• Pán rostlin
    Na jedné nejmenované (a)sociální síti jsem se díky reklamě (alespoň k něčemu jsou tyto věci dobré) dozvěděl včera o včera (sic!) spuštěném vydávání této série. Hned po práci jsem si nechal ujet bus a nelenil do trafiky pro koupi tohoto skvostu (tak, a gró hodnocení vyšlo najevo... ale nešť.). In medias res, ke Spideymu mám citovou vazbu z prehistorických devadesátek, kdy jsme s kámošem(a) sjížděli produkci nakladatelství Semic Slovart a díky péči slovenského bratrance jsem se dostal k prvnímu sešitu, takže vím, že kousnutí radioaktivního pavouka může být jak požehnání, tak prokletí a s velkou mocí... Přiložený plakát si nechám zarámovat, ale do další koupě, případně předplatného s největší pravděpodobností nepůjdu, k tomuto rozhodnutí mne vedou osobní důvody. Zatím jsem se pročetl jen na konec prvního sešitu plus nějaký drobný, ale kresba mi přijde velice naivní, doufám, že, jak proklamováno, se bude Steve Ditko kontinuálně zlepšovat, a k příběhu jsem se již nepřímo vyjádřil. Série je naplánovaná na 3 roky, takže Síla buď s Vámi!
  • Pán rostlin
    Pán rostlin1.10.2023 18:27Generace 89
    Prolistováno (se zaměřením na sex), ale nepřečteno, pročež nehodnotím. Většinu z těchto klasik znám z dětství, čímž naznačuji své hodnocení. Pozoruhodný koncept.
  • Pán rostlin
    Moje oblíbená bichle, orientuji se díky ní v nepřehledném, místy až zmateném komiksovém trhu.
  • Pán rostlin
    Pán rostlin13.9.2023 12:28Z pekla (2. vydání)
    Jeden z nejlepších grafických románů všech dob (pakli ne ten nej nej, viz 1001 komiksů...) je čtením pro čtenáře se silným žaludkem (což já, při nejlepší vůli, bohužel, nebo naštěstí, nejsem). Sex (ten by zas až tak nevadil, mrk mrk...:) symbolika svobodného, ehm, zednářství (,,Stojíte na čtverci?´´), brutální (jak jinak:() sériové vraždy, snad pro větší slávu impéria, ach jo... Alan Moore je můj oblíbený komiksový scénárista a tímto arcidílem se zapsal zlatým písmem do dějin sekvenčního umění. Umí!
  • Pán rostlin
    Pán rostlin13.9.2023 12:22Svět bez konce
    Nedočetl jsem, pročež nehodnotím. Nápad vysvětlit adolescentům taje ekologie etc. je jistě bohulibý, ovšem já jakožto typický člověk 21. století (věčně v kalupu) upřednostňuji páně Terence McKennův článek z roku 1989 (!) Plán, rostina, planeta (k přečtení v jeho reprezentativní sbírce esejů Návrat archaismu, vyšlo v češtině péčí nakl. DharmaGaia na konci devadesátek), ve kterém vysvětluje, jak může rostlina zachránit planetu. Cokoliv jiného by byl nemístný antropocentrismus, na změnu přístupu velkých mas obyvatelstva k problematice globálního oteplování, změny klimatu či ekonomie již, bohužel nesázím. Planetu zachrání (nikoliv nutně v tomto pořadí:) psychedelické houby, rostliny a zvířata. Díky za pozornost při přednášce :).
  • Pán rostlin
    Pán rostlin9.6.2023 13:56Balada pro Sofii
    Zatroleně dobrý grafický román, který jsem rád, že jsem si přečetl. Chytře vystavěný příběh, ve kterém nechybí ani okřídlené úsloví sex, drogy, piano... Julien Dubois mi v mnohém negativním připomněl autora tohoto komentáře...
    Pro kočkomila jako má maličkost je přítomnost kocoura Maurice jenom příslovečnou třešinkou na dortu. Bravo! A na konci jsem taky plakal...
  • Pán rostlin
    Pán rostlin27.5.2023 05:55Dravec: Komiksový román o sokolovi
    Pozoruhodný artový komiks od mého oblíbeného kreslíře a teď i autora Davea McKeana (Sandman Neila Gaimana - jak nyní lituji že jsem nešel na přednášku o něm!) s dojemným závěrem - nic nekončí, pouze kniha se zavírá... Na edici Argomiks si třeba dát pozor...
  • Pán rostlin
    Dočetl jsem jenom první příběh, měl jsem rest z počátku devadesátek (ex-kámoš nechtěl půjčit), na další jsem (zatím) neměl odvahu. Naivní vyprávěnka, ale kresba (asi) dobrá.
  • Pán rostlin
    Pán rostlin7.11.2022 06:09Bomba (2. vydání)
    Děkuji v prvé řadě autorům a MK ČR za... Nechávám bez hodnocení. Možná někdy v ne příliš vzdálené budoucnosti v sobě najdu odvahu dočíst vyprávění tohoto masového vraha (ač na Stalina asi nemá). Přestal jsem číst někdy v první třetině. Zvedá se mi kufr z pomyšlení, že díky tomu, že si vědci hrají na Boha (jako kdyby dělali někdy něco jiného - omlouvám se všem zde přítomným vědcům, pokud tu nějací čtenáři komiksů jsou...), se nebohé lidstvo ocitlo v situaci čarodějova učně (ten, který...). Jenom bych rád vypíchl, že proti jadernému zbrojení brojil již drahý zesnulý Terence Kemp McKenna, ale dnes se bojuje již jinak (bakteriologická a raketová genocida, Zbabělci!). Nebezpečí jaderné apokalypsy tu bude s námi, dokud nám budou vládnout hierarchie mužské dominance. Ledaže by Hospodin učinil zázrak a... Omlouvám se za filosofující emocionalitu svého komentáře. Tento protiválečný grafický román je bezesporu mistrovské dílo a snad ho někdy dočtu, teď mám žaludek na vodě. Amen.
  • Pán rostlin
    Pán rostlin28.10.2022 15:02Jak na internet
    Edukativní komiks pro běžného začátečníka v oblasti digitálních technologií. Internet užívám od patnácti let v roce 1999, ale bylo podnětné si tento komiks přečíst. Kresba vypadá dobře, vtipy neurazí, co chtít víc.
  • Pán rostlin
    Jelikož jsem na žádné z mých škol (vyučen s maturitou - obchodník) obor finanční gramotnost neměl a pracuji ve službách (konkr. dluhové poradenství) tuto publikaci jsem si vypůjčil v oddělení komiksy pro dospělé (neplést s erotickými komiksy) tím ochotněji, čím méně peněz na účtu mi zbývá. Komiks hýří vtipy, má kvalitní scénář (sledující úpadek až po finální příslovečné světlo na konci tunelu v podobě sociálních dávek státu), barvitou kresbu... Co se mi nelíbilo, byl odsudek komerčních dluhových poraden (nejmenovaná společnost, ve které mám tu čest pracovat, je jedničkou na trhu ve svém oboru). Ale to je asi jenom můj problém (chtěl jsem ji doporučit svému zaměstnavateli coby jakýsi alternativní materiál ke vzdělávání našich klientů ve finanční gramotnosti (sic!), ovšem toto mne odradilo). Věčná škoda, že dlužníci nečtou komiksy, a to ani ty edukační... Tato publikace má spoustu užitečných informací (zpočátku jsem byl skeptický, ale i já jsem se lecčemu důležitému přiučil) a mohu ji doporučit jako základní dokument o tom, jak (ne)nakládat s penězi.
  • Pán rostlin
    Pán rostlin10.10.2022 13:15Terapie masem
    Černý humor zhusta založený na slovních hříčkách. Hvězdička dolů za tématiku. Formálně je to čtyřobrázkový strip. Další díl asi už nemusím, nedoporučuji labilnějším (slabším) povahám. Je tu všechno, každá lidská úchylka či perverze. Přečetl jsem na zastávce, ale stačilo, rád bych si ponechal ještě nějaké iluze o lidských bytostech.
  • Pán rostlin
    Komiks minimálně české úrovně. Smyslem pro humor mi připomíná Smaxe, ale bod navíc za lokální původ. Obnovil ve mně zájem o (humoristickou) fantasy, jíž jsem přestal číst (ale to je asi jenom můj problém). Zaujaly mne popkulturní odkazy a playlist. Jen tak dále, Nikkarine! Těším se na případná pokračování. A nezapomeňte, Magie je naživu v nadprostoru!

    P. S. N. by určitě zvládl i toho příslovečného koně, jeho kresba se mi docela dost líbí...
  • Pán rostlin
    Pán rostlin21.6.2022 11:45Otto Nonchalangelo
    Mně se to líbilo. Němé stripy v kvaternitní formě (maně se vybaví kupř. Saudkova Čtverylka, tj. vtipné čtyřobrázkové komiksy na náměty z klasické literatury), ve kterých jako bych se našel. Absurdní, existenciální, černohumorové, komické. Není to sice nejnovější marvelovka, ale z toho už jsem taky vyrostl.
  • Pán rostlin
    Moje hodnocení není fér, jelikož mi na 3. pokus chybí ještě cca 1,5 příběhu, ale spojením 2 uměleckých forem (sekvenční umění & opera) vzniká jakýsi výjimečně dobrý Wagnerovský Gesamtkunstwerk. Bravo, chce se mi zvolat, bravo bravissimo! Tvorbu P. Craiga Russella mám rád ještě z nebohé Crwe, kde vyšel jeden jeho příběh ze sandmanovského univerza. Probudilo to ve mně touhu po návratu ke klasické kultuře, a to dnes není málo. A přečíst si o páně Russella Prsten Niebelungův. Ovšem na to si zřejmě nebudu moci najít Čas. Tik tak...
  • Pán rostlin
    Pán rostlin19.5.2022 09:39Zen žen
    Nedočetl jsem, možná příště (skončil jsem na 1. 50 str.), prakticky asi podruhé. Přijde mi to děsně depresivní, celý to nedorozumění, jak to chápu, mezi pohlavíma, a z pohledu feministy v patriarchální společnosti... ale to už je jiný příběh.
  • Pán rostlin
    Pán rostlin15.11.2021 01:20Severská mytologie, svazek 1
    Super skvělá artová záležitost. Jsem velký fanoušek pánů Gaimana, P. Craiga Russella, Mignoly a, koneckonců, i Davida Rubína (české želízko v ohni?). Freya pro život! Těším se na druhý díl, nutí mne sehnat si i komiksové adaptace oper páně Russelovo a Prstenu Nibelungů!
  • Pán rostlin
    Pán rostlin17.9.2021 19:34Oči kočky
    Skvěle a šokujícně vypointovaná jednohubka.
  • Pán rostlin
    Pán rostlin22.8.2021 04:40Kronika nacismu
    Asi nejsem úplně cílová skupina (12+), ale líbilo se mi to. Těšil jsem se na komiksovou část, a ta nezklamala. Několik zmíněných faktů jsem dokonce nevěděl. Doporučuji, právě tak jako od stejného autora Kronika bolševismu a Stalin.
  • Pán rostlin
    Pán rostlin18.8.2021 02:54Dospělost je mýtus
    Vtipné, v několika stripech (introverze etc.) jsem se našel. Jen tak dál!
  • Pán rostlin
    Pán rostlin15.8.2021 11:41Jedno obyčejný léto
    Čupr komiks o dospívání, nechtěném otěhotnění, samovolném potratu a záchraně života. Což nebyla ironie. Nejsem zrovna fanoušek mangy, a problémy náctiletých jsou mi již vzdálené, ale tohle se samozřejmě číst dá.
  • Pán rostlin
    Pán rostlin9.8.2021 21:13Singl
    Tato vztahová sága velkoměstského fanouška fotbalu je celkem cajk.
  • Pán rostlin
    Pán rostlin9.8.2021 21:13Sláine: Válečníkův úsvit
    Sláinea jsem si zamiloval (moje malá individuální keltománie) už na ZŠ na konci ´90tek (Crew, excerptum z Pokladů Británie) a po 20+-letém hiatu jsem se k němu vrátil. A nelitoval jsem. Něco jsem sice četl díky... no to je teď jedno. Album je kompaktní, sevřené, nevím, jaká adjektiva ještě použít. Nejvíce se mi líbila kresba Mikea McMahona. Nutí mne hledat další.
  • Pán rostlin
    Pán rostlin16.1.2020 20:42Stalin: Krutý vládce Ruska
    Anotace na obálce nelže, černý humor je tu vskutku mocně přítomen... Jak po výtvarné stránce, tak textově je komiks dobře zvládnut. Kniha mě přiměla pídit se po knihách o tomto mistrovi machiavellismu, a to není málo. 5 hvězdiček.
  • Pán rostlin
    Pán rostlin16.12.2019 00:37Introvertka v hlučném světě
    Kniha se mi líbila, protože ve spoustě věcí jsem se našel, ale až teprve commenty od GWB mi otevřely oči. Budu si muset přečíst Ze života knihomolky a Sarah Andersen.
  • Pán rostlin
    Milo manara je génius erotického komiksu! A Hugo Pratt taky umí napsat dobrej příběh... Já snad už nečtu špatný komiksy... 2 příběhy, se znásilněním a všemi logickými, neúprosnými zakončeními. Ach Molly,... :( Ach, ty druhá heroino... Zanechalo to ve mně mocnou emocionální brázdu... Dojemné. A nejhorší na tom je, jak by řekli Anglosasové, Based on a true story. Jinak s MDEK je to jako v tom skeči od Monty Pythonů: Váš příchod nás nechává navnaděné na víc...
  • Pán rostlin
    Pán rostlin2.12.2019 10:13Conan z Cimmerie, svazek I. (varianta C)
    Četl jsem na dvakrát, ale líbilo se mi to. Francouzi odvedli dobrou práci, všechny povídky jsou scénáristicky i kresebně zvládnuté. Těším se na další díl. Dalo by se říct, že jsem fanda Conana a Howarda obecně, přimělo mě to začít číst povídky o Conanovi a snad i zakoupit Howardovy sebrané spisy...
  • Pán rostlin
    Pán rostlin1.12.2019 06:02Mrtvej svět
    Tak tohle je absolutní bomba. Po čase dávám sekvenčnímu umění druhou šanci, když jsem UKK prodal kámošovi, a hned trefa do černýho. Až mi to kapku připomnělo můj život. Film jsem viděl, už si ho moc nepamatuju, vím jenom, že se od komiksu liší, ale asi si ho budu muset dát znova. Vlastně je to docela depresivní, s lehce tragickým koncem, ale c´est la vie...
  • Pán rostlin
    Pán rostlin24.2.2018 21:12Thorgal #02: Ostrov v ledových mořích
    Právě jsem dočetl, a musím se s Vámi podělit o svůj komentář. Líbilo se mi to, a s jídlem roste chuť... Je možné, že Thorgalův lid pochází z Atlantidy? Food for thought...
  • Pán rostlin
    Pán rostlin13.2.2018 13:43Thorgal #13: Mezí zemí a světlem
    Tímhle svazkem jsem se vrátil po 25 letech k Thorgalovi. Zaujal mne odkaz na peyotl, takže je jasné, že si nejméně sérijku Země Qaa budu muset přečíst... :)
  • Pán rostlin
    Pán rostlin13.2.2018 13:39Thorgal #01: Zrazená čarodějka
    Není to alespoň pro mně taková bomba jak Dítě z hvězd (Kov, který nikdy neexistoval je děsnej doják, já vim...:), ale dá se to. Ne, já to zlehčuju, ale co se mi tady líbilo byla kresba, dva příběhy v jednom svazku, a proč vlastně Thorgal nezabil toho krále Vikingů? Je to holt charakter...
  • Pán rostlin
    ,Aha, tak takhle dostal Spider-man svůj latex...' Na Tajné války jsem čekal přes 20 let a nebyl zklamán...

  • Pán rostlin
    Myšlenky superhrdinů a vlastně i celkové vyznění mi přišly polopatický, ale když se přes to člověk přenese, čeká ho špalek mainstreamové zábavy.
  • Pán rostlin
    baatcha: dobrý názor. Howgh.
  • Pán rostlin
    2 Wiruss: bude pokračování...
  • Pán rostlin
    Pokud k tomu mám taky co mluvit, tak jeden z mála komiksů v rámci UKK uvedený v encyklopedii 1001 komiksů, které musíte přečíst, než zemřete (morbidní název, co počítá s Vaší ctěnou mortalitou, já vím :D), nemůže být hned tak špatný...
  • Pán rostlin
    2 baatcha: rozhodně to stojí za přečtení. :D
  • Pán rostlin
    Páni, to byla jízda! Přečetl jsem to jedním dechem a ještě teď se mi z toho klepou kolena! Black cat, Avengers, superpadouchové... Za mě dobrý!
  • Pán rostlin
    Pán rostlin13.9.2014 20:32Comicsové legendy #15: Conan #03
    První příběh paperback comic booku, Bohové Bal-Sagothu (The Devil-God of Bal-Sagoth!), je komiksovou adaptací eponymní povídky Roberta Ervina Howarda z roku 1931, v češtině publikované kupříkladu ve speciálním čísle nyní již zaniklého časopisu orientovaného na fantastiku Exalticon, Říše fantasy z roku 1992. Viz
    http://www.databazeknih.cz/povidky/rise-fantasy-exalticon-special-56427/bohove-bal-sagothu-3600.

  • Pán rostlin
    Pán rostlin5.9.2014 18:55Conan Barbar #16
    Klasický komiks. Četl jsem jako dítě spolu se Záhadným Spider-manem a definovalo to mé kresleno-seriálové dětství.
  • Pán rostlin
    Ćetl jsem když jsem byl malý a líbilo...
  • Pán rostlin
    Pán rostlin27.3.2024Prodám
    Ahoj,

    prodám publikaci 1001 komiksů, Marvel Origins Spider-man, 1 číslo sešitu Simpsons a 1., porevoluční vydání Muriel a andělé. Cenu nabídněte. Fota zašlu na požádání. E-mail: z23v1@email.cz. Díky za pozornost.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 29 (cca 10372 Kč)
Mám: 84 (cca 11764 Kč)
Chci: 42 (cca 3401 Kč)
Sháním: 42 (cca 3401 Kč)
Nabízím: 94 (cca 14466 Kč)
Osobní: 5 (cca 2445 Kč)
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0