• Daw8ID
    Zrnko pravdy je skvělá povídka a je i skvěle převedená do komiksové podoby. Geraltova podoba má blíž ke kresbám z knížek a celkově má kresba a barva skvělou atmosféru. Mimochodem kresba s uhranutím je téměř stejná jako v předchozí Baladě o dvou vlcích. Naopak kresba v povídce Menší zlo mi sedla o něco méně, ale na kvalitě příběhu to nic nemění. Povedená publikace s převedením do komiksové podoby.
  • Daw8ID
    Krvavá nálož, kde je společným tématem důvěra. Pocitově to bylo, jako by se příběh Criminal přesunul do kyberpunkové budoucnosti. A to je rozhodně pochvala! Nabušení gauneři, nevyřízené účty, město, co si vás zavolá zpátky...je to stará dobrá písnička, která vždy dobře vtáhne do děje a funguje skvěle. I když místy přehnaně. Servítky si nebere ani kresba, která je řádně barevně dotažená a krvavá, jak se na zasazení patří. Za mě 4,5/5.
  • Daw8ID
    Za mě dostatečně napínavé, příběh je už je takový klasický, Geralt plní zakázky, něco se podělá a snaží se to spravedlivě vyřešit, aby se neunáhlil. Do toho svérázný Marigold, který místy fušuje do řemesla mistru Trubadixovi...v této sérii kvalita kresby různě kolísá, tady je naštěstí velmi zdařilá, příběh dostatečně "šedý", naskytne se tu pár překvapení, za mě jenom spokojenost.
  • Daw8ID
    Celkem vtipný díl, rychlo obnova lesa a vzteklý Obelix stojí za to.
  • Daw8ID
    Lidské bytosti jsou blázni! Aby taky ne, nechat mezi sebe zaset zelený plevel nesváru...velice hravý a vtipný díl, psychologická válka se velmi podařila (i když každý si pod ní představuje poněkud něco jiného), korunu tomu nasazují náčelníkovi "štítonosiči" a podrobná mapka bitvy, která je s každým očíslovaným bodem vtipnější. Tento díl jsem si opravdu užil
  • Daw8ID
    Olé! Tady se ukazuje, že pronájem ryb nemusí být vůbec špatným obchodním modelem...i když záleží, jak v jakém stavu vám je zákazníci vrátí. A je taky zajímavé, jak je metoda zadržování dechu nakažlivá...rozjezd tohoto dílu byl pomalejší, ale je tu spousta větších i menších vtípků, nejsou tu moc hluchá místa, vše to krásně odsýpá a samozřejmě nechybí spousta narážek ve stylu: "Ve skutečnosti se to stalo takhle," prostě za vším hledej dvojici našich hrdinů.
  • Daw8ID
    Jeden z těch na vtipy slabších dílů, ale srážení cen divočáků na trhu, hrachovka v kotli, nenápadné chování před bankou nebo na nohy na ramena beroucí divočáci před Obelixem pobavili.
  • Daw8ID
    Zajímavý vhled na intimní historii jiných zemí, ale jak už bylo řečeno, oproti prvnímu dílu je to slabý odvar, spousta věcí je zkratkovitých a kloužou po povrchu. Navíc je tu humor hodně na sílu a jako by si autoři řekli, že čím víc sprostých slov na stránku tam dají, tím třeskutější to bude. Navíc mi ani nesedlo překreslování dobových kreseb. Je jen dobře, že se tu člověk dozví zvyklosti a nevšednosti, na kterými by normálně ani nepřemýšlel nebo si je dohledával. Je to velké plus této publikace, ale zbytek to bohužel sráží...
  • Daw8ID
    Nepovažuji se přímo za fanouška Lovecrafta, ale některé povídky mě opravdu oslovily a v tomto komiksovém zpracováním jsou zpracovány opravdu bravurně, některé trochu trpí tím, že se jim nedostal takový prostor (Dagon). Barva z kosmu se tu zde obzvlášť povedla, pořádně hrůzná atmosféra tu nechybí a černobílá kresba to navíc vše podtrhuje. Stejně tak skvělý je Stín nad Innsmouthem, detailní kresba města je parádní a atmosféra je převedena skvěle. Škoda, že v rejstříku jsou uvedená chybná čísla stránek, to lehce kazí dojem. Četl jsem všechny adaptované povídky, až na Vyděděnce a Z neznámého světa, které bych si určitě moc rád přečetl v původní formě.
  • Daw8ID
    Daw8ID14.5.2023 11:35Mýtus Cthulhu
    Přenést atmosféru povídek není nic jednoduchého, zvlášť když Lovecraft pracuje s neurčitými pojmy, u kterých čtenář musí zapojit fantazii.
    V komiksové adaptaci je tento problém řešený kresbou, která je místy neurčitá a zapojuje čtenářovu fantazii podobně, jako originální díla. Některé adaptace fungují skvěle (Věc na prahu, Barva z kosmu, Přízrak temnoty), jiné, jako Šepot ve tmě mě zklamaly, chybělo mi tam budování atmosféry. Těší mě, že je kniha ve velkém formátu (o něco větší A4) a v tvrdých deskách, přední stranu zdobí asi jedna z nejděsivějších kreseb z knihy, což nevím, jestli vnímat pozitivně či negativně. :) Škoda, že místo "soupisu edic Argomiks" není nějaký pěkný rejstřík usnadňující vyhledávání konkrétních povídek. Zarytým fanouškům Lovecrafta nesmí tenhle kousek chybět v knihovně, protože nabídne trochu jiný a zároveň povědomý pohled na tvorbu známého spisovatele.
  • Daw8ID
    Rozhodně milý díl s milými vtípky a gagy, včetně těch, které jsou určené pro pravidelné čtenáře. Není to humorem tolik nabité, ale určitě se člověk zasměje. Jelikož jsem první viděl nepříliš povedený film, tímto komiksem inspirovaný, bylo to příjemné překvapení, že je celkový příběh o dost jiný. Akorát mi nejde do hlavy, že na to pravidlo o dopingu Římani přišli až takhle pozdě. Ale o to víc vtipných situací to vytvořilo. :)
  • Daw8ID
    Daw8ID6.5.2023 20:36Akira #04
    Tohle bylo kolosální. Pro mě zatím nejlepší část, která je plná akce a detailní kresby zničeného Neo-Tokia. Spoustě postav se změnila životní situace a snaží se s tím vypořádat, do toho je tu velká tlupa tupých násilníků a celé vyznění tohoto dílu je opravdu neveselé a temné. Přesto jsou tu malé záchvěvy jemného humoru, které nejsou tlačeny na sílu a příjemně překvapí. Musím říct, že jsem se do příběhů pořádně ponořil (a opět oceňuji, že je hned na začátku publikace shrnutí dosavadního příběhu) a poprvé mě doopravdy zasáhlo kouzlo fenoménu Akira. K tomu má navíc komiks o sto stran víc než díl předchozí, ale žádná hluchá místa nehrozí. Rozhodně doporučuji a těším se na zakončení.
  • Daw8ID
    Příjemný díl, vždycky mě těší ty malé detaily, hlavně u Idefixe, třeba když se lekne vzlétajícího motýla nebo si nese útržek z oblečení římského vojáka (a ten kousek pak vojákovi na další stránce viditelně chybí). Humor byl fajn, ale není to jeden z těch dílů, kde se směji nahlas. P.S.: Je teda vtipné, že Obelix se láduje vařenou zeleninou (respektive převážně zelím) ve formě potée, ale vařená zelenina v lázních mu absolutně nejede...
  • Daw8ID
    Parádní díl s nešťastně zamilovaným Obelixem, žárlivým Idefixem a římským vedením, které si s Galy neví rady, zvlášť když se ženou vpřed za svým cílem a z rozkazů si nic nedělají. Také se v tomhle díle dozvíte, jak na první pohled poznat nešťastně zamilované člověka, jak vypadá skutečný překladatelský oříšek nebo souboj římské legie proti jiné římské legii. Po prvním přečtení si mohu tento díl zařadit s čistým svědomím do oblíbených, protože má tu správnou esenci Asterixových dobrodružství, člověk se v něm na těch pár chvil příjemně ztratí, příběh nemá hluchá místa, humor je tu přesně takový, jaký očekávám a takzvané "running jokes" jsou tu příjemným zpestřením a vlastně tradicí.
  • Daw8ID
    Daw8ID17.11.2022 22:36Criminal #3: Noční rozhodnutí
    Přijde mi, že je na tomto omnibusu znát, že byl dělaný s touhou udělat spoustu věcí jinak, než v dílech předešlých (a vlastně je to tak řečeno v úvodu). Ne všechno na mě fungovalo na sto procent a celkově považuji třetí Criminal za nejslabší. Nejvíc musím vyzdvihnout Smrtící ruce, vhled do minulosti Teega a Traye Lawlesse, propletený komiksovým sešitem, se mi líbil o vlkodlačí chlup lépe než Divošský meč. Ve vícero směrech je neveselý, ze stránek atmosféra a nálada přímo dýchá. Tak trochu navazující Noční rozhodnutí nám opět ukazuje, jak se dokážou problémy krásně nabalit, jako sněhová koule. A nejbarevnější Mý hrdinové byli vždycky feťáci zase ukazuje jiný směr, který mi vůbec nevadil, protože byl celistvý a měl hloubku. Překvapivé je pak propojení se starými hrdiny a rozuzlení, které je patřičně doplněno černou stránkou, která na vás zakřičí, jako temná znělka při velkém odhalení ve filmu nebo seriálu. A je to patřičné, autoři si dali hodně záležet, aby pravou identitu hlavní postavy nechali co nejdéle utajenou. Zbylé části knihy mě tolik neoslovily, v součtu by bylo moje hodnocení 3,5/5.
  • Daw8ID
    Jednoduše můžu říct, že se mi druhé souhrnné vydání líbilo ještě víc, než to první! Jednotlivé příběhy hodnotím takto:

    Zlá noc (5/5) - Jacob, kreslíř Franka Kafky z předchozího svazku, zde dostává svůj samostatný příběh, který se zdá ze začátku celkem přímočarý a s každým listem se noří do čím dál většího průšvihu. Pak se ale dostane na scénu jiný úhel pohledu, od jiné postavy a začne být jasné, že je to mnohem zapeklitější věc, než se zprvu zdálo. A když přijde na řadu třetí úhel pohledu...no zkrátka nic není tak jak se může na první pohled zdát, kromě faktu, že spánek je opravdu důležitá věc.

    Hříšníci (4/5) - Tracy Lawless je zpět a s ním i spousta vražd a násilí. Trochu mě zaskočilo, když se identita vrahů odhalila vcelku brzy, říkal jsem si, že tím zmizí určitá dávka napětí. Pak se ale ukázalo, že to mělo své odůvodnění. Celkově je tah na branku příběhu rozvláčnější a utahanější, než třeba předchozí Zlá noc, přesto je však příběh zakončen logicky a trefně.

    Poslední z nevinných (5/5) - Brutální tečka na závěr. Respektive nic tak malého jako tečka, ale neskutečně velký a mrazivý bod celé knihy. Rozhodně se hodně odlišuje od všech předchozích příběhů v sérii, ať už provedením (barevně výrazné flashbacky do bezstarostného dětství) tak zobrazení násilí a zákeřnosti úplně jiným způsobem, než jsme zde doposud viděli. Riley je hlavní postavou příběhu, u níž sice chápeme motivace, sledujeme to, jak dokáže získat to, co si umanul, ale jakým nevybíravým a chladným přístupem to dokáže, to se čte a představuje nelehko. Nejprve jsem se ale musel pousmát, když jsem slyšel zaznít plán: "Musím zabít svou ženu." Ale když začal Riley svůj plán rozplétat a když se následně se zmocnil složky případu sériového vraha, věděl jsem, kam to míří a že to začne být hodně zvrácené. Tenhle příběh ve mně ještě nějakou dobu zůstane.

    21st Century Noir (4/5) - Noir v současnosti aneb jak bolestivé může být prozření.
  • Daw8ID
    Povedenější než celovečerní adaptace, kterou jsem viděl jako první. Vtípky jako Idefixův pláč a stopování, pití z lebek, pojídání všeho na smetaně a "převrácená" závěrečná scéna z toho dělají zábavné čtení. Není to sice ten úplně nejvtipnější Asterix, ale stále je dostatečně nadprůměrná zábava.
  • Daw8ID
    Daw8ID15.10.2022 15:28Akira #03
    Teta Čijoko se toho rozhodně nebojí! Během čtení jsem měl obavy, jestli to u mě neskončí tento díl jen průměrným hodnocením. Některé části mi přišli zkratkovité, zvláštně navazující na sebe. Nepomáhá tomu ani zběsilá akce, která spíš pocit ztracenosti v ději prohlubuje a kolikrát jsem si musel stránky číst znovu, abych si to v hlavě správně srovnal. Ale co je předvedeno v závěru dílu je něco neskutečného.

    Samozřejmě musím vyzdvihnout úžasnou kresbu, zvlášť v detailních záběrech na architekturu. Ač je akce v tomhle díle utržena ze řetězu, stále je bravurně vyvedená, jen dokáže být nepřehledná. Humoru je tu pomálu, ale když už se objeví, funguje skvěle, což je příjemná změna oproti původnímu svazku, kde mi připadal zvláštní a tlačený na sílu. Jsem opravdu zvědavý, kam nás zavede další díl, respektive díly. Opravdu zvědavý.
  • Daw8ID
    Zbabělec: Přečteno na jeden zátah, od příběhu se nedalo jednoduše odtrhnout. Kriminální zápletka je samozřejmě násilná, ale přesto lidská, směřování příběhu se těžko odhaduje, takže je čtenář stále v napětí a ponořen do příběhu. Motivace postav a jejich činy mi dávaly smysl, nemusel jsem se chytat za hlavu nad nesmyslností děje. A na většině panelů hlavní postavy "nemění" svoji podobu, na čemž má zřejmě svůj podíl ne tak detailní kresba, ta však na atmosféře nijak neubírá, právě naopak. 5/5
    Lawless: Tentokrát je příběh rozdělen na pět částí, což mi vůbec nezabránilo v přečtení příběhu opět na jeden zátah. Potěšilo mě, že dějová linka není zcela lineární, což dokazuje už jen úvod komiksu. Flashbacky jsou také zpracovány kvalitně, navíc, čím je vzpomínka starší a matnější, čím méně jsou prokreslené její detaily. Konečné rozuzlení není úplně zklamáním, ale nadšením jsem také neskákal. A ještě musím vypíchnout práci s barvami, přeci jen zasněžené město nebo ulice osvětlená policejními světly musí vyniknout a tady se to daří na výbornou. 4/5
    Druhá šance v pekle: Drsňákův origin? Samozřejmě naprosto drsný! Navíc je zde spoustu pravdy. Život je samý kdyby. 4/5
    Vlk mezi vlky: Další nelítostný příběh a prolínání osudu už známých postav. Lehce slabší, než předchozí příběh. 4/5
    Samičí forma druhu: Danica už byla dávno mrtvá... 4/5
  • Daw8ID
    Daw8ID15.8.2022 20:44Akira #02
    Druhý díl se pořádně rozjel. A vlastně ani nezastavil. Akce je našlapaná a příběh ubíhá takovým tempem, že mangu nemůžete odložit. Musím říct, že mě pokračování hodně vtáhlo a jsem rád, že v září by se k nám měl dostat díl třetí a tak naskočení do předešlého neděje nebude příliš zdlouhavé. Spolu s tím oceňuji shrnutí předchozího děje v úvodu, už jsem od vydání prvního dílu stihl ledasco zapomenout.
  • Daw8ID
    Daw8ID30.7.2022 14:37Azimut II.
    Nevidím do výrobního procesu vydavatelství, proč nebyla vydána celá série sešitů v jedné knize nebo proč je druhá kniha tištěná v jiné tiskárně a tím pádem má i jiný papír (v první knize byl matnější, zde je lesklejší a "klouzavější"). Vím pouze to, že jsem si příběh jako celek užil, že jsem žasl nad fantaskní tvorbou autorů a kochal se živým světem a zapeklitými zákruty příběhu. Celé rozuzlení je sice slabší, ale to mi nezkazí dojem jednoho z nejoriginálnějšího komiksového světa poslední doby. A kdyby snad měla někdy vzniknout nějaká adaptace, ať je to prosím kreslený seriál, který svět prozkoumá ještě do větší hloubky.
  • Daw8ID
    Daw8ID29.7.2022 23:11Azimut I.
    Já jsem nadšený. Tohle je fantasy svět, jaký se jen tak nevidí a ač se něco na první setkání zdá bláznivé a nesmyslné, má to dříve či později opodstatnění. Je to šílený svět, ale dává smysl a čtenář se tak může bez problému ponořit do příběhu, který sice na začátku vychrlí spoustu postav a míst, ale za mě to dělá dostatečně postupně, takže šance na ztracení se je mizivá. Kresba je pastvou pro oči i když si dokážu představit, že někomu nesedne lehce karikaturní styl. Vtípky jsou jemné, nenucené a působí na mě silně dojmem Terryho Pratchetta. Hodně oceňuji encyklopedii chronopter, dodávají něco navíc a k tomu doprovodné kresby vypadají, jako by je na stránky doopravdy někdo ručně dokreslil. Dostat se ke mně takováto knížka v mládí, určitě by byla jednou z mých nejoblíbenějších. To ale samozřejmě neznamená, že bych si ji nemohl oblíbit i teď.
  • Daw8ID
    Parodování britské mluvy mě příliš nebavilo (ale je to mnohem lepší číst, než to poslouchat ve filmovém zpracování). Z Britů se tu střílí na každé stránce a římské manévry jsou nezapomenutelné. Nejvíc mě zde pobavily vtípky, které byly subtilní a nebyly tolik na sílu. Pořád je to ale povedené Asterixovo dobrodružství.
  • Daw8ID
    Chápu, že pro spoustu lidí je to rozporuplný díl, ale příběhově mi přišel jen o trochu slabší a surrealistická/experimentální kresba se doplňuje s příběhem čarodějnic a Geraltových výčitek.
  • Daw8ID
    Co všechno nezpůsobí Obelixův malinkatý menhirek...rozhodně fajn díl, ale z hlediska humoru a příběhu mi přišel slabší.
  • Daw8ID
    Daw8ID20.3.2022 14:18BIOTOPIA: Svitek a čaj
    Po delší době jsem se vrátil k tomuto počinu, který jsem tenkrát bez váhání na Startovači podpořil (takže moje jméno je dokonce na seznamu na konci knihy). Jedná se sice o vedlejší příběh, ale číst si komiks na papíře, v pěkném formátu, příjemným papírem a krásně vyvedenými barvami, to je úplně něco jiného, než čtení na webu. Takhle je jen jediná škoda, že takto nejsou vydané i kapitoly hlavního příběhu, to by byla v knihovně jiná věc! Kresba je neskutečně propracovaná, má živou atmosféru a postavy jsou konzistentní. Autorka na komiksu stále pracuje, ve čtvrté kapitole se má příběh Svitku dokonce protnout s hlavním příběhem a zároveň zvažuje vydání celé první kapitoly na papíře, takže se snad opravdu dočkáme.
  • Daw8ID
    Těch 80 stránek je opravdu minimální výsek ze všech publikovaných stripů. Komiksy jsou tematicky roztříděné a knížka potěší každého, kdo si libuje ve slovních hříčkách. Některé z nich jsou i částečně vizuální. Některé vtípky jsou "hezky debilní", ale to je pro mě půvab Fagi, někomu to sedne, někomu vůbec. Za mě originální počin.
  • Daw8ID
    Dobře, už asi vím, proč jsem si další díly nepořídil. Příběhově hodně slabé a neoriginální, další díly bych si přečetl už pouze ze zvědavosti, než z nějakého nadšení a ponoření do příběhu.
  • Daw8ID
    Po letech jsem se vrátil, abych si přečetl první dva díly znovu (víc jsem si jich nekoupil) a musím říct, že to není tak hrozné, jak jsem si pamatoval. Ano, příběh je vcelku tuctový, kresba je nekonzistentní, že to trhá oči, tvůrci ale dobře představili dvě příběhové roviny, které jsou pro hrdinu zásadní a které zůstanou nedořešené, aby měly základ pro další díly. Zároveň to však není nic, co by mě nějak odrovnalo, ve sbírce si to ovšem nechám.
  • Daw8ID
    Já se bavil. Sice jsem neměl záchvaty smíchu jako Obelix alias Obelus, ale celý díl je prošpikovaný příjemnými vtípky a neméně povedený je i český překlad. Místy se jazyk gótů nečte úplně bezproblémově, ale není to nic zásadního. Oproti Zlatému srpu jsem četl verzi, kde byly barvy naštěstí "normální". Za mě celkově rozhodně spokojenost.
  • Daw8ID
    Daw8ID11.2.2022 16:57Kačer Donald 1996/06
    Nejkratší komiksy kačera Donalda (z roku 1941) 4/5
    Kačer Donald: Trochu moc prachů Super pointa, navíc kdo by o tom nesnil (nejen) jako dítě. 5/5
    Mickey Mouse: Tichý rytíř 3/5
    Kačer Donald: Smůla 4/5
    Kačer Donald: Rozený smolař 4/5
    Kačer Donald: Křídla 3/5
    Mickey Mouse: Mravenčí práce 4/5
  • Daw8ID
    Daw8ID2.2.2022 14:34Mickey Mouse 1995/11
    V tomhle sešitě kresba nic moc...

    Kačer Donald: Rychlá kola Věčný smolař Donald...3/5
    Kačer Donald: Peníze na ulici Gusto! Tak na tuhle postavu jsem skoro zapomněl. Bohužel mi chybí stránky, končí to na straně 22... ?/5
    Strýček Skrblík: Velká limonáda Chybí stránky. ?/5
    Mickey Mouse: Tralalák 4/5
    Strýček Skrblík: Zlatý hřib Klasika Rafani. 5/5
    Babička Kačerová: Plechové štěstí 3/5
    Bubík, Dulík a Kulík (gagy) 4/5
  • Daw8ID
    Daw8ID2.2.2022 14:03Mickey Mouse 1992/12
    Babička Kačerová: Vánoce ve stodole Jak to tak bývá, jedná se o takový klasický vánoční patos, ale i tak je to pěkné. Babičku Kačerovou nelze nemít rád. 4/5
    Goofy: Dopravní strážník Jak slepý k houslím... 4/5
    Kačer Donald: Ledová planeta Méně povedené, ale pořád fajn. 3/5
    Pluto: Příhoda v cirkusu Tygr a krokodýli jsou tedy nakresleni mnohem realističtěji než zbytek zvířat. 4/5
    Hiawatha: Jak nosit led Tak tyhle postavy neznám, ale příjemné překvapení. 4/5
  • Daw8ID
    Daw8ID1.2.2022 16:39Tom & Jerry 2005/01-02
    Dříví na zátop Super, mravenec a vrabčáci byli nejvtipnější. 5/5
    Čokoládový dort Tom má na krásné sousedky nějaké štěstí. 4/5
    Honba za pokladem Konec samozřejmě předvídatelný, ale také povedený díl. 4/5
    Rychlokočka 3/5
  • Daw8ID
    Daw8ID31.1.2022 17:25Tom & Jerry 2004/11-12
    Zombi Zaujalo mě, že je to "Zombi". 3/5
    Kouzelný nápoj Místy se mi zdá překlad poněkud zvláštní...4/5
    Takový nesmysl! 3/5
  • Daw8ID
    Daw8ID31.1.2022 17:13Tom & Jerry 2004/09-10
    To ovoce je moje! Protentokrát se Tomovi docela dobře dařilo... 4/5
    Olympijské hry ...a tady už je to ten známý smolař Tom. 4/5
    Nevyrušovat! 5/5
    Super tričko! 4/5
    Bez komentáře 3/5
  • Daw8ID
    Daw8ID29.1.2022 13:57Tom & Jerry 2004/07-08
    Myš prstenu. Hodně slabé, Oscar Martin se veze na úspěchu filmů...Každopádně Frody a Tomuron znějí vážně vtipně.
  • Daw8ID
    Daw8ID29.1.2022 13:38Tom & Jerry 2004/05-06
    Den v ZOO. Hyena byla nejlepší. Tom to pěkně schytal, holt je v ZOO velká škála zvířat. Jen si říkám, jestli je to stejná ZOO jako v díle Profík (2002/07-08) nebo ne, protože slon je tu také bez klů, ale Jerryho nezná a dokonce se ho bojí...5/5
    Superhrdina. Tohle bylo divné a celkově se mi tu téma superhrdinů nelíbí a nesedí mi. 2/5
    Zelená past. 3/5
  • Daw8ID
    Daw8ID28.1.2022 19:00Tom & Jerry 2004/03-04
    Soukromé hodiny. Postavu Saláma si tedy vůbec nepamatuji. Krysy jako gauneři, jak jinak. Pobavilo Tomovo "pozorování reprodukčního cyklu mšic". 3/5
    Za všechno můžeš ty. 3/5
    Velká rýma. 3/5
  • Daw8ID
    Daw8ID28.1.2022 18:35Tom & Jerry 2002/07-08
    Profík. Originální příběh, slonovo maskování jednoduše geniální a stejně tam Tomovo přemlouvání tygra, kdykoliv se vrátil ze sklepa. 5/5
    Chudák Tom. 4/5
    Poslední Marťan. 3/5
    Pusinka Polly. Veselý ptáček, co irituje Toma při odpočinku. Zřejmě i vychovaný, když ze zahrady neuletí... 4/5
  • Daw8ID
    Opravdu hodně povedený díl, spousta kvalitních vtípků, latiny tak akorát. Jediné co sráží zážitek je coloring a lettering (a navíc Trubadix je tu Samolibix), to však člověku nezabrání si užít Obelixe, který oddaně nese "malý dárek", velmi znuděného prefekta, pravidelné úniky ze žaláře a spoustu dalších malých, ale vychytaných vtípků (sporťák na silnici, loupežník na stromě...). Rozhodně mě tento díl nezklamal a rád se k němu ještě někdy vrátím.
  • Daw8ID
    Daw8ID15.1.2022 19:38Bomba
    Jaké jiné hodnocení dát než plný počet? Propracovaná a promyšlená kresba, v příběhu se člověk zorientuje nehledě na historické znalosti a souvislosti. Sice se často přeskakuje z místa na místo, z postavy na postavu, ale je to děláno s citem a srozumitelně. Úžasné jsou hlavně celostránkové (vzpomínkové) přechody. Téma je to opravdu silné a povedlo se zpracovat s naprostou grácií. A myšlenka udělat z uranu hlavního vypravěče je také nesmírně skvělá. A koho z nás by nezaujalo příznačné vyobrazení Pražského orloje v souvislosti s uranovým dolem. Kniha vás jednoduše poučí o historii a vědě, chytne vás precizně vystavěným příběhem, bude vás dojímat jednotlivými příběhy, v krátkých okamžicích i překvapivě pobaví a přesto, že vám objasní některé otázky, o kterých jste ani nevěděli, že je chcete zodpovědět, představí vám i nějaké staronové, morální.
  • Daw8ID
    Ač mnozí tento díl vychvalují jako nejlepší, mně tolik nesedl. Snad na další přečtení!
  • Daw8ID
    Daw8ID29.11.2021 20:14Akira #01
    Akira je samozřejmě kult a já jsem si ji na základě toho pořídil, nechtěl jsem si české vydání nechat ujít. Je to teprve druhá manga, kterou jsem přečetl a začínám zjišťovat, že to zřejmě není nic pro mě. Určitě musím jako první vyzdvihnout neskutečně detailní kresbu, proti které nemám co vytknout, opravdu se mi hodně líbí. Stejně tak pochvalu zaslouží příběh, který není těžkopádný, ale zároveň není ani předvídatelný. Čtenář je udržován v napětí, některé kusy informací se v rámci příběhů dozví, zbylé však čekají na rozuzlení v dalších dílech, které určitě minout nechci. Ale zatím mi úplně nesedly postavy (i když oceňuji, že v úvodní knize vlastně ještě vůbec nevím, komu fandit), jediná výjimka je Tecuo s pořádným bolehlavem, na který zabere jen Ibalgin 600 000. Dialogy mě také příliš neohromily a svérázný humor mě nějak míjí...jsem zvědavý, jakým směrem se rozjede další díl a přes nižší hodnocení se na něj těším. Čekání si mezitím zřejmě zkrátím čtením předělávky Bartkira a filmovou adaptací, se kterou jsem také ještě neměl čest.
  • Daw8ID
    Daw8ID15.11.2021 22:00Simpsonovi 2021/11 Bart Simpson
    Tady jsou asi nejlepší Srdečné pozdravy z Malibu (i když konec je předvídatelný) a Pozpátku. Celkově průměr...
  • Daw8ID
    "Oidipus, you motherfucker!"

    Velmi vtipný a příjemný komiksový počin který přibližuje lidskou sexualitu v průběhu dějin. Člověk si udělá určitou představu, jak to v kterém období měl kdo těžké. Sexualita je přirozená, přesto se dělá vše proto, aby se o ní mluvilo co nejméně, takže vznik této knihy je jedině správný krok. Trochu mi to připomíná seriál Byl jednou jeden člověk, ovšem v komiksové formě a pro dospělejší publikum. Abych také něco vytkl - celá kniha je hodně zaměřena na Evropa a ještě víc na Francii (což je sice pochopitelné, ale i tak...) a v prvních pár kapitolách jsou informace, u kterých člověk zvedne obočí a přemýšlí, zda se to dá vůbec nějak dokázat...Ale i tak jsem celkově potěšen, navíc druhý díl Sexkomiks 2: Intimní historie Afriky a Orientu určitě napraví moji první zmíněnou výtku. :)
  • Daw8ID
    Daw8ID24.10.2021 16:20Simpsonovi 2021/10 Bart Simpson
    Amatéři na slovo vzatí. Taková ta klasika co nenadchne ani neurazí. 3/5
    Rebel na skateboardu. Tahle kresba mi nesedí, navíc vtipu také málo. 2/5
    Nos na dobrodružství. Vtipná jednohubka. 4/5
  • Daw8ID
    Daw8ID22.9.2021 17:24Simpsonovi 2021/09 Bart Simpson
    Vyapkování - Vtipný příběh plný nejrůznějších narážek a fajn humoru (až na spícího Homera). 4/5
    Bart Simpson zachraňuje vesmír - Co se týče příběhu a kresby, rozhodně slabší oproti předešlému příběhu, ale pár vtipných momentů se najde. 3/5
  • Daw8ID
    Daw8ID19.9.2021 10:05Zvrácená
    Tohle mi bohužel vůbec nesedlo aneb jeden z těch případů, kdy se autor snaží za každou cenu kresbu i scénář zvládnout sám. Recenze na Zvrácenou však byly velmi nadšené, měl jsem tedy za to, že nemohu šlápnout vedle. Jedná se ovšem o klasický béčkový horor, který trpí všemi neduhy, které takové filmy mají a v papírové formě to není o moc lepší. V první polovině příběhu jsem si navíc připadal, že pročítám dílo autora, který velice toužil nakreslit hentai, ovšem z nějakých důvodů nemohl. Být na obálce pod názvem uvedeno, že se jedná o "béčkový soft-hentai horor", byl bych hned v obraze, co od toho čekat. Místo toho jsem došel k určitým pasážím nepřipraven a zalil mě náležitě pocit trapnosti nad tím, čím trávím volný večer. Jakmile se příběh přehoupne do druhé poloviny, od těchto laciných lákadel na nadržené muže komiks upouští a nastává jednoznačně nejlepší část - návštěva psychiatrické kliniky. Ačkoliv už to víc jako klišé znít nemůže, v této části je nejvíc atmosférických scén a pár zajímavých flashbacků se zajímavým twistem. Bohužel zbytek mangy takový není a dva dodatečné příběhy jsou ve velmi podobném duchu, ale prospívá jim, že svůj příběh vypráví na mnohem menším prostoru. A nevím jestli v tom jsem sám, ale také vám to nadměrné používání citoslovců připadá spíš směšné, než zvukotvorné?
  • Daw8ID
    Příběhově lehce slabší než předchozí sešity, ovšem velice bývorné komické situace a zápletky to skvěle vyvažují. Jen se divím, jak rychle se Obelix, při své tělesné konstituci dokáže opít. :) A možná by tento díl fungoval ještě lépe než kdejaká brožurka upozorňující na nebezpečí alkoholu - ten přeci způsobil nejen úpadek nejúžasnějšího města, ale i samotné Římské říše.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 92 (cca 20814 Kč)
Mám: 297 (cca 52874 Kč)
Chci: 5 (cca 465 Kč)
Sháním: 2 (cca 368 Kč)
Nabízím: 3 (cca 897 Kč)
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0