Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
Opravdovou lásku nemusí provázet jen obří gesta jako z Romea a Julie. Někdy je důležitější nabídnout útěchu tomu druhému třeba jen proto, že mu vystydl čaj. Slaďák je dojemným, roztomilým, humorným a autobiografickým zápisníkem jedné lásky, kterou sledujeme od zamilovaných smsek až po první společné bydlení. Malé intimnosti jako společné čtení, sledování televize nebo objednávání pizzy na gauč zaručeně rozesmějí nebo rozpláčou každého, kdo někdy prožíval vlastní slaďák. Partnerem autorky, který v kreslených epizodách ze života vystupuje, je navíc tvůrce komiksu Hilda Luke Pearson. Světy Slaďáku a Hildy se tak místy vtipně prolínají, čtenář ale musí být ve střehu.

Scénář
Philippa Rice
Art
Philippa Rice
Lettering
Eva Nečasová
Překlad
Martina Knápková, Lukáš Růžička
Redakce
Lukáš Růžička, Jakub Sedláček, Vojta Sedláček
Žánry
autobiografie, humorný, romantický
ISBN/ISSN
978-80-7432-816-9 (Paseka)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
125 x 169 mm
Tisk
barevný
Váha
242 g
Stran
108
Cena
199 Kč
Originál
Soppy (Square Peg, 2015)
  • trudoš
    trudoš editor6.12.2022 20:14Slaďák
    Humorný komiks o lásce a společném soužití, který se nezaměřuje na klíčové střety, ale hledáček pozornosti zaměřuje na všední detaily. Rozhodně čtení pro spokojené páry, protože je v tom hodně něžné melancholie, ovšem podané je to s takovým nadšením, že se tomu nedá odolat. V mnoha momentech jsem se sám vrátil ve vzpomínkách o pár let nazpátek a prožíval ty samé emoce jako hrdinové. Není to přitom pouze prvoplánová legrace a zároveň vyprávění slouží i trochu jako osobní zpověď, což je paradoxně slabinou, protože některé situace mají smysl jen pro autorku a jejího partnera.
    Je tu pár výborných vtipů a celkově to má skvělou atmosféru, ale není to ničím víc než milou půlhodinovou hříčkou, servírovanou s dětskou hravostí. I když můj celkový dojem je veskrze pozitivní, uznávám, že jsem se skutečně bavil jen u tří až pěti stránek. Jenže i to v tom drobném rozsahu je vlastně docela hodně. Ideální dárek pro drahou polovičku, jste-li tedy ještě ve stadiu sladkého poblouznění harmonického vztahu.
  • kaylin
    kaylin22.2.2017 18:15Slaďák
    Vztah postav - které jsou inspirovány autorkou samotnou a jejím partnerem Pearsonem - není jen krásný, je zde i výborná scéna následků jejich hádky, ale právě na ní se ukazuje krása vztahu a toho, že tento komiks není jen sledem obrázků, ale je zde vývoj, který slouží k tomu, abyste se dovedli k postavám přimknout. A to skutečně funguje. Žádný vztah není jen idylický, ale vždycky je zde něco krásného, na co se dá vzpomínat. A na to je třeba se soustředit. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/02/1377-sladak-70.html
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin20.2.2017 13:38Slaďák
    Luke Pearson kreslí nejvíc cute komiksy (Hilda). Philippa Rice je podle fotek cute holčina a s Lukem tvoří děsně cute páreček. Její kresba je taky cute, líbí se mi, jejich společné zážitky jsou taky dost cute. A tak. Mno.

    Celkový dojem: 60%
285