• lVlorf3us
    lVlorf3us27.7.2021 12:08NANITS chronicles
    Nanits je pecka z hlediska obsahu i formy. Nevědět, že jde o český komiks, asi bych tomu nevěřil. Kvalita je srovnatelná s prvotřídní zahraniční produkcí.

    Kresba je parádní ve všech částech, ale nejvíce mě zaujala v té první sci-fi části. Nádherné stínování, originální barvy, vábivá atmosféra.

    Svět je skvěle vykreslený, promyšlený, komplexní. Snadno vtáhne, zejména vzhledem k podobnosti s aktuální světovou situací.

    Akce je tvrdá a bezkompromisní. Mělo to spád a ubíhalo to jak kvalitní akční film. Vlastně... hrozně rád bych to někdy viděl jako film. :)

    Děj je rozdělen na 3 části oddělené zhruba půlstoletím až stoletím. Je tam sci-fi, westernové postapo a cyberpunková detektivka. Opět, nejvíce mě zaujal první sci-fi příběh, hlavně díky skvěle prokreslené a sympatické hlavní hrdince.

    Zbylé příběhy mě ale taky bavily. Každý měl svůj odlišný styl a nějakým způsobem doplňoval celou skládačku příběhu Nanits. A závěr, kdy už jsem myslel, že mě nic nepřekvapí, přinesl super rozuzlení, které mě natěšilo na další díl, který doufám že vyjde.

    Rozhodně doporučuji koupit i s limitovaným Art Bookem, ať nahlédnete za oponu toho, jak komiks vznikal.

    Takže za mě 5/5 :)
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 1 (cca 699 Kč)
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0