• JimmyII
    JimmyII29.3.2016 09:18Moje kniha Vinnetou
    Bohužel, pro mě byla tato kniha velkým zklamáním, vzhledem k tak pozitivním recenzím, cenám Muriel apod. Přijde mi, že tři roky práce, které na komiksu Toy Box strávila, jsou vidět pouze na kresbě, která je fantastická. Atmosférické akvarely, velkolepé i intimní zároveň, bych mohl prohlížet stále dokola. Bohužel, kniha troskotá na scénáři, který je příliš plochý, naivní a pro mě až příliš levičácký - a to pěkně prosím chovám ke squatterům sympatie a svým způsobem obdiv. Nicméně scénář stojí hlavně na dětských "povídkách" o Vinnetouovi od autorčina kamaráda a na básních hlavní postavy. První jsou texty milé, ale příliš opakující se, básně samotné Semtexdesign pak nemají žádnou literární kvalitu a podobných má plný šuplík kdekdo. Zbytek, který Toy Box sepsala, je jen příliš zkratkovitým a plochým propojením, které mi neumožnilo jakkoliv se s postavami (hlavně se Semtexdesign, pochopitelně) sžít či se do nich vtělit. Ve finále tak zůstává krásně nakreslená a pro autorku určitě velmi důležitá a osobní kniha, která však selhala v tom hlavním - předat atmosféru a emoce čtenáři. Po přečtení se nic nedostavilo. Škoda.
  • JimmyII
    Zatraceně silný komiksový román s výrazným metaforickým, filozofickým a religionistickým přesahem, který vás nenechá spát a ještě dlouho na něj budete myslet. Propracované dílo jak po scenáristické, tak kreslířské stránce - uhlazená á la superhrdinská kresba sedí a přispívá k realističnosti celého příběhu.
  • JimmyII
    JimmyII21.3.2016 09:01Sága #01
    Hodně solidní a příslibný rozjezd série, z níž jistě bude velkolepá klasika. Příběh má vše, co by měla pořádná sága mít - sympatické hlavní hrdiny, fascinující a nápaditý nový svět, propracované charaktery postav (a to i těch vedlejších, z nichž každá má uvěřitelnou motivaci), humor i akci. Vaughan má cit pro slova a jeho dialogy příjemně plynou, stejně jako dávkování akce. Především má však skvělý cit pro překvapení, často zařazuje parádní celostránkové kresby hned po otočení, každou kapitolu ukončuje cliffhanger, takže čtenář musí číst dál a dál (přečetl jsem to fakt rychle, na jeden zátah). Líbí se mi, že v příběhu nejde o boj dobra se zlem, ale o osobní a intimní příběh několika postav, které vědí, co a proč chtějí. Snadno se dá proto sympatizovat jak s hlavními hrdiny, tak i "záporáky". Fiona Staples pak vládne tužce s lehkostí, kresby jsou krásné, atmosférické a originální. Celkově jde o skvělý komiks, který stojí za to číst.
  • JimmyII
    Klasický Hellboy se vším, co k němu patří, tedy pořádnou dávkou mystiky, akce a příjemného humoru. Jde o chytrý a nápaditý blockbuster, který pobaví a uspokojí. Co však na Hellboyovi miluju nejvíc je Mignolova hranatá, vcelku minimalistická kresba s použitím pár barev, což atmosféře komiksu parádně sedne.
  • JimmyII
    JimmyII18.3.2016 08:56Sandman #05: Hra o tebe
    Neskutečně brilantní pocta snění, fantazírování a vymýšlení příběhů. Menší přítomnost samotného Sandmana nevadí a barva komiksu vysloveně sluší. Jeden ze sandmanovských top kousků mistrně kombinujících humor a horor, fantazii a realitu.
  • JimmyII
    JimmyII15.3.2016 15:39Pixy
    Čirá, temná, zvrácená, dekadentní, bizarní, černohumorná genialita!
  • JimmyII
    Autor Donžonu trochu jinak, existenciálněji, ale pořád se svým jedinečným humorem!
  • JimmyII
    Donžon nikdy nezklame!
  • JimmyII
    Klasika mezi komediálními komiksy, současně ale strhující fantasy.
  • JimmyII
    JimmyII15.3.2016 14:35Blacksad (paperback)
    Zatraceně dobrá, atmosférická noirovka se zvířaty místo lidí, díky čemuž Díaz Canales může podtrhnout specifické vlastnosti a připodobnit je ke zvířecí říši. Vrchol svého žánru.
  • JimmyII
    JimmyII15.3.2016 10:02Deadpool: Drákulova výzva
    Je to zábavné, je to šílené, je to pěkně nakreslené... ale po filmu jsem čekal od první Wadovi knížky v češtině trochu víc. Je to prostě nadupaná jízda, která ale nemá nic navíc.
  • JimmyII
    Tohle mě minulo - jeden z těch zapomenutelných superhrdinských komiksů, který nemá nic navíc, než solidní standard. Nepřekvapí.
  • JimmyII
    JimmyII15.3.2016 09:59Sandman #04: Údobí mlh
    Údobí mlh je jedním z mých nejoblíbenějších komiksů, nejen Sandmanových příběhů. Neskutečně dobře vymyšlený námět podaný spolehlivou Gaimanovou kreativitou, podpořený tradičně dobrou černobílou kresbou, která skvěle podporuje mystickou a filozofickou atmosféru celého příběhu. K Údobí mlh se stále rád vracím.
  • JimmyII
    JimmyII15.3.2016 09:56Sandman #03: Krajina snů
    Sandmanovská jednohubka, jejíž čtyři příběhy zhltnete jako nic. A jako vždy jsou u Gaimana kvalitní, propracované a nutící k zamyšlení. Nicméně v sérii jsou i lepší kousky.
  • JimmyII
    JimmyII15.3.2016 09:55Batman R.I.P.
    Hodně rozporuplný komiks. Bezpochyby fantastická kresba a promyšlený námět, nicméně Morrison je maximalista, který netoleruje neznalost. A tou neznalostí nemyslím, že by tohle byl váš první Batman, ale že jste nepřečetli celý jeho vesmír a neznáte jej nazpaměť, což byl můj případ. Proto jsem se v Batman R.I.P. často ztrácel, přesto nemůžu přehlížet jeho nesporné kvality. Je to tedy na čtenáři a jeho zkušenostech...
  • JimmyII
    Zábavná oddechovka, která potěší, když nic neočekáváte. Harley je sympaťačka par excellence, kterou si zamilujete, ačkoliv nic moc víc vám Šílená odměna nepřinese. Ekvivalent letního filmového blockbusteru, ale na pokračování se těším.
  • JimmyII
    JimmyII15.3.2016 09:52Watchmen - Strážci
    Mnohovrstevnaté, chytré, překvapivé a fascinující! Must read komiks.
  • JimmyII
    JimmyII15.3.2016 09:51Černá díra
    Neskutečně sugestivní a atmosférická alegorie jedné americké generace, která však nese stále platné myšlenky a poselství. Netřeba vyprávět, tohle se musí přečíst a hlavně prožít. Jeden z nej komiksů vůbec.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 0
Mám: 39 (cca 16243 Kč)
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0