• Hawwwran
    Hawwwran mecenáš8.2.2023 14:17Žoldnéř #07: Cesta
    Tuhle sérii miluju kvůli malbě a krásně vymyšleným přístrojům. Ale doprčic co to bylo za "příběh"? To že jsou to obvykle slaboduché náměty mi vůbec nevadí, naopak mne to u žoldnéře baví, ale tady jsem se musel kolikrát vracet tam a zpátky i o několik stran, nestli jsem něco nevynechal. Ta návaznost částí příběhu vůbec nedává smysl. Vysvětlení záhad nikde. Přepínání lokací bez důvodu a vysvětlení. Vůbec jsem nepochopil co mám vidět a jak to chápat. Bordel. Ale krásnej.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš31.8.2022 22:06Růžový a černý
    Sandovalův art style mi hrozně sedí. Za ten mu odpustím cokoliv a rád si koupím další knihu. Zbožňuju jeho kresby dívek. Jeho úchylku na zuby. Ale ohledně příběhu se nechytám. Čtu to jako mírně navazující surreálné obrazy. A baví mne to. Ale na 5 hvězd by to bylo jen kdyby mne odrovnal i příběh. Úchylné to je teda až jsem se místy musel smát :D
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš17.7.2022 16:21Chci sníst tvoji slinivku
    Tohle mne zasahlo. Přišlo mi to uvwřitelný, milý a přitom smutný. Vrylo se mi to pod kůži jako málo co.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš25.5.2022 22:36Aldebaran (pevná vazba)
    Aldebaran se mi četl moc dobře. Skvěle stupňované napětí i tajemno, uvěřitelné postavy, zajímavá a propracovaná fauna. Kresba mi je velmi sympatická, taková klidná. Výjimečný komiks. Nemůžu se dočkat pokračování.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš26.1.2022 14:34Vražedně dokonalá
    Já bych to popsal jako Alfi. Bavil jsem se, na začátku. Koncept zajímavý. Ale pak jsem si začal klást otázky o motivaci hlavní postavy a nemohl jsem se s ní ztotožnit. Místo milé ženy v domácnosti s netradiční "prací" ji na konci vidím jako bezcitnou vražedkyni a to mi nesedělo. Přesně jak říká Alfi, scéna kde vidíme že vraždí nevinné kvůli dědictví to pro mne zabila.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš6.9.2021 13:18Bomba
    Výjimečný komiks. Četlo se to jak akční film a přitom to byla realita. Netušil jsem jak složitá cesta k atomovce vedla a komiks to dokázal přednést velmi srozumitelně. Super. Více takových.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš20.6.2021 22:41NANITS chronicles
    Opravdu povedené scifi. Premisa na které to je postavené je hodně slibná. Je tam hned několik scifi klišé které mne moc baví. Opravdu mne potěšilo jak dobré to celé bylo. Takovýhle typ scifi, plný akce, zlé korporace, pochybného odboje, překvapivých odhalení mocných, hrdinný policista který kašle na pravidla, záhadná a velmi sympatická ženská hrdinka. Je tam toho opravdu hodně a dohromady to skvěle sedí. Poslední část je parádní noir :-) a závěr mi to konečne propojil. A samozřejmě navnadil na pokračování. Doufám že je již rozpracované. Tohle si určitě pokračování zaslouží. Rozhodně to na mme působilo jako světové scifi. Proto 5 hvězd, protože mne to opravdu překvapilo a moc potěšilo.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš25.5.2021 23:14Přístav Země / Zatmění (sběratelská verze)
    Kniha se dobře čte i přes své rozměry. Co si zaslouží poznámku je kvalita papíru. Je příjemně tlustý a povrchvá úprava (lakování) zabraňuje otiskům až neuvěřitelně dobře.

    Přístav země se mi hrozně dobře čte. Četl jsem i originál a na CZ verzi jsem se moc těšil, protože jsem si pamatoval že mne to bavilo, ale nevybavil jsem si jak to končí. Tady ale přichází mé zklamání. Celé to skvěle graduje, pár situací kdy postavy jednají dost mimo logiku a očekávání bych přehlédl, ale konec je na mne moc jemně naznačený. Asi potřebuju jasnější konce. **SPOILER** nedořešená situace s nalezenými mimozemšťany a virem, nejasná poslední věta, kdy nevím jaké tedy budou další následky? Otevřená válka a obsazení? Nevím. Radší bych jasnější konec.
    Příběh mne zaujal, kresba je podle mého gusta, takže
    Přístav země: 4*

    Zatmění si zaslouží opakované čtení. Občas jsem se ztrácel v postavách a situacích. Premisa i provedení super. Problém mám s pár detailama, jako třeba jak to že přežívají když celá biosféra musela vzít za své? Ale možná že by se takový důsledek neprojevil tak rychle? Co mi ale vadilo hodně je *SPOILER* bitka na konci s albínem, kdy si leďáci sundají helmy, protože kouř jim proniká do ventilace. Řekněme že proniká. Jak to vyřešili sundáním helem? Že by proto aby je v další scéně zabilo slunce? Laciné.

    zatmění 4*

    U obou mi k dokonalosti něco chybělo, ale rozhodně nadprůměrné a příjemné čtení.
  • Hawwwran
    Super! Skvěle se to čte a překvapilo mne jak hned na začátku přijde vážné téma, až jsem z toho myslel na 1984. A závažné zvraty to má taky. Kresba super, postavy ke kterým jsem rychle získal náklonnost. Fakt paráda a doufám že druhý díl vyjde co nevidět.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš4.4.2021 23:20Conan #00: Zrozen na bitevním poli
    Čekal jsem lehké čtení, prostě nějaké bitvy a hrdinské činy, ale dostal jsem podařený origin kde se našly i momenty pro silné osobní tragédie. Dostal jsem víc než jsem čekal a místy mne to i emocionálně zasáhlo. Myslím že si tento origin budu pamatovat.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš30.3.2021 22:461984: Grafický román
    Četl jsem před lety originál a adaptace v komiksu jsem se bál, protože jsem za život přečetl maximálně 10 knih. Špatná adaptace by tak byla o to mrzutější. Překvapilo mne jak mé představy lokací a postav souzněly s vyobrazením v této adaptaci. Opravdu jsem necítil žádné třecí plochy. Použití černo bílo červené palety bylo skvělé rozhodnutí. Opravdu výjimečné dílo. A nemyslím si že skvělý originál adaptaci usnadňuje. Spíš je to náročný závazek. Zde se to podle mne povedlo výborně.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš12.1.2021 14:23RUR
    Tohle mi vážně sedlo. Slyšel jsem RUR jen jako rozhlasovou hru a při čtení jsem jí slyšel v hlavě. Barevné podání a vůbec celé podání mi k tomu vážně skvěle sedlo. Co se týká RUR předlohy, tak mne překvapuje jak aktuální to pořád je. Necítím z toho 100 let staré dílo.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš23.12.2020 08:39Měsíční stín (limitovaná edice)
    Četlo se to moc příjemně, takové fantastické scifi cestování různými světy. V tomhle mi to dost připomínalo malého prince. Provedení k vizuálu sedí opravdu skvěle. Celkově je to opravdu pěkná kniha. Obsahem i formou.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš9.11.2020 22:33Vodní had
    Hrozne zvlastni, kresba mne velmi zaujala. Pribehove to je jednohubka. Jeste nejakou dobu nad tim budu premyslet. Urcite to ve mne zanechalo stopu. To se tak casto nestava. Podobne zvlastne na mne zapusobila Satania od Vehlmanna.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš2.10.2020 21:52Alt-Life
    Tak tohle bylo boží. Fakt super. Četlo se to uplně samo. Námět super, kresba super, vydání super. Takové, že bych čekal že to vydalo Trystero a ne Argo. Děkuji Argu, fak mne to bavilo.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš10.9.2020 21:17Sex a lži
    Hustý! Až se nechce věřit, že tohle chování k ženám (ale i mužům, vlastním dětem) je někde realitou. Dost silný komiks.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš9.9.2020 06:40Andělské drápky
    Tohle jsem nějak nepochopil. Obrázky to má hezký, ale nepochopil jsem to
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš6.9.2020 22:58Hawking - Geniální fyzik v grafickém románu
    Knihu jsem si i pres cetne chyby (nastesti ne fakticke, ale korektorske) neskutecne uzil.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš14.8.2020 22:38Orange #01
    Příjemně překvapilo. Četl jsem to s chutí, postavy jsem si oblíbil a těším se na pokračování. V rámci žánru přesně to co jsem chtěl. Super.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš10.8.2020 23:23Šílená ze Sacré-Coeur
    Nečekal jsem, že mne to bude tolik bavit. Míň sexu, víc příběhu a víc mystična než jsem čekal. Paráda.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš24.4.2020 21:43Bludiště
    Tohle je prostě Burns. Jak dlouho že budeme čekat na zbytek? Tipuju 2 roky. Tohle je prostě rozjetý příběh a jsme na uplném začátku. Co bylo u Burnse jasný a je to tak, zatím se točí okolo vztahu dvou lidí, ale taky se to jednomu z nich možná zdá, nebo se to zdá královně termitů při kladení vajíček kdesi v africe. Kdo ví ;-)
    Nutně potřebuju další díl.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš23.4.2020 22:21Kasta metabaronů (pevná vazba)
    Tak tohle byla mega jízda za hranice mé představivosti! Ten Jodo je opravdu neuvěřitelný. Kolikrát jsem si říkal "jak tohle může pokračovat" a Jodo to vždycky dokázal. Opravdu nevšední nářez. Kresba je bombastická. Ty vesmírné lodě, architektura. Opravdu tleskám.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš19.4.2020 21:15Ségry
    Tohle se mi moc líbilo a mé dcery se v hrdinkách fakt našly. Velmi povedené.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš1.4.2020 22:32Sherlock Frankenstein a legie zla
    Super, fakt mne to bavilo a ukázalo to víc z toho co se dělo mimo hrdiny Černé Palice. Vždy když si čtu něco ze světa ČP si říkám, jestli si to jen špatně nevykládám, ale podle mne si Lemire mistrně dělá prdel z celého superhrdinského komiksu a zároveň to myslí vážně. Na mne to funguje skvěle.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš7.12.2019 22:18Sykes
    Kvalitní western. Edice ERB má zřejmě stabilně vysokou kvalitu.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš5.12.2019 22:48Mrtvej svět
    Já to prostě nepochopil. Četl jsem originál a doufal jsem že mi něco uniklo. Po přečtení české verze jsem zjistil, že to byla celá myšlenka příběhu. Mebylo to ale jazykem, protože s českou verzí mám uplně stejný provlém.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš5.12.2019 22:46Sága Valty
    Tohle mne bavilo víc než jsem čekal. Kresba i formát luxusní. Příběh mi přišel pro tohle téma super. Fakt jsem se bavil.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš3.12.2019 22:50Essex County
    Tyjo! Nevěděl jsem co od toho čekat a vo to asi bude, když to sbírá samou chválu. Přemýšlel jsem čím mne to tak zaujalo. Asi mne Lemire vtáhl do děje. Svým stylem vyprávění kdy střídá různé časové vrstvy a čteme stylem od větví ke kořenům. To bude asi ono, tím si mne získal. A ten příběh je takový opravdový a plyne parádně. Úžasný.

    A ještě ke kresbě. Nevím čím to je, ale Lemirova kresba mi sedla už dříve. Z nějakého důvodu mi prostě sedí.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš17.11.2019 22:06Sabrina
    Tíživé, náročné, zneklidňující.
    První pohled na kresbu pro mne znamenal zklamání. Když jsem se ale začetl a zjistil jak autor pracuje s atmosférou, hrozně mi k tomu kresba sedla. Celé to hrozně moc pracuje s atmosférou a divokou fantazií čtenáře (co to bylo? Proč to udělal? Co se stane? Ukáže se že má pravdu?). Je tam spousta atmosféru budujících panelů, pak spousta atmosféru budujících dialogů. Jenže výsledkem je právě ta atmosféra, která je tíživá, ubíjející a nudná. A je to super! Tahle kniha mi bude v hlavě ještě nějakou dobu rezonovat. Pro mne opravdu atmosférický zážitek. A to, že mi přijde jako zážitek prečtení knihy s ubíjející a nudnou atmosférou mne opravdu překvapilo. Velký zážitek!
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš3.10.2019 21:15Žoldnéř #02: Tajemná formule
    Příběh je banální, ale to proto, že tímhle dílem začíná příběh. Berte to jako luxusní sešitovku dvanáctidílného příběhu. Čte se to snadno a rychle právě jako sešitovky. Malba je úžasná.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš25.9.2019 18:24Mjöllni
    Tohle jsem si užil. Mytologie v příběhu byla super a kresba famózní.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš24.9.2019 18:16Zaklínač #04: Z masa a ohně
    Asi jsem to četl (jako jednohubku) ve správnou chvíli, protože jsem si to užil. Taková stručná fantasy kriminálka. Hru neznám. Jen předchozí koniksy.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš28.8.2019 22:30Umění války: Komiksová adaptace
    Já si to užil. Kresba mi evokovala starou Čínu a to je myslím dobře.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš2.7.2019 23:00Žoldnéř #01: Kult svatého ohně
    Ta malba je skvělá. Neuvěřitelně realistická. Doslov autora pak odkrývá proč tomu tak je, má bohaté technické vzdělání. Technické detaily jsou opravdu propracované a to jsem si užíval. Doufám, že bude brzy další díl.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš2.7.2019 20:25Storm: Kroniky Pandarve (pevná vazba)
    Tohle jsem si neskutečně užil. V náhledech mne kresba nepřišla tak úžasná, jak všichni pořád říkají, ale při čtení jsem jí hltal a některé panely si dlouze prohlížel. Celý svět vesmíru kolem Pandarve mne fakt seděl. Atmosféra ve vesmíru umožnila zajímavou mechaniku, kterou jsem jinde neviděl. Bizarní planetky mi připomněly dobrodružství malého prince.
    Chci víc alb jak předcházejících, tak následujících!
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš16.4.2018 21:13Modrá CREW #02 - Ekhö: Zrcadlový svět #3, 4
    Koupil jsem si to abych měl co číst při kafi na terase a tenhle účel byl splněn, příjemná kresba, fajn příběh. Fakt parádní oddychovka.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš16.4.2018 21:11Batman: Kameňák a další příběhy
    Četbu tohohle komixu jsem si fakt užil, hlavně druhý příběh. Ta kresba druhého příběhu je naprosto skvostná. Tím myslím tu verzi kterou koloroval ilustrátor. Krátký příběh na konci jen zapečetil dobrý pocit z celé knihy. Fakt paráda.
  • Hawwwran
    Super úvod do série. Další díl už leží na poličce a já se těším na další příbéhy. Pecka
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš16.4.2018 21:06V jako Vendeta
    Kresba a lettering mne trochu rušily od toho abych si to užil.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš16.4.2018 21:05Watchmen - Strážci (3. vydání)
    Pro mne srdcovka. Po dlouhých letech od Sincity ve mne vzbudil zájem o komiksy. Skvělý příběh, postavy, kresba.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš11.1.2023 21:44Šangri-La
    Strana 163: "Co bude potom? Až bude lid osvobozený? Ne". To "ne" má patřit do další bubliny, která teď začíná "Tak zhurta"
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš3.1.2023 21:39Šangri-La
    Strana 110: "Je pravda, že se tomu nelze divit nelze divit, ..."
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš15.12.2022 20:33Šangri-La
    Strana 27: "Dostal jsem rozkaz vychýlit ji ze z její dráhy...".

    Strana 30: "Měla byste svou posádku držet na na uzdě, kapitáne"

    Strana 31: "Tobě to fakt nepřijde divný, že po tobě chtějí, abys vyšetřoval nevysvětlitelný v v jaderných průzkumných laboratořích..."

    Strana 33: " Že že to nechápu, protože..."

    Jsem hnidopich, ale vadí mi to. (Ješte to teprve čtu)
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš12.6.2021 00:06NANITS chronicles
    Taky jsem dostal novy a skutecne az prehnane zabaleny. Je videt ze to berou vazne a chteji mit cisty stit. Za mne palec nahoru. Chyby se stavaji, ale vyresili to dobre a to se ceni.

    Vnitrek prebalu je skutecne obarveny od cernych desek, ale to delaji vsechny vytisky a nicemu to nevadi, takze to mi je fuk. Ale vsiml jsem si.

    Uz jsem zacal cist a zatim je to super. Mam velka ocekavani, protoze zacatek me zaujal.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš10.6.2021 13:52NANITS chronicles
    Zack: jj, je to dobra zprava. Az budu zase jezdit do kanclu tak je posilani uskutecnitelnejsi. Tak kdyz vim ze to nejde do scrapu, tak mam alespon motivaci proc se obtezovat.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš10.6.2021 11:54NANITS chronicles
    Zack: Mam zajimavou informaci od Epochy, ze poskozene knihy pak pouzivaji na ruznou propagaci, nebo zdarma do veznic. Takze to nakonec neni tak nesmyslne, alespon.

    Jejich jednani je velmi vstricne. Doslo jen k opozdeni komunikace z duvodu nemoci.

    All good.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš10.6.2021 11:22NANITS chronicles
    Moc nevim jak si to s tema kamosema predstavujete. To jako myslite ze doma ziju s partou kamosu a tak to nejakymu hodim do batohu? Vzdyt bych to i kamosovi musel dopravit. To uz neni moc jine nez posta ne? Ale to uz je asi zbytecna diskuze. Podle zakona je vse ok. Jen jsem doufal, ze konecne nekdo na ceskem trhu nenuti zakaznika posilat poskozeny produkt postou do kose.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš10.6.2021 00:32NANITS chronicles
    Jako že bych tam poslal ženu, nebo sousedku? Žena i sousedi jsou super, ale řešit mi reklamace komiksů je asi nutit nebudu. Můžeš mi to tu vyzvednout a hodit to k nim, kdyby se ti chtělo.

    U MB to bylo vysvětleno jasně a pochopitelně. Platí to tiskárna, ergo pojišťovna a chce mír rozumné podklady pro pojistnou událost. Co se s poškozenýma knihama dělá v běžnější situaci jako je tahle netuším a zajímalo mne to vždy. Jestli pro to mají nějaké rozumné důvody, rád je uslyším a třeba změním názor. Jsem s problémama druhých soucitný. Tady mi přijde, že zaplatí poštovné na něco co hodí do odpadu a já kvuli tomu budu organizovat kde koho abych to k nim dostal.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš10.6.2021 00:17NANITS chronicles
    Koukam na nasi komunikaci na FB a pisou ze hned v pondeli poslou novou pres Zasilkovnu. Tak treba je proste jeste na ceste.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš10.6.2021 00:11NANITS chronicles
    Ja uz jsem to psal kosmasu. Na postu musim v me pracovni dobre. Nikde se kolem posty nevyskytuju. Kdyz jo, tak treba tak jednou do mesice o vikendu se mi postesti byt nekde v okoli posty. Pri me hodinove mzde je proste nerentabilni jet na postu. Takhle uz mi tu lezi skrabnuty zoldner ktereho jsem radsi za sve koupil znova nez to vymenovat pres postu. Bydlim na vesnici kde postu nemame. Problem mi v tom dela hlavne to, ze nechapu proc jim za jejich penize budu posilat knihu do scrapu. Boji se ze lzu? Boji se ze ji i v tom stavu nekomu prodam? Mam natocit jak ji provrtam a vyhodim? Je to proste problem a nevidim tam tu ucelnost. O mnozstvi meho pohybu fakt strach mit nemusite. Na fb to vypadalo ze proste poslou novou a hotovo. Pak prisel mail kde to vypadalo ze pocitaji se zaslanim. Na to jsem jim slusne odpovedel a nic.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš9.6.2021 19:23NANITS chronicles
    Tak zatim Epocha spatny :-/ nejdrive to vypadalo ze se s nima pujde bez problemu domluvit, ze konecne se nekdo k tehle veci postavi celem, ale pak prisel mail s resenim se kterym mam problem a tak jsem jim napsal odpoved a i kdyz jsem jim psal v patek vecer (nebo o vikendu), tak dodnes bez odpovedi :-(
    Vypada to zase na neprijemnou tahanici :-(
  • Hawwwran
    Ja mam ruce ktere se nepoti (no asi poti, ale proste malo). Pred ctenim si ruce myju a stejne na beznem paperbacku, nebo proste kridovem papiru nechavam otisky. Casto hned zmizi, ale na nekterych papirech, daredevil omnibus obzvlast, pak zustavaji a otevrenou knihu tak nedrzim palcem leve ruky, ale spis bokem kloubu palce leve ruky :-) U Kaplana jsem dostal info ze by to melo proti otiskum hodne vydrzet a skutecne s tim nemam problem na to hrabat. Ten rozdil je citelny.
  • Hawwwran
    Ono se resi neco s otiskama u kaplana? Protoze zrovna u kaplana jsou stranky az prekvapive odolne otiskum. Treba pro porovnani, captain america omnibus nebo daredevil omnibus. Jak ma jeste cerne okraje. Tam mam hrozny problem abych tam nezanechal otisk. I cerstve umytou rukou. Kaplan to ma v tomhle ohledu velmi odolne.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš5.6.2021 11:10NANITS chronicles
    Ja uz to s nima resim a vypadalo to ze to bude bez problemu, ale pak prisel mail ktery zada zasilani zpet :-/. Jako je mi jich lito, protoze takove masivnejsi problemy jsou smutne a vrhaji na cely projekt neprijemny stin. Kdovi jake to znamena naklady. Autora je mi lito, ze je misto nadseni hned na zacatku jeho dilo vlacene kanalama jen kvuli baleni. Ale porad je mi vic lito mne ,pri predstave ze se vlecu na postu. Zvlast kdyz uz podobnou situaci resim cely tyden s kosmasem. Nejak jsem jim to slusne popsal do mailu, tak snad se nejak domluvime lip.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš4.6.2021 16:38NANITS chronicles
    Chtel jsem napsat ze za 600 mi to neprijde jako kauf roku. Ale porovnal jsem si to a je to stejny spalek jako Zatmivacka a ta stoji cca 700 na megaknihach. Tohle je navic s artbookem jako limitka. Takze jo, cena je dost slusna. Tesim se az se do toho pustim. Vypada to paradne.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš10.5.2021 17:26Proti přírodě #01: Probuzení
    Fimi: taky mne to prekvapilo. Objednal jsem obě obálky, vypadá to super. Tak uvidim co obsah.
  • Hawwwran
    Ja mam vazbu i rohy uplne v poradku.
    James89: ne, tahle verze nebude v distribuci. Rozdil je jen v tom ze je bila a ma 2 prebaly.
  • Hawwwran
    Teda kniha je paradoxně větší než jsem čekal. Provedení mne příjemně překvapilo. Večer se těším na detailní prohlídku l. Číst jí budu asi dlouho :-)
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš2.5.2021 16:20Přístav Země / Zatmění
    Valon: :D
    James89: v pohode, vsichni o ni na zacatku vedeli vyrazne min, nez vis ty ted :-)
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš29.4.2021 14:27Přístav Země / Zatmění
    Tak musim rict ze z Arrival si nepamatuju vyusteni zapletky. Pamatuju si jen ty pokusy o komunikaci a pak duvod proc odleteli. Ale nejak mi chybi ten obchod. Ale bylo to pekne, to jo.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš29.4.2021 11:50Přístav Země / Zatmění
    Spis mi slo i o to, ze to je otevrene, verejne. MiB je sico skoro ono, ale bezna populace o tom nic nevi. Tohle jak prijedou oficialne s obchodni nabidkou mi prijde fakt dost unikatni. A to provedeni docela realisticke. Tesim se az si to prectu znova, abych si to osvezil, ale takovy to ve mne zanechalo pocit.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš29.4.2021 08:34Přístav Země / Zatmění
    Z jiného soudku. Nevíte o filmu, kde by mimozemstani kontaktovali zemi z obchodnich duvodu? Zda se mi ze to je same zotrocovani, vyhlazeni a vedecke badani, ale obchod ani jeden. V tomhle mne Pristav Zeme prekvapil a potesil hned na zacatku. Vite o nejakem takovem filmu?
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš28.4.2021 22:20Přístav Země / Zatmění
    Tady je tak živo, že se těšim ještě víc :-)
    Tahle kniha se bude v knihovně vyjímat. Vždy když se na ní podívám ucítím ty emoce co celá její cesta nasbírala. A to je za mne dobře. Určitě k ní budu mít silnější vazbu než k jiným :-)
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš26.4.2021 18:25Přístav Země / Zatmění
    Myslím že rozměrová podobnost s adolfem byla MB popisována už na začátku.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš8.4.2021 07:37Dracula
    Koukám, že mají asi 4 redaktory, ale tohle jim zachytí lettererka a ani si nevšimnou že tam tu poznámku nechali? To je až vtipný.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš8.4.2021 07:35Dracula
    Ála má pravdu. Pramínky by byly lepší a čůrky s čárkou nad "u" jako proč? :-)
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš30.3.2021 22:481984: Grafický román
    Nějak tu sekeru zaplatit musí :D
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš9.12.2020 23:27Měsíční stín
    Mám limitku, otevřel jsem jí hned jak přišla a už jí čtu. Jen se né každý den dostanu ke čtení (práce, rodina, vánoce, jiné koníčky) a tak jsem tak v první pětině. Přijde mi to hodně dobré už od začátku. Užívám si to. Taková trochu jiná space opera. Nevim proč, ale připomíná mi to Storm: kroniky Pandarve a malého prince. Místy snad i Star Wars. Čtu to opravdu s chutí a nadšením. Je to hodně ukecané, vizuál nádherný a nemám pocit že je to 30 let staré.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš8.12.2020 22:36Divná planeta
    Oh, so unnecessary _|Ö|_
  • Hawwwran
    Darker: Lepsi ve smeru vice slov urcite ne. Jina jihoceska slova mne uz moc nenapadaji. Minimalne ne nejaka skutecne bezne pouzivana. Budejcaci zadny hantec nemaji. Ta slova byla takova vyjimka potvrzujici pravidlo.
  • Hawwwran
    Darker: znám jen rožnout. Od nás jsem zas zjistil ostatní neznají pikador, kropáč, kopici, šajsku, pulinu (s prominutím). Nářečí jsou sranda, protože kolikrát maji místní jednoduší název pro něco co ostatní nazývají zbytečne zdlouhavě (pikador -> párek v rohlíku)
  • Hawwwran
    Radek: nejsem jazykovědec, ale "dobrej" místo "dobrý" je nespisovná mluvená čeština. Troufnu si tvrdit že tak mluví všichni z čech. Praha je možná hodně "vidět" a tak lidem z moravy (a slezka?) To může přijít jako "pražština", ale myslím že není. "Von" taky používám v mluveném projevu a řekl bych že je to celočeské. U pražáků jsem si všiml snad jen nějakého zkracování (knedliky místo knedlíky") a to je tak vše. Ostatní s čím jsme si rozdílní se ukázalo být naopak mojí "jihočeštinou" o které jsem nevěděl že existuje, než jsem se přestěhoval do středních čech.
  • Hawwwran
    Dalamar: Ten článek vystihuje moje pocity.Ten příklad s opillým rybářem se mi líbí. Ta novější varianta je čtivější, reálnéjší. Mluví nespisovně a sedí to. Kdyby měl ale ten jeho projev nějaký lokální tvar, bylo by to komické tak jak autorka zmiňuje výše.

    Nemáte někdo příklad té Pražštiny jak říkáte že se vyskytuje? Já si všiml, že pražáci neznají nějaká jihočeská slova, ale obráceně jsem si nevšiml, že by se vyjadřovali jinak.
  • Hawwwran
    SSP: to že mluví česky je samozřejmě něco jiného. Je to způsob jak vnímat slova, ale neřešíš že angličani mluví česky. Ta valaština mi přijde rušivá stejně jako by se ho někdo zeptal odkud je a on řekl že je z Kroměříže. Chci po překladu aby mi předal atmosféru a děj. Situovat postavu na valašsko mi nepřenáší originál, ale vymýšlí tam něco vlastního. Kdyby mluvili všichni stejně, tak sice přijdu o část autenticity originálu, ale bez znalosti originálu bych to nevěděl a ani o nic nepřišel, protože tam nikdo nikdy na jeho přízvuk nepoukazuje (jestli si pamatuji správně).

    Souhlasím, že je to překladatelský oříšek a nějak se k tomu postavit musí. Za mne osobně je ale situování postavy jinam prostě špatně. Jako zákazník, konzument díla mi to tam překáží o to víc že kdyby to tam nebylo, nic by nechybělo.
  • Hawwwran
    Dalamar: jenže když to ira posune na valašsko tak to atmosféru nedokresluje, ale kazí.

    Jsem z Českých Budějovic a teď bydlím u Prahy (cca 10 let). Nasísat jsem opravdu nikdy neslyšel.

    Ptal jsem se kamaráda překladatele jak se to řeší a v dabingu prý s velkou opatrností (dovolil si to u Futuramy a myslím že za to sklidil dost kritiky) a v titulkách "vůbec", protože to příliš ruší a pro příběh to není důležité. U komiksu se přikláním k něčemu mezi. Neříkám nikdy, ale tady opravdu nevím, proč by měl ir v anglii mluvit valaštinou.

    Nikdo mne tu nepodpořil a hlasů proti mému názoru tu pár je, tak můžu být výjimka, ale zatím jste mne nepřesvědčili, že má valaština v komiksu opodstatnění. Neříkám že se nemá používat hovorová čeština, ale přímo konkrétní nářečí na sebe prostě poutá pozornost a přitom to ten význam nemá. Postava z valašska není.
  • Hawwwran
    Dalamar: naopak, méně známé by bylo ještě horší. Kdybych četl originál a měl problém rozklíčovat nářečí, tak bych se snažil a výsledné zjištění by mne těšilo (i když nářečí v originálu V for vendetta mne rozčilovalo). Tady jsem ale musel googlit slovo "nasísat" kterému jsem nerozuměl a výsledné zjištění že je to někde z valašska mi bylo naprosto k ničemu. Fakt že mluví nářečím děj nijak neposouvá, fakt že mluví valašským nářečím je akorát matoucí.
  • Hawwwran
    Kruci, jsem za půlkou a pořád nemůžu překousnout že Lewis mluví nějakým valašským nářečím, nebo co. Nasísat, totok, vykómal jsem, fachčit, střelca místo střelce, tajlenc, mojou místo mojí a spoustu dalších. Jako je v originále asi Irčan, ok, má nějaké nářečí, ale když to čtu, tak je pro mne někde z moravy nebo kde a to je teda pěkná blbost, když jde o děj z viktoriánské anglie (asi). Fakt nevim v čem mi má to nářečí pomoct. Je to akorát otravné. Kdyby mluvil normálně, tak alespoň "zůstane" v anglii s ostatníma. Takhle ho z toho valašska v hlavě nemůžu dostat.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš6.11.2020 17:57Měsíční stín
    Proste byl zajem takovy, ze jim to pretizilo servery tak, ze meli sami problem ho administrovat. Po hodine se jim tam podarilo napsat, ze se to ruzi a bude to az dalsi den. Jenze tim se snizila zatez a web se rozjel a kniha vyprodala. CC projeli ucty objednavajicich a protoze 90% bylo objednano z uctu stalych zakazniku, rozhodli ze objednavky nebudou rusit. Takze misto aby slo o rychlost, slo o vytrvalost. Sice to.muze znit jako prusvih, ale nevim jak by to mohli resit lip. Zklamat ty co uz to zaplatili kvuli tem kterym se to nepodarilo? Od zacatku bylo jasne, ze bude hodne nespokojenych, byla to limitka. Jen kvuli technickym problemum jsou nespokojeni jini (asi) nez kteri by to byli kdyby problemy nebyly. Proste z pohledu CC to par fanousku koupilo a par se jich vzteka. Takze +- ocekavany vysledek.
  • Hawwwran
    Akorát v reálu vypadají obálka a okraj jinak. Barvy jsou jinak.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš8.9.2020 10:03Hawking - Geniální fyzik v grafickém románu
    To by tam muselo byt "vyhledala". Bylo by to lepsi. Kdyz uz tam je "i", tak s mekkym nemam problem.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš7.9.2020 08:48Hawking - Geniální fyzik v grafickém románu
    @Milo: je to tak ;-)
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš6.9.2020 22:48Hawking - Geniální fyzik v grafickém románu
    @mcleek: jestli na straně 266 myslíš "vyhledali mé děti", tak nevidím problém. (Oni) vyhledali mé děti.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš6.9.2020 22:46Hawking - Geniální fyzik v grafickém románu
    @Mikei: to bys špatně pochopil. Je to super. Jen takovéhle chyby nemám rád. Beru to i jako tskovou zvrácenou radost, když něco najdu. Té knize to ale nic nebere.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš6.9.2020 22:15Hawking - Geniální fyzik v grafickém románu
    @mcleek: čtu teď jen v krátkém čase večer, takže pomalu. To slabší písmo bude když mu není rozumět. Rozmazané zase když je jeho žena ve stresu. Hezky se to tam stupňuje jak jí říkají že je to s ním vážné. Uplně z toho cítím jak se jakoby vzdaluje realitě jak se to dozvídá.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš6.9.2020 22:13Hawking - Geniální fyzik v grafickém románu
    Chyba: na straně 246 chybí poslední bublina, takže nevíme druhou nejdůležitější vec kterou se Hawking během svého výzkumu dozvěděl. Předpokládám že jde o kosmickou cenzuru.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš5.9.2020 21:46Hawking - Geniální fyzik v grafickém románu
    Chyba: 166. Strana. Druhy panel, prvni bublina."jsu" misto "jsou"
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš30.8.2020 21:40Hawking - Geniální fyzik v grafickém románu
    Chyba: 13. Strana nadpis. Chybí "i" ve slově "Hawkingština"
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš27.3.2020 23:47Batman: Můj temný princ
    ** SPOILER ** Jak si mám vyložit tu sc3nku před devíti lety s Jokerem na konci?
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš1.3.2020 13:22Magic The Gathering: Chandra
    Sférochodkyně :D
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš16.12.2019 10:31Kosmo knedlíci
    Ještě to s dětma nemám dočtené, ale už teď musím pochválit vizuál. To je tak pěkný, že to musím napsat ještě než to dočtu. Obrovská pochvala vydavatelství Paseka za povedený překlad, skvělou práci na SFX i jiných textech v kresbě. Také chválím papír, který nechá vyniknout barvy a přitom nebere otisky prstů. Jen škoda že to není formát jako Hilda.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš8.11.2023Prodám
    Prodám komiksy níže. Většina v perfektním stavu, menší detaily jsou snad vidět na fotkách, větší problémy uvádím níže a jsou na fotkách.

    K vyzvednutí ve vesnici mezi kladnem a kralupama (po mailu upřesním), nebo na Praze 6, metro Petřiny.
    Nebo zásilkovna.

    Zde jsou fotky: https://rajce.net/hawwwran/album/komiksy-na-prodej-11-2023

    ČESKY:
    PRODANO Žoldnéř 4 (malá vada vzadu) 100kč
    PRODANO Padoucnice 1-6 200kč dohromady
    PRODANO Captain America Omnibus 2 - 400kč
    PRODANO Captain America Omnibus 3 - 400kč
    PRODANO Daredevil Omnibus 1 - 500kč (některé strany byly slepené viz foto)
    PRODANO Daredevil Omnibus 2 - 200kč
    PRODANO Daredevil Omnibus 3 - 200kč
    PRODANO Daredevil Omnibus 4 - 200kč
    PRODANO Daredevil vše dohromady za 1000kč
    PRODANO Berlín město kamene 200kč
    Rodinný ústav 150kč
    Vražedně dokonalá 300kč
    PRODANO Bůh krys 300kč
    Skalpy 1 - země indiánů - 200kč
    Skalpy 2 - kasino v rytmu boogie - 200kč
    Skalpy dohromady 300kč
    PRODANO Mezi řádky 1 - 100kč
    PRODANO Mezi řádky 2 - 150kč
    PRODANO Mezi řádky 3 - 150kč
    Mýty, legendy v exilu - 100kč
    PRODANO Mýty, farma zvířat - 100kč
    PRODANO Mýty, láska jako z pohádky - 100kč
    Iron man extremis - 100kč
    Transmetropolitan 2, život je pes - 300kč
    DCKK 50 - Flash - 50kč
    PRODANO Proti přírodě 3, znovuzrození - 150kč
    Živí mrtví 14 - 100kč
    Laura Dean mě už zase nechala - 200kč
    PRODANO Modré pilulky - 50kč

    ANGLICKY:
    Battle Angel Alita vol. 1 deluxe (trochu očtená) 150kč
    Kase-san and morning glories - 50kč
    Sweet tooth 1 - 250kč
    Thor god of thunder 1, Godbomb - 200kč
    Thor god of thunder 2, The god butcher - 200kč
    The Mighty Thor 1, Thunder in her veins brož - 150kč
    The Mighty Thor 2, Lords of midgard brož - 150kč
    The Mighty Thor 3, the Asgard / Shi'ar war brož - 150kč
    The Mighty Thor 4, the war Thor pevná - 200kč
    Thor vše za 800kč
    Ascender vol. 4 - 100kč
    PRODANO Mind MGMT omnibus 1 - 200kč
    PRODANO Vagabond VIZBIG 1 (poškození horního rohu) - 200kč

    Dotazy na bazar2013@hawwwran.com
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš23.10.2020Prodám
    Prodám:

    CZ:
    Lady mechanika 1, NElimitní varianta
    MDEK Věčná válka pevná vazba
    MDEK Kasta metabaronů paperback první vydání
    MDEK Teorie rozpadu paperback
    MDEK Bílý láma paperback
    DCKK Návrat Barryho Alana
    Transmetropolitan 2, Život je pes

    EN:
    Hardback:
    Big Hard Sex Criminals Deluxe 1
    Thor: God of thunder, The god butcher 1 (aaron)
    Thor: God of thunder, Godbomb 2 (aaron)
    Mighty Thor: The war Thor 4 (aaron)

    Paperback:
    Mighty Thor: Thunder in her veins 1
    Mighty Thor: Lords of Midgard 2
    Mighty Thor: The Asgard / Shi'ar war 3
    Sex criminals 1
    Sex criminals 2
    Sex criminals 3
    Deadpool, the complete collection vol.1
    Sweet tooth 1
    Criminal, coward
    Watchmen

    DE:
    Luxusní vydání Marvel 1602, bohužel pro mne v němčině. Kniha je to ale krásná.

    Napište mi soukromou zprávu nebo mail (comicsdb102020@hawwwran.com) co by se vám líbilo a za jakou cenu. Ideálně víc kusů, ať se s tím neženu na Zásilkovnu po kusech. Zásilkovna je myslím za 60kč, ale preferuju předání v Praze na metru Petřiny.

    Snažil jsem se nafotit hlavně všechny případné vady. Pokud mám u knihy jen jednu fotku, tak jsem žádné vady nenašel.

    http://ibb.co/album/nBZdGs
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš13.6.2019Prodám
    Prodám ideálně osobně na crweconu, případně v Praze 6 na metru Petřiny. Pošta jen při velkém počtu, nechce se mi na poštu.

    CZ:
    Kasta metabaronů, brož, první vydání, nečtená, 900,-
    Teorie rozpadu, brož, nečtené, 350,-
    Bílý láma, brož, nečtené, 500,-
    Lady mechanika 1, 400,-
    Transmetropolitan, život je pes, 200,-

    EN:
    Sex criminals 1,2,3, 450,- dohromady
    Sweet tooth 1, brož, 350,-
    Watchmen, brož, 300,-
    Mighty thor 1, thunder in her veins, brož, 250,-
    Mighty thor 2, lords of midgard, brož, nečtená, 250,-
    Mighty thor 3, the asgard shiar war, brož, nečtená, 250,-
    Mighty thor 4, the war thor, pevná vazba, nečtená, 350,-
    Criminal, coward, 150,- 2 šmouhy bílou barvou na coveru.
    Marvel 1960 deluxe, německy, velké, 1000,- http://www.bookdepository.com/Marvel-1602-Deluxe-Neil-Gaiman/9783741608025

    comicsdb@hawwwran.com
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš11.11.2023 10:38Slevy, výprodeje, bazary
    Já si třeba objednal tuhle Dunu asi před měsícem za 279kč, cena za obyč paperback. Přitom jde o pevnou, pseudokoženou krásnou vazbu se zlatýma okrajema stránek. Napsal jsem jim jestli to je real. Napsali že jo, tak jsme si s kolegama objednali. Cenu zvedli o 10kč, ale je tam furt. Doporučuju, je krásná.

    https://www.knihcentrum.cz/dune-4
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš18.8.2023 06:46Pindárna
    Já jedu frontend (HTML, CSS, JavaScript, SCSS, TypeScript)
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš3.7.2023 14:01Sběratelský klub
    Soulbringer: u pevné, jinak nevim.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš28.6.2023 22:54Sběratelský klub
    Tak koukám že metabaron 2 je zase ve folii. Tak super, vesmír se uzdravuje.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš18.5.2023 08:31Pindárna
    Lidi se sociálním cítěním maji vždycky možnost dát svoje peníze cizím dle chuti. To je výhoda.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš14.4.2023 22:59Sběratelský klub
    Uz se mi stalo neco podobneho s Mjolni. Jakoby to za alo lepit, musel jsem to umyt. Pak uz to myslim nedelalo. Musel bych se podivat. Asi bych se mel mrknout i na tu mechaniku.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš16.3.2023 17:48Pindárna
    Teď jsem rozbalil tuláka a hned jsem věděl že se musim podívat na diskuzi :-) Luxus!
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš16.3.2023 17:43Povinná četba
    U Ságy by mi vůbec nevadilo, kdyby to byla nekonečná série. Nepotřebuju konec.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš5.3.2023 12:01Sběratelský klub
    Teď na to koukám v knihovně. Proč nemá Conquistador 3 a 4 od Vybírala logo na hřbetu??
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš2.2.2023 14:19* Připomínky a návrhy
    No, nic moc. Rad bych to videl sam a idelane na PC, jinak se to debuguje tezko.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš2.2.2023 14:17* Připomínky a návrhy
    Presne, urcite chyba renderovani nebo hardwaru. Kdyz se to deje vice lidem tak to hardware nebude.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš24.1.2023 15:26Herní vlákno
    Deefha: zaregistroval jsem se. Konečně mám něco kde vidím odehrané hodiny u všech her. V PS app to nemám u žádné, děs. Dík. Škoda že tam nejde zapsat i Nintendo account.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš11.1.2023 20:38Sběratelský klub
    Someone: design. Je to navrzene aby to melo prebal. Az to bude jako Zoldner, Pupiky, Requiem, Vybiraluv ERB, tak nebude problem s prebalem. Samozrejme nechci nudne jednobarevne desky a nekompletni knihu.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš8.1.2023 15:29Sběratelský klub
    Ohledně balení do folie:
    - chcete vydávat knihy s přebalem? Balte to proboha, vždyť se to snadno trhá!
    - nechcete balit do plastu? Vyserte se na přebaly!

    Za mne jsou nejlepší hezky potištěné desky. Z paměti třeba Zpráva pro Adolfa. Takhle ať to mají všechny hardbacky a je po problému.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš8.1.2023 15:05* Připomínky a návrhy
    Zack: pokud blokovat, navrhuji collapsovatbtakove prispevky a oznacit je ze jsou blokovane. Kdyby se clovek ztracel v tom o co jde, mohl by si vyjimecne otevrit i "zakazany" prispevek.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš28.12.2022 16:16* Připomínky a návrhy
    Ja mam v browseru 3 oddelene ucty a je po problemu. Anonymni rezim funguje taky.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš27.12.2022 19:53* Připomínky a návrhy
    Bizar je ze to to nepresmeruje na jednu z domen. Bud www.comicsdb.cz -> comicsdb.cz nebo z comicsdb.cz na -> www.comicsdb.cz
    Nemelo by byt mozne "zustat" na obou domenach.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš22.12.2022 06:36Slevy, výprodeje, bazary
    Zil jsem v presvedceni ze fiktivni slevy nejsou legalni ani ted.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš21.12.2022 22:37Slevy, výprodeje, bazary
    Urcite to patri do slev Zacku? ;-)
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš13.12.2022 15:42Pindárna
    Yogi: v tom videu to ale prave kvalitne vysvetluje. Tl;dr: mizerna prace se zasazenim prekladu do ceskeho ramce, postavy nemluvi jak lidi. Mizerna prace s letteringem, ignorovani velikosti a tvaru bublin.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš11.12.2022 10:49Povinná četba
    Mám to jako Fry. Náraz ani Mrtvej svět se mnou nerezonuji, ale i tak je pro mne Trystero sveží závan snesitelného undergroundu.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš10.12.2022 17:48Povinná četba
    Patience bych řekl že je méně "specifická" než ostatní od Trystera. Jinak bych řekl že to je taková loterie, protože Trystero prostě nevydává střední proud a je s tím třeba počítat. Já od nich kupuju všechno. Ale Mrtvej svět mne taky nebere.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš5.12.2022 11:18Pindárna
    Tak nové Trystero dorazilo. To byl fofr.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš24.11.2022 23:09Srazy, cony, festivaly
    Když myslíte teda... Brykule jako myslíte teda? Tak, jestli jako myslíte, že v zájmu celku snad. Tak já bych řekl teda, kdyby to radši rekl někdo jinej.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš19.11.2022 23:44Sběratelský klub
    Mi teď vraceji 26k za elektriku, to je hned na komiksy veselejší rozpočet...
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš16.11.2022 13:08* Připomínky a návrhy
    To je dost netradiční sběratelská verze. Ještě jsem to nerozbalil, ale těším se.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš18.10.2022 17:05Sběratelský klub
    Zack: ComicsDB, generátor sloganů na triko. (Klidně si to taky dej na triko)
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš5.10.2022 21:46Pindárna
    Hehe, Fabula...
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš30.9.2022 22:36Pindárna
    Hlavne ze je legrace :-)
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš29.9.2022 15:05Pindárna
    Deefha: diky. Jsem to prehledl jak jsem videl ze to mluvi o presazene castce.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš29.9.2022 13:25Pindárna
    Nevíte co je bublinka "poštovné zdarma" u některých titulů (Universal War One 1-2) na eshopu crwe? Nenašel jsem vysvětlení a poštovné mne to normálně nechalo zaplatit.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš27.9.2022 19:37Pindárna
    Jo, cc ma super baleni.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš26.9.2022 14:54Pindárna
    Kazdopadne, box zasilkovny ktery mam ted asi 40m od domu je pro mne skvelym zpusobem jak se poste vyhnout. Umo to totiz i podani zasilku (jeste jsem to nezkusil)
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš26.9.2022 14:53Pindárna
    Problem se zasilkovnou totiz je, ze se prestehovali z ruzyne do nucic. Je to nove depo a jeste nejede jak ma. Napsal jsem jim kdy mam cekat ze.bidou jejich sluzby zase spolehlive, ale napsali ze nevi.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš26.9.2022 06:39Pindárna
    Yogi: tenhle tyden jsem psal mail zasilkovne kdyz mi 4 dny nedorucila zasilku. Trefa. Akorat ne nasrany, ale pasivne agresivni.

    Milo: to bych ale pro takovou pomstu musel JÍT na poštu. To nezapadá do mého modu operandi.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš22.9.2022 16:08Sběratelský klub
    Pry to tiskarna cele pretiskuje a proto to trva. Pry do konce zari.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš21.9.2022 15:39Pindárna
    Aha, najednou je i Yogimu zatezko jit na postu :D
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš21.9.2022 15:38Pindárna
    Damn :D
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš21.9.2022 15:38Pindárna
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš14.9.2022 22:06Publicistika
    SSP: je tam blby to samy co na jakemkoliv jinem medialnim kanale. Je tam kvalitni i nekvalitni obsah. Takze pokud si uzivatel vybira odpad, je to zdroj odpadu. Takze se snazim detem vysvetlit proc by meli tihnout ke kvalitnimu obsahu, ale sam jim ho moc neukazuju, protoze to co sleduju sam jsou vyhradne anglicke kanaly a spis technicke nebo matematicke. To je moc brat nebude.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš14.9.2022 19:50Publicistika
    Ohledne youtube a podobnych kravin. Ono je to omrzí. Alespoň jsem mohl dětem vysvětlit že internet lže a buduju jim imunitu před kravinama a vyloženýma podvodama. To zakazováním aka zavíráním očí před realitou nezvládnu. A že by se dnešní děti neuplatnily? Netáhla jsou v každé generaci. Dřív to bylo dokonce národním sportem, protože každý musel mít práci a efektivita šla do kytek. To že chce být někdo najivně bohatým influencerem je v čem jiné než když chtěl být někdo dříve slavným hercem nebo fotbalistou? V čem je sledování toho jak jiní na obrazovce běhají tak jiné od povrchního YT contentu? Já jsem rád že mé děti mají spoustu "analogových" zájmů a tak občasné čumění na YT není problém. Všeho s mírou, je moje heslo.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš11.9.2022 23:56Pindárna
    Nesise: hele, z mého pohledu se tam zbytečně hádají o něčem co je podle mne více věc zvyklostí v jazyce a očekáváním, než nějakou sterilní definicí. Můžeš říct že komiks se čte nejen kvúli textu, ale také kvůli obrazům představujícím příběh. Stejně jako se dá říct že člověk "přečetl situaci" i když to není ve vztahu k textu, ale jde o porozumění situace. Stejně tak jde "číst" děj schovaný za obrazy komiksu. K tomu jsou potřeba jiné schopnosti než které stačí k porozumění samostatného obrazu. Co je ale podle mne důležitějśí je prostě to jak jazyk pracuje. Když někomu ukazuju knihovnu a nabídnu jestli si chce nějaký prohlédnout nebo přečíst, tak při "prohlédnout" budeme očekávat že ho otevřeme a ukážu pár stránek pro ukázku a vrátím ho do knihovny. U "přečíst" to bude nabídka pro konzumaci celého obsahu, k zapůjčení. Až bude mít čeština lepší popis pro konzumaci obsahu komiksu, půjde použít to, ale zatím je "přečíst" nejpřesnější.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš11.9.2022 20:00Filmový a hudební klub
    Haha, to je tak kdyz se dela z komara velbloud. Videl jsem nekolik dilu a niceho takoveho jako je v tom popisu jsem si nevsiml. Uz jsem slysel ze to tam je, ale sam jsem si nevsiml, takze asi nic extra. Pritom z toho odpad prispevku to vypada jak kdyby se tam nic jineho neresilo.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš11.9.2022 16:32Filmový a hudební klub
    Anna u nas jede. Pak jeste Owl House a Gravity falls.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš10.9.2022 17:11Pindárna
    Ty prispevky uz nejsou tak dlouhe ze se to nechce cist. To je tak dlouhe ze se to nechce scrollovat :D
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš2.9.2022 08:44Publicistika
    Teď jsem četl Růžový a černý a ten bych tam teda zařadil :D
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš18.8.2022 14:36Sběratelský klub
    Milo: to je právě to. Rozdíl mezi něčím s čím svůj čas trávit chci a s čím nechci. Na peníze přepočítávám jen čas trávený tím co nechci dělat. Protože to bych radši pracoval než šel na poštu. Ale radši bych maloval štětečkem než pracoval.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš18.8.2022 14:34Povinná četba
    "Takže už díky mně vznikla dvě nová fóra... :)"
    Ne "díky", ale "kvůli", nebo "tvou vinou".

    Mkw: smradlavý karton od Crwe už jsem tu řešil. Přišlo mi to do práce a myslel jsem že do toho někdo nablil. Musel jsem to dát stranou.

    SSP: mezi L a M. Mám raději volnější, takže L.

  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš18.8.2022 14:07Sběratelský klub
    Bartop vlastni vyroby mam ja. Misto T-molding jsem proste asi tyden nekolikrat denne natiral hranu steteckem a brousil smirglem aby to bylo hladke a pekne. Pak lak nakonec a dobry.

    https://bit.ly/3QPQw8n
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš16.8.2022 23:16Pindárna
    Zack: teď to triko chci. Pro mne ale neco jako "Chci Incala v pevné! (Ve folii)". Nebo "Vybalit pevného Incala z fólie a zemřít"
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 201 (cca 98601 Kč)
Mám: 444 (cca 231982 Kč)
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 192
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0