• K-Os
    K-Os19.2.2022 17:09Solanin 1
    Krásnej slice of life. Víc Inia pro naše čtenáře!
  • K-Os
    Děj mě zaujal a prišel mi jako dobrej teen drama příběh, ale to hlavní pro mě byla výtvarná stránka.
    Je parádní, jak hravě a dynamicky je to odvyprávěný, fakt takovej mix shoujo mangy a webkomiksů. Valero-O'Connell používá kompozice panelů na stránce k podtržení emocí, který třeba nejsou nahlas řečený. Nenajdu moc stránek, kde by byla nějaká obyčejná vyměna replik v obyčejnejch panelech záběrech. Taky jí hrozně závidim tu velkorysost v negativnim prostoru, kterej tam krásně hraje a v kontrastu s rušnějšíma stránkama vytváří takovej melancholickej pocit z nepříjemný situace.

    comic good???
  • K-Os
    K-Os23.11.2018 15:57Ms. Marvel #01: (Ne)normální
    Tahle knížka se hrozně dobře čte, je vtipná a energická. Od začátku dává najevo, že to má blíž k romcomům jako Deník princezny a připomíná mi to Anina ducha a American Born Chinese, jen v marveláckým hávu, kterej vlastně využívá jen aby si vypůjčila ten svět obývanej superhrdinama a pak s tim kontextem pracovala při budování charakteru.

    Kniha je hlavně o tom, jak je těžký najít si másto ve světě, kterej je tolerantní vůči vašim vlastnostem, ale teprve se učí bejt opravdu chápavej. Je o outsiderství a o vzorech.
    Kamala totiž nezapadá do žádný škatulky kolem ní a to dokonce ani do tý poslední, která se ji nabízí, superhrdinský. Mezi všema těmahle vzorama musí prokličkovat, najít si vlastní cestu a "vyrůst".

    Myslim, že kvli tomu, jak maj lidi problém s různýma cizíma kulturama má fakt smysl, aby tohle byl specificky příbeh muslimky v americe.
    Lidi hrozně doufaj, že se ty jiný kultury integrujou a přestanou otravovat svou jiností, ale s trochou empatie by člověk měl cejtit, že to by bylo dost smutný.

    Výtvarno funguje hrozně dobře a hodí se přesně k takovýmu typu příběhu, kterej možná bude jednou bude o zachraňování vesmírů, ale zatim si lebedí v týhle poloze young adult komiksů (nevim, kam ta postava směřuje a co všechno v tom univerzu zažije). Zároveň ta uvolněná linka a ta sytá barva zkousne i ty fyzický proměny, kterýma Ms.Marvel disponuje. Panely sou dynamický a pozadí sou často zaplněný něčim vtipnym a jen přispívaj k odlehčenýmu tónu celý knihy.
  • K-Os
    Plno kvalitních nápadů, škoda jedině závěru, ale i tak to rozhodně stojí za pozornost. Doufám, že nás Podprocký i příště něčím překvapí.
  • K-Os
    byl jsem spokojenejsi nez jsem cekal. asi nic extra, ale urcite jsem dostal co jsem chtel.
  • K-Os
    K-Os2.1.2013 13:35Tři stíny
    kresba se mi libi a skvele se hodi k pocatecnim radostnym casum i k temnemu pokracovani deje, ktery vyusti velmi uspokojive a ja osobne jsem cekal konec mnohem vic obycejnejsi a kycovity. mam tuhle knihu moc rad a znova si ji cas od casu listuju.
  • K-Os
    K-Os22.12.2012 04:23Fanouš: Továrna zkázy
    neocekavane profesionalni dilko. se vsemi znaky formatu
  • K-Os
    K-Os26.2.2011 19:58Gymnázium příšer
    Nad očekávání povedené!
    Ukázky, co se objevují na internetech ukazují sešit jako neuvěřitelně podprůměrný. Když si ale člověk najde čas si komiks přečíst, bude docela překvapen (minimálně já jsem byl).
  • K-Os
    K-Os19.12.2010 17:39Lupus #01
    so far, so good.

    připomíná mi to tematicky zdravou směs legendárního anime Cowboy Bebop a britský seriál Skins.
  • K-Os
    K-Os18.12.2010 21:44Myšlenky smyšlenky #01
    Daisuke Igarashi je jeden z mých nejmilejších autorů. K jeho příběhům se rád vracím.
  • K-Os
    K-Os18.12.2010 21:42Město světel
    Asano Inio
  • K-Os
    paperback>hardcover :/
  • K-Os
    především v kombinaci s cooperovou deskou téhož jména je to výborná zábava.
  • K-Os
    K-Os27.11.2018 23:34Pindárna
    hehe, to je fér. ikdyž muj believie je, že se u komiksu soustředim dycky zejména na to, jak je to odvyprávěný za použitím jakýhokoliv kresebnyho stylu jakýkoliv kvality, tak mě by zas naopak museli lidi docela nutit do toho abych si přečet něco od pana Jima Leeho.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 6 (cca 2694 Kč)
Mám: 82 (cca 20013 Kč)
Chci: 5 (cca 1335 Kč)
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 24
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0