil zde. Díky za odpověď či radu, s pozdravem Pavel (Lachvos)
Udelal jsem logovani specialne na Sbirku, kde treba vidim, ze se v tom zrovna hrabes a prepinas CETL JSEM, tak az se to zas stane, tak rekni a mrknu na historii, jak kde a proc se to prepina "samo".
"Cetl jsem nakrmit z Mam" se, mozna odklikl nejsem si ted jisty
ale ty co jsem prodal/nebo mel z knihovny jsem mel drive ve sbirce "privatni", kdyz se preslo na novou comicsdb tak sem to zaklikl jako "precteno" cca po tydnu to zmizelo, a pak sem to zaklikl znova, a tusim ze o minulem vikendu sem to zaklikaval znova, protoze sem to tam nemel