• Sagikkun
    Povídky + důležitý střípek Hellboyovy mytologie + delší příběh.
    Nejvíc mě na tom bavily právě ty povídky, jelikož byly velmi pestré. Byl tu jak malý Hellboy, tak různé země a s nimi i jejich kultury a pověsti. Vesměs mě bavily všechny, především "Hlavy" z Japonska byly luxusní.
    Ten zbytek, bohužel...
    "Pravá ruka zkázy" sice lehce načrtne tajemství Hellboyovy kamenné ruky, nicméně je to "jen" převyprávění jedničky a dvojky. Dle Mignolových slov nechtěl prozatím nic podrobně vysvětlovat, což ok, dalo se ale vymyslet něco zajímavějšího než tenhle flashbackový filler.
    "Skříňka plná zla" má sice vesměs všechno, co mám na Hellboyovy rád, a čte se to dobře, ale na zadek jsem se z toho neposadil. A to hlavně proto, protože až moc připomínala Sémě zkázy a Probuzení ďábla. Hellboy se dostaví do tajuplné budovy a tam se mlátí hlava nehlava se záporákem. Ano, takhle je to velmi stručně řečeno, ale ta kostra je stejná jako v již dvou zmiňovaných knihách. Povídky mají (ve většině případů) originální zápletky ale i lokace - proč se to tedy nemůže rozvést do delšího příběhu namísto (zatím) recyklování toho samého?
    Je to klasický Mignola a jeho parádní Hellboy, baví mě to, ale v porovnání s minulými díly to tady bylo o něco slabší, a pouze doufám, že budoucí delší příběhy budou mít o něco větší zpestření.

  • Sagikkun
    Sagikkun17.2.2022 19:59Bomba (2. vydání)
    Pořídil jsem si to čistě z hypu, který si tady Bomba vybudovala. Naplnilo to tedy má převeliká očekávání?
    Z 99% ano. Než se ale dostanu ke všem těm pozitivům, tak se neubráním pozastavení se nad některými aspekty knihy, které jsou menšími vadami na kráse:

    - jak již pode mnou zmiňoval GWB, vysvětlovací dialogy jsou často umělé. Působilo to na mě v duchu kreslené Dory průzkumnice, která se podívá do kamery a zeptá se diváka, co má dělat. V Bombě tak postavy pomalu probourávají čtvrtou stěnu, protože nepřirozené promlouvání ke čtenáři, byť ne úmyslné, je silně bijící do očí. Vzhledem k (nejen) edukativnímu účelu knihy se to dá pochopit, do příběhu to ale mohlo být zpracováno lépe.
    - scénář má tendenci být poněkud hektický. Což opět, dá se to vzhledem k tomu, kolik se toho mělo zmapovat, pochopit. Faktem ale je, že jsem se nejednou ztratil, často se přeskakuje v prostoru a čase, a musel jsem listovat zpátky, abych si ujasnil, kdo je kdo, proč a kde co zrovna dělá. Tohle je naštěstí s přibývajícími stranami pouze lepší, protože se čtenář začíná ve všem mnohem lépe orientovat a jsem si jistý, že při druhém čtení by to už šlo bez problémů.
    - tohle už je drobnost, ale na můj vkus bylo někdy těch detailů moc a měl jsem pocit, že zbytečně nejen brzdí příběh, ale zaplácávají prostor, jenž mohl být využit pro jiné události a aspekty týkající se vzniku bomby

    Bomba v roli vypravěče mě sice někdy už lehce iritovala, celkově to ale považuju za dobrý a originální nápad, který celý příběh silně oživil a postaral se o jedinečný styl. Kresba je skvělá a, ať už úmyslně či nikoliv, dobová - je tak radost se na ni dívat od začátku do konce (což je vzhledem k počtu stran úctyhodný výkon) a čtenáře skutečně vtáhne do děje.
    Samotné vyprávění a scénář jsem si i přes všechny mé šťouravé výtky užil dost, protože tohle téma bylo z faktického a citového hlediska velmi těžké zpracovat - autor se s tím ale zvládl poprat a vytvořil tak nabitou bichli, která čtenáře zasvětí do mnoha faktů, aniž by ubrala na srozumitelnsoti, napětí, či prostoru pro klidnější pasáže čistě na větší seznámení s postavami. Skutečně se to čte jako film a rád se k tomu budu vracet.

    V čem je ale za mě Bomba bezkonkurenční, perfektní a už jenom za to stojí za přečtení, tak je to, co ve vás po dočtení zanechá. Tohle není komiks, který po poslední stránce zavřete, řeknete si "jj dobrý" a hned se vrhnete na nějaký další. Zůstanou ve vás otázky a myšlenky, nad kterými budete dlouho přemýšlet a ani pak se jich zcela úplně nezbavíte. Má to velice velký a hlavně silný přesah .
    Ať už kvůli důležité historické události, mnoha zajímavým informacím či faktu, že je Bomba prostě opravdu skvěle odvyprávěný skutečný příběh a komiks, tohle by vás nemělo minout.
  • Sagikkun
    Od tohohle jsem nečekal vůbec nic, a nakonec dostal perfektní jednohubku s Batmanem.
    Batman znovuzrozený od Morrisona byl pro mě průměrný komiks, na kterém mě ale velmi bavil vztah Dicka a Damiana. Prvek vztahu Batman - Robin to táhne i tady, je ale o několik tříd zábavnější a dynamičtější především díky přítomnosti samotného Bruce, celkově je více propracovaný a i lépe podaný, protože je na něm z velké většiny postavena zápletka příběhu.
    Hlavní záporák Morgan byl parádní především díky tomu, že neměl žádné superschopnosti, byl tak více uvěřitelnější (ve stylu Red Hooda nebo Deathstroka) a pro Bruce výzvou fyzickou ale i osobní. Chemie mezi Morganem, Damianem a Brucem fungovala na jedničku, protože všichni tři si byli v mnoha věcech podobní, zároveň byli v kritických bodech odlišní (ale byli vykresleni dostatečně natolik, abych je mohl chápat všechny).
    Akce napínavá a přehledná, násilí správně dávkované a efektivní, děj dobře balancoval mezi poklidnými a akčními pasážemi. Kresba super, dialogy ještě lepší. Příběh parádně vygradovaný, se smysluplnou pointou, fungující samostatně v rámci jedné knihy ale i v širším měřítku celého netopýřího univerza. Celkově byla kniha tak akorát dlouhá a svižná.
    Tohle je velké překvapení, má to všechno, co jsem ani nevěděl, že bych od příběhu s Batmanem chtěl. Všechno tu funguje jak má, nevidím tak důvod tomu nedat plný počet.
  • Sagikkun
    Takový neurážející průměr.
    Největší problém tu vidím v ději, je to hektické a nejednou nastaly obtíže v chápání kdo co jak proč. Přitom samotné zápletky ani nejsou nijak šíleně komplikované, jen nešťastně podané.
    Co to celé hnalo a jednoznačně mě bavilo nejvíc tak jsou postavy. Vztah nového Batmana s Robinem je dynamický a uvěřitelný, více pak ještě vynikne s nástupem Red Hooda (který mi teda občas připadal jako edgelord, ale nevím zda-li to není překladem, protože někde mi neseděly dialogy nejen u něj...).
    Rozhodně to mohlo být lepší, ale zabaví to a neurazí.
  • Sagikkun
    Ach jo, a přitom tady to vypadalo slibně...
    Tváře smrti mě na začátku navnadily dokonce i na Batmana dost temnou atmosférou. Autor se toho nebál, jeho verze Gothamu je ještě více prohnilá a brutální než obvykle a jeho dva originální padouši mají správný hororový nádech. Kresba vypadá dobře a premisa příběhu na začátku taky, čte se to svižně. Dokonce i skvělá obálka knihy odpovídá tomu, co v knize skutečně je, což mě překvapilo.
    Jenže...
    Opravdu si nejsem jistý, zda-li jsem nedával dostatečný pozor, ale je v tom hrozný guláš a pokud to člověk chce pochopit, tak musí tomu věnovat všechny jednotky pozornosti, 100% je málo. A ani potom není zaručené, že to bude skutečně dávat smysl. První část příběhu má v sobě dějové linky a prvky, které vyšumí do ztracena a autor se ani náznakem neobtěžuje naznačit, co se to vlastně stalo. Druhá část je neskutečně chaotická kvůli tuně postav, které ani neměly v už tak nezajímavém příběhu významnou roli... a střihům, kdy se skáče z místa na místo a já už pak nějak rezignoval na snahu se v tom orientovat. A i přes to, že jsou Dollmaker a Snakeskin postavy nové a vlastně i dobré, tak ale nefungují takhle blízko vedle sebe. Člověk si uvědomí, že jsou si ti dva celkem podobní, protože oba dva mají vzbuzovat hrůzu svými tvářemi.

    Suma sumárum, atmosféra a výjevy jsou skvělé. Je to mnohem temnější Batman než obvykle a to mi sedělo. Bohužel všechno ostatní je průser. Scénář je chaotický a v druhé části uspěchaný, překombinovaný hlavními i vedlejšími postavami, něco vyšumí do ztracena a něco ani nedává smysl.
  • Sagikkun
    Soví město svému předchůdci ostudu rozhodně nedělá. Avšak nechci to přímo porovnávat, jelikož jsou obě části velmi specifické a je jen dobře, že se Snyder nesnažil o to samé. Zatímco Soví tribunál je o hledání do té doby neznámého společenství, s mysteriózní atmosférou a psychologickou porážkou Batmana, tady už není tolik co rozplétat a Batman již zná svého protivníka. Tudíž se jedná o více přímočarou, akcí nabitou jízdu, a v tom je Soví město perfektní. Některé situace jsou již lehce přehnané, ale nad tím se dají přimhouřit oči.
    Co tomu tak za mě sráží hodnocení je všechno to navíc:
    Příběh s Freezem dobrý, ale pro mě spíše poněkud rušivé odbíhání od toho hlavního.
    Dva závěrečné bonusy taky fajn, lehce rozšiřují základní příběh, ale je to zbytečně utopené v textu.
    Pro všechny tři zmiňované příběhy navíc platí, že jsou rozhodně delší, než by měly být.
  • Sagikkun
    Naprostá chujovina. Ze začátku to vypadá jako neurážející svižný mainstream, prostě jednorázový detektivní Batman s fajn atmosférou a kresbou. Velmi rychle se to ale zvrtne v cosi, co bylo jak vycucané z prstu a já si jen říkal proč. Co je zprvu detektivka je najednou mlátička s démony a ta kombinace za mě vůbec nefungovala. Samoúčelné "zápletky" a výskyt postav, které jsou absolutně zbytečné a objeví se čistě jen proto, aby to byl batmanovský příběh. Triviální, často až idiotské dialogy, ze kterých mi bylo nejednou trapno. Batman ultra simp. Šílená zkratkovitost a uspěchanost, všechno vyšumí do ztracena. Ke konci jsem už jel čistě na autopilota a v hlavě měl pouze "wtf". Celé to působí jak kdyby to po druhém sešitě přebralo dítě, které se snaží splácat co nejvíc cool příběh.
    Tohle fakt ne. Je sice moc hezké, že pan Finch umí pěkně kreslit, ale scénář ať raději přenechá jiným.
  • Sagikkun
    Soví tribunál. Legenda v Gothamu, ale i v komiksové branži. Snyder se toho nebál, a hned v úvodním díle svého runu zničil Bruce nejen fyzicky, ale i psychicky. Temný rytíř tu není za toho perfektního, nikdy nechybujícího hrdinu, který je na vše připraven a má pomalu božský, neporazitelný status... je to člověk, který tak působí, a možná si to i o sobě myslí, jenže na to tvrdě dojede.
    Komiks je skvělým, mysteriózním thrillerem, a zároveň i velmi významným rozšířením fiktivního univerza. Kresba je super, zvláště úchvatná hra s barvami se naplno projeví v nezapomenutelné pasáži v labyrintu (která se řadí mezi absolutní Batmanův top).
    Tady není o čem přemýšlet, pět hvězd si to zaslouží oprávněně. Je to jak pro naprosté batmanovské nováčky, tak i pro ty, co už s ním mají něco načteno. Perfektní.
  • Sagikkun
    Wow. Přiznám se, že Riddler není můj bůhvíjak oblíbený záporák z netopýřího světa, o to víc jsem byl tímhle mile překvapen.
    Začátek Temného města má dobrou hororovou atmosféru, především díky zajímavému záporákovi, fanatickému vědci Helfernovi. Je to však předehra toho hlavního...
    Riddler využije svůj intelekt naplno a do svých hádanek a krutovlády uvrhne kompletně celý Gotham. Má to ten správný post-apo feel, Batman má tematicky laděný cool rozpáraný oblek, všichni jsou na pokraji sil. A zatímco se v první části Roku nula musel Bruce spolehnout na svá bojová umění a vymlátit Red Hoodův gang, tady musel zapojit především mozek - tyto dvě části tak tvoří origin zaměřený na dvě hlavní přednosti, které dělají Batmana Batmanem.
    Jediné vady na kráse jsou občas už poněkud překombinované/zbytečně přehnané scény a roztříštěnost segmentů z Brucovy minulosti. Jinak je to skutečně povedený Batmanův origin a celkově velice kvalitní čtení.
  • Sagikkun
    Scott Snyder pojal Batmana po svém, a to kompletně. Bruce, zde ještě na začátku své netopýří křížové výpravy, je více drzý a agresivní. Díky tomu byl pro mě taky uvěřitelnější. Uvěřitelné byly i jeho motivace, svět kolem něj, vztahy s ostatními postavami, i akční scény, které byly intenzivní a Bruce velmi často schytával rány, které měly své důsledky.
    S nově pojatou postavou je i nově pojat její origin, o kterém tato kniha je. Líbí se mi, jak jsou zde chytře skloubené ikonické momenty a původní postavy z batmanovského světa, společně s momenty a prvky zcela novými.
    Příběh jede ve velkém, až filmovém stylu, a díky již zmiňovaným prvkům, které ctí základní kameny ale nebojí se přijít i s vlastními a novými inovacemi, to celkově funguje dobře.

    Snad jen poněkud nešťastné, což ani není chyba samotného příběhu, mi připadá rozvržení obsahu této kompletové verze. V původním vydání, které u nás tenkrát vyšlo, je Rok nula rozdělen na dvě knihy přesně tak, jak je rozdělen i příběh - tudíž Tajné město a Temné město. Tady je zahrnuté celé Tajné město + dva sešity z Temného města. Takže dočtete jeden příběh a vzápětí se rozjede další, ze kterého je jen kousek. Chápu, že má tak Kniha první a druhá vyrovnaný počet stran, i tak mi to ale připadá nepřirozené.
  • Sagikkun
    Sagikkun3.2.2022 15:54Smrtihlav #09
    S tímhle jsem byl spokojený dost a v rámci série je to jeden z nejlepších dílů. Žádný Smrtihlav, pouze Petr jako obyčejný člověk, jehož chování a konverzace s otcem vykreslují jeho charakter samy za sebe, ne pouze skrze vyprávění jeho nejlepšího kamaráda. Není to uspěchané, je tu dost prostoru na panely bez bublin, které dobře podchycují náladu situace. Některé panely jsou především díky barvám (ale i ty bez nich) opravdu hezké. Jako bonus potěšila drobná narážka na Zázraka:)
  • Sagikkun
    Sagikkun3.2.2022 01:46Smrtihlav #08
    Prakticky celý díl o minulosti a personalitě hlavního hrdiny Petra, což vůbec není na škodu. Jen se nedokážu zbavit lehkého dojmu, že veškeré popisované atributy té postavě prostě nevěřím, a uvěřitelnější mi ve finále připadá jeho kamarád Saša... což se možná napraví v následujících dílech, kde bude kvůli zraněním na chvilku upozaděna akce a více prostoru dostane Petr v civilu.

    P.S. původní vzhled Smrtihlava mi připadá super (ale chápu, že tam byla až příliš velká podobnost se Spider-Manem Noir)
  • Sagikkun
    Sagikkun3.2.2022 01:14Smrtihlav #07
    Svižnější díl, skoro polovina sešitu je věnována souboji s kápem gangsterů. Stále si to drží moji pozornost, tak jsem zvědav na pomalu ale jistě se blížící finále.
  • Sagikkun
    Sagikkun19.1.2022 22:33Tokijský ghúl:re #09
    Akce, která tento svazek zaplňuje prakticky od začátku do konce, je dobrá, ale těch postav...
    Návrat starých známých vždycky potěší, to ale neznamená, že se to musí zvrhnout v grupáč, kdy se pomalu na každé druhé stránce objeví nová (resp. stará) postava. Stejně tak v Ghoulovi každému totálně hrabe... což opět, není špatně (v komiksu, ok?), ale ne když Išida udělá pacienty z psychiatrické léčebny ze všech. To už prostě nemá ten efekt.
    Tohle je víceméně celkový problém, který s Ghoulem mám. Série je to moje oblíbená, i přes to je ale unavující, jak tady všeho musí být stále víc víc víc. Více postav, více soubojů najednou, více jebnutosti, více všeho. Samozřejmě, že má každá série gradovat, tady se ale ta "gradace" jaksi mnohdy nezvládá ukočírovat a je v tom často spíš bordel.

    Jinak ok.
  • Sagikkun
    Sagikkun18.1.2022 21:04Berserk #07
    Přiznám se, že nejsem největším fanouškem jedné bitvy armád za druhou (zvlášť, když jsou prakticky hned po sobě)... takže i přes to, že chápu, že jsou bitvy hlavní náplní Jestřábů, tak jsem i tak rád, že se tahle vojenská etapa pomalu blíží do finále.
    Bitvy jsou ale naštěstí zvládnuty minimálně skvěle, a hlavně vždy vedou k nějaké (alespoň pro mě) zajímavější scéně/ději. Zde mám na mysli první polovinu knihy (ve druhé polovině další bitva teprve začala), za kterou ten plný počet dám. Perfektní dialogy, nekompromisní akce, a naprosto úchvatná kresba (ta je napříč celým svazkem). Není to ale jenom bezduchá rubačka... scény jako ty v táboře, kde Guts přemýšlí o svém životem a o lidech kolem něj ukazují, jak je to i navzdory prvnímu dojmu postava komplexní a jak má i takto temná fantasy cit (ale to bych se opakoval u každého dílu).

    (jinak nevím jestli se to zdá jenom mně, ale tentokrát jsem u jindy bezproblémového překladu narazil na víc chybek než obvykle, tak snad korektura nepoleví)
  • Sagikkun
    Sagikkun18.1.2022 10:24Berserk #06
    Tentokrát více té politiky, intrik a jejich následků. Prostor tu dostane Griffith a Casca, jejichž charaktery a vztahy s Gutsem se opět o něco více prokreslují. Nejsme ale ani ochuzeni o akci... zkrátka klasicky dobrý díl Berserka.
  • Sagikkun
    Nelíbilo se mi to... na začátku.
    Během prvních stran jsem měl pocit, že veškeré situace jsou zde vyloženě na natažení děje a moc mi jejich zasazení do fiktivního světa neseděla. Jenže s postupem čtení jsem pochopil, že tento závěrečný svazek je od předchozích dílů opravdu jiný, a že se mi to tak líbí.
    Nečekejte zde tunu násilí a vtipů jako předtím. Nešťastně až do smrti je dekonstrukcí Pohádkova a jeho obyvatel, a především je to konec jak doslovný (poslední svazek + se zde s motivem konce po většinu knihy dobře pracuje), tak symbolický - je načase se s "pohádkou" pro dospělé rozloučit a vrátit se do reálných obtíží všedního života (což je zde opět taky dobře vyobrazeno). A ve finále je vlastně jedno, jestli jste v kanclu nebo v říši mluvících zvířátek... vyjebávky vás doženou všude :)

    Crew s tímhle mixem Adventure Time, Happy Tree Friends a (lehce) Ricka a Mortyho rozhodně nešlápla vedle a bylo to něco, co jsem ani do té doby nevěděl, jak moc vlastně potřebuji. Rozhodně mi to bude chybět, stejně tak jsem ale rád, že to skončilo v tom nejlepším.
  • Sagikkun
    Posun v příběhu i v kvalitě (ve srovnání s dvojkou). Situace jsou nápaditější a zábavnější, kresba a barvy stále pecka (na některé stránky je obzvlášť radost pohledět), postava Gerdy má zajímavou změnu a Láďa vlastní příběh. K tomu je zde má oblíbená samurajská tematika. Zabavilo, pobavilo, hurá na finále.
  • Sagikkun
    Sagikkun9.1.2022 02:26Batman: Svět
    Tak tu budu zřejmě jediný, komu se tohle vážně líbilo. Z hodnocení jsem čekal čistý průměr, dostavilo se ale velmi milé překvapení.
    Šel jsem do toho jako do světového exkurzu společně s Batmanem (což i samotný název Svět slibuje), a to jsem dostal.
    Už od začátku jsem byl nadšený pouhou myšlenkou tohoto projektu. Jedni z nejlepších umělců z kultur z celého světa, s jednou z nejznámějších fiktivních postav vůbec, společně v jedné knize. U každé povídky jsem se pak díky různorodým stylům vyprávění i originálními kresbami dokázal skutečně ponořit do té dané země a být tak na chvíli turistou stejně jako náš hlavní hrdina. Každá země měla svůj unikatní a specifický styl, který byl alespoň pro mě zapamatovatelný.
    Ano, povídky byly (pochopitelně) krátké, ale s malým prostorem si za mě autoři dokázali dobře poradit (někteří samozřejmě o něco lépe, než ostatní) a žádné vyprávění mě vyloženě nezklamalo a ani jsem neměl pocit, že by zde bylo něco neoprávněně.

    Nevidím nic špatného na tom, že se autoři snažili ukázat ze svých zemí co nejvíce, naopak mě v tomhle poněkud zklamalo Česko, které sloužilo jako názorný příklad... Česká povídka Batmanovi ostudu rozhodně nedělá, ale autoři jako by se báli riskovat a radši vsadili na jistotu - vytvořili tak naprostý batmanovský mainstream, ve kterém je už ale pramálo českého a jako zahraniční čtenář bych se tak o této zemi dozvěděl prd.
    Povídky čistě s Batmanem můžu číst v jakémkoliv jiném komiksu, tady jde ale o Batmana v cizích zemích. Neříkám, že to má být vyloženě cestopis nabitý daty a fakty, ale jak jsem již zmiňoval u Česka: povídka ve světovém sborníku, která se bojí něco ukázat ze své kultury a prostředí, pak působí neskutečně prázdně a nemusela by se ani odehrávat v té dané zemi (což u projektu jako je tento postrádá smysl).

    Na závěr chci jako mnozí také vyzdvihnout jednoznačně nejlepší, ruskou povídku. To je jedna z nejlepších poct nejen Batmanovi, ale superhrdinům celkově.
  • Sagikkun
    Sagikkun6.1.2022 21:47Pérák: Jantarová komnata
    Za mě pecka. Narozdíl od jedničky jsem do tohohle už šel s povědomím o tom, co čekat: velkou akční jízdu lehce ve stylu Indiana Jonese... a to jsem taky dostal. Je to dobrodružství se vším všudy, které je ještě nadupanější než předchůdce, má o třídu lepší kresbu a již klasický scénaristický důvtip, díky kterému to v rámci fiktivního světa všechno hezky zapadá. A vzhledem k formátu, ve kterém komiks původně vycházel, mi ani ta uspěchanost tolik nevadí.
    Dovolím si tak přimhouřit oči a ten plný počet tomu dát. Pérák baví od začátku do konce a rozhodně se k němu ještě někdy vrátím, rozhodně bych uvítal pokračování z další etapy našich dějin.
    (jen teda kluci, nepřehánět s těma vtipama... některý hlášky pobavily, ale všeho moc škodí a utopit souboje v záplavě džouků je opravdu vyčerpávající)
  • Sagikkun
    Legendární Death Note je po letech zpět, a to v podobě povídky a-Kira. Jedná se sice pouze o nějakých 80 stran, je to ale kvalitní počtení z rukou autorů původní série a pro fanoušky je to tak povinnost. Na zápisník smrti je zde zcela nový a moderní pohled, který si udržuje jak napětí, tak hlavně ducha původní série. Zároveň se zde rozšiřují pravidla, které následně ovlivní samotné zakončení... a s tím si až dodnes (od prvního vydání povídky v roce 2019) prostě nejsem jistý. Na jednu stranu chápu myšlenku a do fiktivního světa to zapadá, na druhou stranu se neubráním mírnému pocitu toho, že to bylo poněkud vynucené. Jinak to ale opravdu stojí za to.

    Zbytek jsou už x let staré věci, které pro mě osobně hrají druhé housle, je ale rozhodně fajn je mít všechny pohromadě ve formě sbírky.
    C-Kira měl zajímavý nápad, ale ten konec byl nijaký a vyšumělo to kamsi do prázdna.
    Čmáranice jsou klasickým bonusovým "vtipným" obsahem, který najdete v každé druhé manze... takový humor jsem nikdy nechápal a je to asi vážně něco, co připadá vtipné jen Japoncům, zde to ale není tak debilní jako v jiných mangách.
    Zároveň už u nás vyšly ve třináctem, speciálním svazku Death Note (ale opět - je fajn to mít na jednom místě).
    L - One Day mě naopak upřímně pobavil (asi mám divný humor) a L - The Wammy's House je opravdu lehounkým, avšak vítaným rozšířením fiktivního světa.
    Taro Kagami stejně jako Čmáranice už u nás taky vyšel ve zmíněném speciálním svazku. Jedná se o pilot Death Note, přičemž je na můj vkus poněkud triviální zápletka delší, než by měla, a také jsem nesmírně rád, že se zde vyskytující prvek gumy nedostal již do hlavního příběhu. Na prvotinu to ale není špatné.

    Suma sumárum, starší povídky a bonusy jsou fajn, žádné nespadají do podprůměru. Důvodem pro čtvrtou hvězdu je tedy a-Kira, který je rozhodně největším tahákem svazku, a fakt, že Povídky jako celek fungují (a jsem rád, že u nás vyšly). Pokud jste fanoušci Death Note, tak s tímhle rozhodně neváhejte.
  • Sagikkun
    Sagikkun30.12.2021 14:42Zaslíbená Země Nezemě #11
    Já tu sérii chci mít rád, vážně. Ale prostě mi to nedá...
    Vždy to už už vypadá, že se (jako v tomto díle) schyluje k lepšímu, že to už konečně nabere pořádné obrátky, ale pak to zas a opět spadne k té naprosté průměrnosti, na které mi od 6.dílu nehorázně vadí jedna věc:
    je to šíleně utahané (i na poměry mangy) a ve finále se tam nic moc neděje.

    V praxi to pak vypadá následovně:
    Máme zde velmi zajímavého záporáka, a samotná situace je taky dobře vyeskalovaná. Akce dobře odsýpá a je to napínavé, jenže stránky ubíhají... a ubíhají... a najednou je polovina knihy pryč a vy si uvědomíte, že jste pročetli asi 100 stran jedné a té samé monotónní akce (v tomto svazku bezduché vystřílení všech nábojů do výše zmíněného zajímavého záporáka).
    A v tomto duchu jede tahle série furt, v menších či větších měřítkách.
    Proč, proboha, je zapotřebí skoro 10 stran na dětinské přemlouvání, kdo s kým půjde z bodu A do bodu B? A ano, opět, tohle je prostě roztahané i na poměry mangy.
    V neposlední řadě je tu pak tuna vedlejších postav, ke kterým mám nulový vztah a jsou to prostě charaktery na výplň.

    Tak proč tři hvězdy? Protože se tomu nedá upřít dobře postavený svět se zajímavou mytologií a zápletkou, která to celé žene dopředu a byť pomalu, tak se to skutečně posouvá k cíli, na který jsem zvědavý. A mezi tou tunou výplňkových postav jsou i postavy takové, které mě stále baví, a to jak z řad dobráků tak i záporáků.
  • Sagikkun
    Sagikkun28.7.2021 17:52Batman / Fortnite: Bod nula #06
    Tak tohle se nepovedlo. V minulém čísle jsem zde sázel buď na přeplněnost informacemi či naprostým přeskočením odpovědí na mnoho otázek. Troufalá varianta "to be continued" mě ale nenapadla ani omylem. Jak jsem s tím až doteď neměl problém, tak tohle mě prostě naštvalo, je to vystrčený prostředník na čtenáře. Na příběh měli šest čísel, nápady a momenty byly fajn, ale nevysvětlili nic a pouze říkají "well, kup si pokračování".
    A pokud se zaměřím čistě na tohle číslo, tak už tak na sešitovku je to šíleně zkratkovité, světlým momentem je zde akorát vztah Batmana a Catwoman.
  • Sagikkun
    Sagikkun28.7.2021 17:43Tráva
    Silné, smutné, obohacující kulturně i informativně.
    Srovnání s Mausem je na místě, minimálně je tohle něco, co se k tomu za poslední roky přibližuje. Životní strastiplnou cestu paní I Okson jsem přečetl za jeden den, a až na to budu mít sílu, tak se k tomu ještě někdy vrátím. Kniha mapuje její život před, během i po táboru, kde sloužila jako sexuální otrokyně. Respekt před takovou osobou, v životě neměla nic a stejně šla dál. Kresba se může zdát ze začátku jednoduchá, což často i je, ale to převážně v případech, kde si to tempo vyprávění může zrovna dovolit... Gendry-Kim kreslit umí a v knize vás o tom přesvědčí. Vykreslené scenérie dokáží být dechberoucí, ale i mrazivé.
    Nemám co vytknout, mohu jen doporučit, ať už samotnou kvalitou knihy tak i přáním o větším povědomí veřejnosti o tomto tématu.
  • Sagikkun
    Sagikkun28.7.2021 17:22Útok titánů #26
    Opravdu nadupané volume, ve kterém se předvádí skvělá akce a politika, která má reálný, podobně jako u nás nyní Naruto, přesah s válečnou tématikou. Titáni mě vždycky bavili, ale až teď se z "obyčejného" survival fantasy hororu stává neskutečně komplexní věc. A jak mi ne vždy sedí Isajamova kresba, tak se zde dají najít vážně povedené panely.
  • Sagikkun
    Sagikkun20.7.2021 11:08Smrtihlav #06
    Na rozdíl od minulého čísla je zde prostor využit naplno a šestý díl je zatím highlightem celé série. Slušně provedená intenzivní akce, dialogy taky super. V rámci série se to zde přehoupává na 4*.
  • Sagikkun
    Sagikkun20.7.2021 10:57Smrtihlav #05
    Pro změnu velmi svižný díl. Rozhodně bych vyzdvihl několik povedených panelů, kresba se zlepšuje. Jen škoda za mě zbytečného a poněkud nataženého přehupování Smrtihlava z místa na místo (asi 6 stran, což je v jednom sešitu dost), na tom prostoru by se dala vymyslet zajímavější akce.
  • Sagikkun
    Sagikkun20.7.2021 10:39Smrtihlav #04
    Příjemné intermezzo, ve kterém se rozšiřují/vysvětlují vztahy samotného Smrtihlava i postav kolem něj. Fiktivní mini-univerzum mě baví natolik, že jsem sáhl po fyzických sešitovkách, a nelituji. Bez reklam, vyhovuje mi papír a oproti online verzi se zde vždy nachází stránka dvě navíc s profilem z jedné postav, dopomáhající k lepšímu pochopení děje či (byť o kousek) jeho prohloubení.
  • Sagikkun
    Sagikkun27.6.2021 02:06Přístav Země / Zatmění
    Naprosto perfektní nálož kvalitního sci-fi. Dva velké příběhy, oba ve filmovém stylu, s mnoha podobnými prvky, ale zároveň zcela unikátní. A budu tu asi jeden z mála, který byl mnohem více unešený z Přístavu Země, než ze Zatmění.

    Přístav Země je přesně to, co jsem očekával a chtěl - chytré a komplexní sci-fi, které vykresluje setkání s mimozemskými civilizacemi v mnohem realističtějším pojetí, než je běžné (zařazení emzáků do každodenní lidské společnosti ve mě evokovalo základní premisu filmu District 9, avšak zde je vztah lidí a mimozemšťanů v opačném rozpoložení).
    Nesmírně mě bavily jak diskuzní, tak akční (v těch jsem se ale kvůli kresbě občas trochu ztrácel) pasáže, které se navzájem perfektně doplňovaly a vytvářely tak bezchybný balanc mezi komplexním vykreslením světa, zamyšlením se, a akcí.
    Dialogy 10/10, postavy uvěřitelné a vyvíjející se, skvěle se navodil strach ale zároveň zvědavost z neznáma, a mělo to jak politický, tak historický přesah (ironicky zde Kaplan využívá mimozemšťanů, aby poukázal na lidské dějiny a jejich podstatu).
    A konec? Nejsem si jistý, co je s ním za problém, mně připadal jasný a úderný. Od začátku tam šlo o tu jednu věc, kterou celou dobu tušíte, ale stejně vás zamrazí, když se to pak na férovku řekne. Já tam osobně víc nepotřeboval.

    Navíc mi připadá, že budoucím následkem všeho, co se stalo v Přístavu Země, je právě zkáza, jenž postihla Zemi v Zatmění (str. 452, kdosi s cedulí "emzáci zničili naše Slunce a vláda o tom věděla" - proto je i možná příběh zařazen až po Přístavu, i přes to, že ho Kaplan napsal jako první). Nicméně chápu, proč tento počin v porovnání s tím prvním zaujme více - je tam prostě více bum prásk. A to je přece dobré, stejně jako bum prásk detektiv z Nanits.

    Seriózně: Zatmění je skvělý postapo akčňák, který v akčních sekvencích skvěle pracuje s prvkem smrtícího Slunce a opět předkládá zajímavé zamyšlení nad jednou velice běžnou otázkou - žít pod kontrolou, ale mít zajištěné relativní bezpečí, nebo se vzepřít, ale skutečně žít na vlastní pěst se všemi obtížemi?
    V čem za mě ale Zatmění selhává jsou dvě věci:
    1) překombinovanost zvratů v ději
    2) absence větší komplexnosti světa... Zatmění je delší než Přístav Země, a i přes to vysvětluje a ukazuje z fiktivního světa mnohem méně. Celou dobu se tam mluví o tom, v jakých hrozných podmínkách lidé žijí, jak tam vládne korupce atd. ... jenže já za celou dobu viděl na pár stranách max. černý trh a na jedné straně domácnost, ve které se jakože kradla elektřina. Kvůli tomu se mě do příběhu nepodařilo plně vtáhnout a nedokázal jsem tak plně soucítit s těmi údajně utlačovanými lidmi.
    Tady se prostě jede na tu akci, a ta je super.

    Hodnotit zvlášť, tak Přístav Země za 5* a Zatmění za 4* s tím, že bych u těchto příběhů s klidným svědomím prohodil počet stran. Když ale ještě přihlédnu k péči, s jakou je kniha zpracována - překlad, bonusy, papír (a to takové věci, zvlášť papír ne, obyčejně neřeším) - tak tu není co řešit a celá kniha je tak ultimátním sci-fi zážitkem.
  • Sagikkun
    Velice... zajímavý počin.
    A chvilku mi dalo zabrat se rozhodnout, jestli jsem z toho vlastně nadšený, nebo zklamaný.

    Hned na začátku jsem si musel zvyknout na dvě věci:
    1) tohle není ani tak chyba samotného eventu, ale od poslední navazující knihy v kompletu (KVS 40, Venomova pomsta) se událo DOST zásadních věcí, na které jsem si chvilku zvykal nebo je rovnou musel googlit (jako třeba kdo je sakra Doppelganger?! Na to, jak se v každém čísle pomalu vysvětluje i origin tety May, tak Doppelganger byl zmíněný dost ledabyle)
    2) Carnage (i jeho parťačka) aka neskutečný edgelord. Za to neustálé mluvení o zabíjení mi bylo docela trapně, chvilku jsem si říkal, zda-li se scénáře nezhostila nějaká třináctiletá emařka... ale dá se na to zvyknout a ve finále jsem byl s charakterem šíleného vraždícího symbionta docela spokojený.

    Jinak se jedná o jednu velkou akční jízdu. A tady přichází mé rozporuplné pocity. Akce je tu více než dost (místy chaotická, jinak skvělý adrenalinový run), dynamika obou týmů funguje a kresba si udržuje kvality napříč všemi sériemi... avšak... v knize se dá najít nemalé množství chyb (klasicky) a po chvilce mi to začalo připadat poněkud stereotypní:
    SPOILER
    "Hrdinové" hledají tým řádícího Carnage, přičemž ho za žádnou cenu nemohou najít (to aby měl dostatek času vyzabíjet půlku města). Nabere se nový člen, ať do týmu hrdinů či záporáků. Týmy se střetnou, dají si po hubě a zmizí. A vše znovu. Toť šablona celé knihy.
    KONEC SPOILERU
    Abych byl ale fér, tak se tu i přes určitou šablonovitost v pozadí rýsuje myšlenka, která má pravděpodobně celý tenhle event hnát, z náznaků se mi i líbí, a čekám, co se z toho vyklube v druhé polovině.

    Mám tu výhrady a není jich pár. Naštěstí je dokáží vykompenzovat pozitiva a čtení jsem si z převážné většiny užil.
    První části tohoto velkého eventu se tak daří to o chlup vytáhnout na 4*.
  • Sagikkun
    Sagikkun19.6.2021 11:57Smrtihlav #03
    Zatím je to "pouze" tříhvězdičkový titul, avšak čte se svižně, a dokáže i vzbudit napětí a čtenářovu zvědavost v pokračování děje. Když už jsem si říkal, že tohle je cliché co jsem naposledy viděl v thrilleru z roku 2005, tak mě autor následně dokázal docela překvapit.
  • Sagikkun
    Sagikkun19.6.2021 11:39Kniha větru
    Neměl jsem vysoká očekávání, a i tak to moc nedopadlo. Kresba a historický exkurz je parádní, avšak více než jako příběh se skutečně kvalitními vypravěčskými prvky to působilo spíše jako sled náhodných situací ve stylu "tenkrát se stalo to a to, tady to máte a nějak si to přeberte" (přičemž ne vždy jsem se orientoval na 100%). Tyto situace téměř vždy vyústily v souboj, někdy více či méně přirozeně, oceňoval jsem zde ale zajímavou přehlídku nejrůznějších bojových technik.
    Už teď si horko těžko vybavuju nějaké scény, v hlavě mi zůstaly pouze střety Jubeie s jeho úhlavním rivalem, ty stály za to.
    K tomu všemu přihoďte otřesnou kvalitu překladu, kdy jsem si častokrát říkal, zda-li před vydáním někdo tuhle knihu vůbec kontroloval a jestli tohle myslí vážně.
    Neurazí nenadchne.
  • Sagikkun
    Sagikkun18.6.2021 12:49Orange #03
    Situace začíná pomalu ale jistě gradovat a příběh si dokáže pěkně pohrát s vašimi emocemi - vtipné chvilky střídají smutnější a naděje, že se schyluje k lepšímu, jsou nahrazeny obavami, jak hlavní postavy nevědomky něco kazí. Stále se jedná o kvalitní čtení a postavy mi přirůstají k srdci čím dál tím více.
  • Sagikkun
    Sagikkun16.6.2021 21:44Batman / Fortnite: Bod nula #05
    Ani předposlední číslo nekolísá ve své zavedené (průměrné) kvalitě, avšak trochu se obávám čísla posledního. Vždy, když byla v příběhu některá z otázek zodpovězena, tak se na povrch vynořila otázka nová, tudíž buďto bude následující číslo přeplněné informacemi, nebo zůstanou některé věci nedořešené - pokud se to ale zvládne ukočírovat, tak smeknu.
  • Sagikkun
    Sagikkun15.6.2021 23:27Smrtihlav #02
    Je představena základní premisa fiktivního mini-universa a jak jsem psal u první části, tak leč se nejedná o nic převratného, tak je to fajn počtení a rád budu vyhlížet další díly, baví mě to. Dokázal bych si i představit crossover se Zázrakem.
  • Sagikkun
    Sagikkun15.6.2021 23:06Smrtihlav #01
    Český Batman v Sin City stylu. Nikterak převratné, avšak neurážející, ba dokonce i zábavné. Má to atmošku, není to trapné, dialogy jsou napsané dobře. Jsem zvědavý, co se z toho vyklube, má to potenciál.
  • Sagikkun
    Sagikkun13.6.2021 22:23NANITS chronicles
    Mrzí mě, že zrovna já budu za kaziče párty, bohužel Nanits za mě svému obřímu hypu nedosahuje.
    První příběh, 2177, byl perfektní. Skvěle navržený svět (po stránce technické i vizuální) založený na událostech, se kterými se dnes všichni dokážeme snadno ztotožnit, parádní (často až dechberoucí) kresba, a Nia jakožto hlavní hrdinka mě bavila dost. Pár chybek a nelogičností by se našlo, celkově jsem byl ale unešený a futuristická Šanghaj mě naprosto pohltila.
    Zbylé dva příběhy už šly kvalitou dolů...
    Oceňuji odlišná prostředí, žánry, způsoby vyprávění i vizualizace, a provázanost.
    Bohužel Intermezzo bylo pro mě docela zmatkovité, a to často kvůli kresbě. Nejednou jsem se musel vracet, abych si ujasnil (a nějakou chvíli se to z kresby snažit vydedukovat), kdo co jak a proč. Dialogy navíc začaly dost drhnout.
    2225 pak bylo pro mě jedním velkým cliché. Akce, rozšíření a provázanost fiktivního světa je fajn, ale příběh a dialogy tu byly snad mnohem, mnohem jednodušší než v Intermezzu, a ani ta kresba si nedokázala udržet kvalitu až do konce.
    Hodnotit příběhy zvlášť, tak 2177 za 5*, a 2056 s 2225 za 3*, celkově tak 4* s odřenýma ušima.

    Nádherná kresba a fakt, že jde o český počin, mi bohužel nezabrání v pocitu, jak moc se po prvním příběhu propadla kvalita, a více než o promyšlené postavy a příběh (což 2177 má) šlo čistě o výplň za pomoci co nejvíce "cool"/cliché věcí.
    Stejně tak ale to, že u nás něco takového dokáže vzniknout, nesmírně oceňuji a těší mě to. Fiktivní svět je vymyšlen velmi dobře a má neskutečný potenciál, takže si i přes moje výtky zde přeju strávit mnohem více času a doufat tak v pokračování.
    Proti samotnému zpracování knihy i artbooku nemám vůbec nic, obojí je perfektní.
  • Sagikkun
    Budu se pouze opakovat v tom, co již bylo řečeno přede mnou - dobrý nápad, Jenkins se snažil Venomův mýtus rozšířit a myslím, že se mu to i podařilo... ale cesta, kterou k tomu došel, je meh. Opravdu nijaké a na kresbu, leč jsem se snažil, jsem si prostě nezvykl (coloring byl ale super a často to zachraňoval).
    Příběh s Rhinem je pak paradoxně naprostá lahůdka a důvod, proč bych se měl k této knize někdy vracet.
  • Sagikkun
    Sagikkun9.6.2021 11:51Akira #01
    Přiznám se, že mi chvilku trvalo, než mě Akira naplno pohltila a já začal hltat každou stránku. Ze začátku jsem byl trochu překvapený poněkud zběsilejším tempem a na první pohled jednotvárnými postavami. Avšak oba tyto faktory jsou to, co jsem si postupně užíval víc a víc. Akira má tempo nastavené skutečně perfektně, dobře dávkuje poklidné pasáže a intenzivní akční sekvence, přičemž mezi nimi dokáže plynule přecházet a nikdy vás nenechá pořádně vydechnout, ale ani začít nudit. Akce navíc vždy dokáže nabrat na neskutečných obrátkách, takže jsem často žasl, kam se až celá situace dokázala dostat a jak je to nepředvídatelné.
    A co se postav týče, ty jsou skvělé - uvěřitelné a vyvíjící se (avšak věřím, že zde je to pouhopouhá špička ledovce).
    Město a technologie jsou propracované, zavedlo se zde téměř vše, co dnes dělá cyberpunk cyberpunkem, příběh dobře pracuje s tajemnem, formát a celkové zpracování knihy je skvost, a celé je to prostě parádní, nemůžu se dočkat na další knihy!
  • Sagikkun
    Sagikkun9.6.2021 11:29Batman / Fortnite: Bod nula #04
    Drží si to zavedenou kvalitu a moji zvědavost, jak to dopadne.
  • Sagikkun
    Sagikkun28.5.2021 15:47Berserk #05
    Nemám co vytknout. Temná fantasy vyprávěna s neskutečným citem a se smyslem pro detail, a s neuvěřitelnou schopností pro navození pořádně hutné atmosféry. Každá strana je skvost. Miluju to, a panu Miurovi jsem opravdu vděčný... jeho génius přetrvá v Berserkovi navždy.
  • Sagikkun
    Sagikkun27.5.2021 01:42Naruto #50: Souboj ve vodní kobce
    Takový klasický fajn soubojový díl, který neurazí ani nenadchne. Souboj Sasukeho s pěti stíny je působivou ukázkou technik nejrůznějších elementů, oproti tomu mě ale Killer B vs Kisame trochu nudil - nejsem největším fanouškem rapera ani žraloka, a jejich souboj byl meh. Ne vyloženě špatný, ale ani extra zvlášť zajímavý.
    Vše, co se dělo v mezičase jednotlivých soubojů, zajímavé bylo.
  • Sagikkun
    Sagikkun26.5.2021 10:14Zvrácená
    Nakonec tomu ten plný počet dám.
    Zvrácená je totiž vším, co jsem od hororové mangy o městské legendě očekával a hlavně u nás tak dlouho chtěl.
    I přes to, jak zbožňuji Itó Džundžiho, tak jsou jeho příběhy zaměřeny především na fóbie, a jednorázová Skrýš byla super, ale krátká a v mnohých aspektech tak neprobádaná. Zvrácená je na rozdíl od toho skutečně klasický horor, který je creepy a který v sobě skrývá skoro všechny prvky, motivy a lokace amerických hororů a kombinuje to se svojí japonskou úchylností a zvráceností (což ale člověk nemůže odsuzovat, protože by to měl od takového komiksu očekávat).
    Příběh je tak téměř po celou dobu skutečně napínavý, intenzivní a ještě více nepředvídatelný. A co mě překvapilo ještě víc, tak jak je v téhle bichličce opravdu minimum omáčky a téměř od začátku do konce se zde pracuje s ústřední hororovou postavou, která navíc funguje po celou dobu. V příběhu se také vyskytuje minimum nadpřirozených jevů, což dodává na realičnosti a zmiňované nepředvídatelnosti - nesledujete tak jenom osudy teenagerů, které postupně zabijí náhodné temné síly... protivník má zde fyzickou podobu, ve které může i on zemřít. Jsem strašně rád, že to dneska jde i bez těch čarovných bubáků :)
    Kniha navíc obsahuje dva kratší autorovy počiny, které mě také dost bavily!
    Se Zvrácenou jsem tak nadmíru spokojený a rozhodně jsem ji nečetl naposledy. Hororovým fanouškům vřele doporučuji!

    SPOILER
    Má jediná výtka je směřována na konec hlavního příběhu. I přes to, že se tím do příběhu vneslo určité tajemno, tak bych se asi bez toho dvojitého plot twistu obešel a dávalo by mi mnohem větší smysl, kdyby lolita byla onou v dětství zneužívanou dívkou, za kterou byla z doktorova deníku pokládána. Ale to už je detail.
  • Sagikkun
    Výborné povídky, každá velice nápaditá (zvláště pak ta o výrobě draků, nečekaná avšak příjemná změna!) a zajímavá, ale upřímně mě neposadily na zadek tak, jako předchozí knihy. Což jim vůbec neubírá na kvalitě! Jen v porovnání s minulými díly to tady cítím spíše na 4*.
  • Sagikkun
    Sagikkun24.5.2021 16:57Batman / Fortnite: Bod nula #03
    Stále fajn čtení. Líbí se mi, že je zatím každý sešit o něčem jiném, má jiný styl vyprávění a je svým způsobem uzavřený. Taky to dobře balancuje mezi takovou hranicí, aby to mohly číst děcka a zároveň to nebyl úplný výplach mozku a dalo se to tak brát docela vážně i dospělejším čtenářem. Za mě naprosto v pořádku věc.
  • Sagikkun
    Sagikkun23.5.2021 16:08Usagi Yojimbo #04: Spiknutí draka
    Úchvatné, perfektní, dokonalé. Slovy nemůžu vyjádřit, jak moc jsem z Usagiho nadšený a jak moc tento díl exceluje nad předchozími již tak perfektními knihami. Příběh má až filmový nádech, nechybí tu nic, je to dokonale strukturované, skvěle propletené a perfektně gradující. Nenudí to ani na chvilku, Stan Sakai přesně ví, co chce odvyprávět a celé se to čte jedním dechem.
    Je to menší finále předchozích tří knih provedené ve velkém stylu, a já nemám co vytknout.
  • Sagikkun
    Sagikkun22.5.2021 18:11Tokijský ghúl:re #08
    Děj pokračuje v rozkouskovaných soubojích z předchozí knihy, které jsem vyčítal často zmatkovitý střih. Zde se se střihem pracuje mnohem lépe. Nepřeskakuje se po pár stranách, obvykle se snaží uzavřít jedna část nějakého souboje, nepočítám-li ten hlavní, Kanekiho s Arimou, rozprostřený napříč celou knihou - avšak i zde konečně funguje nějaká struktura. Střihy jsou z převážné většiny umístěny tak, že na sebe dvě linie z odlišných míst navazují. Navíc je kniha rozdělená víceméně na první polovinu sledující souboje z ostrova ghúlů, a druhou polovinu z Tokia.
    Zkrátka a dobře, čas a prostor je zde uchopen již mnohem lépe a čte se to parádně.
    Samotné dějové linky jsou strhující a často překvapivé - zvláště příběhy Torza a Mucuki jsou docela silné a zvrácené, Sui Išida dokáže vykreslit skutečně mrazivé a hororové scény. A když je řeč o kresbě, ta je prostě úchvatná. Nad kresbou se takto dokážu rozplývat pouze u Ghúla a Berserka... jen škoda, že je v soubojích často klasicky nepřehledná, ale to bych se opakoval u každého dílu. Do toho všeho se dozvídáme spoustu zajímavých informací.
    Tenhle díl mi skutečně sedl, jsou to lepší 4*!
  • Sagikkun
    První tři sešity z Amazing série nebyly žádná velká pecka, ale byly fajn. Na čisté tři hvězdy by to stačilo. Co mě ale tak zde zaujalo mnohem více než hlavní příběhová linka byly všechny ty příběhy vedlejší. Příběh s Betty a všechny tři sešity z Amazing Spider-Man Family měly nějakou myšlenku, byly to příběhy osobní a emotivní.
    Nejvíce mě bavil z Family série první sešit - ano, je to zas a opět origin Spider-Mana točící se okolo strýčka Bena. Je to ale zároveň asi ten nejvíce realistický Spider-Man, co jsem zatím četl, docela mi to připomínalo Batman Země jedna. Spidey je zde dost neohrabaný, je mu na zvracení, jeho udělátka mu vybuchují do obličeje - byl to sice jenom jeden sešit, ale vůbec bych se nebránil celé knize.
    Abych to shrnul, hlavní dějová linka z Amazing série s Harrym byla fajn, ale na čisté čtyři hvězdy to vytahují všechny ty one-shoty okolo.
  • Sagikkun
    Sagikkun22.5.2021 12:13Naruto #49: Summit pěti stínů
    Je obdivuhodné, jak ani téměř po padesáti dílech Naruto stále neztrácí dech a stále má toho dost co nabídnout. Na mysli mám zde především politiku pěti zemí, která mi připadá zpracovaná opravdu dobře, celému fiktivnímu světu opět dodává o něco větší hloubku a zkrátka mě baví. Jednotlivé postavy tu uvažují nad svými činy a nad tím, co budou muset do budoucna vykonat. A na závěr se nám tu rozjede parádní souboj v již klasicky epickém stylu.
    Když už má mít nějaká manga x desítek svazků, tak ať si udržuje kvalitu jakou má Naruto!
  • Sagikkun
    Sagikkun22.5.2021 01:22Zabiják démonů #01: Krutost
    Ze všeho nejdřív je důležité si uvědomit, že jde o shonen a půjde tu tak převážně o souboje. Já byl totiž po prvním dílu anime navnaděný na něco jiného, tudíž jsem pak byl trochu zklamaný...
    Je to ale sakra dobrý shonen, který dělá spoustu věcí nevídaně dobře. Jako první věc bych vyzdvihl to, jak je celý příběh svižný. Opravdu jsem zde neměl pocit, že by tu byla byť jediná stránka navíc - tady se prostě naskočí do jedoucího vlaku a než se nadějete, tak už má hlavní hrdina za sebou osobní tragédii, přípravu a je u závěrečného testu jeho tréninku. Nepůsobí to ale nijak uspěchaně, protože v příběhu samotném vše nějaký čas trvá, a co si zaslouží větší prostor, tak ho dostane. Věřím, že někomu rychlé tempo tolik nesedne, pro mě je to ale po všech typických manga natahovačkách fajn změna.
    Velice si taky užívám tématiku, klasické Japonsko na vás dýchá z prostředí, nejrůznějších dekorací, ale taky z povedených démonů jak vystřižených z japonského folklóru (či jeden, za který by se nestyděl ani Berserk), to vše okořeněné o hororový prvek - zde tomu ještě tak naplno není, avšak později v sérii zjistíte, že se autor nikdy nebojí docela přiostřit a o momenty překvapení či napětí není nouze. Kresba je celkem prostá, avšak nikterak odfláklá, naopak o to více přehledná... no a s postavami a základní premisou žádný problém nemám.
    Snad si Zabiják démonů svoji kvalitu udrží po všech 22 svazků, dávám tomu naděje a těším se na další díl!
  • Sagikkun
    disclose - za mě je to to nejdebilnější retro, co jsem za dlouhou dobu četl. Adamse bych se nebál, jak sám píšeš, tak tu dělal jenom kresbu a naopak je ten, který to tady celé tahal. Ale jinak se mi to četlo fakt těžko. Můj osobní tip - jestli z kolekce kupuješ jenom něco a nechceš to mít nutně komplet, tak tohle bych klidně přeskočil.
  • Sagikkun
    Sagikkun29.12.2022 22:40Zaslíbená Země Nezemě #13
    Hotate, taky děkuju za odpověď. Takhle mi už vše dává větší smysl, jak intenzitu vulgarity tak i tvůj pohled na mukacuku. U toho druhýho bodu mi to fakt napoprvý vyznělo jinak. Za tím, co jsem napsal, si stojím, ale situaci jsem mohl pochopit mnohem lépe a především bez zbytečné vyhrocenosti - za to se omlouvám. Díky za diskuzi, opět jsem se dozvěděl něco nového.
  • Sagikkun
    Sagikkun27.12.2022 22:30Zaslíbená Země Nezemě #13
    Fimi - protože se mi čeština líbí a vždy to bude jazyk, ve kterém se mi bude číst nejpříjemněji. A chci podporovat náš trh (teda kromě Comics Centra), takže Crwi ty peníze milerád dám. Není to nic, z čeho by mi krvácelo z očí, on je ten překlad jinak dobrý (o to víc mě pak tohle zjemňování naschvál štve), vyloženě špatnou práci bych trh netrh nepodporoval... je to prostě jenom něco, s čím nesouhlasím a na co jsem chtěl vyjádřit svůj názor.
    Nevím, jestli je tohle volba vyloženě Křivánkové (protože znám takové překladatele, kterým jsou nadávky proti srsti, i když tam mají být) nebo volba Crwe, která asi doufá, že to tak bude přístupnější pro více lidí (což, jak už jsem psal, mi vzhledem k situacím nejen v této manze přijde fakt na hlavu), ale vím, že se těm nadávkám vyhýbat opravdu nemusí a bohužel to někdy naopak škodí.
  • Sagikkun
    Sagikkun27.12.2022 17:24Zaslíbená Země Nezemě #13
    Milá Křivánková aka hotate,

    když už se zde vyjadřuješ ke komentářům, využij pro to prosím tuto sekci pro diskuze, je to mnohem vhodnější. Díky. Teď teda taky v rychlosti:

    1) Omlouvám se, máš pravdu, tady jsem se špatně vyjádřil. Nepřekládáš každou mangu, ale každou druhou mangu. Co jsem ale napsal, tak platí - každá manga (jenž je už předem určená pro dospělejší publikum), která ti projde pod rukama, pak trpí tím stejným problémem, který vypisuju v následujících bodech.

    2) Tady už tvoje argumentace kompletně padá. Proč se asi v manze používají ty stejné výrazy a proč na první pohled nejsou tak vulgární - že by to bylo tím, že japonština nemá vyloženě vulgární výrazy, a že aby se vyjádřili sprostě, tak musí opakovat těch několik specifických výrazů, které jsou v dané situaci vulgární, byť jejich původní význam vulgární není?

    Co tak vím, správný překlad by neměl pouze otrocky překládat slovo od slova, ale především by měl přenést tu myšlenku, pocit, kterých se často musí docílit jinými, pro ten daný jazyk a situaci přirozenějšími slovy. A to ty neděláš. Ty sice skvěle rozumíš těm slovům, ale všechno překládáš stejně nehledě na situaci a postavy, nedokážeš se odchýlit od jednoho naučeného termínu. Což je zrovna u japonštiny, která je silně postavená na kontextu situace, dost kritický. A je to i důvod, proč pak ten anglický překlad zní mnohem více přirozeně.

    Takže příklad, ta nejzákladnější "nadávka" くそ, která, jak už bylo několikrát řečeno, silně závisí na situaci. Může se přeložit jako slabé "sakra", nebo silné "kurva". Jenže ty to "sakra" narveš úplně všude - ty víš, co to slovíčko znamená, ale už to nepřizpůsobíš situaci. Takže ano, když např. Guts stojí proti hromadě nepřátel, které agresivně rozsekává na kusy, a řekne くそ, tak pro Čecha (a pro vyznění celé mangy) bude přirozenější "kurva" než nějaké "sakra" nebo "do háje".
    Ale jak jsi napsala, dle tebe tyhle obraty vlastně tak vulgární nejsou (ano, nejsou, a zároveň jsou) a sama přiznáváš, že když Crew může, tak se nadávkám vyhýbá (a opět, fakt nechápu proč, když se v těch mangách vyobrazuje to co se vyobrazuje). Ať už v jakékoliv podobě, tak mě cenzura irituje a zrovna v tomhle případě mi přijde i směšná.

    3) Tím se dostáváme k jádru celé situace, tj. mukacuku ムカつく. Ano, je slangové, a v některých situacích i neslušné. Do angličtiny tak často překládáno jako "pissed off". Nepřijde mi, že by "štve mě to" dnes mělo jakkoliv slangové nebo i byť lehce neslušné vyznění. Takže když si konverzaci čtu v češtině, tak mě nenapadá žádný důvod, proč by Vincent chtěl, aby se použil jiný termín. Ten důvod znáš ty jako překladatelka, protože v tobě ムカつく vyvolá určitý pocit. Tenhle pocit je pak přenesený do angličtiny v podobě "pissed off", kde mi hned konverzace dávala smysl, a který mi právě chybí v češtině.
    A pokud v tom vulgarita (podle tvého vysvětlení) nehraje nejmenší roli, proč teda postavy (které vypadají, že se s ničím nepářou) už od začátku neopakují jiné synonymum pro "štve mě to", které v sobě nemá ani špetku neslušnosti, proč zrovna to specifické ムカつく; a proč pak stejně tak Vincent (který vypadá jako ten největší slušňák party) poté nenavrhuje i takové alternativy, které by byly i neslušné, když mu teda vulgarita nevadí?
    Prostě ta konverzace nedává smysl. A dávala by, kdyby tam bylo cokoliv jiného, i to "sere mě to".

    4) To je dobrý, můžeme si psát tady.

    Ať už ty nebo Crew, nezjemňujte ty překlady. Pro děti to určené není, a dospělejšího to pak bije do očí.
  • Sagikkun
    Anime nicméně zatím vypadá úchvatně. Adaptace je 1:1, takže příběh je pochopitelně stále absurdní, ale díky naprosto luxusnímu vizuálu a OST to najednou vyzní a kouká se na to úplně jinak. Takže jak jsem napoprvé nebyl zas tak odvařený z mangy, tak anime má našlápnuto mnohem, mnohem líp.

    Jinak jsem koukal na anglický překlad, a minimálně z něho to vypadá, že Crew se zase docela krotí s nadávkami. Neříkám, že by mi to otočilo zážitek o 180°, ale rozhodně by mi sem tvrdší nadávky sedly víc, než zředěné "zpropadený, hlupáci, trubci" atd., je to úplně to samý co s Berserkem.
  • Sagikkun
    Sagikkun14.9.2022 20:10Sbohem, má růžová zahrado #01
    Velice doporučuji zhlédnout videa od Meona, který nové mangy od Dobrovského rozebírá:
    https://youtu.be/MwYNq77xyxM
    Má to dobře zpracované a zargumentované, poukazuje na otrocký překlad a zprasenou sazbu, ke všemu dává názorné ukázky.

    Co je pak ale ještě zajímavější, tak kde následně řeší reakci od Dobrovského:
    https://youtu.be/4ZGGsrdVyEg
    Člověku to pomůže v mnohém otevřít oči a možná ho i donutí se zamyslet, co za "kvalitu" a přístup to vlastně svými penězi podporuje.
  • Sagikkun
    Že to má v porovnání s předešlými komplety levnější papír (a s tím i vyblitější barvy) vzhledem k současné situaci chápu. Ale vyloženě pro to rozostření není omluva žádná, ani ta cena. Předešlé komplety taky stály kolem tří stovek, a rozostření žádné. Tohle prostě podělali oni sami, a že to je řešitelná chyba dokazuje to, že u současných svazků to už není... levný papír a cena v tomhle nehrálo roli.
  • Sagikkun
    Jsem dement, stejnou cenovku to nemá:))
  • Sagikkun
    To samý tady, Spideyho jsem chtě nechtě tenkrát stopnul u 50, takže si teď zbytek při čekání na Batmana dokoupím... což je načase, protože se to začíná rychle vyprodávat (a chápu to, osobně to je pro mě asi nejkvalitnější komplet co u nás vycházel).
    A jinak nemám pocit, že to, co předvádějí DA u Batmana, bylo i u minulých kompletů. U nějakého čísla jsem navíc i psal, že se jim povedlo domrvit kvalitu (min u prvních čísel) a tuna panelů byla rozostřených. Každýmu tak říkám, že alespoň Snyderův run ať si koupí v původním vydání, protože tohle je děs a hrůza.
  • Sagikkun
    Jestli jsi se opravdu jen a pouze zeptal, tak se omlouvám a uznávám svoji chybu. Ono mi to totiž u tebe vyznělo jako "akorát tu hysterčíte bez nějakých větších důvodů". Proč tu lidi remcaj je kvůli fakt mizerné a bídné službě od DeAgostini, kterou bys minimálně jako předplatitel nečekal (a nebýt čtyř slíbených speciálek, tak jim na nějaký předplatný dlabu, kupuju si čísla v obchodech, a pak ano, by mi bylo víceméně jedno kdy a jestli vůbec něco vyjde).
    To, že ti nikde nejsou schopni pořádně (nebo vůbec) odpovědět, že nabírají neustálé zpoždění už u 20. čísla nebo že tě vždy na "přesné termíny" odkážou na jejich webové stránky, kde - surprise surprise - vůbec žádné termíny nejsou, pak o mnohém vypovídá.
  • Sagikkun
    Já ani neříkal, že by vydávání mělo končit, jenom že to bude prostě zázrak protože tenhle díl měl zpoždění a už ohlašují další zpoždění. Milo, vím, že rád chytáš ostatní uživatele za slova a vyvoláváš vášnivé diskuze, nicméně tě zarazím už na začátku - nemyslel jsem tím nic víc než dloubnutí do jejich otřesného přístupu, tak nic hlubšího za tím nehledej.
  • Sagikkun
    Že tohle vůbec vyšlo mě taky překvapilo, komunikace DeAgostini je naprosto katastrofální (ona to vlastně ani žádná komunikace není) a pokud opravdu vyjde všech plánovaných 80 svazků, tak to bude zázrak.
  • Sagikkun
    @K-Os perfektní, děkuji moc :)
  • Sagikkun
    Někdo, kdo by věděl, jak moc se to dá číst bez znalosti událostí v knižní trilogii?
  • Sagikkun
    Co se týče kompletové verze... méně syté barvy se (oproti původnímu vydání v ČR) jakž takž dají pochopit. Levnější cena je na úkor levnějšího papíru, ok. Co se ale pochopit nedá, a vyloženě mě to štve, tak je hromada domrvených panelů, které nevím jak se to Eaglemossu povedlo, ale jsou rozmazané. Linie postav jsou často rozostřené a vypadají jako obrázky, na které se dá koukat pouze s 3D brýlemi. Všiml jsem si toho už u Roku nula, podrobně porovnal ale až tady (Batmani, které ale mají v kolekci u nás premiéru, tímhle zdá se netrpí) - pokud si tak potrpíte na kvalitu a nehodláte kupovat celou kolekci, tak si Snyderův run kupte raději v původních vydáních.
    Nemusím ani mluvit o tom, že je zde použit i původní překlad, který je sice skvělý, ale zde je jen líně přetištěný se všemi jeho původními chybami a hrubkami... korekce tedy nulová.
  • Sagikkun
    Počkej počkej... :)
    I kdyby 100 lidí říkalo, že je něco blbost, ale tobě se to bude líbit, tak si za tím prostě stůj. Kvůli mně to tedy rozhodně neshazuj (a ani mi nic nevadí). Mně šlo o to, že mi právě připadá, že ty sám bys tomu nejradši dal ty 2 hvězdičky, to je tvoje hodnocení samotného komiksu... ale protože je to klasika, protože si to vytvořilo okolo nějaký status, tak si to zaslouží 4 hvězdičky (?). To na mě působí jako umělé vytváření legendy něčeho, o čem jsi přímo řekl, že je to kvalitativně na dvě hvězdy. Já ani nehodnotím samotného Batmana, neříkám, zda-li je či není v mých očích overrated, pouze jsem poukazoval na to, že právě touto cestou se overrated věci tvoří.
    Tohle je celé, nad čím jsem se chtěl pozastavit. Tak mě zajímal více tvůj pohled.
  • Sagikkun
    SomeOne: "...pokud přihlédnu k historickému významu tohoto Batmana, dávám 3*–4*". Není to trochu logika typu "ona je to vlastně sr*čka, ale protože je to slavné, tak tomu dám 4*"? Tímhle způsobem vznikají overrated věci.
    Jinak se omlouvám, vůbec tě nechci vyhrotit za tvůj názor a začít tu nějakou diskuzní válku, jen tohle mi vážně nedalo a musel jsem na to zareagovat :D
  • Sagikkun
    Sagikkun9.6.2021 12:06Berserk #05
    Zajímalo by mne, zda-li nás někdy pan milostivý regressiv poctí nějakou svojí recenzí. Nevadí mi, že dost často napaluje dobrým věcem jednu hvězdičku, protože každý má svůj názor, který má právo vyjádřit. A ani si nemyslím, že by měl člověk psát recenze ke každému komiksu, co přečte... jenže napalovat jednu hvězdu za druhou bez jediného slova je opravdu zvláštní, a mě by pouze zajímalo, jak fungují myšlenkové pochody takového člověka a rád bych se i nechal poučit v tom, za co přesně si komiks tu jednu hvězdu zaslouží. Ale tak chápu, že odsoudit něco k odpadu a víc se tím nezabývat je mnohem jednodušší, než strávit těch pár minut nad nějakou konstruktivní kritikou.
    Tak snad někdy:)
  • Sagikkun
    Sagikkun26.5.2021 18:53Zvrácená
    Chápu, a doufám tedy, že si to užiješ alespoň z poloviny tak jako já :) jsem zvědavý na tvoji případnou recenzi.

    Jinak zrovna Ryby mě od Ita taky moc nenadchly. Zkus někdy jeho sbírku povídek Balónky oběšenců, to mě bavilo mnohem víc.
  • Sagikkun
    Sagikkun26.5.2021 14:36Zvrácená
    Napsal jsem to jako hrozný miš maš, vím :D ale opravdu to tak na mě působilo... rád bych ti hodil názorné ukázky, ze kterých by to šlo pochopit lépe, jsou ale pochopitelně spoilerové. Jestli tedy dál číst nebudeš, tak jenom můžu doporučit a přesvědčit se o všem sám, snad nebudu jediný, komu se tohle líbilo.

    SPOILER
    Konfrontace hl. hrdiny u něj doma, přičemž mu klasicky policie nevěří - check. Naháněčka s cílem si udělat z nevinných lidí špíz ve stylu Pátku třináctého - check. Zjišťování tajemné minulosti vražedkyně v opuštěné psychiatrické léčebně - check (+ se všechno točí, takže found footage aka Blair Witch)... rozhodně netvrdím, že tohle všechno jsou univerzální šablony vytvořené a používané jen a pouze v Americe! Jsou to ale věci často se vyskytující, a jakožto hororový fanoušek jsem byl rád, že byly zakomponovány do jednoho komiksu.
    A co se týče úchylnosti a zvrácenosti, to tu radši vypisovat nebudu :') komiks se nebojí zabruslit do sexuálních a opravdu wtf oblastí, což mi pro Japonce připadá jako typické.
  • Sagikkun
    Sagikkun5.5.2021 17:57Batman / Fortnite: Bod nula #02
    Fry: Díky moc!
  • Sagikkun
    Sagikkun5.5.2021 17:55Batman / Fortnite: Bod nula #02
  • Sagikkun
    SPOILER
    Ano, končí to přesně ve chvíli, kdy Spidey najde v parku mimozemský objekt, který ho přenese do děje Tajných válek superhrdinů Marvelu. KVS 16 se pak odehrává hned poté, kdy se odtamtud vrátí už se symbiontem, takže tu máme dobrou kontinuitu.
  • Sagikkun
    Sagikkun5.5.2021 17:03Batman / Fortnite: Bod nula #02
    Tak snad v červnu :')
  • Sagikkun
    Sagikkun29.4.2021 14:05Přístav Země / Zatmění
  • Sagikkun
    Sagikkun29.4.2021 14:03Přístav Země / Zatmění
    Hawwwran: Jednoznačně film Arrival z 2016. Vybavilo se mi to hned, jakmile jsem viděl ukázku z knihy, resp. onu mimozemskou loď - ten prazvláštní tvar je opravdu podobný jako v Arrival. A i přes to, že v Arrival nepřicházejí návštěvníci z vesmíru vyloženě za účelem obchodu (ve smyslu něco za něco), tak ale něco nabízejí.
    Pro tohle unikátní a realistické pojetí je to jeden z mých nejoblíbenějších sci-fi filmů, a je to jeden z důvodů, proč mě tento komiks tak moc zaujal.
  • Sagikkun
    Sagikkun25.4.2021 23:57Batman / Fortnite: Bod nula #01
    Stejně tak ale, proč u nás vychází série jako Můj první komiks?
    No, hádám kvůli tomu, že všichni lidé na planetě nesdílí stejný věk a stejný vkus.
    A ano, protože crew má z tohohle prachy, které jim ale osobně přeju.

    Neříkám, že tvůj názor je špatný - Fortnite si nenáviď jak chceš. Jen mi připadá škoda si nechat kazit den něčím takovým, Batman má svoje vlastní série a ty zůstanou kvalitní/nekvalitní nehledě na to, že se objeví v nějaké "hloupé" hře. Nikdo a nic ho tímhle nekazí.
  • Sagikkun
    Sagikkun25.4.2021 20:09Přístav Země / Zatmění
    Taky mi to padlo do oka, nechápu, jak se mi kampaň tak velkolepé věci absolutně vyhnula. Hned jak budou peníze tak kupuju, vypadá to suprově a chci podpořit tým Mighty Boys, mají parádní myšlenku, tak snad se jim s tím bude u nás do budoucna dařit.
  • Sagikkun
    Sagikkun22.4.2021 18:35Královská hra #05
    Souhlas se Sawyerem. Je to vypínák mozku, ale nenudí a dokáže vytvořit dostatečně napínavé situace, aby tě zajímalo, jak to bude pokračovat. Asi jako když si pustíš nějaký akční béčko - jen je důležitý od začátku vědět, do čeho jdeš :)
    Naprosto bez pochyby existují lepší mangy, za které investovat peníze, kdyby se ti ale tohle nějakým způsobem náhodou dostalo do ruky, tak stojí za to tomu tu šanci dát.
  • Sagikkun
    Sagikkun26.3.2021 19:03Berserk #04
    O tom žádná, to je pak ukázka naprostého vrcholu, který dokáže Berserk nabídnout. Hlavně proto si tak za samotného Gutse "užívám" tohle období - možná to moc prožívám, ale tahle manga je fakt životní pouť.
    Jinak jestli tě bavil Golden Age a nechceš koukat na anime, můžu rozhodně doporučit trilogii animovaných filmů z 2012-2013 s názvem Berserk: Golden Age Arc (Ógon džidai hen). Připadá mi, že nejsou tak známé jako anime, ale přitom o něco lepší (zvlášť než ten paskvil z 2016).
  • Sagikkun
    Sagikkun11.3.2024Prodám
    Zdravím, rád bych prodal:

    - Pošťák (sběratelská verze) - 900 Kč PRODÁNO
    - Sochař - 150 Kč
    - Sin City 01: Drsný sbohem (3. vydání) - 100 Kč
    - Želvy Ninja: Menu číslo 01-03 - jako celek za 250 Kč PRODÁNO
    - Grandville 02: Mon Amour - 200 Kč

    - Bleach 1-6 - 350 Kč
    - Spy x Family 1-2 - 150 Kč
    - Chainsaw Man 1 - 80 Kč
    -> všechny zmíněné mangy jako celek za 500 Kč


    Vše jednou čtené, ve velmi dobrém stavu. Předání možné v Praze či poslat Zásilkovnou (platí kupující).
    V případě zájmu mi napište zprávu zde do Pošty nebo na e-mail kout.daniel@seznam.cz
  • Sagikkun
    Sagikkun3.9.2023Prodám
    Prodám:

    Velvet - 450 Kč (nečtené)
    Kam jsi zmizela? - 100 Kč (jednou čtené)

    Obojí ve výborném stavu. Předání možné v Praze či zaslání přes Zásilkovnu (hradí kupující).
    Kontaktovat mě můžete ve zprávách zde či na email kout.daniel@seznam.cz
  • Sagikkun
    Sagikkun3.7.2023Prodám
    Prodám Legendy DC - Flashpoint za 200 Kč.
    Jednou čtené, stav velmi dobrý. Předání možné v Praze či zaslání přes Zásilkovnu (hradí kupující).
    Kontaktovat mě můžete ve zprávách zde či na email kout.daniel@seznam.cz
  • Sagikkun
    Sagikkun8.6.2023Prodám
    Zdravím, rád bych prodal následující mangy:

    Fullmetal Alchemist 1-11 - 800 Kč
    Orange 1-3 - 200 Kč
    Zabiják démonů 1-2 - 160 Kč
    Pokémon 1-2 - 160 Kč
    To bylo tvé jméno 1 - 80 Kč
    Sherlock 1 - 80 Kč

    Vše jednou čtené, ve velmi dobrém stavu. Předání možné v Praze či poslat Zásilkovnou (platí kupující).
    V případě zájmu mi napište zprávu tady nebo na e-mail kout.daniel@seznam.cz
  • Sagikkun
    Sagikkun13.5.2022Koupím
    Rád bych KOUPIL:

    DCKK 95: Batman a Outsideři
    DCKK 96: Liga spravedlnosti - Vzestup a pád
    DCKK 99: Wonder Woman - Amazonky útočí!, kniha první
    DCKK 100: Wonder Woman - Amazonky útočí!, kniha druhá

    Předem děkuji za jakékoliv nabídky, případně info/tip, kde/u koho knihy seženu.
    Napište prosím zde do zpráv nebo na email kout.daniel@seznam.cz.
  • Sagikkun
    Sagikkun17.2.2022Prodám
    Prodám:
    Grandville 1
    Daredevil Rok jedna

    Batman Soví tribunál
    Batman Soví město
    Batman Smrt rodiny

    Hellboy #02: Probuzení ďábla - 300 Kč

    Vše (kromě Hellboye) jsou PAPERBACKY ve velmi dobrém stavu, Smrt rodiny nový. Poskytnu foto.
    Každá (kromě Hellboye) kniha za 150 Kč.

    Osobní předání Praha, případně domluva na odeslání poštou/zásilkovnou.
    V případě zájmu mě prosím kontaktujte zde zasláním zprávy.
  • Sagikkun
    Sagikkun8.4.2021Prodám
    Zdravím všechny.
    Prodám:

    Spirála (Junji Ito) - 1. a 2. díl

    UKK 8 - Spider-Man: Kravenův poslední lov
    UKK 9 - Spider-Man: Zrození Venoma
    UKK 21 - Spider-Man: Návrat
    UKK 63 - Spider-Man: Dolů mezi mrtvé
    UKK 64 - Spider-Man: Jed

    Spider-Many prodám jednotlivě za 100 Kč, při odběru více kusů rád slevím.
    Cena Spirály je dohodou.
    V případě zájmu mě prosím kontaktujte zde skrze můj profil.
  • Sagikkun
    Sagikkun20.4.2022 21:11Filmový a hudební klub
    Aniž bych přiléval benzín do ohně, rád bych se taky pozastavil a zeptal se DR ohledně toho "vůbec se nepracovalo s komiksovou látkou". A nemyslím to nijak zle, vážně mě to zajímá čistě jako výměna názorů. Všechny ostatní věci jako hraní herců a záživnost filmu ti rozmlouvat nechci, bylo by to zbytečný, protože když se někdo nudil, tak se prostě nudil. Tbh já osobně si ten film plně užil až při druhém domácím zhlédnutí, takže tě v mnohém chápu. Ten Batman ne-detektiv je i docela trefný, s nadsázkou se dá říct, že co se nejvíc řeší jsou Riddlerovy hádanky a zbytek mu pak prostě sám Riddler prozradí... ale furt má k Batmanovi vyšetřovali zdaleka nejblíž ze všech filmových adaptací.
    Ale že se nepracovalo s komiksovou látkou? První věc je ta, že točení se kolem mafiánských rodin je z Dlouhého Halloweenu a Riddlerovo závěrečné "přebudování" Gothamu je ze Snyderova Roku nula, takže tu máš minimálně dvě inspirace v konkrétních příbězích. Ale co mě zajímá víc, tak co přesně očekáváš od superhrdinského filmu? Není to adaptace jednoho konkrétního příběhu, vezmou se postavy (ale to jsi popsal pouze jako "ovonění") a nějaké inspirace (viz. již řečené) a na tom se vystaví samostatný filmový příběh. Snad žádný Marvel/DC film neudělal přímou adaptaci konkrétního příběhu, vždy se vzaly jenom nějaké ty inspirace a pak se šlo vlastní cestou... a ty inspirace v The Batman jsou.
  • Sagikkun
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 674 (cca 197773 Kč)
Mám: 622 (cca 171687 Kč)
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0