• MB
    GWB, Azalin a erik: Pánové, nic proti, ale to už spíš 90% mužských postav v téhle manze vypadá víc jako holka. Nemáte náhodou nějaké latentní homosexuální sklony?
  • MB
    Darker: Máš pravdu, nepřečetl :) Takže už mám jasno.
  • MB
    Zack: Může být. Přijde mi ale přirozené, že když člověk vidí něco hodně divného, tak na to nějakým způsobem reaguje a zrovna tohle chování mi připadá naprosto šílené a nelogické a když vezmu čistě comicsdb, kde už jsem docela dlouho a čtu všechny příspěvky, i když téměř nikdy nereaguji, tak mi to přijde jako to nejšílenější chování, které tady kdy kdo předvedl, takže se snažím zjistit, o co jde. Možná to dělám špatně a vysílám k někomu špatný signál, ale holt jsem taky jen člověk a jsem takový, jaký jsem.
  • MB
    xbarborax: Logicky je právě daleko destruktivnější zdržovat se někde, kde se člověk necítí dobře. Prostě mi tvé myšlenkové pochody přijdou hodně zvláštní, jako bys vyhledávala místa, kde se necítíš dobře a masochisticky si v tom rochnila. Navíc jestli si připadáš nějak ohroženě v této velmi mírumilovné komunitě, nějak si neumím představit, jak vůbec můžeš být schopna vyjít z domu, protože v tom případě musíš vnímat jako hrozbu snad téměř cokoliv.
  • MB
    Zack: Ale no tak, zase tak špatné to přece není. Jen počkej, až se pořádně zapojí do debaty to šovinistické prase Kapis :)
  • MB
    xbarborax: Ta analogie byla samozřejmě ironie, nic to ale nemění na tom, že tvůj postoj je hodně zvláštní. Použiji tedy vážnou analogii. Jsem mimo jiné vášnivým hráčem her na Playstationu, přesto by mě nikdy v životě nenapadlo stát se členem nějaké internetové herní komunity, protože z toho, co průběžně vidím, jsou jak české, tak zahraniční herní komunity plné fanatických psychopatů, kteří místo aby se bavili o hrách, tak se budou do krve hádat o to, která konzole je lepší a každý s jakkoliv odlišným názorem je veřejný nepřítel číslo jedna. Můžeš mi věřit, že ve srovnání s jinými komunitami je nějaká toxicita tady na tak nízké úrovni, že prakticky neexistuje.
  • MB
    xbarborax: Zajímavá logika. Já když se někde necítím dobře, tak tam nechodím. Když jsem s kamarády omylem v podnapilém stavu vešel do gay klubu, taky jsem se tam vůbec necítil dobře, ale ani by mě nenapadlo se tam stát štamgastem, abych průměrnou teplotu prostředí měnil svou přítomností.
  • MB
    LuR: Ano, ze strany Marvelu jde zřejmě o marketingové rozhodnutí. Co se tady ale snažil cyboy už od začátku naznačovat je fakt, že přestože v USA žije obrovská židovská komunita a vytvoření židovského teenagerského superhrdiny by z komerčního hlediska mělo mnohem větší potenciál než muslimského, tak dodnes mainstreamový židovský superhrdina neexistuje. A ne, ten seznam není argument, jak už jsem řekl, o všech mainstreamových hrdinech na něm se v komiksu člověk nedočte ani to, že židi jsou, natož aby řešili židovské problémy. Takže si prostě nelze neklást otázku, proč tomu tak je.
  • MB
    Zack: I ty provokatére, když se do sebe pustí Kapis s Bushem, tak je obvykle stavíš do latě a tady takhle :)
  • MB
    hotate: A ono jde přečíst si něco nezaujatě? Takového člověka si ani neumím představit, každý máme nějaké své názory a dost těžko se při čtení oprostíme od toho, kým jsme. Ale čistě pro pobavení, jak to může fungovat, osobně jsem velmi silně antimuslimsky založený a když se mi kdysi tahle kniha dostala do ruky v angličtině, ani jsem nečekal, že ji přečtu celou a předem jsem předpokládal, že to někomu omlátím o hlavu a pak obřadně spálím. A kupodivu je to dnes jedna ze sérií,které pravidelně kupuju. Na mém silně negativním názoru na cokoliv týkajícího se islámu to samozřejmě nic nezměnilo, ale prostě se u toho skvěle bavím.
  • MB
    Ms. Marvel mi přijde zábavná, ostatně už mám v angličtině koupeno 8 knih této série, ale asi chápu, co se snaží říct cyboy. Je prostě fakt, že to, že Kamala je muslimka, se dovídáme na každé třetí stránce a přes její rodinu se řeší islámské věci. Zatímco co se týče židovských superhrdinů, přečetl jsem si ten seznam, který tady dal LuR a přestože jsem nečetl všechny komiksy světa, troufnu si tvrdit, že z drtivé většiny komiksů se člověk ani nedozví, že ten superhrdina je žid, natož aby řešil nějaké věci spjaté se židovstvím. Takže nějaká ta nevyrovnanost tady asi je.

    hotate: To, že nějaké dílo vzbuzuje vášně, je přece dobře.
  • MB
    Je to chyba překladatele. V angličtině je to obecně, překladatel to chtěl konkretizovat a hloupě zvolil jednu z nejhorších možných variant, která v textu nedává smysl. "Is it wise to be smoking here, Mr Jabir? I understand the lifting gas is highly flammable."
  • MB
    Já mám originál, ale zase nemám českou verzi, takže bych potřeboval nasměrovat, kde přesně to s tím heliem má být.
  • MB
    Předpokládám, že nikdo z vás nemá stránky tištěné vzhůru nohama a od konce knihy? Já jen abych zbytečně nereklamoval, pokud by byl vadný celý náklad.
  • MB
    Spíš bych řekl, že každý jedinec s aspoň jednou mozkovou buňkou si to dokázal sehnat. Co se týče průzkumu, možná by bylo na místě si uvědomit, že něco, co funguje v zemi, kde je comics oblíbený, asi nebude fungovat u nás. Proč bych se měl na nějaké Francouzy/Italy zlobit, když zkoušejí, jestli už se u nás comicsům daří? Jak mají vědět, že zatím je u nás kupuje jen pět a půl nerdů? A na rovinu, pokud míní držet tu neskutečně nízkou cenu, čili chtějí prodat vysoký náklad, je tento druh průzkumu poměrně pochopitelný.
    Vlastně se tomu bezduchému držkování erika ani nedivím, je to taková moje místní nemesis, stále se nemůžu rozhodnout, jestli má osm let nebo je prostě jen troll. Jediné, čím si mohu být jistý, je fakt, že když něco napíše, nedává to smysl a pokud dá něčemu nízké hodnocení, je to zárukou kvality, za což mu děkuji a rozhodně si míním do budoucna zakoupit cokoliv, čemu dá tři hvězdy a méně.

    P.S.: Místa dodání "nezašifrovala" fandovská stránka, ale distribuční společnost Mediaprint Kappa. ale to už je asi pro některé jedince příliš složité na pochopení.
  • MB
    MB29.11.2011 22:22Čtenářský koutek
    Pardon, to vázané vydání je z roku 2009.
  • MB
    MB29.11.2011 22:21Čtenářský koutek
    Původní verzi Věčné války nečíst, je cenzurovaná a slušně osekaná. U nás je to brožované vydání z roku 1996. Haldeman musel čekat docela dlouho, než mohl vydat Věčnou válku tak, jak ji původně napsal. To je naše vázané vydání z roku 1999.
  • MB
    MB2.3.2011 09:53* Připomínky a návrhy
    Kdyby to tady opravdu došlo tak daleko, že se začnou smazávat účty, chtěl bych poprosit o to, aby byl pak smazán i mě, s totalitními praktikami bych nechtěl mít nic společného, toho už jsem si v minulosti užil dost.
  • MB
    MB19.6.2010 02:50* Připomínky a návrhy
    Zdravím, měl bych jednu poznámku k uživatelsky velmi nepříjemnému vkládání comicsů do sbírky. Kdykoliv se klikne v seznamu comicsů na ono "+" - "mám", nesmyslně mě to hodí na seznam mých comicsů. Takhle kdybych si měl vložit do sbírky těch 100 comicsů, které se vejdou na stránku, bude to trvat hodinu. Kdyby šlo na ta "+"klikat, aniž by se měnila strana, přidávání comicsů do sbírek by bylo desetkrát rychlejší. Nešlo by s tím prosím něco udělat? Děkuji.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 0
Mám: 1261 (cca 288377 Kč)
Chci: 2 (cca 398 Kč)
Sháním: 10 (cca 1016 Kč)
Nabízím: 320 (cca 95936 Kč)
Osobní: 3 (cca 1147 Kč)
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0