Nepište mi na email, nekontroluju ho, používám ho pouze na spam :)
  • koudy
    Zůstanu u filmů :)
    Nic zvláštního, i když mám Batoa (jak se to asi skloňuje?) rád a je mi sympatický (má takové "upřímné" oči ;) ), tak jde o průměrné příběhy s občasnou "hloupostí" ve vyšetřování, nebo nějakém postupu, z průměru se to nijak moc nepovznese a ty 3* dávám spíš z nostalgie.
  • koudy
    Na to že, Spideyho moc nemusím a všeobecně mi přijde občas i Deadpool moc užvaněnej (i když toho mám celkem rád) , mě více textu nijak nerušilo a vlastně bylo příjemným doplněním akce.
    Moc klidných chvil si spolu kluci neužijí, takže převádění stařenek přes ulici není na pořadu dne, nudit se tedy rozhodně nebudete ;)
  • koudy
    koudy mecenáš22.5.2018 14:05Candide #03: Eldorádo (limitovaná edice)
    Velké gratulace a poděkování autorovy, toto je skvost který by neměl zapadnout. (řekl bych, že se týká celé série)
    Správně (alespoň pro mne) "švihlé". Z díla na člověka dýchne "zvláštní" optimismus. (a také upozornění, že se to s optimismem nemá přehánět ;) )
    Dostatečně kopíruje původní příběh abyste v tom poznali Candida (který také stojí za přečtení) ale zase se ho nedrží úplně doslovně, takže občas nějaké překvapení se dočká i člověk znalý knihy.
    Těšil jsem se na zakončení, takže jsem přečetl v podstatě jak jsem to rozbalil a nezklamalo.
    BTW: K limitce je skvělé triko ;)
  • koudy
    koudy mecenáš9.5.2018 13:56Umbrella Academy #01: Apokalyptická suita
    Příjemně ulítlé, někdy jsem měl ale pocit, že se snaží řešit věci trochu moc temné na takovou od-dechovku.
    Co mi ale vadilo nejvíc byla uspěchanost příběhu, myslím, že by to šlo klidně rozepsat na 2 stejně silné knihy, jako je originál, a bylo by to stále plné akce, ale navíc bych se dozvěděl víc než jen že "se to stalo v 21:38 když byla knockautována oliheň z Rigelu 9". - Trochu nadsázka, ale ten příběh zrození mi přijde jako "ŽaVeS" (žádné velké sr...) ze strany autora - proč bych přemýšlel jak k tomu došlo. (i kdyby to mělo být něco extrémně hloupého, tak by bylo lepší než "naprostou shodou okolností")
  • koudy
    koudy mecenáš9.4.2018 11:0747 Róninů
    Tech 5* je možná trochu zbožňováním Stana Sakaie (čeho se dotkne, to má šanci stát se skvělým), možná tím, že žeru Japonskou historii a kulturu a možná proto, že jsem příběh znal, ale takhle odvyprávěný mi ještě něco přidal.
    Příběh je opravdu síla a kolikrát máte chuť vzít určité haj..zlé lidi v příběhu a zakroutit jim krkem.
    Vypráví o takových tech věcech, kterým bychom dnes nerozuměly ;) , jako je úplatkářství, zvýhodňování lidí díky úplatkům a co se stane když do takového prostředí přijde člověk s morálními hodnotami a když má následovníky, kteří si ho váží a jsou mu oddáni.
    Lidé jsou stále stejní, jak pravý klasik "tech hodných i tech zlých je, až líto" je v každé historické době v průměru stejný počet. (já vím, že to Mistr Shakespear [doufám, že jsem se nespletl autorstvím, u tohoto pána by mě to mrzelo] myslel trochu jinak, ale tady se to hodí ;) )
  • koudy
    koudy mecenáš9.4.2018 10:58Ryby - Útok z hlubin
    Stejně jako například Saw, se (dle mého) snaží kniha být prostě jen tak nechutná jak to jen jde, žádný moc hluboký pocit "lidstvo je odsouzeno k záhubě" jsem po dočtení neměl, prostě jen "FUUUUJ" a už to asi znovu neotevřu!
    Zbytek napsal dost dobře Kaluž o komentář pode mnou.
  • koudy
    koudy mecenáš9.4.2018 10:35Deadpool #05: Deadpool se žení
    Stěžovat si, že Deadpool je moc užvaněněj, je asi hloupost, ale tady to bylo občas až moc.
    Kam se podělo běžné "POW" a "BAM"? ;)
    Ne že by se člověk nezasmál, ale klidně by asi stačila půlka těch (REDIGOVÁNO) rozhovorů při soubojích.
    Nebo je mé hodnocení špatné díky tomu, že Deadpooloj závidím manželku - no řekněte, kdo by nechtěl mít za ženu královnu podsvětí.
    Samozřejmě myslím v její démonické formě. ;)
  • koudy
    U prvního dílu jsem trochu přimhouřil oko, protože filmy žeru, ale tady prostě nemůžu.
    Je to dost nepřehledné / zmatené a strašně hektické. (téměř v každém okénku se dějí alespoň 2 věci najednou)
    Některé "termity" nedávají smysl ani v přenesené podobě, tak že si člověk říká, zda má autor nějakou hlubší představu, jak fungují počítačové sítě, nebo fyzika (například šíření signálu ze satelitů ve vodě / pod zemí)
  • koudy
    Maso... Všude se válí nějaký maso a je to drsný jak spodní prádlo ze šmirglpapíru.
    Žádný hluboký příběh nečekejte, ale určitě si přijde na své násilná část mozku, například ten granátomet, kterým se ohání Red Mist v posledním slidu tady v ukázkách ... no nebudu spoilovat, ale určitě přinese úsměv na tvář ;)
  • koudy
    koudy mecenáš28.2.2018 13:30Divočina II.: Exodus
    Na čem jsem si opravdu "ulítával" je kresba, trochu připomíná Saudka, ale rozhodně v ní najdeme i autorův vlastní přístup, vybral bych si pár stránek, který bych doma pověsil jako obraz.
    Příběh je zajímavý a udrží nás v pozoru a napětí, jsem zvědavý co nás čeká dále, jen doufám, že na 3. díl zase narazím úplně náhodně jako na 2. (vůbec jsem netušil, že se další díl plánoval)
    To bylo radosti na "Starém Bělidle".
    Občas nějaké nepatrné "takhle by se to asi nestalo" mi přelétlo v hlavě, ale na druhou stranu ta společnost je tak jiná od té naší, že moje normy se asi těžko aplikují na jejich život. Dobré pokračování, pokud vlastníte a líbil se 1. díl, 2. mohu jen doporučit.
  • koudy
    koudy mecenáš9.6.2017 14:13The Ghost in the Shell
    Pro mne je GITS srdcovka a na filmy (myslím první 2 Japonské skvosty, ne tu Hollywoodskou - pardon - sr*čku) nedám dopustit.
    Celkem bych řekl, že filmy jsou o poznání lepší než komiks. Dle mého to jsou (nejen) vizuální skvosty.

    Čeho si velmi cením na celé GITS je pohled na AI trochu jinak a v komiksu to bylo dotažené ještě o trochu dále.
    Přemýšlení o tom, co by takovou AI motivovalo, jak by se "množila" a podobně, mě jako programátora hodně zajímá a taky jsem takovému přemýšlení chvíli věnoval.
    Prostě takové "Sní androidi o elektrických ovečkách" v japonském podání.

    Poznámky na okrajích občas pobaví, občas se člověk dozví jak se na problém nahlíží v zemi "Vycházejícího slunce", ale občas je to trochu otravné. (přečetl jsem opravdu všechny )
    Pobavila například poznámka "tohle se mi nechtělo kreslit, tak si to představte" (v honičce s popeláři) :)

    Měl jsem chuť dát plný počet bodů, ale přijde mi to (oproti filmům) trochu "odfláknuté" = furt skvělé, jen něco chybí k "wow to přečtu ještě 3x a pak každý rok alespoň jednou"

    Díky cyboy, mám zase co číst, ta díla jsem vůbec neznal! :)
  • koudy
    koudy mecenáš23.5.2017 12:36Sága #04
    Tenhle "vesmír" se mi velice líbí, magie, technologie, celé posazené trošku do "válka je vůl" (založením jsem trochu pacifista) a (zne)užívání látek měnících vnímání s celkem střízlivým pohledem na problém. (není to "Drogy jsou špatné áaaano?!", ale ani "Jdi do toho, je to bez rizik.")
    Má nejoblíbenější postava polo - chůva je stále s námi, takže vše v pořádku. (nevím proč, ale něco na ni žeru) :)
    Konec naláká na další díl takovým způsobem, že ... už to sakra vydejte!
  • koudy
    koudy mecenáš17.5.2017 11:30Mýty #11: Válka a střepy
    (!obsahuje velmi jemné spoilery!)
    Stále MUSÍM fandit Vlkoj (je to prostě drsňák ;) ) a polituji Modráka, ten chlap prostě nemá na ženský štěstí... (to znám :) )
    Neuvěřitelně napínavé, skvělé zvraty.

    Je nám prezentována strategie, za kterou by se nestyděl ani Rommel a válečné úsilí Mýtova se rozjíždí na plné obrátky.
    Technika a magie dohromady, woohooo!
    Navíc nám Black Widow, teda Popelka ukáže jak má špionskou branži v malíku tak, že by si ani 007 neškrtl. (nebo by ji svedl a až pak by si uvědomil, že jeho Walter PPK drží Popelka a tahá z něj informace :D )
  • koudy
    koudy mecenáš5.5.2017 16:19Elektra: Atentát
    Bylo to zajímavé, předpokládám, že ty "roztrhané" myšlenky měly být obraz toho, jak přemýšlí Elektra, protože ji ovládá její "ještěrčí" mozek.
    Je to strašně nepřehledné, sice jsem z toho pochopil příběh, ale že by to bylo až tak skvělé.

    Kresba se mi docela líbila, i když občas by nevadil nějaký větší detajl, řekl bych, ale že ta se snaží taky být taková "jak to vnímá Elektra".
    Za mě teda nic extra zvláštního, ale na druhou stranu to neurazí. (dočetl jsem to :) )
  • koudy
    Příjemná oddychovka u které jsem se bavil od začátku do konce (nedáte si čaajíík?) s jemným nádechem erotična a skvělou kresbou. (nad Sagrada Famiglia jsem si málem učůrnul :D )

    Za Dalího jsem musel dát plusový bod. (jeden z mých nejoblíbenějších malířů)
    On pravděpodobně opravdu takový magor byl.
    V tomhle případě to je kladné hodnocení, nechtěl bych aby to vyznělo nějak imperativně, ale když o něm napíšu, že to byl blázen, tak ho to zdaleka nevystihne. :)
  • koudy
    koudy mecenáš5.5.2017 16:05Bílý láma (paperback)
    Náboženství mě zajímají a musím říct, že z těch nejrozšířenějších je mi buddhismus asi nejbližší, proto mám k tomuto dílu trošku averzi.

    To co mi u Metabaronů nevadilo (klišovitost, předvídatelnost, je to space - opera, to moc jinak napsat nejde) mi u tohoto díla vadilo velmi.
    "Podívejte se na to jak se západní svět kouká na buddhismus" - ne opravdu tam nejsou odhalena žádná velká mystéria.
    I když myslím, že jsem si nad pár dialogy řekl "jo to je naprostá pravda v celé své kráse", ale že bych měl po přečtení pocit "aha takhle vypadá Buddha a k tomu bychom měli všichni směřovat" to rozhodně ne.

    (!spoiler!)Možná by si to zasloužilo ještě o bodík navíc, ale prostě nemůžu s klidným srdcem přijmout, že láma vyhladí "půlku vesnice" .(!spoiler!)
  • koudy
    Krásně trhlé, jako oddechovka nádhera, pokud v tom budete cokoli hledat, nenajdete.
    Za první sešit (hledání grafika) si to zaslouží hvězdičku navíc... I když za mě je to správně švihlé, takže ty 4 * jsou zasloužené, ale zase na 5 * mi tam něco chybí..
    Možná nějaký rozumnější příběh :)
  • koudy
    koudy mecenáš16.12.2015 11:44Lucifer #09: Crux
    Příběh se výborně stupňuje a já jsem napnutej jak guma u trenek po svátečním obědě, jak to bude dál.

    Ke komentářům bych jen dodal, že kdo tuhle sérii mine, o dost přijde. (takže vlastně nic nového) :)
  • koudy
    koudy mecenáš12.10.2015 01:03Candide #02: Velký inkvizitor
    V tom nejlepším ze všech světů vznikl román, který nemohl být jiný než výborný...
    Z románu poté vznikla ta nejlepší adaptace v podobě comicsu, jaká mohla kdy vzniknout ;)

    Ale ať pouze neparafrázuji mistra Panglose (jedna z postav románu) - po přečtení románu jsem se bál, že mne comics nijak zvlášť nepřekvapí a ona je to tak volná adaptace, že překvapuje velmi často a velmi příjemně!

    Zábava téměř na každé stránce a jsou zde i takové nenápadné vtipy, kterých si všimnete pouze při hlubším pohledu.
    Určitě jsem nějaké skryté vtipy a spojitosti přehlédl a po krátkém "uležení" v knihovně si to vezmu i s prvním dílem a přečtu znovu.
    Pak už pouze zbude těšit se na závěr této skvělé série a přečíst si všechny najednou.

    Doporučuji nečíst bez znalosti předchozího dílu, jinak přijdete o část příběhu a asi to nebude tak skvělý zážitek.
    Nemluvě o tom, že přijdete o spousty vtipů, zajímavých pohledů na svět a výborný příběh.
    Vřele doporučuji!
  • koudy
    koudy mecenáš30.9.2015 23:39Zahrada ve zbrani a jiné příběhy
    Velmi zvláštní počtení, po doporučení paní prodavačky jsem si to opatřil, ale určitě to nebyla chyba a v obchodě musím příště poděkovat za dobrou radu.
    (ne v tom samém jako GWB, bohužel žádného psa tam nemají a navíc je to v Praze, ale jinak je to také příjemné místo k zastavení před shonem všedních dní :) )

    Nevím jestli to má cokoli společného s pohádkami, protože některé drsňárny by asi nedali ani bratři Grimmové, a to na to měli 2 žaludky.
    Neříkám, že po přečtení nebudete spát, ale na druhou stranu k "jednomu či dvěma" zabitím zde přeci jen dojde.
    Ještě to budu muset párkrát otevřít a možná i změním tuto výpověď - zatím úplně nevím co si o tomto díle myslet.
    Není to tak že by se mi to nelíbilo. Je to prostě jiné, než co jsem kdy měl v ruce.

    Kresba mi připomíná staré dřevoryty, není nijak zvlášť detailní. (možná v některých scénách dobře)
    To neznamená, že by na obraze něco chybělo, jen není přeplácaný, nebo si prostě musíte domyslet pár chlupů/větví/vlasů.
    Do této knihy to ale sedí výborně a nedokážu si ji nyní po dočtení představit kreslenou jinak.

    A už jen tak na okraj - zpracování knížky je dobré, vypadá to, že vazba nějakou chvíli vydrží.
  • koudy
    koudy mecenáš24.9.2015 12:17Sandman: Lovci snů
    Mr Gaiman si nedávno nadělil potomka (gratulace :) ) a nám Vertigo nadělilo tuhle nádhernou pohádku...

    Jako jiní Sandmani, i tento snoubí krásu obrazů s krásou příběhu a dělá to s grácií samuraje, který Vám jedním úsporným pohybem probodne srdce a pak si v klidu sedne a dopije si své saké.

    Měl jsem trošku strach z kombinace Sandman a Japonsko, ale myslím že by ani Usagi proti tomu nic nenamítal.

    (spoiler)Jak moc jsem to lišce a mnichovy přál! Nicméně konec je pěkně otevřený, že jsem si ho domyslel po svém ;) (spoiler)

  • koudy
    koudy mecenáš29.7.2015 12:45Gunsmith Cats #01
    Velmi příjemná oddechovka.

    Trošku mne to vrátilo do pubertálních let (to není nic špatného ;) ) - lehké erotično, rychlá auta, bouchačky a výbuchy - vše je zde zastoupeno a vše s dostatečnou dávkou humoru. (možná OBČAS trošku infantilní, ale sem se to prostě skvěle hodí!)
    Kresba je občas nepřehledná v akčních částech a někdy jsem na stránku čučel několikrát, abych pochopil kdo koho a z čeho střelil, občas jsem to ani tak nepobral :)
    Pokud pominu akční části, tak je kresba moc dobrá - poznáte jednotlivé typy zbraní, aut.
    Hned jak jsem zahlédl (kromě hlavních představitelek i) to Shelby GT , začaly se sbíhat sliny :D

    No a nakonec - každého čecha musí zahřát u srdce hodnocení CZ-75 :)
  • koudy
    koudy mecenáš27.7.2015 16:07Útok titánů #04
    Začáteční nadšení vyprchává a i příběh se přestal hýbat rychlostí shinkansenu a přešli jsme na ČeskéDráhy (četl jsem to ve vlaku a měl jsem zrovna zpoždění :) )

    Ještě tomu asi chvilku dám (a taky proto že mě celkem zaujal ten svět), ale některé pohnutky některých postav mi přijdou vyloženě dem*ntní (vykreslení postav je někdy celkem dobré, ale někteří jsou prostě jen haj*li, nebo zase jen dobroučký až nechápete jak to že je ještě někdo nesežral, nebo spíš, že se oni samy nenabídli - ve světě kde není dost jídla...)

    O kresbě se příliš rozepisovat nebudu - rád bych napsal že se to trošku zlepšilo, ale možná je to jen mé zbožné přání, bohužel dost často tu jsou stále šmouhy na pozadí i když to není vůbec potřeba.
    Například od toho jak postava rychle jí, nebo pije.

    Celkově to číst jde, ale určitě bych to nenutil jako "MUST" čtení, které musí projít rukou každému komixovému nadšenci.
    Ještě možná bych to doporučil mangovému nadšenci, ale nemám dostatečný přehled v tomto oboru abych tu mohl vynášet nějaké pořádné soudy. :)
  • koudy
    koudy mecenáš7.7.2015 16:34Sága #01
    Zaťalo to drápek hned po prvních 2 stránkách.

    Zajímavé střetnutí magie a technologie.
    Do takového prostředí, kde rostou rakety v lesích a běžně si povídáte s nadřízeným, který má místo hlavy obrazovku, jsou hozeny postavy, které nejsou nijak povahově kostrbaté a pravděpodobně si je (alespoň někoho) oblíbíte.
    Za mě to je určitě poloviční "chůva" - má výborný názor na "život" :) ale musím se přiznat že i rodičům fandím už od začátku!
    Ač mám rád jak sci-fi, tak fantasy, myslím si, že tady to bude spíše jen podpůrné prostředí pro příběh 2 (+1+...) "lidí" a ... napíšu myslících tvorů, ať nepobuřuju. :)

    Což je dobře, můžete mít jakkoli skvělé prostředí, ale jak to pohřbí příběh, prostě to nechytne. (alespoň u mě)

    Kresba je přijemná, pozadí je občas schválně méně detajlní, aby vystoupilo to důležité v popředí - který příslušník mužské populace si při prvním objevení pavoučí vražedkyně neřekl "Hmm" ? (nebojte, dlouho mi to nevydrželo a stejně nedávám na první pohled, ale ... ) ;)

    Tohle má potenciál a do pokračování určitě jdu... Takže kdy to bude?! :)
  • koudy
    Zajímavé počtení, ale možná proto, že tu na to jsou pěny takové chvalozpěvy jsem od toho čekal víc, nebo možná proto, že mi vyhovují více jiné komixy to ode mě nedostalo všech 5*.
    Pěkný pohled na to, jak se bojíme neznáma a jak by se asi lidé chovali, kdyby se Spidermani houpali mezi námi.
    Na konci mě to i chytilo za srdce, ale v podstatě šel zakončit příběh i jinak a tohle zakončení bylo jen proto, aby chytlo u srdce, což mi přišlo trošku laciný.
  • koudy
    koudy mecenáš15.6.2015 12:17Lucifer #08: Vlk pod stromem
    Začínající ticho před bouří v minulém čísle, je tady cítit o poznání víc a jsou tu už i nějaké náznaky kam nás bude pan autor asi směřovat příště.

    Seznámení s dětstvím Mazikeen a její matkou, je celkem pěkné rozšíření příběhu z jiného úhlu a navíc se dozvíme jak vzniklo Stříbrné město.
    Některé věci se musí říct, abychom chápali souvislosti, už by to ale chtělo se zase někam posunout v hlavním příběhu.
    Abych ale pouze nekritizoval, opravdu to vypadá, že se rozmisťují figurky na hrací ploše světa, aby se mohla spustit ta správná partie Armagedonu.

    (spoiler)Musím říct, že plný počet si to u mě nezasloužilo taky díky zvláštně vykreslené Delirium (její kresba mi nesedla a ani není tak pěkně šílená, jako u Sandmana)(spoiler)
  • koudy
    Vynikající kresba, zmatený a trochu nudný příběh.
    Zápisy z výslechů jako součást příběhu a složky jednotlivých padouchů/hrdinů, jsou zajímavé myšlenky, ale strašně to zpomaluje jinak celkem akční příběh.

    I když za (jemný spoiler)ožralýho Logana(jemný spoiler) bych možná mohl přihodit ještě půl bodu :)
  • koudy
    koudy mecenáš10.6.2015 14:54Výprava za ptákem času (paperback)
    Konec jsem čekal...jiný...
    Tak někde od půlky mi přišlo, že si autor vymýšlí problémy, jen aby do nich naše hrdiny vrhl a aby měly co řešit.

    Pro mě je to běžná (no dobrá, možná trošku lepší) fantasy, u které jsem se bavil, ale ne zas natolik, až bych brečel a kontroloval zda nemám vlhké spodní prádlo. (viz Smax)
    Nebo byl naopak napnutý co bude na další stránce, že bych to neodložil a pouze svítání by mě upozornilo, že je čas jít spát.

    Kresba příjemně dokresluje svět, ale není to detail, nebo způsob vykreslení, který by tomu příběhu dodal plastičnost.
    Je to někde mezi "za 3" a "za 4" třeba to ještě jednou otevřu a najdu si něco nového, ale teď po dočtení vím, že to nebude nijak brzo.
  • koudy
    koudy mecenáš25.5.2015 10:07Usagi Yojimbo: Yokai
    Hezké zpracování, zajímavé barvičky (i když Usagi mi z nějakého důvodu víc sedí pouze v tuši)

    Ten příběh mohl být o trošku delší a trošku propracovanější, pak bych nepřemýšlel, jestli si to ty 4 zaslouží.
    Takhle to jsou 4 s odřenýma ušima. (hlavně proto, že si Usagi nasadil určitý standard a tohle je trošku pod)
  • koudy
    koudy mecenáš24.5.2015 23:52Mýty #07: Arabské noci (a dny)
    Tento díl obsahuje téměř vše - Namlouvací rituály orků(nebo trolů?), "O umění válečném" (není to úplně celý Sun Tzu, ale náznak by se našel), politický thriller s atomovou bombou, červenou knihovnu a dokonce rozdělení kouzelných bytostí dle obsahu magie vyjádřený s přesností na procenta.

    Vše je namícháno s jemností a citem, podáváno s velkým množstvím výborné kresby, pak to do sebe kopnete ... a hned je chuť dát si další. (Ahoj, já jsem koudy a jsem Mýtoholik :) )

    Prostě: Vřele doporučuji!
  • koudy
    koudy mecenáš29.4.2015 17:02Útok titánů #03
    Trochu upadá tempo příběhu, což je škoda, doteď jsem v podstatě otevřel a zavřel na poslední stránce, u 3. dílu jsem už odložil několikrát.
    Jak už tu nakousl erik - nechápu jak na začátku mohl 1 titán vyvraždit celou četu a teď zvládne jedna četa sejmout několik titánů...

    Ještě asi 1-2 další díly koupím, ale jestli se zasekne děj a nebude se nikam posouvat, maj to titáni spočítaný.
    Kresbu bych zmínil, ale to bych musel zase nadávat. Ach jo, zase je akční i stojící balvan na zemi...
    Svět se mi líbí, příběh mne vtáhl, ale kresba mě odrazuje a jestli najdu ještě pár takových hloupostí jako je nepoměr útočné síly před a za hradbami, nebo hádky, které nemají logiku. "Ty seš deb*l.." "Néé ty seš de*il." "Jste oba deb*lové!" a "Jdem na ty titány huaaaa" a podobné výživné texty.

  • koudy
    koudy mecenáš27.4.2015 11:07Útok titánů #02
    Příběhově se mi to líbi, má to spád a je tu takové nepříjemné mrazení - každou chvíli se může něco po**at a celé lidstvo jde do háje..

    Ale (a to si bohužel asi budu stěžovat u každého dílu) ta kresba je opravdu nepřehledná.
    Ne snad ani tak hnusná, jako akční i ve chvíli kdy to vůbec není potřeba - i kdyby se vyhřívaly želvičky na slunci, tak za nimi budou čmouhy, jak stráááššněě rryychleee se hýbou...
  • koudy
    koudy mecenáš3.4.2015 14:57Moje kniha Vinnetou
    F*CK... Tak to mi nezvedlo úplně náladu, přesto to stojí za přečtení! Nebo možná právě proto.
    Ještě to někdy otevřu, ale mám k tomuto zajímavému výtvoru opravdu respekt, tohle dát na papír chtělo opravdu velký "koule"...
    Smekám.

    Rozhovor s Toy Box i o této knize - já se asi trošku zaláskoval, dobré názory :)
    http://video.aktualne.cz/dvtv/maska-je-ochrana-me-umeni-me-ohrozuje-rika-kreslirka/r~20c87696d93611e4a788002590604f2e/
  • koudy
    koudy mecenáš31.3.2015 17:03Maxx #1
    Pořád jsem to asi nepochopil... Zkoušel jsem to číst střízlivej, zkoušel jsem to číst...no málem jsem nemohl číst...
    Nevím co páni autoři (tím mám na mysli i kreslíře) berou za těžké halucinogeny, ale dal bych si taky (třeba bych se konečně chytil) :)

    Občas na mě vykoukla zajímavá myšlenka, ale během půl stránky zmizela v propadlišti šílenství.
    Vypíchnu zajímavou kresbu a zajímavou myšlenku, kterou jsem bohužel úplně nepochytil. (já vím že to moc nedává smysl...)
    Není to tak hrozná nuda, jak by se mohlo zdát z mých 2 hvězd, ale prostě jsem se někde na začátku ztratil a do konce komixu jsem se už nenašel.
  • koudy
    koudy mecenáš12.3.2015 13:05Fell #1 - Kruté město
    Výborně drsné a drsně výborné.
    Seznámíte se s městem, ve kterém by pravděpodobně nechtěl bydlet nikdo z nás, ale výlet s detektivem Fellem je opravdu zážitek.
    Určitě ne zážitek, který byste chtěli zažít na vlastní kůži, ale přesto zážitek, kterým si musíte projít!
    Ke kresbě - musím říct, že ze začátku jsem s tím bojoval, ale když se ponoříte do příběhu, v podstatě to je ten nejlepší způsob jak tenhle hnus vykreslit v pravých barvách.

    Jediné co tomu můžu vytknout je, že to nemá pokračování!
  • koudy
    koudy mecenáš7.3.2015 00:59Útok titánů #01
    Příběhově to vypadá dost dobře - svět kde se pár lidí brání nájezdům titánů - je to napínavé, svět má myšlenku a vypadá propracovaně a zároveň se děj hýbe - vůbec nechci srovnávat s Gantz ;)
    (zaujalo už když jsem na to narazil na www.animeflavor.com ) ale ta kresba!!!
    Proč se musí sakra v každém druhém políčku hýbat pozadí tak strašně rychle, že není vidět nic jiného než pár končetin které někam NĚCO, ale CO mi vlastně dojde tak přibližně až za 3-5 "snímků" dál.

    Takže asi tak: dočteno během chvíle a rychle zamířím pro další díl, ale pan autor by zasloužil urazit ruce za tu kresbu!
  • koudy
    koudy mecenáš22.2.2015 14:34Maus (souborné vydání)
    Naprosto otevřený příběh, který toho asi moc nepřikrašluje, ale ani neochuzuje o žádnou "krásu války".
    Nejen že doporučuji, ale přímo vybízím k přečtení! Skoro bych řekl, že by to mělo být jako povinná četba :)
  • koudy
    koudy mecenáš20.2.2015 12:23Kick-Ass 2: Nářez 2
    Výborná řezba! Bavilo mě to, i když je to možná občas opravdu příliš (bezdůvodně) násilné.
    Jako že ne, tohle už by neprošlo nikomu, ale přesto se u toho člověk baví i když občas se zvednutým obočím a výrazem WTF?!

    Zabíjačka je občas taková až neuvěřitelná.
    To teď nemluvím ani tak o tom že je to prostě nejvíc nejdrsnější drsňačka (to je spíš zábavné, než neuvěřitelné a v rámci komixu to rádi přehlédnete), ale spíš o tom, že se chová jako 50 letá ženská s letitými zkušenostmi ve všech směrech, psychikou ostříleného válečného pyrotechnika a slovníkem dlaždiče po 10 pivu. (i tak/nebo právě proto si ji oblíbíte :) )

    Když k tomu přistupujete jako k oddechovce, tak se budete bavit, ale opovažte se tam hledat něco hlubšího. (no dobře asi na 2 místech tam byla filosofická myšlenka, kterou hned pro jistotu někdo umlátí)
    Pokračování určitě pořídím...
  • koudy
    V přetechnizované společnosti Ironamana a Fantastic 4 je to velmi příjemný "rušivý element".
    Kresba neurazí, příjemně doplňuje příbeh...
    Příběh dobře seznámí, jak se ze skvělého doktora (a celkem egoistickýho haj*la) stal "nejvyšší mág na zemi" (nee už vůbec není tak egoistickej :) )
    K dokonalosti tomu cosi chybí, ale určitě to je nad průměrem.
  • koudy
    koudy mecenáš10.2.2015 18:25Death Note - Zápisník smrti #12
    Tak teď vám prozradím celé zakončení detektivky: vrahem je zahradník! :)

    Předcházející díly jsem už kupoval jen proto že mě zajímalo jak to bude dál, ale zakončení je dobře napsané a dost napínavé - tak nějak odměňuje za ty roztahané předchozí díly.
    Sice to není "to jsem nečekal" ale taky to není "to bylo jasný už od začátku" (spoiler - no možná to je malinko víc to druhé)

    Asi to nejde hodnotit samostatně, ale jako celek je to jistá 4*
  • koudy
    koudy mecenáš8.2.2015 09:50Arzach (paperback)
    První co mě napadlo - jen 56 stránek za 250? (Bohužel autor již nic dalšího nenapíše, takže pokračování nebude :( )
    To i opráski mají 72 stran za 200 a i tam si myslím, že to je trošku krádež. (přesto, že je mám všechny - podporuji lokální umělce :) )

    Pokud to mělo být jako "Drsná škola" spíše obrázková knížka, tak to mělo být jako Drsná škola, to znamená především rozměrově větší, protože výtvarně je to moc pěkné.
    Dost se mi líbilo i lehce sarkastické ladění vtipů, takový francouzský humor - co by jste čekali od národa, kde doktor vymyslí nejlepší způsob stínání hlav? :)

    Vrátím se k tomu a určitě si to ještě párkrát projdu, asi bych ale nedošel větší újmy, kdybych toto dílo minul.
    UPDATE: Tak jsem to otevřel ještě jednou... Musel jsem chvíli věnovat pozornost každému obrázku. Má to své kouzlo. Proto si ještě jednou říkám, proč to není rozměrově větší? Pak bych nebrblal, ani za 2x takovou cenu. :)
  • koudy
    koudy mecenáš3.2.2015 12:05Vrána (paperback)
    Tak jako mě zaujal film, tak tohle mě opravdu dostalo. (ještě o poznání víc než film)

    Pokud si jako já v některých pasážích přečtete nahlas tu Baudelaira, tu "Protože jsem nemohl zastavit pro Smrt, ona laskavě zastavila pro mne" (nekamenujte mne - překlad by koudy :) nemohl jsem najít ofiko a nemám u sebe teď Vránu ) je tato kniha určitě pro Vás.
    Musím se sice přiznat, že mi to doma leželo asi půl roku, ale tohle prostě nejde číst jako jiné komixy, musíte mít tu správnou náladu.
    Když jsem si ale udělal chvilku a ponořil se do tohoto srdceryvného příběhu... Uf, ještě teď mám problém to přesně popsat.

    I kresba je zde nádherná. Střídá jemné stínování, když jsou milenci spolu a hned na to přijdou ostré tahy a vše je ohraničeno tvrdou tuší, když se jde trestat.
    Pokud jste trošku "umělecky uchylní" jako já, musím Vám toto dílo prostě a jen doporučit.
  • koudy
    Kdybych to bral pouze jako horor, tak dobrý, ale jak je v názvu "Lovecraft" tak musím srovnávat s příběhy od H.P., kde mě mrazilo téměř na každé stránce. (knihy/příběhy, na žádný komix s touto tématikou jsem zatím nenarazil/nepřečtel)
    Zde je to spíš takový "fuj", "a sakra" a "co že to" než bojim, BOJIM a Aaaaaa!

    Pokračování určitě pořídím, abych viděl kam se to vyvine (takže ano, trochu to zaujalo) a třeba se vrátím přidat bodík, ale už jen ta kresba mi prostě k hororu vůbec nesedí.
    UPDATE: Pořídil jsem digitální verzi ve slevě v angličtině (na www.humblebundle.com ) a už teď vím, že book pořizovat nebudu - tenhle typ hororu mi prostě nesedí a nemůžu se do něj začíst. Nemůžu říct, že to není příběhově zajímavé, ale nějak mě nepřesvědčili jak postavy, tak některé "efekty".
  • koudy
    koudy mecenáš26.1.2015 22:07Město světel
    No dop**dele...
    Zajímavé čtení, které nutí k zamyšlení a pokud mu dáte šanci, tak vás možná zavede i do trošku neprozkoumaných míst Vaši duše.

    Ten pocit ve mě po dočtení asi chvilku zůstane, je to těžké nějak více rozvádět a jak píše Černá Krysa, každý si v tom najde něco jiného.

    Odhlídnu li od příběhu, taky jste měly pocit, že kresba je v některých chvílích schválně "nepříjemná" - hlavně když jsou kresleny obličeje? (už ta první ukázka je dobrý příklad)
  • koudy
    koudy mecenáš26.1.2015 12:28Watchmen - Strážci (2. vydání)
    Po dlouhé době, něco co jsem přečetl na jeden zátah... Doslova - otevřel, přečetl vše od obsahu až po vydavatele, překladatele a rok vydání.

    Nevim co mě na tom tak neuvěřitelně chytlo - zda výborně vykreslené postavy, některé vystaveny přemíře násilí a něco se v nich zlomilo, nebo měly už své problémy od začátku, nebo jsou prostě jen ŠÍLENÍ. (při čtení tohoto slova použijte hlas doktorky Lanstromové z červeného trpaslíka)
    Ke čtenosti přispívá i celá zápletka, která není jednoduše černobílá a nakonec si musíme samy vybrat zda to vlastně dopadlo dobře...

    Co bych ještě vypíchl je příběh Dr. Manhattana - je to asi nejlepší popis toho jak by nás vnímala elementární částice, pokud můžu ze své (ne)znalosti kvantové fyziky posoudit.
    Pirátský příběh je vsuvka sama o sobě, příjemně překvapí a "zahřeje u srdce" ;)
    Asi bych našel oblíbenější komix, lépe nakreslený i takový u kterého bych se víc bavil, ale toto dílo je něco, co by neměl žádný komixový nadšenec minout.
  • koudy
    Kniha nás vrhne do post apokalyptické ameriky, kde se prohání raptoři, krtčí lidé podhrabávají celá města a slovo superhrdina je nadávka a celkem rychlá cesta na krchov.

    (trošku spojler)Celou dobu všichni strašně žereme ten Loganův pacifismus a čekáme na "já nejsem Logan", po které přichází námi všemi oblíbený zvuk vysunujícího kovu a taky ta správná sranda. (trošku spojler)

    Což mě přivádí k další skvělé stránce tohoto UKK - kresba je propracovaná, detailní a v těch správných pasážích správně morbidní - třeba taková kráva použitá jako tupý předmět a její následný rozpad na 2 části s nepatrnou pomocí od Wolverina - celkem nečekaný ale o to vtipnější pohled :)
    Ještě bych vyzdvihl jak jsou nakresleni Hulkovi potomci - celou dobu si říkáte proč sou tak hnusný a nakonec to do sebe zapadne...

    Zase jedna věc, která by asi bez UKK nebyla a byla by to škoda, sice zrovna Wolverine je můj oblíbenec, ale myslím si, že se budou bavit i ti, kteří ho úplně nemusí.
  • koudy
    koudy mecenáš17.1.2015 19:50Vynález zkázy
    Dobře zpracovaný příběh, ze kterého dýchá Verne na každé stránce a kresba ten pocit krásně doplňuje.

    Příběh vzniku je téměř neuvěřitelný a zaslouží si body za odvahu. Také se přidávám k poděkování za vydání :)
  • koudy
    koudy mecenáš17.1.2015 19:12Ragemoor
    Příběhově zajímavé, autor nás napíná, napíná a nakonec... Dalo se z toho vytěžit víc.
    Dobře vystavěné prostředí a kulisy, ale mohlo to být rozsáhlejší. Stále váhám s hodnocením někde mezi 3* až 5*.

    Kresba je pěkná, ale zase v některých pasážích by mohla být trošku detailnější. (je to přeci jen horor, občas by bylo dobré otáčet stránku téměř s odporem)
    Celkově bych to hodnotil jako slušné počtení, jen škoda těch pár ale, především toho konce.
    Být to delší a malinko krvavější, je to jasná pětka :)
  • koudy
    koudy mecenáš8.1.2015 22:54Transmetropolitan #03: Rok parchanta
    Všechno co nesnáším na politice tu je zachyceno do takových detailů, že se mi chce bl**t velebnosti - to jak se manipuluje lidma, ale víc to jak se lidi nechávají manipulovat.
    Kdo ještě neprokoukl politiku, Spider mu zde otevře oči otvírákem na konzervy.
    Možná proto, že to je o politice kterou celkem nesnáším, není to tentokrát na plný počet.
  • koudy
    Jsem "rád" že z tohoto díla nejsem zmaten sám - skoky v ději, vesmíru a prostoru dělají příběh téměř nesledovatelný, ale na druhou stranu se seznámíte s utopickou budoucností v podání Reeda Richardse a konečně se zakončí věčný boj s Doomem...
    Aby se Doom zase sebral, ale tak to přece v komixech funguje.

    Musím se přiznat, že kresba je asi na tomhle komixu nejlepší, třeba taková Sue Richardsová v neoprénu vyrovnává né zrovna skvělý příběh ;)
  • koudy
    koudy mecenáš14.2.2015 10:29Candide #01: Král Bulharů
    GWB: Tak originál dočten (teda ne originál, jako že ve francouzštině :) ), sice ne za 2 večery, ale je to skvělý román, dobře jsem se bavil...
    Těším se na pokračování komixu!
  • koudy
    koudy mecenáš1.12.2014 09:49Kůstek #07: Koruna z rohů
    Scarface: Děkuji za rychlou reakci a DĚKUJI za vydání tohoto skvostu! Ta otázka byla spíše ze zvědavosti a v podstatě mi to sedí, tak jak jste to vydali.
    Musím se přiznat, že "nalákání" zafungovalo opravdu dobře, příběh mě chytl hned po první knize :)
  • koudy
    koudy mecenáš28.11.2014 15:49Usagi Yojimbo #01: Ronin
    Díky za vysvětlení - líbí se mi jak jsou kreslený - poznáte na nich jednotlivé emoce celkem dobře (nejlepší jsou, když jsou vyděšený nebo zmatený :) )
    Taky bych si domů takového mazlíčka vzal.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 139 (cca 57401 Kč)
Mám: neveřejné
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: neveřejné
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0