• Yuichiro
    Díl, který mě dostal k celé sérii. O poznání vážnější a temnější, než předchozí knihy. Čtenář se dostává Goonovi pod kůži mnohem víc, než kdy dřív a stojí to opět za to! Líbila se mi i forma jednoho souvislého příběhu, nabitého častými retrospektivními proklady, které bravurně doplňují pomalu ale jistě se zamotávající Goonovu životní story. Jen tak dál, nemůžu se dočkat dalších dílů!
  • Yuichiro
    Musím říct, že tahle série mě fakt baví, je to taková správná odpočinková četba, často s docela neočekávaným přesahem. Goon je parádní postava, která mi rychle přirostla k srdci, i když na první pohled vypadá jako anglickej skinhead ze sedmdesátek :)
  • Yuichiro
    Yuichiro15.12.2016 10:42Plášť - edice deluxe
    Tak nějak mi to nedá, abych se nepřímo nevyjádřil k některým poznámkám od kolegů níže.
    1.) Nevšiml jsem si toho, že by vietnamská válka byla popisována z nějakého globálního pohledu jako "američani ti dobří x žlutí ti zlí", je to jen a pouze zážitek a konec jednoho člověka. Ti lidé tam tehdy odcházeli mnohdy nedobrovolně, pořádně nevědějíc proti čemu doopravdu bojují a proč a byli stejnými obětmi, jako ti, proti kterým válčili. Překroucený pohled démonizující řadové vojáky je úplně zcestný, navíc v souvislosti s Pláštěm, je trochu mimo.
    2.) Hlavní postava je poměrně naturalisticky popsána jako duševně narušený člověk, obviňující svoje okolí za svůj zpackaný život. To je celé. Nevidím důvod proč v tom nutně hledat něco složitýho. Je to naopak mnohem přirozenější a logičtější, než si vymýšlet nesmyslné eposy a racionální omluvy pro chování zamindrákovanýho psychopata. Jasně, není to Marvel ani DC, kteří by do toho nejspíš zapojili něco o vyvraždění rodiny nebo zničení domovské planety... Tohle je mnohem víc ze života, troufám si říct.
    Jako celek je tahle kniha absolutní bomba. Obě na sebe navazující povídky, kresba, fantastické zpracování Comics Centra... A Joe Hill je opět v plné síle. Srovnávat tuto knihu se sérií Zámek a Klíč je prostě blbost, i když se to vzhledem k tomu, že to jsou jeho jediné komiksy (pokud vím, u nás vydané ale určitě) trochu nabízí. Plášť je mnohem syrovější a přímočařejší, je prostě jiný a to je dobře.
  • Yuichiro
    Yuichiro15.12.2016 10:24Lucifer #11: Večerní modlitba
    A tak dobrý, no. Příběh finišuje už poslední dvě knihy a ten závěr pro mě už prostě ztratil dech. Po tom všem jsem čekal něco trochu údernějšího, takhle jsem to dočetl a nic ve mně už nerezonovalo, čekal jsem mnohem víc. Ale co už, jinak je to zase dobrý a zajímavý srovnatelně jako všechny předchozí knihy. Budu si k tomu muset asi sednout a přečíst to znova celý v kuse, tahle série se asi jinak číst nedá.
  • Yuichiro
    Řečeno jedním souvětím: Za cenu dvou desetistupňových piv horší značky jsem se definitivně utvrdil v tom, že superhrdinský komiks pro mě nikdy, opravdu nikdy nebude nic víc, než infantilní brak.
  • Yuichiro
    Yuichiro1.12.2016 18:08Útok titánů #09
    Nějak nechápu vzestupná hodnocení u této série. Zatímco první asi čtyři díly byly opravdu originální a po příběhové stránce se v nich něco dělo, každý další díl obsahuje vždy jednu nesnesitelně natahovanou, nepřehlednou akci, na jejímž konci se téměř nic nového nedozvíme. Děj se děsně otravným způsobem zabrzdil a já to už čtu jen ze setrvačnosti a taky proto, že to mám předplacené. No, snad nebudu muset čekat na jakékoliv dílčí rozuzlení nebo posun v příběhu do posledního dílu... Dám tomu ještě jeden dva díly šanci, když se nic nezmění, tak končím, tohle za to fakt nestojí.
  • Yuichiro
    Film jsem neviděl, tak mě v posuzování kvalit nijak nepřekážel a můžu říct, že manga mě docela příjemně překvapila. První polovina knihy byla výborná, četla se sama a já se těšil, co přijde dál. Zhruba od poloviny to začalo mít trochu sestupnou tendenci, ale pořád dobrý. Kresba výborná, jen místy nepřehledná, ale to mi tolik nevadilo. Závěr už byl ale horší, trochu brakový, každopádně emoce, o které si přímo říkal, se tak nějak nedostavily...

    Fakt bych byl moc rád, kdyby se Crew už naučila dělat paperbacky (nebo to naučili tiskárnu). V měkké vazbě od nich mám 11 věcí a všeho všudy 7(!) se mi v průběhu prvního čtení po stranách rozlepilo - konkrétně All You Need Is Kill ihned potom, co jsem ho otevřel... Tohle tu ale hodnotit nebudu.


  • Yuichiro
    Yuichiro11.11.2016 15:04Silent Hill: V nitru hynoucí
    Tak já nevím... Před nedávnem jsem si tenhle komiks půjčil z knihovny, protože podle recenzí za koupi rozhodně nestál, navíc dnes skoro výhradně za přemrštěnou cenu. Po dočtení jsem byl překvapen, o jak dobrý komiks se ve skutečnosti jedná a ihned si ho koupil. V první řadě je třeba si uvědomit, že tohle je 100% žánrovka, kterou neocení široká komiksová komunita, tohle fakt není mainstreamový Marvel pro každého. Pokud vás nebavily hry ani filmy ze světa Silent Hillu, určitě vás nebude bavit ani tehle komiks. O tom to totiž je - naprosto perfektně zvládnutá atmosféra a kulisy světa, který zasvěcení znají z výše zmíněných adaptací a to se vším, co k tomu patří. Netvrdím, že filmy byly dokonalé (obzvlášť dvojka nebezpečně hraničila s odpadem), ale i ty měly onu typickou atmosféru a kulisy. Jsem velký fanoušek SH (což se samozřejmě odráží i na mém hodnocení, to uznávám) a jako takový jsem si při čtení tohoto komiksu div nechrochtal. Samozřejmě i zde jsou slabší části, já si například dovedu představit, že komiks má 2x až 3x větší rozsah, kde by se dostal prostor pro několik nevysvětlených, ale přitom podstatných událostí v knize. Tohle samotné mě docela mrzí, protože to opravdu vytvářilo tuším dvě hluchá místa, co by nutně potřebovala vyplnit.
    Co se týče kresby, určitě by bylo lepší, kdyby celou knihu ilustroval jeden autor, nicméně tvůrci to nakonec zvládli náramně - Templesmitha se Salman nesnaží napodobovat, naopak rozjíždí svojí vlastní vizuální show, která je možná podle některých místy nepřehledá (osobně znám minimálně tucet nepřehledněji nakreslených komiksů, které ale nikomu nevadí), což úplně nechápu, protože možná až na jeden panel jsem vždycky poznal, o co se jedná, ale rozhodně není v žádném případě špatná, nebo horší, než ta v první části. Navíc si myslím, že do daného příběhu a světa je prvek nejednoznačnosti a mírné chaotičnosti v kresbě naopak přínosným.
    Stejně jako u Solomona Kanea jsem smutný, že CC už ve vydávání série nepokračuje, na druhou stranu, tady to chápu, jelikož tenhle komiks si u nás nutný počet čtenářů prostě nenašel.
    Na závěr bych to ještě nepatrně shrnul: milujete-li moderní horory, jste fanoušky Silent Hillu nebo přinejmenším jeho specifické armosféry a nepotřebujete, aby Vás autoři vedli za ručičku jasně definovaným dějem, je tohle komiks přesně pro Vás. Pokud jste ovšem aspoň jednou jedinkrát zavrtěli nesouhlasně hlavou, už bych si tím tak jistý nebyl, tohle je prostě hodně specifická záležitost, která sedne spíš užšímu okruhu čtenářů.
  • Yuichiro
    Solomon Kane se mi jako komiks dost líbil. Příběh naprosto perfektně rozvržený, ve stylu staré školy, s výbornou atmosférou. Ta graduje v druhé polovině knihy, která je již čistokrevně hororová. Kresba je velice originální a k příběhu perfektně sedla, jediné, co bych jí snad vytknul, bylo to, že jsem se v jednom nebo ve dvou případech na okamžik ztratil v tom, která postava je která, protože ty obličeje si byly sem tam až moc podobné, ale to je opravdu detail. Samotná postava Solomona Kane mě paradoxně nenadchnula skoro vůbec, je až moc šablonovitá, ale do celého příběhu se to takhle asi hodí. Škoda, že CC v týhle sérii už dál nepokračovali...
  • Yuichiro
    Yuichiro21.12.2016 10:52Plášť - edice deluxe
    :( tak teď už tě nemůžu brát vážně. Do teď jsem si jen myslel, že jsi měl jen špatnou náladu, a proto se vyjadřuješ, tak jak se vyjadřuješ. Teď vidím, že máš evidentně dost problémů sám se sebou a mindráky si léčíš na anonymních internetových stránkách. Reagovat přímo na jakoukoliv rádoby urážku jsi napsal, by bylo hluboko pod mojí úroveň. Ahoj a pokud možno hezký svátky :(
  • Yuichiro
    Yuichiro20.12.2016 17:26Plášť - edice deluxe
    DemnoG: čoveče, ty by sis mohl z klidu změnit nick na DEmagoG :)
    Do diskuze jste se tu pustili vy, já napsal svůj komentář a svoje osobní hodnocení, který se ti sice nemusí líbit, ale to je asi tak všechno. Ano, sepsal jsem několik věcí z jiného úhlu pohledu, protože mi to přišlo trochu zavádějící a jednostranné. Ty jsi tu prostě jen vytrhl z kontextu pár vět a začal se dohadovat o detailech, které s komiksem jako takovým ani nesouvisí a hádáš se tu úplně zbytečně kvůli blbině. Přečti si to ještě jednou - hodnotím pouze komiks, což si myslím, je i fér. Jestli jsi tam našel jednu větu naformulovanou jinak, než se ti zdá, asi bych to označil za honění e-penisu, navíc to tvoje krkolomné přirovnání to celé tak trochu podtrhuje. Za sebe končím tuhle diskuzi, nebudu to tady spamovat. (Navíc hádat se s mecenášema ještě nikdy nikde a nikomu nepřineslo nic dobrýho, hehe).
    Take it easy! ^^
  • Yuichiro
    Yuichiro16.12.2016 09:44Plášť - edice deluxe
    DEmnoG: nevím, jestli to mění něco na tom, co jsem napsal... Hodnotím tu pouze komiks, ne povídku, a to vysvětlení motivů, na které narážíš, jsem popsal níže. Narážel jsem jen a pouze na to.
  • Yuichiro
    Yuichiro15.12.2016 12:56Plášť - edice deluxe
    Kapis: no, jak říkám, je to tam popsané z pohledu jejich otce, mariňáka. Démonizovaní byli vietnamci ústy jejich (USA) nadřízených, takže ty lidi k tomu tak přistupovali (navzdory tomu, že to tak úplně nebylo, jak říkáš, to je otázka propagandy, ale asi bych to zase s klidem úplně nezazlíval právě těm řadových vojákům). Spíš než z celkového pohledu agresor versus ti, kteří se brání, to beru z pohledu válečné fronty jako takové. Já ti rozumím, jak to myslíš, jen v tom prostě nevidím nějaký Hillův záměr, spíš kulisu k příběhu a tak to i hodnotím. Kdyby to byl vyloženě politický / válečný komiks, bral bych to asi podobně jako ty, ale to Plášť není.
  • Yuichiro
    cyboy: ale ale, zrovna Spirála by ti fakt neměla uniknout a sehnat se ještě dá - www.nerdi.cz
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0