• esoes
    Bezvadná záležitost nejen pro fotbalového fanouška, zkrátka věc s určitým přesahem. Touhle dobou navíc v akci za pár korun, takže jsem to hnedka nasál, jak se mi to dostalo do ruky:-)
  • esoes
    esoes14.3.2021 10:00Neonomicon (limitovaná edice)
    Skvělá jednohubka, přečtené s chutí na jeden zátah. Úvodní povídka skvěle naladí, pokračování rozhodně nezklame, naopak. Párkrát jsem se určitých orgiíí účastnil, takže vím o čem je řeč i v tomhle ohledu. Stejně tak chápu, že určité puritány s jejich odsudky tohle bavit nemusí, jejich škoda:):D

    Spousta akce a napětí, parádní kresba po vzoru Providence tohle je absolutní must have a fajn předkrm před čtením Providence. Jediné, co snad nechápu, že to v Argu nevydali ještě před Providence. Tak fajn, že tenhle rest konečně splnili. Koneckonců, cesty páně jsou někdy nevyzpytatelné:))
  • esoes
    esoes14.3.2021 02:32Providence
    K téhle knize mě přivedl definitivně, až Neonomicon.. Ten mě přesvědčil do Providence nakonec jít. Nutno dodat do té doby jsem v životě nic od H.P. Lovecrafta nečetl, což byl právě ten hlavní blok vůči pořízení Providence. Myslel jsem si zkrátka, že mě to třeba nechytne, že to nedocením a tak. Chybějící bubliny apod.to mě vůbec netrápilo s tím jsem nebojoval a musím k tomu rovnou i napsat, že to řešení, jaké v Argu zvolili je za mě úplně v pohodě. Naopak, časem to bude mít svou hodnotu a při čtení to vůbec neruší, zrovna v té kapitole určitě ne je dost vizuální..

    Neonomicon spolu s Providence jsem přečetl zhruba během týdne, chtěl jsem to dát spolu v kuse, abych z toho nevypadl a měl tam tu bezprostřední návaznost a ucelené dojmy.
    Copak, Neonomicon přečtete za pár hodinek má hezký spád + akci, ale Providence to je jiná písnička, chceš li odysea, jak už tu jiní správně zmínili. Čte se to celé o poznání hůř, zejména ty zápisky (deník) to bylo vyloženě na provaz..

    Tady bych řekl, že A.Moore dost ujel je v tom strašně moc vaty.. První tři zápisky v deníku jsem četl poctivě v dalších očima a prstem zbežně přelítával, mno a ke konci knihy ty poslední dva/tři zápisky četl zas tedy poctivě, aby mi něco náhodou neuteklo.
    Upřímně, kdyby jste ty zápisky ze startu vynechali a přečetli si klidně až ty poslední dva, tři bohatě to stačí si myslím. Zbytek zápisků vážně o ničem spíš mě to rušilo a vyloženě přivádělo k šílenství (jestli tohle nebyl záměr, heh:):D Tohle je asi má jediná větší výtka k tomuhle dílku od A.Moore..

    K příběhu, kresbě apod.
    Spolu s Neonomiconem a tím, že jsem si něco málo předtím načetl, aspoň o H.P. Lovecraftovi apod. (fakt jen Wiki) jsem zhruba věděl o co v tom jde a chytal se, ne že ne.
    Nemyslím si rozhodně, že na to musíš mít načtenou jeho tvorbu apod. Je to celé zkrátka o tom pochopit a vnímat, jak celý ten horrový žánr H.P. Lovecraft tehdy viděl a uchopil zas tak složité to není přeci jen dost věcí se za ty léta promítlo např. do filmové tvorby..

    Stejně tak, buď přistoupíš na to, jak ti to A.Moore celé podává, či nikoliv. V tomhle ohledu jsem neměl problém vážně s ničím (vyjma vaty v deníku) vlastně si nedovedu představit to udělat líp. Je to skvělá pocta žánru a jednomu spisovateli, který měl určitý přesah a ovlivnil spoustu jiných lidí, až do dnešních dnů.
    Víc dojmů psát nebudu je to vícevrstvé a každý si v tom najde učitě svoje. Já osobně se k tomu za čas zas vrátím a jsem nakonec rád, že jsem to spolu s Neonomiconem pořídil.

    Co bych ještě vyzdvihl je kresba ta je za mě vážně povedená, řekněme statická, ale k tomu obsahu uvnitř knihy to absolutně pasuje. Je vážně radost koukat, třeba jen na tu kresbu.
    Zvolený papír od Arga + tisk kvalitní. Celkově je provedení knihy velmi pěkné i to mě přimělo to nakonec koupit.
  • esoes
    Mrzí mě na tom zejména jedno, že je to rozkouskované nesmyslně. Mělo to vyjít celé v jedné knize, bylo by to úplně o něčem jiném. Nemluvě o ne moc kvalitní broži.
  • esoes
    esoes13.3.2021 16:55Fatale #05: Proklít démona
    Velká, převelká škoda, že tohle dílko nevyšlo v jedné knize a roztahali to do x broží, navíc nevalný kvality. Zaloužilo by si to rozhodně větší formát a všechno pěkně v jedné knize, nemělo by to chybu, takhle to hodnotím ze strany BB artu , jako polovičatou práci.
  • esoes
    esoes27.2.2021 11:06Providence
    Ještě poznámka.. V Kosmasu mi dali k Providence ten opravný sešit, že prý to dávají k tomu. Nicméně, doma po rozbalení knihy z folie jsem zjistil, že tam vlepený skutečně už je, což je dobře. Takže, kdo to ještě stihne teďka koupit bude ho mít dvakrát. Nakonec proč ne, třeba se to bude časem někomu hodit.
  • esoes
    esoes26.2.2021 21:45Providence
    I já jsem nakonec kvůli Neonomiconu (mám limitku) pořídil i Providence a jsem za to vážně rád, krásná kniha, baví mě to a nakonec i ta kresba, papír vlastně vše:)) Nebránil jsem se jí kvůli těm tiskovým chybám to mi vůbec nevadí, neruší a naopak...v čase jsou tyhle knihy, zejména jako první výtisk s chybotiskem, cenné. Svou hodnotu ta kniha zkrátka má a bůhví zda ještě kdy vyjde. Bránil jsem se tomu nějaký půlrok zejména kvůli samotnému H.P Lovecraftovi, jelikož jsem od něj jednoduše nikdy nic nečetl... U Providence jsem zhruba zatím v půlce (Neonomicon jsem přelouskal za jeden večer, musel:) baví mě a kolikrát třeba jen koukat na tu kresbu...A ikdyž rozhodně nerozpoznám všechny ty skryté odkazy Alana Moora na jiné díla, události, postavy apod. nevadí mi to vůbec. Tohle si dám začas třeba zas, více osvícen a Neonomicon dost nasměruje. Čtu to tedy bez těch deníků mezi kapitolami to mě musím říct spíš rušilo. Zejména v přemýšlení si, ale to už popsali jiní. Záleží podle mě i na tom jakou má člověk fantazii, oduševnělost a tak, každý si z té knihy vezme zkrátka něco to svoje... Takže pokud někdo ještě váha, pár jich jde stále zarezervovat, vyzvednout na kosmasu, koukám. Tam jsem si pro ni pár dní nazpět byl a teďka koukám, že je na ní dokonce i akce - 20procent dolů. Osobně si totiž myslím, že jak se doprodá a zejména dík Neonomiconu - ten funguje mi přijde, jako slušnej boost a hybatel v tomhle případě...:))) tak spousta lidí zalituje, že to nepořídili. Z druhé ruky se budou prodávat Providence rozhodně pak za víc...I proto jsem se potom Neonomiconu do toho rychle rozhoupal, tady není vážně o čem. Musím říct, že nakonec milá povinnost navíc v tomhle žánru, který jinak úplně nevyhledávám. Inu někdy je ta cesta trnitější a po zásluze třeba odměněna. edit: Providence mám ve standart verzi. Obálka limitky se mi prostě nelíbí, víc mi k tomu jde zkrátka ta standartní, ale to je spíš záležitost vkusu.
  • esoes
    esoes26.9.2020 13:20Providence
    Pavel75
    Myslím si, že to bylo od nich úmyslné, špatná reklama je taky reklama v tomhle případě. O to více lidí teďka ví o Neonomiconu..
  • esoes
    esoes27.6.2021 13:11Pindárna
    Milo_Harwey

    Tak to je nad slunce jasný, že starej pes, nebo jak si to stvoření tady říká to zaspamoval dětinsky fotbalem. Co bys od takovýho mindráka taky čekal viď. Stačí vidět obsah těch jeho všemožných reakcí tady na foru a člověk do něj vidí, jak do vylitý vázy. Zahořklej člověk , co si léčí svoje mindráky na jiných, nic víc.

    Obdobnej žolik plísnil na jednom našem hokejovým forum, až jsme si na něj jednou počkali na zimáku to byl kopec srandy v tu ránu zapřel i vlastní mámu.
  • esoes
    esoes11.6.2021 08:35Pindárna
    SlouzimStarymPsum

    Dobré ránko všem,

    Víš jak, udělal jsem si zrovinka čas a poctil tě. Seš totiž v té své nesnesitelnosti, osobních výpadech (nejen) na zdejší zdá se vytrvalej. Vlastně, jako kdyby si ani neměl nic jiného na práci - uvědomuješ si to, nebo to máš jako sport:):D?!? Otevřu si tohle foru jednou za čas, ale vždycky to stojí za to si vážně nepřehlédnutelný. Je jasný, že těch pacientů je tady vícero oni se ještě nepochybně ozvou, ale ty jsi snad jejich král..

    Ne, neurážím tě přeci to bys mi křivdil (!), jen nazývám věci pravými jmény to mi skutečně jde. Děkuji za můj starší post tam jasně cítíš, co si o k.reténech myslím, přeci jen mám v genech tak trošku Východniari, takže jdu rád někdy hned k věci :-) Srdíčko zahaprovalo, muselo to zkrátka ven..

    Spousta lidí ti to samozřejmě nenapíše, tady nejde o to být vpravdě už ani konstruktivní, ale poslat takový pacienty po právu tam, kam patří. Tímto se zas loučím ty lidumile:-))
  • esoes
    esoes10.6.2021 23:29Pindárna
    SlouzimStarymPsum

    Podívej se. Já si myslím, že to tvé vystupování tady na foru hovoří za vše. Takovým na vojně dávali deku. Ještě jedna věc, ty třeba nejsi hloupej, inteligentní dozajista jsi, když už si tohle zmínil (ten pocit méněcennosti je sviňa) a nenápadně chtěl urazit, ale co ta tvá sociální inteligence (?)...to vážně není hezký, jak se tu k lidem mnohdy chováš. Imrvére tu někoho chceš školit, jako kdyby si neměl ani nic jinýho na práci, zavidím ti. Opravdu závidím, chtěl bych mít tolika času, jako ty.

    Škoda je, že kvůli takovým pacientům spousta normálních lidí na ty fora pak raději nepíše..

    Co je zasloužené, nebo ne...heh. Podívej se ty brebto to je tvůj názor, nějaké tvé pokřivené vidění světa. Já jsem taky psal k Mighty, že těch knih mohlo být na prodej klidně k 1000ks a to se o ty komiksy zajímám sotva rok jen mám trošku zkušenosti z byznysu. Byli jste chytrý, jak rádio spolu s těmi dalšími kverulanty, co to tu zasírají stejně jako ty a hele, vono by se to prodalo.

    Dej si pauzu chvíli. Prospěje ti to, fakt. Děláš ze sebe převážně jen nestravitelnou wokurku.

    Pověz mi ještě něco na závěr, než se zas odloučím pro tvé dobro.. Kdo je p.Janšta? Ty jsi k tomu všemu schizofrenní, nebo jak to mám chápat chlape? Mažu spát, zítra si tu reakci přečtu, napiš mi o tom nahoru do komentářů..

    ps: škoda, že nejsi youtuber, mělo by to ještě větší šťávu. Jenže to bys musel s ksichtem ven a ty lidi by bylo horší urážet a školit.
  • esoes
    esoes10.6.2021 22:17Pindárna
    SlouzimStarymPsum

    Tak hlavně, že sis ten povyk namátkou třeba u Mighty boys odpustil. Ty si strašnej komik ti povím, čtu občas pro moje pobavení ty tvoje komentáře tady na foru ty si strašnej případ ti povím, grafoman a pocit méněcennosti hadr.

    Jinak komiks jsem objednal, vypadá to dobře. Pacientům zdar !
  • esoes
    esoes21.11.2020 19:46Sběratelský klub
    seneke

    Není zač:-)! Taky jsem to hnedka objednal tátovi, ten na tom vyrostl mno a jedno pro mě.
  • esoes
    esoes21.11.2020 11:22Sběratelský klub
    Zdravím po čase místní plebs a ty normálnější uživatele zdejšího fora. Od Slovartu právě vyšlo souborné vydání Kapitána Klosse doslova za hubičku (na aukru apod. se dražilo i za více jak 2000kč) viz:

    http://www.slovart.cz/knihy-v-cestine/beletrie/beletrie/kapitan-kloss.-kompletni-vydani-20-sesitu.html?page_id=25924&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter_20_11_2020
  • esoes
    esoes23.10.2020 21:03Sběratelský klub
    Můj dost možná poslední příspěvek, minimálně po nějakou určitou dobu...:-)):D

    Nechci si hrát na něčího obhájce, ale pletete si nadále (někteří) pojmy s dojmy. Opět vaříte z vody a hlavně (!) myslím si, že hledáte/vytváříte problémy tam kde vůbec nejsou. Jsem tu aktivně proti jiným zde na tomto ctěném forum chvíli, žel bohu docela otráven. Jako vážně na medvědí službu jsou tady (někteří) vyloženě experti.

    Prvně tedy. Buď chcete ty kluky z Mighty především podpořit a těšíte se zkrátka na novou knihu ideálně v limit.vydání a nebo vám jde o nějaké spekulanty? Tohle je třeba totiž vážně oddělit.
    Nevím, jak vám, ale mě je nějaké riziko spekulantů naprosto ukradené to je jejich boj. Měl jsem x krát prostředky/možnost vzít třeba něco zajímavého navíc, kolikrát něco, co už ani nebylo a dostalo se to přesto nějakým způsobem ke mě, ale radši jsem o tom vždy řekl kamarádovi, známému nebo to hodil veřejně do placu a udělal tak nezjištně radost jiným. Naposledy se jednalo o knihu, která se na provařeným a.ukru dražila sem tam okolo dvojky a přitom ještě ležela v nakladatelství kdesi na skladě za pár stovek, posledních pár kusů. Nevymýšlím si tohle, tak to je. Když mám zkrátka něco rád dávám do toho především srdce a nešpekuluju, tak to mám hozený a jinej nebudu.

    Ale zpátky k meritu věci, vem si popcorn je to dlouhýý miluju slohy jsem grafoman...Že by měla být a nakonec bude i nesběratelská verze to jsem si dovolil predikovat pár dní nazpět a ani to jim nemůže přeci nikdo vyčítat. My jsme ale vážně někdy národem kverulantů, nepřejících lidí, jak vidno i tady..
    Namísto toho, abyste (někteří) byli háje luhovýho rádi, že někdo našel vůbec nějakou vůli a odvahu v téhle době navíc (!) něco takového realizovat, tak se v tom budete zbytečně rejt doslova jak v ho.vně, bojovat s pomyslnými vzdušnými zámky a hledat, kde je zakopanej pes..

    ps: abych odlehčil nastálou situejšn v této hutné a jistě konstruktivní debatě plné smysluplných vyjádření a názorů, víte co je vůbec ta největší sranda?? Že tu porcujeme medvěda,který ještě běhá po lese:-)) Kluci z Mighty, držte se !
  • esoes
    esoes23.10.2020 16:22Sběratelský klub
    radek
    Si dál prázdný a směšně osobní to je ostatně tvá vizitka. Už tě nechám být ono se docela záhy ukázalo, komu ta argumentace stála na vodě a psal nesmysly kraviny, viď ?
    Dle toho, jak vystupuješ sebereflexi nečekám buď v klidu. Důležité je, že jsme o tom všem debatovali, ikdyž zostřeně ke konci i tím jsme projekt Mighty koneckonců podpořili. To je podstatné o to mi šlo, rád jsem hybatelem věcí, když na to přijde :-) Za mě vše a nauč se to ego doprd.ele řídit :-))
  • esoes
    esoes23.10.2020 15:29Sběratelský klub
    Ale víš, ale víš...(nejen) tvá všelijaká argumentace:-) Já vidím to, že jsem se snažil a viděl trošku dál, ale to se mi stává často to je v pořádku. Jsem tak trošku nadčlověk jen nenosím plášťěnku, nikdy jsem si ji nebral :))

    pozn. Nevšiml jsem si, že by snad Mighty v něčem zásadně měnili svůj postoj, názor. Jen ať s tím ještě pracují, prostředky na to mají a pokud je materiál skutečně dobrý vrátí se to.
  • esoes
    esoes23.10.2020 15:03Sběratelský klub
    radek
    To bylo řečí viď ?? Sám vidíš, že s tím chtějí a budou pracovat dál. Nakonec proč ne... to by byli sami proti sobě a koneckonců i proti svým čtenářům, milovníkům komiksu.

    Jinak vážně obdivuji otevřené knihovny, mám všechny se dvířkama a dokonce na zámek (to kvůli prckům). Prach a světlo mohou ty moje knížky spatřit opravdu jen na chvíle při čtení :))
  • esoes
    esoes19.10.2020 11:41Sběratelský klub
    Radek
    Tak ještě pro tebe, než poběžím do terénu. Uvědom si, že jedna věc je, co chtěli ze startu Mighty a další , co udělá neviditelná ruka trhu, respektive nějaké další prodeje mimo HIT HIT.. Dál nemá smysl tuhle akademickou debatu vést, protože to ukáže teprve čas. Netvrdím, že mám úplně ve všem pravdu, jen jsem nastínil pár dalších možností, jak to taky může vypadat a celé to bude vycházet z toho jaký knižní náklad bude věc zásadní. Dle toho bych volil nějakou další prodejní strategii a ta nemusí být nutně podstřelování ceny po proběhlé akci na HIT HITU, takhle jste si to vyložili vy. Zároveň si někteří uvědomte, že dík podpoře na HIT HITu jste si zaplatili především jistotu, že tu knihu budete mít v ruce a dokonce v nějaké originální úpravě. Proč by pak do běžného prodeje nemohla jít (kosmeticky) okleštěná verze knihy za trošku (kosmeticky) upravenou cenu a já se přece nabavím o slevě minus pět set (tak to podáváte vy, někteří) to je zkrátka hloupost vyloučit.. Myslím si jedno, když už něco takového udělám byla by škoda neudělat minimálně 500/600knih, dost možná víc. Je to jejich první projekt, ikdybych měl být na nule... snažil bych se dodržet něteré zásadní věci. Tím je především kvalita (forma) knihy a pokud možno její co nejlepší dosah, tak aby to dávalo smysl samozřejmě.
    Držím jim moc palce, našlápnuto mají dobře a to mohla ta prezentace okolo toho vypadat ještě lépe, aniž by to stálo třeba peníze. Přesto to oslovilo hodně lidí to nemůže nikdo zpochybnit. Samozřejmě remcalů, skeptiků se najde vždycky dost, kor v tom našem pepíkově. Věřím, že to zdárně dotáhnou a vlije to další entuziasmus do jejich žil:-)) Tímto se loučím
  • esoes
    esoes19.10.2020 11:26Sběratelský klub
    Zack
    Nejlepší jsou lidi, co v reálu nechtějí diskutovat a jsou osobní, byť mě neviděli ani z vlaku, natož že by mi podali ruku. Jestli máš špatný den, tak si přešlápni je připitomělé léčit si to na jiných...Pěkný den všem bez vyjímky
  • esoes
    esoes19.10.2020 11:10Sběratelský klub
    Je třeba pochopit širší kontext ne vytrhávat věty z kontextu. Diskuzi vzdávám nemám zas tolika času jako jiní, ukáže vše čas. Mě se stává obvykle, že jdu proti davu a obvykle na má slova dojde. Byznys dělám dvacet let věc další, tím se nikterak rozhodně nepovyšuji, ale tohle zkrátka není o nějakém kaleidoskopickém myšlení, jako u jiných, vidím to docela jasně. Je tu jedna neznámá stále, sice jak to chlapi z Mighty uchopí a když správně, prodají rozhodně více, jak 300-400 knih tomu věřte.
    Já si myslím, že na to, že (narozdíl od Arga apod.) o nich a panu Kaplanovi pomalu nikdo nic neví vybrat skoro 700 tisíc docela dobrý start, sranda. Nemyslíte:-)?
  • esoes
    esoes19.10.2020 10:31Sběratelský klub
    Darker
    Netřeba mě jakkoliv nálepkovat to bych si vyprosil, ale že jsem naivní to mi dlouho nikdo vlastně neřekl, tak dík :-))
    Víš mám v knihách malé jmění, už před lety jsem začal sbírat určité starší, cenné kousky. Postupně přišli i nové věci a konkrétně tedy komiksy ty přišli na řadu vpravdě, až naposled.. Takové moje knižní zakončení musím říct. Je to jakýsi můj návrat, protože na komiksech jsem jako menší/dospívající začínal a je to koneckonců fajn relax. Zkrátka něco málo o těch knihách vím. Jednak, jak vůbec něco vydat, co vše to obnáší..
    Jednu věc Mighty ve videu zmínili, sice čím větší náklad tím lepší výsledná cena za knihu směrem z tiskárny.. Víš ty co? Já si dokonce myslím, když to tak sleduji, že by jich mohlo být klidně 600/800ks:-) A ještě něco maloobchodní cena nakonec nemusí být - dvojka - jak píšeš. Může to být o něco málo přívětivější cena, řekněme 1400-1600kč?
    Uvědom si, že za těch 1700kč a víc si na HIT HITU zaplatíš jistou exkluzivitu v podobě jiné obálky apod. Zkrátka nejen případná další poptávka (pokud ohlas na knihu bude dobrý) napomůže dalšímu úspěšnému prodeji, ale kupříkladu menší kosmetika u ceny, která prolomí další psychologické bariéry potenciálních zájemců o knihu, chceš li kupců. Ale to už si musí spočítat Mighty. Jiná věc je, že z druhé ruky si to pak bude třeba žít vlastním životem a někteří si budou za knihu říkat víc za čas sám víš, že u žádaných titulů to tak je.

    Jako upřímně, pokud se prodává zmršený titul Providence (mám na mysli formu, ne obsah) kdy je navíc pro řadu lidí mnohem hůř uchopitelný (nemyslím kvůli rozměrům, ale obsah:) pak nevidím jeden jediný důvod, proč by mnohem větší řadu lidí neoslovil pěkný a snad originální scifi příběh, vlastně hned dva...Tak uvidíme.
  • esoes
    esoes18.10.2020 11:31Sběratelský klub
    Já si myslím, že i z hlediska nákladů na tisk apod. by minimálně těch 500 knih od Mighty mělo být, ale nechci za ně mluvit:-)) Rozprodá se to dobře si myslím. Do roka to zmízí spíš dřív to je bez diskuze. Udělat 300 knih by bylo vážně málo, spousta lidí o tom projektu, knize ještě ani neví...
  • esoes
    esoes3.10.2020 18:49Sběratelský klub
    Pardon za to vychcázející:)) Samozřejmě vycházející...Bohužel nejde opravovat u příspěvků.

    Jinak k tomu nákladu ještě. Pokud by to bylo méně, než těch dejme tomu 800ks, tak to krásně nahraje kupčení, následnému šponování cen si myslím. Z hlediska počátečních nákladů a celkového uspokojení na trhu bych se minimálně těch 800ks vážně nebál, prodá se to. Celé je to o tom, jak to pánové ještě uchopí pokud tomu udělají nějaké další promo na jiném kanále, celkově se potom zapráší do roka určitě. Jsem od přírody důvěřivý, ale tak jak o tom pánové mluví na komiksových novinách (otázka kvality čtení, vazby apod.) přesvědčili mě. Mám spoustu cenných knih a na tohle koukám zejména jsem na to vážně natěšen. Líbí se mi, když někdo přemýšlí nad obsahem i formou. Za mě na nějakou dobu radši vše, omlouvám se za pár tapet.
  • esoes
    esoes3.10.2020 18:35Sběratelský klub
    Fimi tyhle kanály sleduji taky a rád (zejména zpětně, doháním to), přeci jen komiks v nějakým širším záběru objevuji teprve půlrok, tak jsem jak houba:) Víc hlav, vždycky víc ví, člověk si udělá lepší názor...
    Jak jsem psal, komiks má u nás tradici dávno pradávno mám o tom docela pěkné publikace. Vlastně s takovým Ladou a jeho kumštem jsem začínal, mám taky tu novou monografii Punťa, Čtyřlístku a spoustu dalších (zejména starších) věcí od Foglara, Saudka apod..Zkrátka ty české začátky komiksu. Ale upřímně, co mě vyloženě baví dneska jako číst to je něco ve stylu Blacksad, Fatale, Maus, Z Pekla, Vychcázející hvězdy, teď čtu ty Strážce (4.vydání) zkrátka taková všehochuť. Co se týče toho tebou zmiňovaného Marvelu, nebo DC taky něco mám namátkou mě napadá Bažináč (ten mě bavil), ale celkově jsem nastavený na jiný žánr, než super hrdiny. Rozhodně to ale nezatracuji, jak píšu pár věcí od toho mám, četl sem a ke komiksu to neodmyslitelně patří. Zrovna mýho mladýho to ukrutně baví, takže je rád, když se o tom můžeme pobavit je to takový odlehčení.
  • esoes
    esoes3.10.2020 13:53Sběratelský klub
    Těch 800ks by si to zasloužilo , prodá se to a náklady na knihu zas nižší?? 300-500ks náklad to by mi přišlo hodně málo a tak trochu škoda, když už tomu ti kluci věnují tolik času, úsilí?? Tak uvidíme.
  • esoes
    esoes3.10.2020 09:03Sběratelský klub
    Darth Raelchi

    Mám na vás jeden dotaz v jakém nákladu ta kniha nakonec vyjde?? Dle videa s vámi dotisk asi jen tak nebude, což chápu. Můj skromný odhad je, že by to chtělo minimálně 800ks to se dle mého rozprodá v pohodě, asi ne hned, ale do roka to zmizí.
  • esoes
    esoes2.10.2020 10:11Sběratelský klub
    Fimi ahoj,

    Myslel jsem to hlavně tak, že mě třeba něco vzalo za oko a srdce, hledal jsem si pak k tomu více informací a u toho Lennyho našel konečně třeba taky nějakou videorecenzi.. Má to řekl bych objektivní a je vidět, že má hodně načteno, velký přehled, takže mě to v řadě případech definitivně nasměrovalo. Zatím jsem tedy ani jednou nelitoval, ale předchází tomu z mé strany opravdu usilovné hledání veškerého infa. V konečném důsledku si dělám rozhodnutí stejně sám, povětšinou srdcem:)) Taky už jsem opatrnej, sbírám toho a mám hodně. Hlavně kvalitu a přelomový věci, nerad vyhazuji peníze oknem, ale to asi nikdo z nás.

    Ale k projektu o kterém se níže bavíme. Jako na to, jakou malou reklamu to má si to vede velmi dobře. Od vřerejšího večera dalších xx tisíc kč, lidi to nakupují, podporují. Pokud by k tomu udělal video ještě Lenny, nebo ten Medojed nemám strach, že by to nedopadlo.
    Osobně si myslím, že obdobné projekty u nás by bylo fajn maximálně podporovat. Komiks u nás má přeci jen tradici, již od pořátků 19.století a vede si stále dobře, tak si tuhle kultůru hýčkejme prosím dál. K nám to patří jsme chytrý, inovativní, kreativní národ jen si často o sobě myslíme zbytečně méně, ale to je na debatu jinam.

    Na závěr dodám, že v tomhle případě se jedná (zdá se) o zajímavého autora, dílko a mělo by to být vydáno dokonce i v příjemném formátu. Taky úplně nemusím ty gigant formáty, blbě se to pak čtě a hůř na to hledá místo v knihovně, takže zvolený formát jim taky moc chválím. Tak si držme palce, osobně do toho půjdu. Sci fi je můj oblíbený žánr a námět, kresba mě zaujala.
  • esoes
    esoes1.10.2020 20:17Sběratelský klub
    Darth Raelchi

    Ukázka , námět za mě pěkný, oslovilo mě to.

    Vy zkuste oslovit Lennyho, jak píšou kolegové níže. Když budu mluvit za sebe, objevil jsem ten jeho kanál někdy, až letos v Lednu a od té doby utratil jen za komiksy xx tisíc... :))

    Fandím vám a věřím, že se tenhle projekt dotáhne zdárně do konce, jelikož je váš první o to více neponechte nic náhodě.
  • esoes
    esoes30.9.2020 23:16Sběratelský klub
    Watchmeny jsem pořídil prvně minulý týden, teprve je budu číst (4.vydání). Dle toho, co v reakci na ten můj dotaz níže píšete tohle další dílko bude asi jen nastavovaná kaše. Určitě to nebude přelomový dílko, jako Watchmen, tak na to peču. Díky moc za odpovědi, hezkej večer.
  • esoes
    esoes30.9.2020 18:01Sběratelský klub
    Právě vychází: http://www.databazeknih.cz/knihy/hodiny-posledniho-soudu-hodiny-posledniho-soudu-1-438104

    Stojí to za to?? Četl někdo třeba v angličtině?
  • esoes
    esoes18.9.2020 13:12Sběratelský klub
    Ahoj ve spolek, držím v ruce nejnovější 4.vydání Strážců. Zeptám se vás, jelikož je to moje první setkání s nimi - ty minulé tři vydání to vždy vyšlo na normál (matném) papírů, nebo lesklém?? Díky moc za odpověd. PS: přijde mi, že na lesklém by to bylo hezčí, výraznější, ale je to jen můj názor. Obálka taky nic moc musím říct s tím si moc nevyhráli tedy, takový nijaký (graficky) a lesklé lamino odjakživa také nemusím, vypadá to lacině to zas radši v nějakém matu. Samozřejmě, ještě jsem se do toho nezačetl, třeba to nakonec vyzní dobře a má tak být, myslím čistě komiks + zvolený papír, barvy.
  • esoes
    esoes30.8.2020 10:34Sběratelský klub
    Mám na vás dotaz lidi, vyjde nějak výhledově opět (dotisk) komiksu - Blacksad? díky za odpověd
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 3 (cca 2595 Kč)
Mám: 1 (cca 245 Kč)
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0