• Kerbellos
    Kerbellos24.3.2023 08:53Prašina: Podivné procházky #1
    Výrazně přesvědčivější, než Křídový panáček. Osohova kresba byla skvělá a atmosféra Panáčka výborná, ale tempo příběhu neladilo s rozdělením na sešity a spíš působilo, jako by někdo uměle rozsekal „původní komiks“ na díly. Procházky naopak skvěle fungují jako úvodní díl a skutečně se jim daří navnadit na další sešit. Fascinující propletenec kreseb Čupové a Kuchynkové je sice stylizovanější, ale taky výrazně dynamičtější. Prašina je vykreslená jako fyzické místo, ne jen jako atmosféra pošmourných večerů. Prospívá i odlehčenost a čas strávený mimo Prašinu. Pecka. Jen tak dál.
  • Kerbellos
    Kerbellos14.12.2022 10:43Sbohem, má růžová zahrado #03
    Komentář za všechny tři díly. Poměrně průhledná romanťárna, žádná velká překvapení ani zvraty se nekonají, příběh na začátku nastaví směr a poctivě dojede až do konce. Bohužel „neurazí ani nenadchne“ je to nejsmutnější hodnocení, co jde knížce dát. Žánrově poplatné množství bublin a vnitřních monologů je skousnutelné a příběh jako takový by plynul poměrně příjemně, nebýt neskutečně odfláklé sazby bublin a občas kostrbatě znějících vět. Obojí se částečně zlepší s třetím dílem, tak netuším, co proběhlo v redakci Dobrovského za změny. Kreslířka se sice vyžívá v pozdně viktoriánské módě, občas jí ale haprují proporce a ti chlapi jí taky moc nejdou. Nemastná neslaná jednohubka, která ale konečně dotáhla do Čech juri mangu.
  • Kerbellos
    Kerbellos1.6.2022 16:42Rychlé šípy, sešit číslo 1
    Komiks, u kterého je holt potřeba si přiznat, že možná (možná), holt cílí na někoho jiného, než jsme my, s X verzemi těch stejných příběhů v knihovně. Nové příběhy průměr, nijak neurážejí. Pro neznalé ideálka.
  • Kerbellos
    Kerbellos5.6.2023 08:34Dívčí válka #01
    Mně ani tak nejde o to, že se to reálně dělo, i to jde zobrazit vkusně. Berserk zobrazuje hrůzy, ale furt poměrně.. hmm... snesitelně? Prostě nevyžívá se v tom. Tady ale podle mě dochází z autorovy strany až ke glorifikaci nahých nevinných holčiček, které tam pobíhají poměrně často – načež je nechává uhořet, vyhladovět k smrti atd. Což už mi přijde, že ty husitské války jsou tomu spíš taková úlitba, byť je vidět, že o nich má načteno víc, než bych byl čekal. Na rozdělení "pro kluky/pro holky" bych se vykašlal, ale trochu větší důraz při propagaci na doporučený věk čtenáře by asi minimálně tady nebyl od věci.
  • Kerbellos
    Kerbellos4.6.2023 16:02Dívčí válka #01
    Před x lety jsem četl scanlation a docela se Argu divím, že do toho šlo. Na můj vkus moc znásilňování malých holčiček. Vlastně se trochu bojím, aby to nakonec ještě neschytali od čtenářů.
  • Kerbellos
    Kerbellos12.12.2022 09:08Sbohem, má růžová zahrado #01
    Trošku tápu, proč je to tu na databázi jako Sbohem, růžová zahrado, a ne Sbohem, MÁ růžová zahrado. Knížka mi prošla rukama a to „má“ je poměrně nepřehlédnutelné. O to víc mě fascinuje existence obálky :D
  • Kerbellos
    Kerbellos13.2.2022 18:20Pindárna
    Šlechtovo Pohraničí a Červenák mě jako jedni z mála baví doteď. U Hrabala mě baví, že lidi z nějakého důvodu zapomínají, že to není jen ta melancholie a dobráctví, ale že do toho hezkýho jazyka balí často dost hnusný věcí a pak jsou z toho v šoku, že to není "ten hezkej Hrabal". Hodně mám v tomhle rád Inzerát na dům ,ve kterém už nechci bydlet. :)
  • Kerbellos
    Kerbellos12.2.2022 23:32Pindárna
    Já jestli se tu k tomu můžu vyjádřit za ty "mladší", tedy narozený blíž k roku 2000: mám pocit, že jméno Kulhánek je mezi mladšími čtenáři fantastiky ještě pořád dost známé, ale málokdo ho podle mě reálně četl. Má to punc toho kultu, který se krade z knihoven a za který se solí nehorázné prachy na netu, ale většině lidí se nechce luštit z nekvalitních pdf skenů, takže to prostě v ruce neměli :) To, co jste zmiňovali s Kulhánkem v 90. letech, teď vnímám u Kotlety. Je tu skupina lidí, pro které je to základ české fantastiky a hltají všecko, co vyjde (a že toho Kyša sype dost) a vlastně jinou domácí fantastiku neznají a pak jsou ti, kteří to nehodlají číst už z principu, protože je to pro ně The Brak a každej měsíc na ně čumí z výloh knihkupectví nová obálka s Kotletovym jménem.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 458 (cca 129624 Kč)
Mám: 292 (cca 74315 Kč)
Chci: 19 (cca 9638 Kč)
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 15
Mám: 2
Chci: 2
Sháním: 2
Nabízím: 0
Osobní: 0