• pata
    Vtipné, poučné, pravdivé... to mě baví.
  • pata
    pata22.6.2016 20:06Maus (souborné vydání)
    Doporučuji.... opravdu mě to oslovilo. Jak osobní prožitky z lágrů, tak příběh stárnoucího otce z pohledu syna
  • pata
    Tak vám nevím... komiksy většinou čtu podle toho, jaké mají ohlasy u okolí. V poslední době jsem se tedy nechal zlákat Mýty a teď Mezi řádky. A nic. Buď už jsem na to starej, nebo od toho očekávám přehnaně moc? Ani jednou jsem se u těchto dvou komiksů nesetkal s tím, že by mě to vtáhlo do děje, že bych netrpělivě hltal stránku za stránkou, že by mě to něčím dostalo do kolen, že by mě to přinutilo přemýšlet a žasnout, nad propleteností scénáře. Stěží jsem obě knížky (1. díly) dočetl... A ne, nejsem fandou superhrdinských mainstreamových komiksů... to jen pro případ, že by někoho napadla tato teorie, proč mě tyto komiksy neoslovily;)
  • pata
    pata29.10.2015 12:16130 #03: Čas hvězdoplavců
    Po pravdě, po prvních dvou dílech celkem zklamání... Dlouho jsem této sérii odolával - nevěřil jsem tomu. Pak jsem si ale koupil oba první díly, abych neodsuzoval něco, co jsem nečetl, a byl jsem mile překvapen. Jednička super, dvojka, tam už se trochu víc kecalo, ale taky dobrý. Čas hvězdoplavců, který jsem si pořídil na KomiksFESTU, je přesycen dialogy o ničem a dalo by se říci, že se tam vlastně ani nic neděje. Bo už není tím Bo, na kterého jsme zvyklí. Stala se z něj tak trochu postava navíc, která nám toho moc nedá. Dialogy jsou někdy až dětinské... Bylo by asi lepší zůstat u minima slov, tak, jak tomu bylo v jedničce. To Nikkarinovi jde. Nevím, kde se stala chyba... možná jsem od toho očekával až moc. Každopádně ale nemůžu popřít to, že je tady konečně komiksový kreslíř, který se nebojí velkých plánů. Za to se Nikkarinovi klaním. Víc takových plodných komiksových kreslířů;)
  • pata
    Dlouho jsem odolával se zakoupením Nikkarinovy Stotřicítky... prostě mě to nelákalo. Pak jsem se ale jednou stavil v ComicsPointu a nakonec jsem si odnesl oba první díly. Řeknu vám, pocity byly smíšené. Zpracování knih je parádní, o tom žádná... ale po přečtení prvních pár stran jsem si říkal, že jsem se v mínění nespletl a je to jen hodně pokreslených listů. Nenechal jsem se ale odradit a četl dál. A musím přiznat, že ten Nikkarin není úplně blbej. Naopak! Našel jsem tam fakt hodně scén, které mě nadchly a pobavily. Má to chlapec promyšlený, to se musí uznat. Co se týče kresby, tam mám pocit, že to kreslili minimálně dva Nikkarinové. Jeden profík se smyslem pro preciznost a detailnost, a druhý... dítě s nevykreslenou rukou (hlavně ve chvílích, kdy se snaží kreslit realističtější tváře, tam to chce zapracovat...). První díl je parádní, méně mluvení a když už, tak jsou to perly. Druhý díl je více ukecaný, což už mi trochu překáželo. Každopádně, nelituji těch peněz a musím uznat, že jsem se v Nikkarinovi spletl;)
  • pata
    pata23.7.2015 10:56Lips Tullian
    Dlouho jsem odolával... nevím z jakého důvodu jsem si myslel, že to není čtení pro mě. Nakonec jsem si to pořídil jen kvůli kresbám KS. Jaké bylo ale překvapení, když jsem se začetl a zjistil, že se od toho nemůžu odtrhnout:) Dávám 5 hvězd!
  • pata
    pata28.12.2014 19:47Kůstek #07: Koruna z rohů
    Super příběh, parádní kresba... přiznávám, fakt jsem byl na konci dojat;)
  • pata
    pata18.9.2014 08:10Usagi Yojimbo #09: Daisho
    Mám zatím jen šest kousků Usagiho, ale Daisho je pro tuto chvíli ten nejlepší kousek.
  • pata
    Ze začátku se mi do toho ani moc nechtělo, ale teď nelituji. nemohl jsem se od toho odtrhnout;)
  • pata
    Překvapení ve stylu kresby... kolorovaná tužka není zrovna standardem u Marvelu. Nevím, styl kresby mi tady moc nesedí a to nejsem velkým příznivcem toho klasického marvelovského mainstreamu. Někdy je to skvělé, jindy si říkám, že je ta kresba nějak ošizená. Takže co se týče grafického zpracování jsem na vážkách. Jednu stranu jsem si musel prohlížet asi 4x, než jsem pochopil, co tím chce básník říci... kdo koho vlastně udeřil... proč je ona postava na kolenou a krvácí, když jsem nezaregistroval úder, který by to způsobil. Naopak jsem z toho cítil, že by se měl svíjet ten druhý...? :)
    Každopádně příběh je super, překvapením zůstává, z jakého ufňukánka nakonec "rosomák" vzešel.
  • pata
    Nemůžu jinak, než chválit:) Bodovat nebudu, protože bych se asi dopustil jakéhosi střetu zájmů... hodnocení tedy nechávám čtenářům. Spíš tady chci poděkovat všem, kteří byli u zrodu tohodle speciálu a hlavně klukům z Bubble Gunu, kteří mi umožnili dostat O sněhu mezi Vás;) Díky! A doufám, že už jste nominovali tento Speciál v kategorii Fanzin roku 2013 v rámci Fabula Rasa;)
  • pata
    pata10.4.2014 11:20Vesmírný Usagi
    Dlouho jsem Usagimu odolával, znal jsem ho vlastně jen z dvou krátkých příběhů z Crwe. Takže jsem asi jako jeden z mála začal přímo Vesmírným Usagim bez znalosti předchozích knih. A super, líbí... V Crwi se mi taky líbil, takže asi začnu postupně shánět komplet Usagiho.
  • pata
    Kůstek nemůže zklamat... do kresby Jeffa Smithe jsem se fakt zamiloval, děsím se toho, že se blíží opravdu poslední díl:) Mimochodem, všimli jste si, jak nám Trnka díl od dílu nabírá "ženských tvarů"?:)
  • pata
    pata19.2.2012 18:20Kůstek #02: Oči bouře
    Už aby byla trojka... skvělá kresba, parádně načasovaný fóry, prostě super!
  • pata
    Pro mě bezkonkurenční v tomto žánru...
  • pata
    Tak jak už jsem se párkrát někde po netu zmiňoval, Ňácí borci z Brna se s čtyřkou opravdu poprali a vzešel z toho kousek, který musí potěšit oko každého komiksáka. Vazba, titulka, papír, obsah, grafika, zkrátka vše se podařilo. Jde znát vzrůstající tendence kvality každého, nového čísla.
    Ale abych nepsal samá pozitiva. Trochu mi u čtyřky chybí doplňující info o autorech, jak tomu bylo u předchozího čísla. Myslím, že by bylo fajn u tohoto zůstat, abychom se vedle komiksů dozvěděli víc i o lidech, kteří to spáchli.
    Co se týče komiksů samotných, potěšil mě Zahradník od Pavla Keníže a milé pohlazení Podzimu v podání Líné Edny. Psát o všech komiksech asi nemá cenu, bylo by to na samostatný blog :). Že by mě tam ale něco vyloženě zklamalo se říct nedá. Každá věc měla něco do sebe, i když asi u dvou jsem to hledal trochu dýl.
    No a díky samozřejmě patří i BeeSeemu za vyčerpávající rozhovory a publicistiku :)

  • pata
    pata8.12.2008 09:55BubbleGun #02
    Můj názor: velice povedený konkurenceschopný kousek
    Nabízím pár poznatků:

    obálka_oblíbená black&white&red barevná kompozice obálky s použitím lesklého papíru myslím nezklamala očekávání
    břečťan_hluboká ale dobře čitelná myšlenka v podání příjemné kresby od Deva...
    kinder terror_bez komentáře, hodnocení nechám na vás...
    10 nejbr. scén v comicsu_konečně vím, kde hledat inspiraci při kreslení násilných scén :)
    dopíchal_bez komentáře, hodnocení nechám na vás...
    milá maminko_po pravdě, ten konec mi trochu uniká... kresba trochu naivní ale nadšení se cení
    mega rozhovor_ok
    life of unseen_stripová série, něco ok, něco slabší…ale v celku jsem se pobavil
    Mařena_tenhle komiks by asi zasloužil větší formát, v A5-ce to moc nevyniklo. Ale příběh dobrej.
    Rozhovor s Nikkarinem_podporuju… konkurenci musíme mít pod dohledem:)
    Pan vajíčko_mladší čtenáři možná tolik neocení, my staří odchovanci Husáka jsme se pobavili
    Phob_ale jo, takové odlehčené prohlížení na konec.

    ...Konečník seznámí čtenáře s tvůrci tohoto čísla což je fajn, to mi třeba chybělo u Bunkru…
  • pata
    pata2.2.2015 07:49Týdeník kreslíře
    Ano, pouze v šedesáti kusovém nákladu! Důvod je prostý - financoval jsem to z vlastní kapsy a chápu, že Týdeník nebude zrovna z těch projektů, které by byly na prvních místech v prodejnosti. Je to čtení spíše pro nejbližší a nejvěrnější fandy komiksů z produkce Patartu;) Takže si myslím, že je lepší, když si to koupí jen 60 opravdových zájemců, než aby někde leželo nevyužitých 300 ks;)
    Každopádně pro ty z Vás, kteří chcete podpořit českou komiksovou scénu a zároveň máte zájem nahlédnout pod pokličku celého jednoho kreslířova roku, volba je to správná;)
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 0
Mám: 117 (cca 23182 Kč)
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0