Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
Komiksová adaptace známého díla Karla Čapka, kterou připravil Jan Štěpánek, potěší jak milovníky komiksových příběhů, tak všechny ty, kteří chtějí na Čapkovo dílo pohlédnout jinou optikou. Hlavní myšlenka románu, boj dobra se zlem, který svádí inženýr Prokop s protivníkem Daimonem, je nadčasová a velmi aktuální i dnes. Jak dopadne pře o využití Krakatitu, výbušniny ohromné ničivé síly, která je schopná zničit všechno živé na zemi?

Scénář
Jan Štěpánek
Předloha
Karel Čapek
Art
Jan Štěpánek
Barvy
Jan Štěpánek
Obálka
Martin Pospíšil, Jan Štěpánek
Redakce
Jiří Matoušek, Eva Mrázková
Žánry
drama, sci-fi, válečný
ISBN/ISSN
978-80-2661-328-2 (CPress (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
538 g
Stran
120
Cena
399 Kč
  • Lobok257
    Lobok2576.11.2023 08:37Krakatit
    Kvalitně "překreslený/přemalovaný" čb film Otakara Vávry z roku 1948. Nic víc. Bohužel. ČSFD 83%
  • Norri
    Norri mecenáš1.3.2020 23:04Krakatit
    Román Krakatit jsem nikdy nečetl. Ještě jsem se k tomu bohůmžel nedostal. Několikrát jsem ale viděl povedený film s Karlem Högerem. Od komiksu jsem čekal, že dostanu novou adaptaci románu a tudíž i nový náhled na Krakatit. Jenomže tato kniha je pouze překreslený film. Jaký to má smysl, překreslovat film a zachovat i podobu herců? Jasně, práva už byly zadarmo, tak proč nezkusit z toho něco vytřískat. Ale k hodnocení samotného komiksu… Kresba jsou pouze překreslené fotografie - vypadá to docela dobře, ale mám problém vnímat to jako něco, co by mě bavilo. Prostě obrázky a obličeje, které už dlouho znám. Zmínit se musím o panelech a bubinách. Měl jsem totiž celkem problém číst je ve správném pořadí. Prostě je to tam nasekané tak, aby se to tam vešlo a čtenáři snaž se to rozluštit. Je to zbytečná kniha...
  • trudoš
    trudoš editor14.10.2019 12:41Krakatit
    Jako malej kluk jsem miloval Válku s mloky adaptovanou Janem Štěpánkem, takže když o třicet let později vyšel Krakatit, jeho koupě byla prakticky povinností. Jenže stejně jako jablka nejsou hrušky, ani Válka s mloky není Krakatit. Ten je už v literární podobě na čtení docela komplikovaný, Karel Čapek se v něm totiž vysmívá nepsaným pravidlům dobrodružného románu a sledovat směr jeho vyprávění není vždy jednoduché. Komiks pana Štěpánka si pak práci usnadňuje v tom smyslu, že prakticky kopíruje filmové zpracování z roku 1948. A i když by se mohlo zdát, že pro pochopení příběhu to bude schůdnější cesta, mám pocit, že kdo stejnojmenný snímek neviděl, bude v tom lítat jako lesní včelka ve velkoměstě. Co je retrospektiva a co zas pouhý sen musí člověk vytušit tak nějak intuitivně, což nijak nezjednodušují scénické střihy, zmatené jednání postav a logiku postrádající dialogy (neznáte-li předlohu). Statické obrázky, připomínající filmové záběry, celou věc bohužel nevylepšují. Zlatý Hnz Bažant.
  • PKD
    PKD26.4.2019 16:24Krakatit
    Není to sice takový nářez,jako Válka s Mloky,ale kolik máte comicsů,kde je kreslený Karel Hoger a os.z Vávrovy špičkové filmové verze z r.1948? :)
  • flipflop
    flipflop8.12.2018 22:05Krakatit
    Velice slabý příběh s nesmyslným jednáním hlavního hrdiny, kterej se zamilovává do všeho, co má čárku.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.12.2018 09:43Krakatit
    Tohle je o poznání propracovanější kresba, oproti Válce s mloky aj. Pravda, silně to připomíná film, ale kresba je vyzrálá a dospěláčtější. Daleko méně jsem se ztrácel a paradoxně jsem si to více užil, než když jsem četl předlohu. Dokonce mi i pár věcí víc došlo. V knize to tolik nevyniklo. Kniha jako taková se mi nelíbí, ale komiks to celé napravuje. Nechápejte mě špatně, nápad a myšlenka jsou super, ale kniha se mi blbě četla. Komiks je příjemný, odsýpá a naprosto jasně vystihuje podstatu. Snad jen jediná pasáž mi trochu nedávala smysl a to je střih na ten večírek. Délka komiksu výrazně prospěla a jediné co mi vadí, celkově na komiksech Jana Štěpánka, jsou mizerné informace o něm a jeho tvorbě od vydavatelů. Žádné info, roky vydání, edice, nic. Prostě nuda a opravdu nevím, kdy byl Krakatit vytvořen. Pochopil jsem, že je to asi nová věc, ale fakt nevím. Není to jednoznačné. XYZ, Plus a Josef Vybíral dělají daleko lepší ediční práci a ostatní by se z nich měli poučit! Jinak jsem spokojený a dávám 4 hvězdy.
  • cyboy
    cyboy mecenáš18.10.2018 20:05Krakatit
    Mnohem lepsi nez Mloci a to i presto, ze Krakatit v knizni podobe neni moc jednoduchy na cteni. Predevsim neskutecne natahovana cast s veznenim Prokopa a taky jeho suknickarstvi odradi nejednoho ctenare. Kazdopadne v komiksove adaptaci je to celkem vkusne zkraceno. Sice tam chybi spousta scen a myslenek, ale i tak to hodnotim celkem pozitivne. Jen ta posledni kapitola s vozkou nevyzniva tak, jako v knize. I kdyz jsem Krakatit cetl uz 2x, tak porad nevim jestli to byl Buh, nebo ne a tohle se v komiksu trochu ztraci, ale i tak jde o zdarilou adaptaci.
    75%
865