• bd71
    Souhlasím s kaylin! Ale chci na něco poukázat. Na něco zásadního, čeho jsem si všiml až po třetím čtení!
    Uprostřed knihy je okamžik, kdy na několika stranách vypráví jeden příběh dvě osoby v různém časovém období. Kopl se nejenom nebál dát tam dvojitou prolínačku, ale obešel se bez grafického odlišení, jako že by třeba vyprávění mělo jiné barvy nebo v nakreslené v jiném stylu. Poprvé jsem si toho ani nevšiml. Což znamená, že jsem se v tom neztratil. Mistrovská práce! Petr Kopl je excelentní vypravěč!
  • bd71
    Každý nový Kopl je vždycky o kousek lepší, než ten předešlý. Kopl ve Skandálu osekal to, co mu vytýkali v jiných recenzích. Přidal barvy, více propracovává kresby, jsou přesnější a krásnější! Kopl byl vždycky dobrý ve vyjadřování emocí postav. Jeho postavy skutečně hrají!!! Při vší úctě k ostatním umělcům (Jirkou Grusem počínaje a Danem Černým konče) TOHLE opravdu v Čechách NIKDO neumí! Na obličejích poznáte nejenom co vyjadřují, ale i to, co si myslí. Jsou vtipy a jemné nuance, které opravdu dokáže nakreslit jenom Kopl. Skandál v Čechách je esencí zábavy. Nemůžu se dočkat Ztraceného světa. Viděli jste na jeho stránkách ukázky? Ne? Nevím proč, ale dal je pryč, snad je tam vrátí. Ano, věřím, že Ztracený svět bude zase o něco lepší!
  • bd71
    Kaylin - vím, že jsi nečetl původní povídku, podle které je to nakreslené a možná je to škoda. Profesor Moriarty ti schází v celém díle proto, že je to psané z pohledu dr. Watsona. Moryarty byl skutečně stvořen pouze proto, aby zabil Sherlocka Holmese a definitivně tak zbavil Doyla povinnosti psaní dalších povídek. Na živo se v žádné povídce před tím a kromě pár zmínek potom opravdu neobjeví a Watson se s ním ani nesetká. To, že dal Kopl do souvislosti jeho vliv na Baskervillském panství a spojil s ním i vyděrače, je kousek vskutku geniální! V původních povídkách Moriarty ožívá a umírá s povídkou Poslední případ. U Kopla bych se zaměřil na něco jiného: baví mě, jak do toho nechal prosakovat českou literaturu, víš, kde se vzala Emilie Márty? Reklama na RUR je dokonalá a to nemluvím o tom, že se podle všeho taky kromě války světů schyluje i k válce s mloky! Nevšiml sis? Koplaova práce graduje! Strašně se těším, co odhalí ve Skandálu v Čechách. Nemůžu se dočkat! Podle jeho stránek to jde časově před psa baskervillského, tam by se měl poprvé potkat s Irenou Adlerovou, to je bomba! koplovy komiksy si fakt užije nejvíc ten, kdo zná předlohu. Jsou to povídky. To přečteš za hodinku. Věnuj tomu chvilku a uvidíš, jak Kopl neuvěřitelným a geniálním způsobem původní dílo obohatil!

  • bd71
    Zatím nejlepší Kopl!!! Opět naprosto perfektní atmosféra a skvělý děj. Postavy skutečně hrají jako ve filmu, v tomhle je fakt všechno - napětí, doják, detektivka, akce- a Česká lokalizace je bombastická! Návaznost na RUR a jiné Čapkovy romány mě úplně dostala! Už se těším na pokračování! Skandál v Čechách bude asi TOP! Poslední případ Petra Kopla mi poskytl nelepší ztvárnění legendárního souboje Moriartyho a Sherlocka nad vodopády! Tajemná souvislost s Tajemným hradem je mrazivá a šokující. Jo a Brok opět nezklamal. Ten čokl se vetře všude :)
  • bd71
    Čtyřlístek kupuju jen když je tam Morgana. Je to asi to nejlepší, co tam dávají. Příběhy mají smysl a profesionální úroveň. Jsem velký fanda Petra Kopla.
  • bd71
    bd713.4.2013 20:36Dracula
    Opět naprosto přesné pochopení předlohy. Moc lidí si nemůže dovolit dělat adaptace, přesto to dělají. Kopl naprosto přesně definoval podstatu Drákuly a proto si podle mě může dovolit drobné zásahy do děje. Když jsem to otevřel, dýchla na mě atmosféra Tim Bartonovských filmů.
  • bd71
    bd713.4.2013 20:31Král Artuš
    Král Artuš Petra Kopla. Tahle kniha stojí za přečtení kvůli posledním čtyřem stranám. Čarodějka Morgavsa tam naprosto přesně definuje smysl a podstatu Artušovské legendy v pěti větách. Jestli chcete pochopit Artuše, přečtěte si to! Víc vědět nemusíte. I když není Artuš to nejlepší, co jsem od Kopla četl a je pravda, že vzhledem k obsažnosti Artušovských legend došlo k velmi významnému zkrácení a změnu konce, je vidět, že Kopl látce přesně rozumí. Tak, jako se mi stalo skoro se všemi Koplovími komiksy, po přečtení konce, jsem byl nucen, přečíst si to znovu a teprve potom, jsem mnohé scény pořádně pochopil. Artuše znám a je to moje oblíbená četba, takže vím, jak to má se všemi dopadnout. Proto mě konec druhé kapitoly hluboce zasáhl.
  • bd71
    bd713.4.2013 20:24Návrat do údolí stínů
    Divný. Fakt divný. Kopl umí podvést geniálně čtenáře. Podá vám pravdu tak, že ji přirozeně odmítnete a on to ví. Na konci vám jenom řekne, že vám to říkal od začátku. A je to tak!!! Nechápu, jak se mu to povedlo.
  • bd71
    Perfektní atmosféra, perfektní znalost realií. Alan Moor má konkurenci. PS: stáhněte si bonus! Fakt nečekaná a vtipná poenta. Kopl Holmese zná. Obávám se, že osobně.:))))))
  • bd71
    bd713.4.2013 20:16Procitnutí
    Upřímně: tahle kniha mě nebavila tolik, jako ostatní Koplovi věci. Ale jelikož jsem také Jihlavák, oceňuji lokalizaci a perfektní temnou atmosféru a smysluplný příběh.
  • bd71
    bd713.4.2013 20:13Štěky Broka Špindíry
    Varování! Tahle kniha mi způsobila tři bolestivé záchvaty smíchu. Bolestivé! Nic pro slabé nervy.
  • bd71
    bd713.4.2013 20:09Tajemný hrad v Karpatech
    V tomhle komiksu je všechno! Bomba. Někde jsem šetl, že je to mělký a povrchní komiks. Blbost. Když se na to soustředíte a dáte si práci s hledáním, najdete na každý stránce nějaký odkaz nebo symbol. Myslím, že tohle je mnohem hlubší, provázanější a smysluplnější než Allan Moor. A můžete mě třeba sežrat! Přiznejme si, že druhý díl Ligy vyjímečných je jenom o snaze šokovat. Jestli Kopl někdy udělá Válku světů, bude to bomba a já budu první stát frontu v knihkupectví.
  • bd71
    bd713.4.2013 20:04Tři mušketýři
    Perfektní groteska se spoustou odkazů na všechno možné! Ohňostroj nápadů! Boží!
  • bd71
    bd713.4.2013 20:03Wetemaa #01
    Nádherný romantický počin. Je vidět, že to psala ženská. Vůbec mi nevadí pomalé tempo. Příběh znám z knihy a přesně takhle jsem si to představoval. Škoda, že není další díl.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 1 (cca 249 Kč)
Mám: 129 (cca 15055 Kč)
Chci: 1 (cca 60 Kč)
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0