• Schramm
    Schramm9.12.2014 19:42Vrána: Soumrak bohů
    Tohohle příběhu jsem se bál - a ukázalo se, že právem. Vrána stojí na mém osobním žebříčku srašně vysoko a bál jsem se, že srovnání nemůžu pro pokračování dopadnout dobře. A přesně to se stalo. Náckové jsou strašlivé klišé, na druhou stranu uznávám, že k Vráně se náckové hodí. Výsledkem je přesto zklamání. Příběh nabízí jen akční masakr a nevede k hlubšímu zamyšlení o nacismu, koncentrácích,prostě nic, co už by nebylo lépe jinde. Příběhu podle mě nepomáhá ani dost všední a v detailech ne úplně přesvědčivá kresba. Výsledkem je šedý průměr.
  • Schramm
    Klasika nejklasičtější, čirá esence Velkýho šéfovství a láska na zgurvenej první pohled :)
  • Schramm
    Pro mě nečekaně příjemné překvapení. Další z komiksů, které by tu bez UKK asi nevyšly a byla by to škoda.
  • Schramm
    1602 je neskutečný klenot. Už jen za tohle jsem rád, že UKK vychází ať si kritici říkají co chtějí. Tohle je komiksová perla!
  • Schramm
    Schramm30.10.2014 20:03Vrána: Mrtvá doba
    Zastávám názor, že Vrána je jenom jedna. A paradoxně proto, že si tenhle komiks užil. Nečekal jsem totiž nic, co by se mohlo té první rovnat. Příběh Mrtvé doby je veskrze průměrný, ono co taky na tomhle základě vymýšlet? Na poprvé to byla pecka, potom už ale sílí dojem, že jsme to všechno už někde viděli. Takže scénář průměrný, nepřekvapující, ale kvalitní. Přesah do války severu a jihu kvituju s povděkem. Co tohle komiks ale vytahuje narozdíl to předchozího pokračování nad průměr, že kresba. Alex Maleev je Mistr a Mrtvá doba díky němu získala sakra hutnou atmosféru. Díky jeho křesbě je z této Vrány prostě must-have záležitost.
  • Schramm
    Bullíkův případ je extra klasa, za mě 5 z 5. A i zbylé dvě jednohubky pobaví. Je to klasický Lobák s excelentním překladem (u některých hemzů jsem se fakt smál nahlas) i skvělou kresbou. Tohle je sázka na jistotu.
  • Schramm
    Stručně a jasně, kam se hrabe Whedon se svýma Avengers. Hlášku "Myslíš, že tohle písmeno znamená Francie?" asi hned tak nezapomenu.
  • Schramm
    Stručně a jasně, kam se hrabe Whedon se svýma Avengers. Hlášku "Myslíš, že tohle písmeno znamená Francie?" asi hned tak nezapomenu.
  • Schramm
    Tenhle komiks mě dostal. Je na jednu stranu akční, je ale také přemýšlivý, klade celou řadu otázek. Pokud je Daredevil Batman Marvelu, přesto tenhle rozměr mu dává vlastní tvář a originalitu. Pro někoho může být ta religiozní část úmorná (jak stojí níž, nechci nikomu brát jeho názor, taky nejsem věřící, ale k Daredevilovi mi to nějak sedne a dává mu to nevšední rozměr), stejně tak ty nadpozemské pasáže působí naivně a nemístně, všechno ale dostává svůj smysl! V závěru sice příběh trochu ztrácí dech a začíná se táhnout, ale tečka je naprosto dechberoucí. Pointa mě úplně rozsekala a uvedla mě do takového psychického rozpoložení, jaké bych od mainstreamu nečekal. Ta deprese a krutost, vzniklé ze zbytečnosti a obyčejnosti... Uffff... A v neposlední řadě kontrast s excelentní, ale k příběhu se vlastně nehodící kresbou Joe Quesady. Ďáběl strážný je pro mě jedním z nejlepších příběhů, které UKK přinesl!
  • Schramm
    Jak by řekl strýček Ben, velké očekávání přináší velká zklamání. Projekt X je bezpochyby milník, bohužel, k nám dorazil pozdě. Osobně mi nesedla kresba, ač jindy mám ten osmdesátkovej mix barev rád. Ale OK, mohlo být i hůř. I chápu, že pod vlivem cyberpunku je to záměrně taková chladný. Jen jsem čekal víc, než jen koukal na Logana ve "zkumavce" a pak na masakr. Hodnotil bych někde mezi 3 a 4 hvězdičkama, protože rozhodně to není takovej průšvih jak některý komentáře tady naznačujou.
  • Schramm
    Zase jednou totální jízda. Člověk už si myslí, že je Kirkman vyčerpal a jede na setrvačnost - a pak dostane takovouhle ránu!
  • Schramm
    Schramm25.10.2014 17:44Sláine: Válečníkův úsvit
    Můj první Slaine. Nečekal jsem moc, že mě tenhle žánr bude ještě bavit, ale krutě jsem se zmýlil. Teď abych shánel zbytek...
  • Schramm
    Bál jsem se toho, ale Smutek je klenot. Žádné klišé, ale naopak spousta emocí. Jsem rád, že u nás je Gwen Stacyová jen známá postava, takže můžeme docenit děj, ale bez toho, abychom jako čtenáři prožívali celý její A Petrův příběh. Kdyby tomu tak bylo, nepochybuju, že u čtení řvu jako krokodýl. No a o kresbě Tima Salea škoda mluvit. Gwen i MJ jsou fakt kočky...
  • Schramm
    Straczynski je borec, který mě opakovaně přesvědčuje, že ještě nejsem na Spideyho starej. Škoda, že nedostal jiného parťáka než je Romita jr. To je ale jen můj osobní boj.
  • Schramm
    Přiznám se, že jsem od Azzarella čekal víc. Komediant baví víc než Rorschach, z něhož zbytek jen solidní akční příběh. Přitom si myslím, že Rorschach skýtal pole, na kterém se šlo zajímavě vyřádit. U Komedianta jsem naopak rád, že zůstalo stranou to vietmanské klišé, bojím se, že výsledek by byl ještě horší. Azzarello sice umí a jeho book je o dost lepší než předchozí, zatím mě ale ani jedna z knih o nutnosti existence řady Před Strážci nepřesvědčila. Ale stejně to kupuju, žejo... :)
  • Schramm
    Zatím nejlepší příspěvek do série Před Strážci, třebaže Moore se nadále jenom směje ve výšinách. I když se Straczynski věnuje primárně Sůvovi, přesto dokázal Rorschacha pojmout zajímavěji než předtím Azzarello. Dr. Manhatten je takový těžko uchopitelný, Straczynski tu opravdu nevystupuje z Moorova stínu, přesně jak píše Walome. Přesto je výsledek sympatický. A stejně tak musím souhlasit, že perlou je tu Moloch, o kterém jsme toho ze Strážců vlastně mnoho nevěděli. Tady přidává Straczynski ke kultovní sérii asi nejvýznamnější střípek. Pořád to není nic, co by tenhle prequel výrazněji legitimizovalo, ale to je otázka, kterou už si stejně každý tak či onak vyřešil.
  • Schramm
    Tak tohle je naprostá pecka, rozhodně jde o jeden z nejlepších komiksů, které jsem kdy četl. Straczynski si mě získal už v Amazing Spider-Manovi a o jeho kvalitách nepochybuju - ale tohle jsem fakt nečekal! Skvělý příběh včetně přesahu, skvělá kresba, nelze než dát absolutní hodnocení. Krajina půlnočních stínů si určitě vyžádá ještě několik přečtení. Nejsem obecně fandou komiksů v pevné vazbě, ale tohle si ji určitě zaslouží (už proto, že paperbacky od Comics Centra jsou prostě výrazně horší než od Crwe nebo BB Artu) a lituju, že už je k sehnání jen brožovaná verze.
  • Schramm
    Tentokrát průměrný díl, který je nejspíš nadechnutí před dalším vývojem. Předchozích 11 knih mě naučilo Kirkmana nepodceňovat. Co se zatím dnes může zdát jako vata, může se už příště ukázat v úplně jiném světle. Asi taky už nevěřím, že by se ve světě Živých mrtvých dalo žít stejně jako kdysi a že by Rick and company našli ztracený ráj. Proto nevnímám tuhle knihu jako napětí prostou jako Erik pode mnou. Naopak, napětí jsem cítil celou dobu četby, jen to bylo napětí jiného rázu. Pořád prostě čekám, kdy se co zvrtne.
  • Schramm
    Schramm12.10.2014 13:31Černá orchidej
    Neil Gaiman a Dave McKean - je potřeba říkat něco dalšího? Černá orchidej je typicky gaimanovsky snový příběh, asi jeho nejméně akční, který stojí padá na atmosféře, kterou scénáři dodal McKean. Pro mě výtečná záležitost, která usvědčuje Věčné noci z průměrnosti. Sluší se vyzdvihnout i výpravu Černé orchideje, protože tohle je komiks, kterému se hodí nahlédnout pod spodničku (přebal).
  • Schramm
    Schramm9.10.2014 20:15Skalpy #01: Země Indiánů
    Jak ukázal už loňský ročník Crwe, Skalpy jsou pecka - což souborné vydání jen potvrzuje. Aaron rozehrál perfektní partii, která slibuje jízdu jak blázen. Atmosféra Skalpů je naprosto úchvatná, a to i přesto, že nejde o nic pěkného. A ta rána na posledních dvou stranách... Mistrovská věc! Jason Aaron je odteď v mém hledáčku po boku těch největších hvězd. Asi maličko nadsazuju, ale fakt nevidím důvod, proč se namáhat s hledáním nějakých chybek.
  • Schramm
    Musím předeslat, že s výjimkou X-Menů nejsem zrovna fanda týmovek - a právě proto je pro mě Johnsova Liga spravedlnosti ohromným překvapením. První kniha byla jen solidní úvodní rozjezd, kde se Johns držel docela zpátky a stál ve stínu Jima Lee. Dvojka už je ale zase dál. Jasně, je to mainstream, ale vzorový mainstram. Krystalická a přitom myslím si nikoliv blbá zábava. Bavila mě komunikace mezi hlavními postavama a jejich vzájemné utahování si ze sebe, baví mě ovšem i vývoj, ke které mu jsou nuceni, baví mě sledovat to, jak se z bandy solitérů stává skutečný tým. Přitom příběh má spád, ale je vyvážejněší než minule, kde to byla v podstatě skoro jenom akce. A příběh má nejen spád, ale troufám si říct, taky myšlenku, kterou mu dává zajímavý záporák. Sečteno podtrženo, měl jsem za to, že budu Ligu spravedlnosti ignorovat. Ale chyba lávky. První kniha tohle odhodlání nahlodala a dvojka ho poslala rovnou do věčných lovišť!
  • Schramm
    Schramm8.10.2014 09:08Kůstek #01: Útěk z Kůstkova
    Nelze nepět ódy jako všichni přede mnou...
  • Schramm
    Solidní, ale pořád v mém případě jaksi nepřeskočila ta správní jiskra jako třeba v případě Naruta. Třetí díl asi rozhodne.
  • Schramm
    Schramm20.9.2014 10:57MY3
    Vida. A pak že Morrison neumí napsat příběh, který má hlavu a patu bez toho, aby forma vítězila nad obsahem. Jak tu padlo, příběh je svým způsobem dost primtivně na city působící, ale celkem to funguje. Výsledkem by byla příjemná jednohudba příjemně průměrného charakteru, kdyby - kdyby tu nebyl Frank Quitely! To, co v My3 předvádí, je totiž naprostá pecka a Quitely zastiňuje Morrisona absolutně. Díky vizuálu se k tomuhle příběhu budu myslím opakovaně vracet.
  • Schramm
    Schramm20.9.2014 09:46Death Note - Zápisník smrti #11
    Pořád dobrý, ale v rámci série průměr. Obecně mi přijde, že po smrti L už to celé nějak není ono, Near mi přijde jen jako slabší kopie a nějak se mi nedaří si k němu najít ten vztah jako k L. 11. díl ale dává tušit velké věci příští, takže už aby to bylo :)
  • Schramm
    Schramm16.9.2014 22:19Naruto #01: Naruto Uzumaki
    Tak tohle je největší překvapení psolední doby. Chtěl jsem si jen udělat názor co to ten Naruto je, nečekal jsem, že mě to zaujme - a chytilo mě to velmi!
  • Schramm
    Cca celou první třetinu to vypadalo na jednoznačně nejlepšího Loba - a pak to začalo bejt najednou moc dlouhý. Ale ta první třetina je fakt top, kdy jsem se smál, až jsem se za bobky popadal :) A kresba je fakt jedna z nej.

  • Schramm
    Schramm26.8.2014 20:39Green Lantern: Tajemství původu
    Na origin solidní, bavilo mě to i když popravdě nejde o žádnou pecku (to je ale asi nesmysl od originu čekat). Rozhodně jsem navnaděný na další příhody Green Lanternů.
  • Schramm
    Pecková věc, která je úplně jinde než film. Akční jízda bez oddechu, chytrý scénář, který baví, spolu s atmosferickou kresbou (která možná není pro každého). Myslím, že je velká škoda, je Parchanti nevyjdou komplet.
  • Schramm
    Tak je to za námi. Zaplať pámbu, chtělo by se říct. Nápad svěřit restart Supermana (a tím jeho příběhy udělat lákavé por nové čtenáře) Grantu Morrisonovi se imho nepovedl a ruku na srdce - dalo se to čekat. Morrison je pro mě člověk se super nápady, který ale není moc obdařen uměním napsat dobrý archetypální příběh. AC 3 je ještě větší maglajs než předchozí dva, číst se sice dá, ale žádná symfonie to teda není. S trochou úsilí se dá v ději orientovat, v tom problém není, ale nějak moc mě to nebavilo. Dokoce i ta JLA mě bavila výrazně víc. Čím víc pruhů, tím víc addidas, napadá mě. Morrison má ambice, stvořil strašně megalomanskou věc, ale já bych raději poctivý příběh, který člověka prostě chytí (jedno, jestli za koule nebo za srdce :)). Morrisonův Action Comics je pro mě bohužel jen průměr, o to větší naděje kladu ve Scotta Snydera a Superman Unchained. Sluší se taky dodat, že hodnotím bezprostředně po dočtení. Abych byl vůči Morrisonovi spravedlivý, chci si ještě přečíst všechny tři knihy za sebou - a pak se ukáže, jak to s tím Mistrem je...
  • Schramm
    Schramm1.8.2014 18:10Lobo: Kontrakt na Boga
    Lobo je sice Lobo, ale tohle je tak nějak slabší kousek. Oproti jiným knihám asi na jedno přečtení. Nějak tomu chybí jiskra, a to byl námět tak slibnej.
  • Schramm
    Schramm1.8.2014 08:58JLA: Liga spravedlnosti #1
    Tahle kniha neměla lehkou pozici. Jednak nemusím Granta Morrisona, jednak mi moc nesedí týmovky (jak Avengers, tak JLA), protože mám tendenci koukat na to jako na tahání peněz z kapes fandů jednotlivých hrdinů. No a v neposlední řadě tohle bylo moje první setkání s JLA po Johnsově Počátku. Takže míra nedůvěry byla vysoká - a světě div se - bavilo mě to! Zpočátku to bylo vizuálně dost nepřehledné, ale je vidět, že Morrison, když se mi chce, umí napsat příběh, který baví a lze ho číst bez google při ruce. Trochu zamrzí kresba, která je hlavně v počátku mainstream nejmainstreamovatější, což ale neznamená mainstream kvalitní. Chopit se tužky třeba Jim Lee, tak jsme úplně někde jinde. JLA1 je mi dokladem toho, že se občas vyplatí jít do rizika. Možná maličko nadhodnocuju, kniha je tak na 75%, vlastně to po stránce obsahu není nic překvapivého, ale bezvýhradně jsem se bavil bez jakéhokoliv zaškobrtnutí, na což nejsem u Morrisona zvyklý :) Co se mi ale nepodařilo rozdejchat, je Supermanovo háro a la Jiří Dolejš nebo jak se ten čičmunda komunistická jmenuje. Tomu se říká opravdu kouzlo nechtěného :)
  • Schramm
    Neskutečné! Něco, v co jsem už ani nevěřil, se stalo skutkem. Batman a Robin se mi líbil - a to přesto, že nemám v oblibě side-kicky, Batman je pro mě jenom Bruce Wayne a hlavně, nesedí mi Grant Morrison. Batman RIP mě zprudil opravdu neskutečně. A tohle je asi první Grant Morrison, který se mi opravdu líbil (uznávám ještě Arkham, ale to je podle mě komiks, který je dost mimo kategorie líbí - nelíbí). V Batmanovi znovuzrozeném Morrison ukazuje, že když chce, dokáže napsat i něco jiného než jen citační onanii, ale zvládne vystvavět a hlavně udržet PŘÍBĚH! Bavil mě jak příběh s profesorem Pygem, ovšem Red Hoodova pomsta je snad ještě lepší. Už jsem chtěl nad Grantem Morrisonem zlomit hůl, ale minimálně dalšího Batmana a Robina si ujít nenechám.
  • Schramm
    Příběh vlastně dneska už poměrně obyčejný až fádní, klasická dobrodružka, taková dneska už oldschool sci-fi záležitost. Čte se ovšem dobře a baví. Co je na téhle věci ale špička, to je skutečně excelentní kresba! Komiksovému trhu dominuje americká produkce, které je sama hodně rozmanitá, čas od času je ale vysloveně osvěžující proložit to něčím úplně jiným. Storm mi v tohle strašně sednul a rád bych si to přečetl celé. Což je bohužel asi jen zbožné přání. Byť třeba s ohledem na hodnocení tady po Stormovi jednou sáhne Crew, až nebude čím plnit Mistrovská díla evropského komiksu. Nezlobil bych se.
  • Schramm
    Schramm23.7.2014 22:37Punisher MAX #05: Otrokáři
    Vlastně furt stejný, ale když se toho člověk nepřejí a dávkuje rozumně, Punisher pořád skvěle baví. A zvlášť tohle je díl se silným emocionálním ... ehm ... nábojem.
  • Schramm
    Schramm10.7.2014 12:26Wetemaa #01
    Wetemaa to má těžké. Především si myslím, že to není dílo vhodné pro komiksovou adaptaci. Pomalý rozjezd a složitější děj v knize přece jen funguje jinak než v komiksu, proto se vůbec nedivím, že Wetemaa jako komiks skončila jak skončila, třebaže mě to mrzí. Myslím, že i první kniha ukazuje, že potenciál tu je, a to nemalý. Druhým faktorem neúspěchu je podle mě angažmá Petra Kopla. Třebaže mám jeho věci rád, tady mi jeho kresba k tématu nějak nesedla, čistě pocitově. Bohužel, tenhle počin holt dojel na to, že doba největší slávy Wetemay se nepotkala se vzestupem komiksu u českých čtenářů. Hodnotím vlastně o něco níž než jak jsem si knihu užil, je to tak na 3,5 z 5.
  • Schramm
    Schramm9.7.2014 20:55Procitnutí
    Není co okecávat, tenhle komiks mě bavil, ba dokonce mě totálně dostal a pohltil svou atmosférou.
  • Schramm
    Schramm8.7.2014 20:23Batman: Země jedna
    Velice příjemné počtení, jako rok nula myslím povedené. Vyloveně mě nalákalo přečíst si následně Millerův Rok jedna. Hodnotím 3,5 z 5.
  • Schramm
    Asi muselo chvíli trvat než jsem si zvykl na nové postavy, ale Death Note už zase začíná nabírat ten správný spád. Pro mě osobně nadále nejlepší manga, ke které jsem přičuchnul :)
  • Schramm
    Příjemná jednohubka s příběhy nevyrovnané úrovně (hlavní příběh dobrý, kratší vycpávky jedním okem tam, druhým ven), které drží sympatické postavy Goona a Frankyho a hlavně peckovní kresba. Druhá kniha je ovšem o něco lepší (sevřenější) a Goonův příběh se zajímavě rozvíjí. K debatám o prodejnosti: můj názor je, že CC se bohužel samo chytilo do pasti těch pevných vazeb, která jen zvedají cenu. Sám mám raději komiks v paperbacku, pevnou vazbu oceňuju jen ve výjimečných případech (velikost formátu, obsáhlost). Podle mě je Goon prostě jen zábavovka (nemyslím to pejoratovně), pevná vazba je proto zbytečná. V paperbacku by mohl stát o kilo míň a třeba by to prodejům pomohlo. Konkurence holt je veliká a nikdo nemůže ufinancovat všechno.
  • Schramm
    Schramm7.7.2014 09:06Goon #01: Nic než utrpení
    Příjemná jednohubka s příběhy nevyrovnané úrovně (hlavní příběh dobrý, kratší vycpávky jedním okem tam, druhým ven), které drží sympatické postavy Goona a Frankyho a hlavně peckovní kresba.
  • Schramm
    Schramm6.7.2014 09:40Usagi Yojimbo #02: Samuraj
    Naprosto, ale naprosto excelentní, totální špička!
  • Schramm
    Tenhle díl přináší naprosto zásadní zvrat, který mě totálně překvapil. Za to palec nahoru, jenže se na druhou stranu bojím, jak se bude série vyvíjet dál. Neumím s to moc představit...
  • Schramm
    Schramm6.7.2014 09:36Gantz #04
    Gantz je pro mě pořád zajímavý a láká mě číst dál, i když je pravdou, že děj je dost pomalý a moc se v případě tohoto svazku neposouvá, jak už tu padlo vícekrát. Za sebe ale nad Gantzem zatím hůl(ky) nelámu :)
  • Schramm
    Schramm29.6.2014 12:11Ultimate Spider-Man a spol. #15
    Taková klasická spokojenost.
  • Schramm
    Schramm29.6.2014 12:08Gantz #03
    Gantz je tady nejčastěji spojován se slovem bizarní a fakt to sedne. Ani po třetí knize nevím,co si o Gantz myslet, natož abych tušil, oč jde v příběhu - ale zjišťuju, že přesně to mě na tom baví. Trojka se víc než akci věnuje osudům postav, což je za mě jednom dobře. Vrhám se na čtyřku a těším se! Vedle Death Note a Crying Freeman další manga, co mě zaujala - narozdíl třeba od Bleache, to jen aby se daly srovnat moje preference a hodnocení...
  • Schramm
    Schramm28.6.2014 12:06Usagi Yojimbo: Yokai
    Vlastně průměr, ale mám Usagiho (a Stana Sakaie) rád, prostě mě baví. Není průměr jako průměr :)
  • Schramm
    Já jsem příjemně překvapený. Na jednu stranu nejsou Pistolníci z Gothamu žádná epochální pecka, o to víc ale baví. Dvojka Hex - Arkham je dostatečně bizarní na to, aby královsky bavila, beru tuhle řadu jako zajímavý střípek do historie Gothamu a těším se na další.
  • Schramm
    Solidní příjmená sbírka příběhů s pár zajímavými momenty a sympatickým hrdinou, v globále ale "jen" lehoučký nadprůměr. V případě koupi z druhé ruky jednoznačně doporučuju, jinak ale jsou ty čtyři kila na uvážení každého soudruha :)
  • Schramm
    Schramm20.6.2014 12:26Lobo se (z)vrací!
    Bisley mi nesedne, takže dávám mnenší hodnocení. Jinak klasický Lobo. Koho baví, užije si i tenhle komiks, koho Velkej šéf nezaujal dosud, tak ať dá ruce pryč.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 693 (cca 235056 Kč)
Mám: 871 (cca 306153 Kč)
Chci: 40 (cca 13978 Kč)
Sháním: 1 (cca 599 Kč)
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0