• Schramm
    Schramm16.10.2016 18:12Skalpy #05: Úplně sám
    Tahle série je prostě mlsota. Pátá kniha posunuje děj dopředu, jakkoliv se tak dlouho nezdá, a nakonec zjistíme, že sraček je všude kolem víc, než jsme si doteď mysleli.
  • Schramm
    Komiks je podle mého o mnoho lepší než film, má logiku, spád i emoce. Až si říkám, že dám i filmu druhou šanci. Stačí jen zabíjet je podle mého názoru manga vhodná i pro nemangisty. Sečteno podtrženo: chytlavá a zábavná akční oddechovka.
  • Schramm
    Schramm5.6.2016 18:13Superman: Země jedna #1
    Solidní průměr. Po těch Morrisonových pikatchovinách a při čekání na nového Snydera příjemná jednohubka. Nic víc, nic míň. Ovšem Utajený počátek u mě pořád vede.
  • Schramm
    Schramm29.5.2016 15:27Muži hněvu
    Aaron se maličko chystá do vlastní pasti, člověk od toho jména prostě automaticky čeká něco. Muži hněvu jsou přitom jednohubka. Jednohubka, která má atmosféru, která zabaví, přesto ale na konci zůstává pocit "a to je všechno?"
  • Schramm
    Schramm29.10.2015 18:45Teror ve jménu víry
    Franku, tohle se fakt nepovedlo. Xicht už známe ze Sin City (jako furt špica, ale už to nepřekvapí), příběh je mizérie. Tenhle komiks má cenu asi jen jako doklad doby a rozpoložení Američanů po 11. září.
  • Schramm
    Schramm29.10.2015 18:42Skalpy #03: Mrtvé matky
    Aaron je borec a Skalpy jsou totální pecka. Tohle žeru, další kecy jsou naprosto zbytečný.
  • Schramm
    Schramm29.10.2015 18:42Přísežný meč
    Solidní adaptace, která ovšem ničím nepřekvapí (příběhem, ani kresbou). Doporučuju všem raději sáhnout po knižní předloze, kterou vydalo Argo. Tam Martin ukazuje, že umí psát.
  • Schramm
    Wow. Tahle série má vzestupnou tendenci a dost zachraňuje jméno New 52. Jen tak dál! Stručně a jasně, nepokrytý mainstream, který baví. Za mě velice slušný nadprůměr (a to nejsem moc fanda týmovek).
  • Schramm
    Schramm29.10.2015 18:38Lex Luthor: Muž z oceli
    OK, Brian Azzarello sesadil z trůnu Marka Millara. Lex Luthor je vedle Rudé hvězdy nejlepší supermanský příběh, co zatím vyšel česky. Snyder se má ještě co učit - a Morrison ať se jde zrovna stydět do kouta :)
  • Schramm
    Termný rytíř si drží svůj standard. Spokojenost.
  • Schramm
    Příjemné čtení s několika dost zajímavými momenty k zamyšlení. Snyder školí Morrisona jak se píše příběh, ovšem na trůnu podle mě pořád v klídku dřepí Mark Millar s Rudou hvězdou. Kdypak se asi v Čechách dočkáme supermanovského příběhu, který fakt posadí jednoho na zadek?
  • Schramm
    Tohle je starej dobrej klasickej Lobo. Nic víc, nic míň. Počítám, že každej za ty roky už moc dobře ví, jestli mu tohle pasuje nebo ne.
  • Schramm
    Opráski.. už sice nepřekvapí, ale překvapivě pořád fungují. Poměr jalových vs. podařených stripů je imho pořád nadprůměrný. Huz a Zmikund jsou prostě české (pop)kulturní stálice.
  • Schramm
    Schramm20.6.2015 08:20Potulný rytíř
    Solidní adaptace excelentní novely, která zachovává klady knihy, tj. ukazuje, že GRRM je fakt borec (Potulný rytíř/Rytíř sedmi království je fakt jiná liga než poslední díly Písně ledu a ohně). Kresba je sice mainstreamová, ale ač neumím zdůvodnit proč, nevadila mi narozdíl od kresby v adaptaci Her o trůny. Komiks si lze užít i bez znalosti celé Písně ledu a ohně, protože dějově předchází, takže že to vlastně vhodná pozvánka do Martinova světa. A my, co jsme knihu četli, víme, že Přísežný meč bude ještě zajímavější, protože Potulný rytíř je jen úvod. Komiks hodnotím jako solidní nadprůměr.
  • Schramm
    Schramm20.6.2015 08:07Živí mrtví #14: Není úniku
    Ten Kirkman je neskutečně prohnanej bastard...
  • Schramm
    Koupeno z nostalgie - a vyplatilo se to! Kouzlo želváků pořád funguje, třebaže jsou jiní, než jak je známe ze seriálu nebo egmontovských sešitů. Je docela zajímavé sledovat originální verze příběhů i to, jak se tyto příběhy v detailech měnily v čase. Už vztah Hamato Joši - Oroku Saki - Trhač - Tříska je jiný než jak ho známe. Ale netřeba se bát, funguje to. Želváci možná nejsou tak prvoplánoví hláškaři, ale o to jsou drsnější - a sedne to k nim. Za mě palec nahoru a další číslo sem. Undergroundová kresba je skvělé osvěžení v tom všem mainstreamu, Lairdova kresba dokonce tu a tam dává vzpomenout na Richarda Corbina. Jediným mínusem je April. Není to taková kočka, jako ji známe.
  • Schramm
    Schramm27.5.2015 10:36Punisher MAX #07: Muž z kamene
    Přímá návaznost na Matičku Rus a stejné hodnocení. Afghán prostě nemůže zklamat, stejně jako ty všechny sračky, ve kterých se současný svět topí a které tu Ennis ukazuje. Maličko nadhodnocuju, viděl bych to tak na 4,5, ale ten ruský syndrom je tu dobře podaný. Takže pod dojmem současného dění to na mě asi působí víc než jak by to působilo ještě před pár lety.
  • Schramm
    Schramm27.5.2015 10:32Punisher MAX #06: Barracuda
    Vlastně pořád ten samej Punisher. Ennis dokonce přivádí na scénu super záporáka, ale přestože mě to bavilo, dojem je o něco menší než u jiných knih. V rámci série průměr, což ovšem znamená ve srovnání s jinýma pořád nadprůměr.
  • Schramm
    Spokojenost, víc netřeba dodávat. Ten příběh je jednoduchej, ale funguje, takže kdo má Punishera rád, nemůže být zklamanej.
  • Schramm
    Schramm27.5.2015 10:28Punisher MAX #03: Matička Rus
    Tak tohle byl mazec. Rusové mají prostě koule! Jízda od začátku do konce.
  • Schramm
    Schramm27.5.2015 10:27Punisher MAX #02: Irská kuchyně
    V zásadě pořád stejné - a přitom Ennis přichází zase s novou variací na dané téma. A funguje mu to! Ten Irčan mě fascinuje. Že by to kouzlo bylo právě v tom?
  • Schramm
    Schramm27.5.2015 10:25Punisher MAX #01: Na začátku
    Za mě dobrý, bavilo a od Punishera vlastně víc nečekám.
  • Schramm
    Pro fandy Punishera důležitá věc - přesto mě to nevím proč extra nechytilo. V rámci Punishera hodnotím jako průměr (čili jinak nadprůměr) :)
  • Schramm
    Schramm27.5.2015 10:21Punisher IV.
    Ennis si udržuje svoji kvalitativní laťku, ovšem Wolverinem to tak vyšperkoval, že nemůžu než dát plný počet s ohledem na to, jak jsem se bavil. Byť jde v zásadě o ptákovinku. Je ale jasné, že Punisher MAX musel přijít.
  • Schramm
    Schramm27.5.2015 10:17Punisher I.
    Naprosto excelentní rozjezd. Tohle je prostě klasika.
  • Schramm
    Schramm26.5.2015 21:24Smečka z Bagdádu (pevná vazba)
    Oukej, možná je ten scénář vypočítavý, možná útočí prvoplánově na efekt - ale mě to bylo jedno a to jsem původně od knihy moc nečekal. Smečku z Bagdádu jsem si přesto užil, přečetl jsem ji jedním dechem a s ohledem na konec jsou rád, že kniha není delší a nestačil jsem si tak k hrdinům vytvořit větší vztah. Myslím, že Vaughan přesně odhadl kolik toho příběh snese a kdy by už nastupovala vata a rozmělnění. Takhle je to celé tak akorát sevřené a koncentrované, aby to působilo tak, jak má. Za mě to Vaughanovi funguje a pak mu i takový cynik jako já rád skočí na lopatu :)
  • Schramm
    Schramm16.5.2015 15:11Lucifer #07: Exodus
    Přeslap? Vata? Ale notak. Něco mi říká, že správné sousloví bude spíš ticho před bouří... Uvidíme.
  • Schramm
    Schramm15.5.2015 22:32Lucifer #06: Domy ticha
    Domy ticha jsou už svým pojetím komornějším dílem, kde se toho vlastně mnoho nestane. Alespoň měřeno optikou např. předchozí knihy. Nepochybuji ale, že Mike Carey na něco z toho, co se zde odehrálo, ještě naváže. Např. vztah Michaela k Luciferovi skýtá velký potenciál, stejně jako vztah Michaela k Bohu. O vztahu mezi Luciferem a Bohem nemluvě. Objektivně vzato jsou Domy ticha o něco slabší díl. Přesto na skutečnosti, že Lucifer je jednou z nejzajímavějších sérií, které u nás vycházejí, to nic nemění. Jedno se musí Luciferovi, resp. Miku Careymu nechat: těžko se odhaduje, co se stane příště.
  • Schramm
    Schramm15.5.2015 21:44Lucifer #05: Peklo
    Mike Carey v páté knize svého luciferovského opusu dosvědčuje své mistrovství. Carey je nejen zručným zkušeným scénáristou, má zjevně i dostatečné znalosti proto, aby se mohl témat, která Lucifer reflektuje, úspěšně zhostit. Peklo je tak komiksem zábavným, a přesto intelektuálně stimulujícím. Lucifer už je totiž takový. Klade nepříjemné otázky, u kterých si člověk nevystačí s jednoduchými frázemi. Tohle byla vždycky jeho nepříjemná vlastnost. Kvůli které ale vždycky lidi přitahoval. Za mě prostě dobrý, Mike Carey mi sedí. Ano, není to Gaiman, ale to snad nikdo nečeká. Podle mě je to naopak dobře.
  • Schramm
    Schramm14.5.2015 09:32Gunsmith Cats #01
    Po Death Note další manga, která mi - ač nemangistovi - sedla (O Gantzu pořád nevím co si myslet). Je to "jenom" čirá zábava, ale funguje to a to je hlavní. Pěkný holky, bouchačky (a granáty), rychlý auta - co si přát víc? :) Nemluvě o tom, že hodnocení CZ-75 zahřeje našince u srdce :) Crew opět trefila do černého. Nebojte se po tomhle sáhnout, i když jinak není manga váš šálek čaje.
  • Schramm
    Schramm14.5.2015 09:19Goon #03: Samej průšvih
    Půjdu proti proudu. První dvě knihy Goona mě po tom haló, co je provázelo, zklamaly. Na prdel mě sice posadila kresba, zaujal mě příbeh, ale vadily mi Powellovy odbočky. Goon si mě víc získal až při druhém čtení po nějakém čase. Co se třetí knihy týče, buď jsem si na Powellovu koncepci zvyknul a nebo se to lepší :) Třetí kniha mi přijde, že víc drží pokupě, ptákovina a la Broskvička Valentýn je tu jen jedna o rozsahu dvě strany. Za mě dobrý. Pohodový 4 body. Kdyby se Powell soustředil víc na hlavní linii a tu jen dokresloval kratší věcí pro kontext (jako to dělá třeba Willingham v Mýtech), neváhám dát absolutní počet. Takhle zůstává Goon těsně pod hladinou :) PS.: Lenny, vždyť ten humor zůstává furt stejný. Totéž platí pro George :)
    Víc tady: http://www.dagon.cz/goon-a-jeho-hasak-jsou-zpatky/
  • Schramm
    Schramm14.5.2015 09:09Sága #01
    Přesně jak tu zaznělo. Hype kolem Ságy byl neskutečný, takže jsem se bál zklamání. Leč - nestalo se. Sice mě Sága nedostala úplně do kolen, jak píše Walome, ale to z jednoduchého důvodu: není to prvoplánová spandexárna (no offence). Sága má pomalejší nástup, což je většinou dobré znamení a příslib do budoucna. Ale zároveň mě přesně tohle ve světle osudů Planetary a především Amerického upíra děsí. Nejsem si totiž jistý, jestli Sága zaujme dostatečný počet nečetných českých komiksáků. Takže si neodpustím apel: Lidi, čtetě - a kupujte! :)
  • Schramm
    Schramm9.4.2015 12:14Ú.P.V.O. #03: Žabí mor
    Fajn počtení, peněz nelituju, ale to je asi tak všechno - a právě to je problém. Po dočtení Mignoly bych chtěl cítit víc. Jsem prostě z těch, kterým Hellboy chybí. Ale furt lepší než valná většina pláštěnkářské produkce.
  • Schramm
    Schramm9.4.2015 12:11Jelita
    Možná maličko nadhodnocuju (ale fakt jen málo), ale Jelita mne vážně pobavila. Sice jednohubka, ale stojí to za pozornost, zvláště pokud máte rádi kresbu Dana Černého. Některé hlášky jsou obzvláště vyvedené a hodí se sledovat i takové maličkosti jako značky výrobních firem. Leckdy to vykouzlí úsměv na tváři a je vidět, že Dan Černý si hraje s každým detailem. Palec nahoru za to, že tohle zvládl propašovat do Brava :)
  • Schramm
    Schramm24.3.2015 21:29Skalpy #02: Kasino v rytmu boogie
    Druhé skalpy se linou v mírně pomalejším tempu, jak už bylo řečeno. Ovšem bez toho, aby se rozředila atmosféra. Špíny a hnusu je kolem pořád dost a Aaronovi v tomto ohledu jistí záda jeho parťák R. M. Guéra. Jeho kresba absolutně ladí s tématem i duchem série, jejíž atmosféru sama aktivně vytváří. Bez Guéry by Skalpy patrně ztratily hodně ze svého kouzla. Druhá kniha Skalpů tak přináší svědectví, že Jason Aaron není žádnou rychlokvaškou. Třebaže pro tentokrát došlo k drobnému zvolnění, přesto se kniha čte jedním dechem, zabaví a vede i k zamyšlení. Mezi řádky své detektivky se totiž Jason Aaron nebojí vsunout trefné postřehy o společenských poměrech – a to bez toho, aby nudil nebo působil jako protivný mentor. Platí tedy nadále to, co bylo řečeno již minule. Skalpy patří mezi to nejlepší, co si lze v současnosti z komiksového žánru přečíst. Nelze než beze zbytku souhlasit s předmluvou Gartha Ennise: „Jednou za čas se objeví scénárista, kterého se vyplatí sledovat.“
  • Schramm
    Není proč váhat. Dávám plný počet, a to bez váhání. Zámek a klíč je od počátku excelentní nevšední série, ale třetí kniha má opravdu setsakra drajv. Jsem zvědav jak se to bude vyvíjet dál - a hlavně moc doufám, že si to tady budeme moct vůbec přečíst...
  • Schramm
    Schramm6.3.2015 10:18Smax
    Když se sejdou dva géniové, nemůže to dopadnout špatně. Ten první je jasný, je to Alan Moore, jemuž ovšem skvěle sekunduje neméně geniální Richard Podaný, který se ujal překladu. Smax je obyčejná jednohubka s jednoduchým, až archetypálním příběhem (řekl by inteleguán), ovšem Moore jednoduchou linku doslova našlapal popkulturním pomrkáváním na čtenáře, což činí z téhle věci hodně dobrou zábavu. Nakonec i ta kresba k tomu sedne (s jedinou výjimkou: to jak Toybox nosí tu berli :)) S TOP10 bych Smax moc nesrovnával, spíš je to taková přidružený výroba, dotvářející kontext. Pro fandy Alana Moora je ale Smax povinnost. A že je Smax pro děcka 6-12? Bitch, please... :) Objektivně za tři kvězdy, subjektivně ovšem pro sebe jednu přihazuju, protože nepochybuju, že se do Smaxova rodiště ještě vrátím.
  • Schramm
    Schramm1.3.2015 20:09Hitman #02: Místní hrdinové
    První kniha byla taková rozjezdovka a ani po dočtení jsem nevěděl, co si o téhle sérii myslet. Místní hrdinové do toho ovšem šlápli naplno! Tahle tvář Gothamu mě sakra baví, Tommy je naprostej sympaťák (až by člověk pomalu zapomněl na Netopýra) a Ennis ukazuje, že pořád umí pobavit (zvířecí zombie mě dostaly do kolen). Jen škoda, že si k tomu Garth nevzal lepšího kreslíře. McCrea mi prostě nesedí :(
  • Schramm
    Schramm28.2.2015 09:00Zaklínač #01: Skleněný dům
    Naprostá spokojenost. Komiks dostatečně respektuje zaklínačský kánon, kresba je patřičně temná (Mignola na obálce není mimo, Querio umí zručně vyvolat jeho ducha, ač je jinak svébytný kreslíř), všechno funguje tak, jak má. Příběh, odpovídající duchem povídkám, není nic, co by člověka posadilo na zadek, zajímavý je ovšem dostatečně a i pointa ladí se Sapkowského duchem, takže takže 4/5 uhraje Skleněný dům naprosto s přehledem. Takže, kdy bude pokračování? :)
  • Schramm
    Schramm26.2.2015 20:59Korektor
    Lehký nadprůměr. Souborné vydání bohužel ukazuje jistou zacyklenost, resp. fakt, že Korektor má dost úzké mantinely. Obzvláště do kontrastuje ve srovnání s Hajzlem.
  • Schramm
    Schramm25.2.2015 21:04Hajzl, kniha 1.
    Jak Hajzla hodnotit? Není to jednoduché. Jako u většiny stripů ne vždy se zadařilo, často je taky třeba znát kontext toho, nač Hajzl reaguje (tady ale u obzvláště problematických míst napomáhají zařazené vysvětlivky) a hlavně: záleží na podobě smyslu pro humor toho kterého soudruha. Suchaři, puritáni, vegetariáni, sluníčkáři, eurohujeři, ochránci zvířat, genderoví aktivisti, voliči Strany zelených nebo KSČM atd. budou stěží Hajzlem nadšeni. Ti, kteří vědí něco o nadhledu a neberou všechno smrtelně vážně, si ale budou spokojeně chrochtat. Hajzl je totiž řádně vypečené guilty pleasure.
  • Schramm
    Tak skončila nejlepší manga pro nemangisty :) A výsledkem jsou hlavně rozpaky. Nestalo se vlastně nic, co by člověka posadilo na zadek, celé takové ukecané, přitom by možná stačilo, kdyby se karty neodkryly tak brzo. Celá série je ale i přes jistou překombinovanost pořád špička.
  • Schramm
    Tady netřeba chodit kolem horký kaše. Tohle je absolutní pecka. Ne sice úplně dokonalá, ale chybělo jen maličko. Za mě takových 98%. Kdo koupí, neprohloupí (a to Wolverina nijak extra nežeru).
  • Schramm
    Schramm27.12.2014 17:39Hellboy: Zlatá armáda
    Příjemná jednohubka, s ohledem na cenu je poměr cena/výkon obzvláště příznivý, takže se vůbec těžko do něčeho rejpe :) Jen víc takových věcí!
  • Schramm
    Jednoznačně nejlepší Slaine, který tu vyšel. Fajné příběhy, excelentní kresba (povětšinou), takže zařazení mezi Mistrovská díla evropského komiksu podle mě sedí.
  • Schramm
    Schramm23.12.2014 23:09ZERO #01: Krize
    Tak toto mi káplo do noty! Nebýt střídání kreslířů, dávám plnou palbu. Bohužel, občas styl kresby s dějem až moc kontrastoval na můj vkus. Co ustojí Sandman, Zeru imho škodí. Přesto se jedná v mých očích o jeden z nejlepších komiksů roku 2014.
  • Schramm
    Sice Gaiman, ale nijak zvlášť mě to nevzalo.
  • Schramm
    Uffff, tak tohle ne, přátelé. Pro mě druhý komiks, který jsem dočítal na sílu.
  • Schramm
    Schramm23.12.2014 23:01Superman: Poslední syn
    Za mě asi nejlepší Superman, kterého jsem četl - teda hned po Rudé hvězdě! Kdyby byl skvělý příběh doplněn o lepšího kreslíře, nebál bych se absolutního hodnocení. Kubert má svoje kvality, ale moc mu nejdou detaily, sem tam člověk až skřípe zuby jak je kresba v naprosto nevhodném místě "dětinská", zvláště Zod byl pro mě zklamáním. Škoda, přeškoda.
  • Schramm
    Říkal jsem si kdo jiný dokáže konečně napsat super Supermana když ne Scott Snyder. A jak říká strýček Ben, velká očekávání bývají následována velkým zklamáním. No... Zas tak hrozné to není. Snyderův Superman je zatím tím nejlepším, co u nás pod vlajkou New 52 vyšlo - jenže je to jakýsi jednooký král mezi slepými. Na Snydera je to takové strašně průměrné. Sice se to dobře čte, má to narozdíl od Morrisona hlavu a patu, ale jak jse řekl, díky Batmanovi a Americkému upírovi člověk čeká od Snydera víc. Chci věřit, že se to ještě rozjede. Tak uvidíme.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 693 (cca 235056 Kč)
Mám: 871 (cca 306153 Kč)
Chci: 40 (cca 13978 Kč)
Sháním: 1 (cca 599 Kč)
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0