• p3tris
    p3tris10.10.2017 06:51Tokijský ghúl #06
    Na scéně se objevuje skupina mocných ghúlů, kteří mají za úkol do domovského 11. okrsku přivést nazpět Rize. Nebo alespoň to, co z ní zbylo. Čímž se Ken dostává do smrtelného nebezpečí. Ještě navíc, když je mezi nimi Tókin bratr Ajató. Na druhé straně pak stojí mladý, brutální a protěžovaný komisař Džúzó. Spíše konverzační a neakční díl, kde na scénu vstupuje plejáda nových zajímavých postav.
  • p3tris
    Základní premisa je převzata z Kurosawova filmu, který dal celé této sérii Stana Sakaie název, z Yojimba. Kromě Usagiho je ale ve městě i další výtečný šermíř Kato, s kterým spojí své síly. A v jediném obrazu se nám připomene i ztělesnění zla, démon Jei.
  • p3tris
    p3tris14.9.2017 23:36Elektra: Atentát
    Pokud čekáte akční příběh Elektry - zabijáka, nedočkáte se. Hlavní postavou je spíše agent Shieldu Garrett. A ani to není úplně jisté, protože děj je značně schizofrenní a skáče z místa na místo, z figury na figuru a z času do času. Nevyrovnaná psychická hladina většiny zúčastněných na jednoduchosti také nepřidá. To ještě podtrhuje kresba, na kterou je potřeba si zvyknout. Pro lidi, kteří se neorientují ve vesmíru Marvelu je kniha možná složitá až příliš.
  • p3tris
    p3tris18.8.2017 06:54Tokijský ghúl #05
    Jestli mi u této série něco nesedí, je to trochu chaotická kresba při soubojích ghúlů. A pátý díl je vlastně jeden dlouhý souboj s "Labužníkem". Přesto se děj posune zase o kus dál a dva bonusové příběhy vedlejších postav jsou skvělé. Vysoko nastavená laťka zůstala zachována.
  • p3tris
    p3tris8.8.2017 07:25Bitevní pole #01
    Opravdu silná kniha, která bez obalu ukazuje, jaké je válka svině. Je vidět, že autor nastudoval plno pramenů, z nichž vytvořil tři vynikající příběhy. Stejně tak ilustrátoři dokázali přesně vystihnout nejen zobrazovanou techniku. Ale jestli bych měl něco opravdu vyzdvihnout, je to začátek druhé povídky. Z britských žen, kterým stéká po stehnech krev, a čekají v moři s hrdostí na poslední kulku, mě bude mrazit ještě hodně dlouho.
    Poznámka pod čarou k překladateli: Zobrazené Hurricany Mk.IIC neměly kulomety, ale kanóny.
  • p3tris
    p3tris19.6.2017 06:46Gantz #16
    Kurono dostává nový podmět k tomu, aby porazil Izumiho a dosáhl potřebných sta bodů. Děj rychle ubíhá, odchází jedna z hlavních postav série a Kaze se bude muset nejspíš postarat i o někoho jiného, než sám o sebe.
  • p3tris
    p3tris5.6.2017 18:47Tokijský ghúl #04
    Na scéně se objevuje další záporák, který nám ukazuje další společenskou vrstvu ghúlů. Kanibalské aristokraty, ne nepodobné upírům. A s nimi další z problémů pro hlavního hrdinu.
  • p3tris
    p3tris26.5.2017 09:43The Ghost in the Shell
    Absolutně chápu, proč si tato kniha vydobyla status kultu. Upřímně, po první kapitole jsem jí chtěl odložit. Ale pak se zaryla pod kůži a až do konce jsem jí přečetl jedním dechem. Možná celkově běžný příběh protiteroristické jednotky obohacuje filozofie možnosti stěhování "duší" mezi kybernetickými těly, která tvoří zajímavé zápletky. K tomu si připočtěte perfektní kresbu a vysvětlující, někdy velmi vtipné, poznámky autora pod čarou. Ghost se posunul na první místo mého osobního manga žebříčku a už se nemůžu dočkat dalších dvou pokračování.
  • p3tris
    p3tris17.5.2017 11:08Tarzan: Éra Joea Kuberta 1
    Tento soubor sešitů je návratem do klasické éry komiksů. Klasické jak v Burroughsově původním příběhu, tak kresbou Joe Kuberta. A já se skvěle bavil.
  • p3tris
    p3tris4.5.2017 09:31Mechanická Maggie
    Před dvaceti lety bych byl z dvou hispánských punkerek, poslouchajících Black Flag a zažívajících bizarní dobrodružství, stejně jako obyčejné holčičí trápení, nadšený. Dneska mě spíš zaujalo panoptikum vedlejších postaviček v čele s rohatým miliardářem Costiganem a kamarádkou Izzy, která je krásným předobrazem dnešních emařů. Ale hlavně mi sedla perfektní kresba.
  • p3tris
    Kdo čeká Fincherovu verzi, nedočká se. Tohle je doslovný přepis krátké Fitzeraldovi povídky, která se odehrává v úplně jiné době a i děj je o hodně přímočařejší. Přesto je to vtipné a líbivě ilustrované.
  • p3tris
    p3tris25.4.2017 07:07Egypťan
    Černobílá kresba si bere inspiraci z Franka Millera nebo Mika Mignoly, povídkové rozložení, příběhy i hlavní hrdina mi zas v mnohém připomínali Sapkowského Geralta. Rozhodně ale nejde o nějaké kopírování a rozhodně ne o nudu. Sympatický počin z našich luhů a hájů.

  • p3tris
    p3tris21.4.2017 07:33Princ z Persie
    Aby bylo hned na úvod jasno, kniha nemá kromě obálky s Princem, tak jak ho všichni známe, nic společného. Dvě dějové linky jsou někdy poněkud matoucí, ale orientovat se v tom nakonec dá. Největším kladem se pak stává kresba, která si občas pohrává s detaily a dokáže být i pěkně brutální.
  • p3tris
    p3tris20.4.2017 11:19Žid Fagin
    Nádherná kresba mi připomíná spíš evropskou školu a první, kdo mě napadl byl Grzegorz Rosiński a jeho Šinkl. Příběh Mose Fagina je vymyšlený dobře, ale připadá mi, že právě ty typové stereotypy, proti kterým se autor snaží bojovat jsou někdy až příliš do očí bijící.
  • p3tris
    p3tris6.4.2017 14:56V jako Vendeta (2. vydání)
    Myslím, že v dnešní době, kdy se evropská společnost fašizuje, má kniha co říct ještě víc než v době, kdy vyšla. Příběh a hlavně jeho zasazení jsou vynikající, i když trochu předvídatelný. Bohužel jsem se ale ztrácel v kresbě Davida Lloyda. Připadá mi nevýrazná a postavy bez nějakých čitelných rozlišovacích znaků mi brzo začaly splývat.

  • p3tris
    Znovu vynikající Usagi, tentokráte stojící kvůli tak obyčejnému předmětu, jako je zapínání sáčku na peníze, proti mocnému kouzelníkovi a armádě nemrtvých. Ale i ostatní povídky jsou výtečné, ať už jde o Skrytou pevnost, která je pojmenována podle slavného Kurosawova filmu z roku 1958, nebo Kami z jezírka, které přináší trochu jiné morální ponaučení, než které bychom asi čekali.
  • p3tris
    p3tris22.3.2017 18:08Tokijský ghúl #03
    I ten nejnevinnější ghúl muže být smrtonosný pro sebelepší "holubici". Znovu vynikající kresba s trochu chaotickým ztvárněním drápů a zbraní lovců. Ale předpokládám, že tam jde o záměr autora. Ještě více se rozetřou kontury mezi dobrem a zlem a já se těším na další díly.
  • p3tris
    p3tris22.3.2017 18:07Gantz #15
    Prstenové přízraky jsou tím nejmenším problémem. Kurono teď společně s ostatními dostal ten nejtěžší cíl. A Gantzovi oběti se musí rozhodnout, jestli se přidají na stranu jeho, nebo Izumiho. Patnáctý díl má za celou dobu možná nejzajímavější zápletku a já se nemůžu dočkat jejího rozuzlení. Mimochodem, i když Gantz rozhodně nejsou žádnou Hentai, milovníci erotiky se dočkají orálního sexu rozkresleného na téměř třicet panelů.
  • p3tris
    I když jsem přesně ta generace, na kterou je cíleno, tedy pamětník Komety a Amerického ninji s rychlodabingem na VHS, tady na mě nostalgie nějak neúčinkovala.
  • p3tris
    p3tris15.7.2016 06:53Král Špunt
    Filozofický přesah jednoduchého neuzavřeného a dosti nelogického příběhu jsem příliš nepochopil. A tak jediná, ale velice kladná stránka útlé knihy pro mě zůstává kresba, připomínající mexický svátek Día de los Muertos.
  • p3tris
    p3tris1.6.2016 19:47Gudrun a chrám z mramoru
    Na trochu dětinskou kresbu se dá vcelku brzo zvyknout. Autor má nejspíše rád vojenskou techniku, protože ta je vykreslena sice schématicky, ale docela přesně. Jinak pohled na válku očima dospívající Němky z Jihlavy je hodně zajímavý.
  • p3tris
    p3tris19.2.2016 16:44Gantz #01
    I když miluju japonské anime filmy, jsou pro mě Gantz po Death Note teprve druhá klasická manga. A musím říct, že mě bavila o hodně více.
  • p3tris
    p3tris19.2.2016 09:21Můj ty smutku!
    Krásný průřez Schulzovou tvorbou. A i když je na pozdních kresbách vidět zhoršující se autorův zdravotní stav, humor ho rozhodně neopouštěl.
  • p3tris
    Operaci Jericho a povídky pana Šorela jsem jako dítě doslova hltal. A ještě navíc byly převážně o letcích v Anglii a Francii. Rok před revolucí. Pak se i ta režimu poplatná Nebeská rudá jízda dá odpustit. Tenhle časopis ve mě, spolu s Velkým cirkusem, formoval mou lásku k letectví.
  • p3tris
    Můj druhý Daredevil. Znovu od Franka Millera a znovu téměř bez... Daredevila. A tak funguje nejlépe. Ve světě, kde může být superhrdinova identita prozrazena za dávku heroinu a kde se Matt Murdock dostane až na samé dno. Bohužel, v poslední třetině, kdy nastupují Avengers a na scénu se dostává agent Nuke trochu ztrácí dech i přehlednost. I přesto se ale jedná o nadprůměrné čtení.
  • p3tris
    p3tris22.5.2015 14:35Daredevil: Rok jedna
    Mé první, když nepočítám Bena Afflecka, setkání s Daredevilem. A myslím, že lépe než Frank Miller by mi ho asi nikdo jiný nepředstavil. I když vlastně sledujeme příběh Matta Murdocka a s tím pravým Daredevilem se setkáme až na poslední dvoustraně. Stejně tak i ostatní postavy tohoto univerza jako jsou Electra a Kinpin. Já mám zkrátka rád tu Millerovu noirovou atmosféru, kdy jednu z hlavních "postav" tvoří ono "zlé" město, v tomto případě New York. A Romitova kresba se k tomu skvěle hodí.
  • p3tris
    Můj nejoblíbenější X-man v kombinaci s nejoblíbenějším kreslířem? To nemohlo dopadnout špatně!
  • p3tris
    p3tris10.2.2015 19:08WildC.A.T.s – Návrat domů
    Mé první setkání s legendárním Alanem Moorem ani zdaleka nedopadlo podle mých představ. Nejen, že mě WildC.A.T.s nenadchly, ale ony mě ani nebavily.
  • p3tris
    Občas hodně vtipné, někdy až trapné. Bohužel to, na čem je kniha postavená taky považuji za její největší slabinu. Tu zvláštní pseudoostravštinu, kvůli které je občas skoro nečitelná.
  • p3tris
    Nádhera. Jsem zvědav, jestli je milostné vzplanutí mezi Tomoe a Usagim opravdu zapovězeno, jak naznačuje svázaný kámen v posledním příběhu. Ten je mimochodem vrcholem knihy. Co dokáže jednoduchou kresbou Sakai vytáhnout za emoce z čajového obřadu je téměř neuvěřitelné.
  • p3tris
    Smutnoveselé loučení s touhle sérií stripů. Kluk s tygrem a jeho pohled na svět mi budou chybět...
  • p3tris
    p3tris4.5.2014 18:20Vesmírný Usagi
    Inspirace Star Wars je více než zjevná. Nejen příběhem a jednou useknutou rukou, ale i koncepcí záběrů a úhlů kamer. A je s podivem, s jakým nadhledem a uvolněností si s tím dokázal Sakai pohrát. Je vidět, že si to napsal a nakreslil hlavně sobě pro radost. U mě za plný počet.
  • p3tris
    p3tris3.1.2014 15:19Vrána: Soumrak bohů
    O'Barr svého mstitele vypustil do původně úplně jinak zamýšleného příběhu a ještě navíc ho propůjčil Jimu Terrymu. Přesto si ho ale dokázal pořád pohlídat (vynechaná scéna osvobození vězňů). Zamozřejmě se nemůže rovnat kultovní původní Vráně, ale pořád se jedná o nadprůměrný počin.
    Mimochodem, Comics-centrum opět nezklamalo a knížka je i v klasické verzi plná bonusů.
  • p3tris
    p3tris19.12.2013 18:03Generál Fajtl
    Tuhle knihu budu hodnotit naprosto nekriticky, když už na mě z ní nostalgicky dýchl duch starých Speciálů ABC. A jako veliký obdivovatel druhoválečné RAF, a hlavně našich perutí, je tohle, podle mě, dokonalý způsob, jak mládež seznámit s životem pana generála Fajtla. Být mi znovu 12 nebo 13 let, miloval bych jí.
  • p3tris
    p3tris10.9.2013 11:02V hlavní roli Snoopy
    Snoopyho jsem měl v Peanuts vždy nejradši, takže pro mě narozdíl od Azalina naopak asi díl nejlepší.
  • p3tris
    p3tris22.1.2013 10:40Štěky Broka Špindíry
    Pes, který se vyrovná těm nejslavnějším kocourům? Ano! A ještě jednou ano! Brok je neskutečně vtipný a i když ke konci už trošičku ztrácí koule, stejně je to jeden z nejleP(S)ÍCH stripů vůbec. A mě jen může těšit, že je z našich luhů a hájů. Kolika roků se psi vůbec dožívají? 12-ti? 16-ti? Já doufám, že to alespoň na dvě knížky u Broka ještě bude.
  • p3tris
    Až je mi líto, že se uzavřel příběh několika předchozích knih. Ale v pozadí je toho rozehráno tolik dalšího, že bude ještě dlouho o čem psát. Připomenou se nám i některé staré postavy, jako Kozel s dítětem (ztracený Gorogoro je skvělý) nebo zbrklá dětská kopie Usagiho Jotaro. A závěrečný souboj? Hltal jsem každý panel a i když je to vlastně jen jeden osudový sek mečem, je nakreslený naprosto úžasně. Něco takového je k vidění snad jen ve starých japonských samurajských filmech. Tahle hniha (stejně jako ostatní Usagi) nemá chybu a já se nemůžu dočkat na září, až vyjdou další, tentokrát společná, dobrodružství obou králíků.
  • p3tris
    p3tris29.6.2012 09:57Batman: Rok jedna
    Komiks, který popírá tvrzení, že hlavní hrdina je jen tak dobrý, jak dobrý je padouch. Tady žádnou vyjímečnou zápornou postavu nehledejte, "jen" celé zkorumpované město. A v něm zatím své místo hledající Bruce Wayne, Jim Gordon nebo lesbická prostitutka Selina Kyle. Civilní postavy v uvěřitelném světě. Batman dokonce ještě ani nemá většinu ze svých pozdějších "udělátek" (ani batmobil) a tak to, co tady používá, mohl klidně vyrobit i sám bez Luciuse Foxe. Miller napsal výtečný scénář a říkám si, jak by to vypadalo, kdyby ho sám i nakreslil. Protože podle některých úhlů a pojetí kreseb mi to připadá, jako kdyby někdy Davidovi Mazzucchellimu seděl při kreslení za ramenem. Kupa bonusů už je jen tou pověstnou třešničkou na dortu.

    p.s.: Jdu si pustit animák Sama Liua, ať mám co kritizovat.
  • p3tris
    Už od mého prvního setkání s Calvinem ve stripu "Mamí, upšík jsem si hlavu" kdysi dávno v MF Dnes ho mám radši než Gardfielda a Snoopyho dohromady. A ani šestá kniha na tom nic nemění, jen ještě víc utvrzuje.
  • p3tris
    p3tris3.5.2012 20:05* Připomínky a návrhy
    Ty knížky mám a těch vícepanelových vtipů tam je určitě víc než 1/5. Ale v pořádku, rozumím.
  • p3tris
    p3tris3.5.2012 12:34* Připomínky a návrhy
    > Zack: Ovšem, že se nejedná o klasický komiks. Většinou jde jen o několika okénkové stripy. Stejně jako třeba u Simonova kocoura, který tady v databázi nechybí. Myslím, že si své místo také zaslouží.
  • p3tris
    p3tris3.5.2012 10:50* Připomínky a návrhy
    Králíčkovy sebevraždy
    Autor: Riley Andy
    ISBN: 978-80-7185-948-2
    Vydavatelství: Paseka
    Formát: 185 x 135
    Počet stran: 96
    Vazba: vázaná
    Pokud jste malý chundelatý králíček a pomýšlíte na sebevraždu, pak je tato kniha určena právě vám. Autor komiksů a scénárista Andy Riley nadchne svými anekdotami o tom, jak se králíčci pokoušejí dobrovolně odejít z tohoto světa, ale určitě i všechny ostatní. "Rileyho humor prostě miluju," říká o knížce spisovatel Petr Šabach, a autor seriálu Bob a Bobek, Vladimír Jiránek, k tomu dodává: "Český králík nikdy nepomýšlí na sebevraždu."

    http://www.paseka.cz/?produkt=3261

    Králíček sebevrah se vrací
    Autor: Riley Andy
    ISBN: 978-80-7185-993-2
    Vydavatelství: Paseka
    Formát: 185 x 135
    Počet stran: 96
    Vazba: vázaná
    Knížka Králíček sebevrah se vrací je pokračováním oblíbených Králíčkových sebevražd (Paseka 2008). I zde se malí chundelatí králíčci rozhodují dobrovolně ukončit svoji pozemskou pouť; a prostředky, které k tomu volí, jsou opravdu neuvěřitelné. „Uvažujete o sebevraždě a nevíte jak na to? Rileyho králíček vás odrovná… smíchy,“ napsal o druhém dílu králíčkovských sebevražd spisovatel Pavel Šrut. A jeho kolega Petr Šabach k tomu dodává: „Rileyho humor prostě miluju.“

    http://www.paseka.cz/?produkt=3260

    Velká kniha králíčkových sebevražd
    Autor: Riley Andy
    ISBN: 978-80-7432-106-1
    Vydavatelství: Paseka
    Datum vydání: 9.5.2011
    Formát: 210 x 165
    Počet stran: 156
    Vazba: vázaná
    V této sbírce najdete úplně nové nápady malých chundelatých králíčků, jak ukončit co nejdůmyslnějším způsobem svoji pozemskou pouť. Rileyho knížky, jejichž chlupatý protagonista se snaží sám sebe sprovodit ze světa, se během několika posledních let staly opravdovým fenoménem současné popkultury. Roztomilý králíček, kterému „se prostě už nechce dál žít“, si vymýšlí často nelogické a brutální způsoby sebevraždy, přičemž sama představa chundelatého ušáka, který se snaží způsobit si smrt elektrickým proudem nebo se rozpustit v kyselině, je absurdní. Velká kniha králíčkových sebevražd přináší přes sto padesát nových anekdot.

    http://www.paseka.cz/?produkt=3162
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 290 (cca 86284 Kč)
Mám: 270 (cca 82825 Kč)
Chci: 1 (cca 98 Kč)
Sháním: 0
Nabízím: 9 (cca 2071 Kč)
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0